Σκυλος με το ζορι??

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αυτο που λέω και σταματάω ειναι οτι ενας ανθρωπος μπορεί να αγαπάει όλα τα σκυλιά να περιποιήτε τα αδέσποτα της γειτονιάς να ειναι ενεργό μέλος σε ζωωφιλικες αλλά επιλέγει να ζήσει με 1

αυτό που του κάνει το κλικ

σε κάποιους κάνει κλικ η ματιά

σε καποιους η ζωηρή ουρα

σε κάποιους η ράτσα

δεν μπορεις να υποχρεώσεις ΚΑΝΕΝΑΝ να αγαπήσει και να ζει με κάτι που δεν το επέλεξε και τους φόρτωσες χωρίς την θεληση του

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ και με τις δύο απόψεις.

Να πώ ότι δεν θα του έδινα καθολου εύκολα σκύλο. ΜΠΟΡΕΙ όμως να μην είναι έτσι. Νομίζω αυτός το φροντίζει κι αυτό, ή δεν έχω καταλάβει καλά.

Τέλοσπάντων δεν θα έδινα σχεδόν με τίποτα σκύλο σε αυτήν την οικογένεια ...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Το μοναδικό που ξέρουμε για τον άνθρωπο είναι ότι ήθελε Rott και του "φόρτωσαν" κάτι άλλο.

Ούτε πως ζεί , ούτε που , τις συνήθειες του ή τις εμπειρίες του ή ακόμα και τα όνειρα του.

Ξέρουμε σίγουρα ότι οι υπόλοιποι στο σπίτι δεν τα κατάφεραν με τον "δικό τους" σκύλο , άρα μάλλον δεν θα είναι βοήθεια για τον επόμενο.

Επίσης ξέρουμε ότι ο εν λόγο κύριος δεν δέθηκε συναισθηματικά με τον 1ο σκύλο , αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό.

Όταν αγαπάς τον σκύλο σου , δε σημαίνει πως αγαπάς τα ζώα.
Όταν αγαπάς τα σκυλιά , δε σημαίνει πως αγαπάς τα ζώα.
Όταν δεν τρως κρέας , δε σημαίνει πως αγαπάς τα ζώα.

Ο καθένας μας κάνει επιλογές στο τι και με πιο τρόπο "αγαπά"...

Γνώμη μου απλά να το ψάξει αρκετά πριν το κάνει και να είναι έτοιμος να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος , αν δε τα καταφέρει και να φερθεί υπεύθυνα.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ναι απλα ενας ανθρωπος που δεν αγαπησε ενα ζωο (που ναι δικαιωμα του και στην τελικη ψαχνει να βρει οικογενεια) με μια οικογενεια που δε θελει ζωα (εκει οχι μπραβο, εντελως ανευθυνη σταση) δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα για σκυλι. Τον ανθρωπο δεν τον κρινω και στην τελικη αφου δεν το θελει, ειναι υπευθυνη σταση να το δωσει αντι να το τζασει. Το αν ειναι σωστο να παρει αλλο σκυλο αναρωτιεμαι. Εχω την εντυπωση οτι ανθρωποι που ειναι για σκυλια δε θα το καναν τοσο ευκολα.

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Το καλοκαίρι με σταμάτησε μία κοπέλα για το σκυλάκι μου(πιντσεράκι από τα μικροσκοπικά), νόμισε ότι ήταν τσιουάουα και μου έλεγε πόσο πολύ της αρέσει.Αυτή ήταν στην αυλή της και καθώς περνούσαμε από έξω μας είδε. Μέσα στην αυλή της είχε δεμένο ένα ασπρόμαυρο σχετικά μικρόσωμο σκυλάκι(έμοιαζε με ημίαιμο τζακ ράσελ) το οποίο γαύγιζε με παράπονο. Και μου λέει "... εγώ τσιουάουα ζήτησα και κοίτα τι μου φερανε, το κοπρόσκυλο... όλο γαυγίζει και μου σπάει τα νεύρα...".
Της εξήγησα πως έχει ένα υπέροχο σκυλί ,που πολλοί θά ήθελαν, και πως είναι φυσικό να γαυγίζει αφού το έχει συνέχεια δεμένο και δεν ασχολείται μαζί του. Συνέχισε να λέει "...ναι αλλά εγώ ήθελα τσιουάουα, να το ντύνω...".
Το συμπέρασμα μου είναι πως η κοπέλα δεν είχε ιδέα ποιό είναι το τσιουάουα, απλά ήθελε να ΛΕΕΙ ότι έχει τσιουάουα και να το ντύνει όπως η Paris Hilton(χρησιμοποιώ το παράδειγμα που μου έδωσε) για να κάνει εφε και να το "παίζει κάπως".
Αποψη μου: Δεν θα έπρεπε καθόλου να έχει σκύλο, διότι και αυτός βασανίζεται και αυτή γκρινιάζει. Και αν το σκυλί της ήταν τσιουάουα?Θα το φρόντιζε η μόνο όσο διαρκούσε η μόδα της Paris Hilton???

