Σκυλοκαυγαδες help!

Dedolga

Member
3 Μαρτίου 2018
8
0
34
Καλησπέρα σε όλους! Έχω τρομερό πρόβλημα με δυο από τα σκυλάκια μου! Έχω 3 σκυλάκια, 2 αρσενικά, 1 θηλυκό. Τον έναν τον βρήκα 2-3 ετών στο δρομο που τον είχαν παρατήσει, ενα σκυλί επιθετικό στο χώρο του και με πολλές φοβίες! Τη μικρή μου την πηρα από τη φιλοζωική της περιοχής μου από κουτάβι και είναι στειρωμενη! Τον αλλο το βρήκαμε κουτάβι στο δρομο κ ειναι ενα πολύ ευγενικό σκυλί! Είναι και τα 3 μεγάλα σε μέγεθος. Μόλις μετακομίσαμε στο νέο μας σπίτι τα αρσενικά ξεκίνησαν να μαλώνουν όταν πήγαινα να τα καθαρίσω! Και οσο περνούσε ο καιρός όλο και περισσοτερο, δυστυχώς είμαι άνεργη και δεν έχω δυνατότητα για εκπαιδευτή. Εδώ που ήρθαμε λοιπόν ο άντρας μου έχει αλλα 4 σκυλάκια όποτε δεν είναι και πολύ εύκολο να τα χωρίσω γιατί η αυλή μας έιναι χωρισμένη σχεδόν παντού. Εν τω μεταξύ αυτος που κάνει τον καυγά ειναι ο ηρεμος κ του τραβάει συνεχεια τ αυτιά του άλλου κ μετα παεο κ τον γλύφει. Χθες κάναμε αναδιάταξη και βάλαμε τον έναν χωριά και έκλαιγε όλη μέρα, έβγαινα τον πήγαινα βόλτα, μετα πάλι κλάμα και ξανά τα ίδια. Ε με τα πολλά βρήκε τροπο να σκαρφαλώνει το φράχτη κ να βγαίνει. Δε ξερω τι να κάνω! Ούτε να τα χωρίσω μπορώ, ούτε έχω τη δυνατότητα για εκπαιδευτή αυτή τη στιγμή. Εχει περάσει κανείς κατι ανάλογο; Έχει κανείς καμια ιδέα;;; Κατι....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Δεν υπάρχει σκυλοπρόβλημα που δεν λύνεται. Αλλο ευκολότερα, άλλο δυσκολότερα.
Συνοπτικά δηλαδή, έχετε 7 σκυλιά; Ολα μεγαλόσωμα και στειρωμένα;
Και μένουν όλα σε αυλή;

Dedolga

Member
3 Μαρτίου 2018
8
0
34
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Δεν υπάρχει σκυλοπρόβλημα που δεν λύνεται. Αλλο ευκολότερα, άλλο δυσκολότερα.
Συνοπτικά δηλαδή, έχετε 7 σκυλιά; Ολα μεγαλόσωμα και στειρωμένα;
Και μένουν όλα σε αυλή;
Έχουμε 7 σκυλιά, 4 μικρόσωμα έιχε πριν πάμε ο άντρας μου, δεν ειναι στειρωμένα ειναι κοριτσάκια όλα. Τα δικά μου ειναι μεγαλόσωμα,στειρωμενη ειναι μόνο η θηλυκή. Έχω περιφράξει ενα κομμάτι δίπλα στα παράθυρα μας για να μπορώ καθ όλη τη διάρκεια της μέρας να πετάω κανα μεζεδάκι και να τα βλέπω. Τα αλλα σκυλάκια ειναι σε απόσταση δεν ειναι κοντά.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Για να καταλάβουμε καλύτερα, πως ηταν η ζωή τους και οι συνθήκες πριν τη μετακόμιση; τι ακριβώς έχει αλλάξει;
Ποσο χρονων ηταν αυτός που μαλώνει τότε που μετακομίσατε;
Τα έχετε ολα μόνιμα στη αυλή η μπαίνουν και στο σπίτι; ο χώρος τους στην αυλή πως είναι οργανωμένος;
Σορυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα για να δωσει κανεις συμβουλη χρειάζεται μια ολοκληρωμενη εικόνα

