Σκυλος εργασιας... (σωματοφυλακή)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Καλημεριζω ολους!

Να μπω κατευθειαν στο θεμα.. πριν ενα χρονο βρηκαμε το καμαρι μου, τον πανεμορφο Σαγκα!!
κανεις δεν ηξερε τι ρατσα ειναι και ακομα απορουμε... εχουμε μια υποψια αλλα δεν ειμαστε και πολυ σιγουροι.. τελος παντων..
Ο Σαγκα που λετε, μετα τα 2 χρονια ενω δεν ειχαμε ασχοληθει με εκπαιδευση φυλαξης - παρα μονο με βασικη υπακοη οπου διεπρεψε το καμαρι μου (χαχαχα!)..αρχισε απο μονος του να δειχνει σημαδια φυλαξης.. το συζηταμε με τον εκπαιδευτη μας, μπας και βγαλει το ψωμι του ο σκυλος.. τρωει και μισο κιλο την ημερα ζωη να εχει!
Το λοιπον, εδω στο μαγαζι που ειμαι ολη μερα μονη, τα βραδυα η γειτονια ειναι περιεργη, αποφασισα να φερνω τον Σαγκα τα απογευματα και να ξεκινησουμε εκπαιδευση σωματοφυλακης... ερχεται και ο αγαπημενος μου εκπαιδευτης και κανει εκει τα τεστακια του... μια χαρα αντεδρασε ο σκυλος.. με προσεχε σαν τα ματια του.. Λεμε ωραια ξεκιναμε μαθηματα..κανει το πρωτο "μαθημα" πηρε αριστα με ερωτηματικο... γιατι ενω τον ειχα στο "προσεχε" και μετα του λεω "ενταξει"¨κανει και καλα ο εκπαιδευτης οτι παει ναμε χτηπησει και ο Σαγκα αγρον αγοραζε... πφφ! στεναχωρεθηκα.. μου λεει οτι μην στεναχωριεσαι ειναι πρωτο μαθημα ο σκυλος δεν εχει ξεδιαλυνει τι πρεπει να κανει γενικα παει καλα.. θα γινει πολυ καλος..
(προσωπικα αμφιβαλω)
Απο εκει και περα... με πηρε ενας φιλος τηλ μου λεει ερχομαι στο μαγαζι...ωραια λεω να κανουμε ενα τεστακι... του λεω Σαγκα προσεχε.. προσεχει για μια στιγμη.. μετα κανει ο φιλος "που εισαι ομορφε σαγκα?" ...χαλι να τον πατησεις ο σκυλος!! τα νευρα μου!!

Γενικα αυτη την βδομαδα δεν καναμε καθολου εκπαιδευση λογω γαστρεντεριτιδας.. απο δευτερα ξεκιναμε παλι εντατικα... αλλα βρε παιδια... αναρωτιεμαι.. καθε φορα που ειναι ο εκπαιδευτης ο Σαγκα σκιζει την γατα... ειναι φοβος και τρομος... αμα του κανω κανα τεστ με φιλο-εθελοντη... ο σκυλος ρεταρει..δλδ δεν αντιδραει σωστα παντα... γιατι βρε παιδια??

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Νομιζεις οτι εαν περπατουσατε βραδυ με τον Σάγκα και καποιος αγνωστος σας πλησιαζε περισσοτερο απο οσο θα ηθελες... θα αντιδρουσε?
Ο ανθρωπος που ηρθε στο μαγζι ειναι δικος σου φιλος ή και του Σαγκα?
Εχω την αισθηση οτι ζητας πολλα απο το σκυλο πολυ νωρις..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
καταρχήν... πριν ολοκληρωσεις εκπαιδευση.... δεν τεσταρεις ποτέ τον σκύλο......
λαθος πρωτο....
από την άλλη το σκύλο τον έχεις μπερδεψει...
τον θελεις να ειναι αγριος με ολους?
πως θελεις την μία να ειναι φιλικος και την αλλη αγριος...
αυτό μπορει να το πετυχεις μετα απο πολύ κι εντατική εκπαιδευση...
ενω εσύ αν καταλαβα καλά ακόμα εισαι στην αρχή...
το μεγαλύτερο λαθος των ιδιοκτητων.. είναι που τεσταρουν να δουν προοδο στον σκυλο...
συνηθως εχουμελαθος εκτελεση εντολης και ταυτοχρονσ βηματα πισω στην εκπαιδευση...
αυτα γενικα ειδικά... πιστευω υπαρχουν συμφορουμιτες που εχουν αφιερωσει πολυ χρονο σε αθληματα κι εργασία...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Έχω την εντύπωση πως σκύλοι απο εργασιακές γραμμές εκτροφείων με παράδοση στα καθήκοντα προστασίας και υπο την επίβλεψη εκπαιδευτών που έχουν αναδείξει πρωταθλητές δεν καταφέρνουν πάντα να φανούν αντάξιοι των περγαμηνών τους
Μήπως ζητάς όντως πολλά απο έναν σκυλάκο ήδη μαθημένο αλλιώς και όχι απο τις ακριβώς κατάλληλες καταβολές?