Μηπως, λοιπόν και ο τύπος με το ροτ. είναι παρόμοια περίπτωση? Προς θεού, δεν θέλω να θίξω κανέναν, απλά αναρωτιέμαι...

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
παιδιά εγώ τί να πω που για γάτα πήγαινα (καθότι από μικρή με είχαν δηλωμμένη ως cat person) και την σκυλίτσα μου ερωτεύτηκα;;;;

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εμενα παλι στα 13 μου για να σταματησω να τους καταστρεφω διακοπες κλαιγοντας και λεγοντας πως θελω σκυλο:twisted: μου πηραν τον Μητσαρα (γατα). Τον λατρεψα τοσο πολυ που οταν τον χασαμε δεν ηθελα αλλο ζωο. Τη Ριτα δεν την ηθελα (ντροπη μουουου). Αλλα μου τη φεραν και ειναι η ζωη μου, η αναπνοη μου:p:p. Δε γινεται ρε γμτο, αφου ειναι αξιολατρευτα. Για αυτο δεν καταλαβαινω πως του παει καρδια να το δωσει:confused::confused:

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
πριν 2 βδομαδες που πεταξαν στην αυλη τα δυο κουταβακια που σας εχω πει ηδη. Αυτην την στιγμη που μιλαμε ποναει η καρδια και μονο στην σκεψη οτι θα πρεπει να την δωσω σε κανα μηνα. Δεν το θελω καθολου, γι' αυτο μου φαινεται πολυ παραξενο που δεν εχει αγαπησει αυτος ο ανθρωπος ενα σκυλακι που το βλεπει καθε μερα, που το πηγαινει στον γιατρο κ.τ.λ. Ειναι ποτε δυνατον να θεωρεις βαρος μια ψυχη!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
να μου επιτρέψετε να εκφράσω την γνώμη μου..
συμφωνόντας με djzivago θα προχωρήσω λίγο την σκέψη μου και θα πώ... ένας νεαρός που δεν μπορεί να κυριαρχήσει στα θέλω του και με συζήτηση με την υπόλοιπη οικογένεια... που τελικά επειδή ήθελε σκύλο του φορτώσανε ότι θέλανε... πόσο καλός είναι για αφεντικό ενός ρόττυ???
ελπίζω η ιστορία με το συγκεκριμένο σκυλάκι να έχει αίσιο τέλος και ο φίλος να ερωτευτεί κανένα μπουλντογκάκι... συγνώμη μπουλντοκάκια...

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
πιστεύω οτι καλύτερα να τον δωσει τον σκύλο. Εφόσον τόσο καιρό τον έχει και δεν εχει δεθεί μαζί του ώστε να μην ενδιαφέρεται να τον κρατήσει σιγά μην δεθεί τώρα που αισθάνεται οτι του τον φορτώνουν κιόλας οι γονείς του.
και επειδή ο καθένας τελικά κάνει αυτό που θέλει εφόσον θέλει να πάρει ροτι, εσυ που έχεις δώστου να καταλάβει οτι η συγκεκριμένη φυλή θέλει πολυ δουλειά για να καταλήξει σαν τον δικό σου, μην νομίζει οτι τον πήρε και ως δια μαγείας ο σκύλος του θα γίνει σαν τον σκύλο που απλά παίζει και βλέπει επειδη ανήκουν και τα δύο στην ίδια φυλή.:cool::cool::cool:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog