Σκυλος και Διαμερισμα

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Σκυλος και Διαμερισμα

Καλησπερα.Μπορει να μην ειμαι καινουριος στο φορουμ αλλα νιωθω σαν αρχαριος μπροστα σε αυτο που εχω να αντιμετωπισω.Φετος εδωσα πανελλαδικες και κατα πασα πιθανοτητα θα περασω Θεσ/νικη αν δεν πιασω Αθηνα(πολιτικων μηχανικων:D:))...Τοσα χρονια ,λοιπον, ρωταω,διαβαζω,μαθαινω για σκυλους.Νιωθω πως πλεον ειμαι αρκετα σιγουρος και για την ρατσα αλλα και για τον εκτροφεα που θα επιλεξω.Το θεμα ειναι οτι θα αναγκαστω να μεινω σε διαμερισμα,κατι πρωτογνωρο για μενα καθως σε οποιο σπιτι ειχα ζησει ειχε ενα κηπο.Ετσι λοιπον τωρα θα αναγκαστω να περιοριστω στα (το πολυ) 80 τ.μ. Δεν ειναι τοσο δυσκολο για μενα οσο πιστευω οτι θα ειναι για τιν σκυλο που θα επιλεξω να εχω μαζι μου καθως η φυλη ειναι μεγαλοσωμη(λαμπραντορ).Ρωταω λοιπον :

1. θα ταλαιπωρησω τον σκυλο.?
2. θα του στερησω πραγματα.?
3. θα τον κανω δυστυχισμενο.?
4. μηπως προκειται να παρω μια λαθος αποφαση.?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μπορεί να μη συμφωνήσουν πολύ μαζί μου αλλά είμαι της άποψης πως και σε παλάτι να μένεις με στρέμματα κήπου αν δεν εκπληρώνεις της ανάγκες του σκύλου θα είναι δυστηχισμένο.
Θα έχεις ελεύθερο χρόνο? Ποιά φυλή σε ενδιαφέρει? Θα είσαι διαθετειμένος να μη βγεις κάθε μέρα (φοιτητηκή ζωή) για να μη χαλάς το πρόγραμμα του σκύλου?

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Μαντευω πως σαν φοιτητης θα εχω ελευθερο χρονο(αλιμονο.!).
Η ρατσα που με ενδιαφερει ειναι λαμπραντορ και εχει προαναφερθει στο αρχικο thread.
Ειμαι διατεθημενος να θυσιασω πολλα περισσοτερα απο μια εξοδο...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
1. θα ταλαιπωρησω τον σκυλο.?
2. θα του στερησω πραγματα.?
3. θα τον κανω δυστυχισμενο.?
4. μηπως προκειται να παρω μια λαθος αποφαση.?
1.όχι
2.στο χέρι σου είναι αυτό
3.και αυτό στο χέρι σου είναι
4.ψάξε βρες τις ανάγκες τις φυλής που θα διαλέξεις και αποφάσισε!

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
4.ψάξε βρες τις ανάγκες τις φυλής που θα διαλέξεις και αποφάσισε!
Τις ξερω.Απλα δεν θελω να πιστευω οτι ο σκυλος μου ειναι δυστυχισμενος στο διαμερισμα γτ θα μπορω να τον βγγαζω μονο 2-3 φορες την μερα βολτα σε καποιο γειτονικο παρκακι.!Εννοειται ομως οτι ο χρονος που θα περναω μαζι του <<θα προσεγγιζει το απειρο>>..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν ασχολείσαι με τον σκύλο σου πρόβλημα δεν θα έχει!Μια χαρά ευτυχισμένος θα είναι!

Όμως, μην λάβεις την απόφαση έυκολα!
Το ζήτημα της φοιτητικής ζωής μην το περάσεις αψήφιστα!
Ρίξε μια ματιά σε ΑΥΤΟ το θέμα!
Προσωπικά στην θέση σου δεν θα έπαιρνα σκύλο τουλάχιστον πριν το 3 έτος!

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Αν ασχολείσαι με τον σκύλο σου πρόβλημα δεν θα έχει!Μια χαρά ευτυχισμένος θα είναι!

Όμως, μην λάβεις την απόφαση έυκολα!
Το ζήτημα της φοιτητικής ζωής μην το περάσεις αψήφιστα!
Ρίξε μια ματιά σε ΑΥΤΟ το θέμα!
Προσωπικά στην θέση σου δεν θα έπαιρνα σκύλο τουλάχιστον πριν το 3 έτος!

Noμιζω πως θα συμφωνησω μαζι σου!!!Μαλλον αξιζει να περιμενω για να δω πως θα τα παω με το πολυτεχνειο και αν πραγματικα θα εχω οσο ελευθερο χρονο νομιζα πως θα εχω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν πιστευω να το θες για .....παγιδα?πρωτο ετος και εχω κουταβι στο σπιτι?που θα τρωει στην λεσχη?εχουν οι γονεις σου χρηματα και για τον σκυλο?θα πρεπει να δουλευεις και να σπουδαζεις?

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
καλησπέρα... και εγώ φίλε έχω στο διαμέρισμα την Αλίκη και νομίζω οτι τα πάμε αρκετά καλά.. ετοίμασε βέβαια .. σφουγγαρίστρα και σκούπα.. γιατί μέχρι να μάθει .. θα έχεις θέμα.. δεν πειράζει θα πρεοτοιμάζεσαι και για στρατό έτσι... Η δικιά μου τα κάνει στη πάνα τα ψιλά.. για τα χοντρά προσπαθούμε να ρυμίσουμε γεύματα και βόλτες.. αλλά δεν το πετυχαίνουμε πάντα... επίσης καλό θα έιναι να έχεις σπίτι με σωστή διαρύθμιση .. 2 δωμάτια αν γίνεται για να έχει ο καθένας το χώρο του.. να μη κοιμάστε μαζί γιατί οταν έλθει η ώρα που θα πρέπει να μείνει "μόνος" στο δωμάτιο θα έχεις θέμα αν κοιμάστε μαζί... ο σκύλος είναι ευθύνη και περιορισμός... αλλά και χιλιάδες καλά..

Πρέπει να μάθεις να τον αφήνεις και μόνο του... όταν θα είσαι έξω... αλλά μη κόλλησεις σε καμία φοιτητριούλα και τον ξεχάσεις κανά 1-2 μέρες σπίτι.. Επίσης οι φοιτητές κάνουν και ταξίδια.. εσύ που θα τον αφήνεις έχεις σκεφτέι??

Πρέπει να τα σκεφτέις όλα...

Α .. και δεν φτάνει η βόλτα στο παρκάκι.. πρέπει να το γυρνάς.. εγώ με την Αλίκη έχω αρχίσει και μαθαίνω την Ηλιούπολη ποδαράτο.. ;)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γνωμη μου μη παρεις σκυλο.Ζησε την φοιτητικη σου ζωη και ασε απο τωρα τις υποχρεωσεις.Εχεις πολλα χρονια μπροστα σου για ευθυνες.
Ο σκυλος δε θα σε αφηνει να ξενυχτας και να γυρνας οποτε θες,να πηγαινεις φοιτητικες εκδρομες Μυκονο,Πηλιο,κτλ,αν δεν μπεις στην πολη που μενεις,Χριστουγεννα-πασχα θα θες αμαξι γιατι στα μεταφορικα μεσα δεν επιτρεπονται τα σκυλια,πρεπει να βρεις σπιτι που δεχεται σκυλο ο σπιτονοικοκυρης,κτλ...Σπουδασε,ζησε οσο πιο ανεμελα μπορεις,και οταν με το καλο τελειωσεις και βρεις δουλεια παρε 2 σκυλους!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Συμφωνω απολυτα με τη skylakos! Η αποκτηση σκυλου σε αυτη την ηλικια με αποκλειστικα δικη σου ευθυνη θα σου στερησει πραγματα που καθε φοιτητης πρεπει να ζησει!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ το chow μου το πήρα όταν ήμουν φοιτητής. Ολα καλά, όλα ωραία. Κατα κάποιο τρόπο με βοήθησε κιόλας γιατί με ανάγκαζε να μένω σπίτι συχνά και έτσι διάβαζα περισσότερο :)
Βέβαια δεν ήταν λίγες οι φορές που ένιωθα λίγο φυλακισμένος και δεν είχα την ελεύθερία των άλλων. Δεν με πείραζε όμως γιατί γούσταρα που επικοινωνούσα με ένα άλλο είδος στο ζωικό βασίλειο.
Μετά της σπουδές μου ήρθε ο στρατός! Ο Μόκκο έκατσε με την οικογένεια μου οι οποίοι ούτε βόλτα τον πήγαιναν, ούτε τον χτένιζαν... είχε γίνει σκύλος για "φύλαξη κτήματος". Όταν γύρισα απο φαντάρος τον βρήκα τυφλό.
Αν το θέλεις πραγματικά φέρε ένα σκύλο στην ζωή σου αλλά προσπάθησε να σκεφτείς μελλοντικά

macLoving

Member
1 Αυγούστου 2010
8
0
μια απορια.. οταν θα φυγεις για στρατο τι θα γινει?...θα εχει δεθει μαζι σου, θα σε εχει εμπιστευθει και ξαφνικα ολα θα ανατραπουν?
ισως να ηταν καλυτερα να παρεις ενα σκυλο-συντροφο οταν στη ζωη σου θα υπαρχει μεγαλυτερη σταθεροτητα..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ νομίζω πως ο στρατός είναι μεγαλύτερο θέμα από τη σχολή...
Καλύτερα να πάρεις σκύλο αφού τελειώσεις τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις.

Παίρνοντας σκύλο, οφείλουμε να σκεφτούμε αρκετά χρόνια μπροστά και να προγραμματίσουμε.

Επίσης είναι το θέμα των χρημάτων. Όσο και πλούσιοι να είναι οι γονείς σου, το θεωρώ αδιανόητο να πληρώνουν για εσένα ΚΑΙ για τον σκύλο σου. Δεν είσαι πια παιδάκι. Μπορείς φυσικά να δουλεύεις καθώς σπουδάζεις κι έχεις και σκύλο (εγώ αυτό έκανα) αλλά να ξέρεις πως δεν θα έχεις χρόνο για Τ Ι Π Ο Τ Α άλλο.

Το Λαμπραντόρ χρειάζεται 1-2 ώρες κάθε μέρα άσκηση (βόλτες και παιχνίδια στο πάρκο). Επίσης, έχει πολλά έξοδα που ίσως να μην τα έχεις υπολογίσει (φαγητό ΠΟΛΥ, φάρμακα κάθε μήνα για τα παράσιτα, εμβόλια, βούρτσες/σαμπουάν, παιχνίδια, λουριά/κολάρα, μπολάκια φαγητού/νερού, κλουβάκι, κρεβατάκι κλπ.). Μετά είναι και τα απρόοπτα (χτύπα ξύλο) όπως προβλήματα υγείας ή ατυχήματα...

Θα χρειαστείς λίγο παραπάνω από 1000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο μόνο (συν άλλα χίλια περίπου για την αγορά του κουταβιού).

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Giorgiz, μελλοντικέ συνάδελφε, καταρχήν συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Η σχολή που επιλέγεις έχει πολύ ενδιαφέρον και σου προσφέρει πολλές προοπτικές.

Στο θέμα τώρα. Απ' όσο μπορείς να καταλάβεις κάθε περίπτωση είναι πολύ ιδιαίτερη για να ρωτάς σε ένα φόρουμ αν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες ενός σκύλου. Καμιά φορά και άνθρωποι που σε γνωρίζουν δεν μπορούν να σε συμβουλέψουν με σιγουριά. Εμένα η κοπέλα μου ήταν αρνητική στο να πάρω σκύλο γιατί έλεγε δεν ήταν του χαρακτήρα μου (και με ήξερε 5 χρόνια). Έκανε λάθος όμως. Η είσοδος ενός τέτοιου πλάσματος στη ζωή σου σε αλλάζει. Οπότε μη ρωτάς εμάς, ρώτα τον εαυτό σου.

Αν θες μια συμβουλή όμως, περίμενε λίγους μήνες ώστε να εγκατασταθείς στην πόλη που τελικά θα περάσεις και μετά προσπάθησε να καταλάβεις πως θα περνάει ο σκύλος μαζί σου. Εδώ μέσα υπάρχουν συμπιεσμένες γνώσεις δεκαετιών, οπότε ψάχνοντας θα βρεις πολλές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να "προσομοιώσεις" τις συνθήκες με το σκύλο. Μπες στη θέση του κατόχου κουταβιού και θα πάρεις την απάντηση μόνος σου μετά από λίγους μήνες.

Επίσης αυτό με το στρατό είναι πολύ σημαντικό. Οι 9 μήνες που θα λείψεις είναι μεγάλο διάστημα και χρειάζεται να γνωρίζεις από τώρα πως θα μπορείς να αντιμετωπίσεις το θέμα.

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Καλώς τον και καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σου! :)

Σχετικά με τα ερωτήματά σου, θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ με την άποψη του ότι πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά δύο πράγματα πριν καταλήξεις σε απόφαση:

1. Πόσο έτοιμος είσαι να "θυσιάσεις" τη φοιτητική σου ανεμελιά με τις ευθύνες απόκτησης σκύλου.

2. Τί θα απογίνει ο σκύλος μετέπειτα (στρατός ή ό,τι άλλο προκύψει).

Σίγουρα τα συναισθήματα που σου γεννά η απόκτηση ενός σκύλου είναι μοναδικά!
Και επειδή μιλάμε για μια ψυχούλα που θα εξαρτάται από εσένα σκέψου όλα τα υπέρ και τα κατά.

Σημ.: Στα "κατά" πάντως μη συγκαταλέγεις το διαμέρισμα. Το σκυλί σε όσα τετραγωνικά και να το βάλεις ευτυχισμένο θα είναι αρκεί να ασχολείσαι μαζί του.

Καλη επιτυχία (σε όλα!)
:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αγορίνα μου-συνάδελφε θα σου απαντήσω τέλος Αυγούστου που θα έχουν βγει οι βάσεις και αφού περάσεις στην πόλη που θες και αφού κάτσεις σε οποία πόλη έχεις περάσει για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα για να προσαρμοστείς εσυ!