Άλλωστε
αν δεν μπορεί να απαντήσει ο εκπαιδευτής του ,που βλέπει τον σκύλο λάιβ
τι να πούμε κι εμείς οι "πτωχοί" ?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
λες ε?... μπορει δεν αποκλειεται.. να σπιλωνω το ονομα του τσαμπα..αλλα οχι αυτον τον φιλο δεν τον ηξερε.. και για αυτο απογοητευτηκα.
Κοιτα γενικα "το'χει".. αλλα μονο γενικα..δλδ εκει που πραγματικα τον χρειαστηκα μια φορα..ηταν βεβαια και πιτσιρικι ακομα ο Σαγκα κοιμηθηκε βαθια...
Μια φορα μου την επεσε ενας μεθυσμενος στην βολτα..και με εβριζε γιατι φυλακιζω τον σκυλο μου με λουρι και ενα καρο αλλες ασυναρτησιες και με ειχε κολησει στον τοιχο και ειχα κατουρηθει πανω μου...ηταν και νυχτα και ο χαζουλης.... κουνουσε την ουριτσα του πολυ χαρουμενα....καλα ποσα νευρα ειχα τοτε!!

δλδ πιστευεις οτι με ολοκληρωση εκπαιδευσης θα δω εντελως διαφορετικα πραγματα?... (εγω γιατι αμφιβαλω?)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καταρχην δεν πιστευω τιποτα... εδω και για τον δικο μου σκυλο που τον ζω καθε μερα και εχει δειξει δειγματα δεν βαζω και στοιχημα! Μπορει ο σκυλος να μην το εχει τελικα. Ο καλυτερος να στο πει αυτο ειναι ο εκπαιδευτης. Παντως μη τον τεσταρεις. Κακο κανεις οχι καλο.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
καταρχήν... πριν ολοκληρωσεις εκπαιδευση.... δεν τεσταρεις ποτέ τον σκύλο......
λαθος πρωτο....
από την άλλη το σκύλο τον έχεις μπερδεψει...
τον θελεις να ειναι αγριος με ολους?
πως θελεις την μία να ειναι φιλικος και την αλλη αγριος...
αυτό μπορει να το πετυχεις μετα απο πολύ κι εντατική εκπαιδευση...
ενω εσύ αν καταλαβα καλά ακόμα εισαι στην αρχή...
το μεγαλύτερο λαθος των ιδιοκτητων.. είναι που τεσταρουν να δουν προοδο στον σκυλο...
συνηθως εχουμελαθος εκτελεση εντολης και ταυτοχρονσ βηματα πισω στην εκπαιδευση...
αυτα γενικα ειδικά... πιστευω υπαρχουν συμφορουμιτες που εχουν αφιερωσει πολυ χρονο σε αθληματα κι εργασία...
Μαλλον εχεις πολυ δικιο... μαλλον κανω βλακειες και μπερδευω τον σκυλο τσαμπα και βερεσε...αλλα δειχτε κατανοηση στην αμοιρη..
Αυτο μου λεει και ο εκπαιδευτης, αλλα εγω τον χαβα μου..ο οποιος δειχνει εμπιστοσυνη στις ικανοτητες του και εχει και μεγαλες προσδοκιες απο αυτον... εγω που ειμαι σε ολο αυτο? Η αληθεια ειναι οτι στο πρωτο μαθημα εμεινα με το στομα ανοιχτο.. δεν γνωρισα τον μπουλακο μου!!
Θελει δουλεια ναι.. θελει πολυ δουλεια.
Υποστηριζει δε, οτι αφου θελω σωματοφυλακη, θελουμε ενα σκυλο απολυτα κοινωνικοποιημενο με ανθρωπους, τελεια βασικη υπακοη.. και τα 2 τα χουμε.. το 3ο μας λειπει.. η σωματοφυλακη..χαχαχα!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
βικυ τα τεστ αυτα θα μπορουσες να τα χεις κανει εν μερη πριν την εκπαιδευση για να δεις αν ο σκυλος το χει(εν μερη και οσο μπορεις να καταλαβεις φυσικα).οτι κανεις πλεον μονο καλο δεν ειναι αφου ο σκυλος βρισκεται υπο εκπαιδευση.ασε τον εκπαιδευτη να δουλεψει το σκυλο και να δουλεψεις κ συ με το σκυλο και τον εκπαιδευτη και οτι ειναι να ρθει θα ερθει αφου το ξεκινησες.
ο καθε σκυλος αντιλαμβανετε διαφορετικα τις δυσκολες καταστασεις και ειναι δουλεια του εκπαιδευτει να περασει στον σκυλο ποτε κ πως πρεπει να αντιδρασει

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι οκ.. εχετε δικιο.. βιαζομαι.. δεν ξαναπειραματιζομαι... θα το παμε λαου λαου.. οτι πει ο δασκαλος.. απλα ηθελα να ρωτησω αν ειχατε καμια παρομοια εμπιερια, να με διαφωτισετε..

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
τι ακριβως θες να καταλαβεις(γιατι ετρεχα με το το κοπρο και τωρα ειμαι οφ).
αν ο σκυλος το χει?
με ποιο τροπο θα δεις αν το χει?
κ τα δυο?
μπορω να σου πω για το δικο μου σκυλο καποια πραματα που δεν εχει εκπαιδευτει που θεωρω οτι τοχει η το χε στα νιατα του αλλα δεν ξερω αν ειναι ακριβως αυτο που θες

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι, τι να σου πω.. σαμπως ξερω και γω τι θελω?.. :S τωρα εχω μπερδευτει και εγω.. σιγουρα θθελω να το εχει και να "δουλευει" εδω μαζι μου...
Ο εκπαιδευτης ειπε "το χει" και το χει καλα μαλιστα... θελει μαθηματα λεει δεν ειναι ετσι απλο... οκ συμφωνω... Αλλα οταν του εκανα εγω το τεστ δεν "το'χε"... τελικα το χει η δεν το χει? το ειχε και το εχασε?
καιγιατι αφου το 'χει οταν του ειπα στο τεστ "προσεχε" το εχασε?
εγω τι να κανω? να κανω τεστ η να μην κανω?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
να μην ανυσηχεις ρε!απλα ξεδιαλλυνε το τι θες....την φυλαξη ολα τα σκυλια την εχουν ,αρκει να τους την βγαλει ο εκπαιδευτης.πρεπει να ξεχωρησεις στο μυαλουδακι τι θες ακριβως λοιπον...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
καλως τον! τελικα πετυχε το σνιτσελ.. λοιπον.. τι θελω εγω.. θελω να εχω εδω στο μαγαζι τον Σαγκα να ειναι κουλ και καλος.. γιατι ολο μπαινοβγαινει κοσμος και σε καμια περιπτωση δεν θελω να πειραξει κανεναν.. και για αυτο τον λογο, δεν θα κανουμε δαγκωματα..δλδ δεν θα δει ο σκυλος μανικια ουτε θα ακουσει "παρτον" καθόλη την εκπαιδευση του.
Απο εκει και περα, μια φορα μπηκε ενας να κλεψει... εγω μοναχουλα η καυμενη χωρις Σαγκα στο μαγαζι.. μπηκε ο τυπος αρχισε να ρωταει ποσο εχει αυτο, ποσο εχει το αλλο.. στο τελος πλησιαζει στο ταμειο, και αρχιζει να πλησιαζει επικυνδυνα και να κλαιγεται οτι δεν εχω να φαω, δωσε κατι...και εκει που αντι να αρχιζω να τσιριζω εγω θελω τον Σαγκα με εντολη "Προσεχε" να μου τον ακινητοποιησει και να πω εγω στο σκυλο εκει μεινε και να φυγει ο λαμογιας...καταλαβες..απλα τα πραγματα..χαχαχα!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Παντως τον εχεις κανει σκυλο εργασιας μιας και τον εχεις μαζι σου στο μαγαζι :)))

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Παντως τον εχεις κανει σκυλο εργασιας μιας και τον εχεις μαζι σου στο μαγαζι :)))
εννοειται!!!.χαχαχα.. κατσε, ..να βγαζει το ψωμακι του, ξερεις ποσο μου παει το μηνα?..μαλλον ξερεις.. εδωωωω!! ολοι στο μεροκαματο!! κριση για ολους..οχι εγω να λιωνω εδω και αυτα να μου ειναι μονο ξαπλα και βολτες! χαχα!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
απο τα λεγομενα σου
1 εχεις ενα πολυ κοινωνικοποιημενο σκυλο
2 εχεις ενα σκυλο εκπαιδευμενο β.υ κομπλε
3 μια ενδειξη σε σενα οτι το χει
4 μια γνωμη απο εναν εκπαιδευτη που χει δει το σκυλο κ σου λεει οτι το χει
αρα
υπομονηηηηηηη!!!!
κ ας τα πειραματα
υγ.εσυ κοιτα να του μαθεις να κραταει το ταμειο...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χαχαχα...αν πηγαινε και στον αντιπαθητικο βλαμμενο λιγουρη ψιλικατζη να μου παιρνει και τσιγαρα..ΤΕΛΟΣ!

δλδ.. αφηνω τα πειραματα και περιμενω να αποφοιτησει ο μπουλης ε? οτι παραπανω κανω τον μπερδευω..αυτο μου λετε?.. οκ βρε παιδια πασο..

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κ παλι προσοχη ομως...αν μπορεις εχετον δεμενο κοντα στο ταμειο,οχι να αλλωνιζει ολο το μαγαζι.το σνιτσελ πετυχε τελικα αν κ μου ξεφυγε το πιπερι!χεχεχε!ευχαριστω!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97