Dedolga

Member
3 Μαρτίου 2018
8
0
34
Για να καταλάβουμε καλύτερα, πως ηταν η ζωή τους και οι συνθήκες πριν τη μετακόμιση; τι ακριβώς έχει αλλάξει;
Ποσο χρονων ηταν αυτός που μαλώνει τότε που μετακομίσατε;
Τα έχετε ολα μόνιμα στη αυλή η μπαίνουν και στο σπίτι; ο χώρος τους στην αυλή πως είναι οργανωμένος;
Σορυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα για να δωσει κανεις συμβουλη χρειάζεται μια ολοκληρωμενη εικόνα
Ο χώρος που έμεναν πριν ήταν στο ίδιο στυλ. Το μόνο που άλλαξε είναι οτι στο παλιό μας σπίτι ανοίγα την πόρτα και έτρεχαν κάθε βράδυ στην πλατεία δίπλα ενώ εδώ κάθε φορά που βγαίνουν στην αυλή μαλώνουν. Μετακομίσαμε πριν 3 μήνες, ο σκύλος ειναι τώρα 3 ετών. Σπίτι δε μπαίνουν. Στην αυλή έιναι δίπλα σε κοτούλες και έχουμε φτιάξει ενα μεγάλο σπίτι για όλα, στην άλλη ακρη έχει τα μπολακια τους για το φαγητο και το νερό. Κανένα πρόβλημα, ψάχνω λύση διακαως από χθες μαλώνουν κι τα βραδιά έχουν ξεσηκώσει τη γειτονιά

Dedolga

Member
3 Μαρτίου 2018
8
0
34
Μήπως βοηθήσει ν τ στειρώσετε όλα;
Εκτός που δεν έχουν αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα , διάβασα οτι πολλές φορες αυξάνει την επιθετικότητα. Δε ξερω όμως αν ισχυει

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αυτό βασικά που περιγράφεις παραπέμπει σε μια έλλειψη πειθαρχίας (ελεύθερη βόλτα χωρίς αφεντικό κλπ). Ο σκύλος κατά πάσα πιθανότητα είδε τη μετακόμιση σαν ευκαιρία να γίνει αρχηγός της αγέλης, κοινώς άλφα, και έχει αρχίσει ένα bullying στον φοβικό και υποτακτικό αρσενικό συγκάτοικό του.
Πρέπει να μπει μια τάξη, θέλει επίβλεψη, αυστηρότητα χωρίς υπερβολές και πρώτα απ όλα να καταλάβει ο νεαρός ότι η θέση του αρχηγού ανήκει σε σένα ή στον σύζυγό σου. Να τους αφιερώνεις ξεχωριστό χρόνο, μόνο στους αρσενικούς, να τους εκπαιδεύεις εσυ, να τους βγάζεις ίσως μεγάλες βόλτες με το λουρί, μόνο αυτούς τους δυο, και να τους επιβάλλεις μια πειθαρχία. Και θα πρόσθετα ότι θα κάνει καλό να εκτονώνεις πιο πολύ τον καυγατζη, κοινώς να τον εξαντλείς σωματικά κ νοητικά στην άσκηση, για να μην εχει περίσσεια ενέργεια για βλακείες,

Last edited:

Dedolga

Member
3 Μαρτίου 2018
8
0
34
Αυτό βασικά που περιγράφεις παραπέμπει σε μια έλλειψη πειθαρχίας (ελεύθερη βόλτα χωρίς αφεντικό κλπ). Ο σκύλος κατά πάσα πιθανότητα είδε τη μετακόμιση σαν ευκαιρία να γίνει αρχηγός της αγέλης, κοινώς άλφα, και έχει αρχίσει ένα bullying στον φοβικό και υποτακτικό αρσενικό συγκάτοικό του.
Πρέπει να μπει μια τάξη, θέλει επίβλεψη, αυστηρότητα χωρίς υπερβολές και πρώτα απ όλα να καταλάβει ο νεαρός ότι η θέση του αρχηγού ανήκει σε σένα ή στον σύζυγό σου. Μα τους αφιερώνεις ξεχωριστό χρόνο, μόνο στους αρσενικούς, να τους εκπαιδεύεις εσυ, να τους βγάζεις ίσως μεγάλες βόλτες με το λουρί, μόνο αυτούς τους δυο, και να τους επιβάλλεις μια πειθαρχία. Και θα πρόσθετα ότι θα κάνει καλό να εκτονώνεις πιο πολύ τον καυγατζη, κοινώς να τον εξαντλείς σωματικά κ νοητικά στην άσκηση, για να μην εχει περίσσεια ενέργεια για βλακείες,
Μη σου πω και ψέμματα τα ειχα παντα καλομαθημένα δε μπορούσα ούτε να τα μαλώσω ούτε τίποτα και στη βόλτα βγαίναμε μαζι αλλα παίζαμε τρέχαμε δεν ηθελα να τα έχω δεσμευμένα. Το θέμα ειναι οτι τον καβγατζή προχθές τον έκανα 3 βόλτες κ μόλις είδε τον αλλο τρελάθηκε πάλι κ όχι τίποτα αλλο αρχίζουν να μαλώνουν ο ένας πιςω από τα κάγκελα κ ο άλλος εξω κ καθόμαστε μισή ώρα μέχρι να μπορέσω ν ανοίξω την πόρτα να ξαναμπεί. Όταν λες αυστηρότητα τι εννοείς; Ας πούμε τώρα τα ακούω που γρυλιζουν αν παω και ανοίξω το παράθυρο θα φαγωθούν κ αν τους μιλήσω ούτε καν ακούν όταν ειναι σ αυτή τη φαση

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μη σου πω και ψέμματα τα ειχα παντα καλομαθημένα δε μπορούσα ούτε να τα μαλώσω ούτε τίποτα και στη βόλτα βγαίναμε μαζι αλλα παίζαμε τρέχαμε δεν ηθελα να τα έχω δεσμευμένα. Το θέμα ειναι οτι τον καβγατζή προχθές τον έκανα 3 βόλτες κ μόλις είδε τον αλλο τρελάθηκε πάλι κ όχι τίποτα αλλο αρχίζουν να μαλώνουν ο ένας πιςω από τα κάγκελα κ ο άλλος εξω κ καθόμαστε μισή ώρα μέχρι να μπορέσω ν ανοίξω την πόρτα να ξαναμπεί. Όταν λες αυστηρότητα τι εννοείς; Ας πούμε τώρα τα ακούω που γρυλιζουν αν παω και ανοίξω το παράθυρο θα φαγωθούν κ αν τους μιλήσω ούτε καν ακούν όταν ειναι σ αυτή τη φαση
Αυτό εννοώ αυστηρότητα, να μάθει να σε ακούει και το ΜΗ να γίνει νόμος και όχι κούφια λόγια που τα ακούει και δεν δίνει σημασία. Δεν εννοώ προς θεού να σηκώσεις χέρι, μόνο χειρότερα θα τα κανείς.
Και όταν μιλάω για εκτόνωση, δεν εννοώ περίπατο! Αλλά να επιστρέφει κ να έχει όρεξη μόνο για φαΐ και ύπνο, σαν να έχει γυρίσει από τη δουλειά στο εργοστάσιο δλδ!

Dedolga

Member
3 Μαρτίου 2018
8
0
34
Αυτό εννοώ αυστηρότητα, να μάθει να σε ακούει και το ΜΗ να γίνει νόμος και όχι κούφια λόγια που τα ακούει και δεν δίνει σημασία. Δεν εννοώ προς θεού να σηκώσεις χέρι, μόνο χειρότερα θα τα κανείς.
Και όταν μιλάω για εκτόνωση, δεν εννοώ περίπατο! Αλλά να επιστρέφει κ να έχει όρεξη μόνο για φαΐ και ύπνο, σαν να έχει γυρίσει από τη δουλειά στο εργοστάσιο δλδ!
Καμια ιδέα πως ν αρχίσει να με ακούει;;;;; Αύριο θα τους ξεθεωσω και τους 2 να δούμε πως θα πάει! Στην αρχή όταν μαλώνανε τα έβρεχα λιγο να χωριστούν τώρα αν δουν νερό ακόμα και λουλούδια να ποτίσω μαλώνουν. Όποτε υποθετω η βία δεν είμαι λύση

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καμια ιδέα πως ν αρχίσει να με ακούει;;;;; Αύριο θα τους ξεθεωσω και τους 2 να δούμε πως θα πάει! Στην αρχή όταν μαλώνανε τα έβρεχα λιγο να χωριστούν τώρα αν δουν νερό ακόμα και λουλούδια να ποτίσω μαλώνουν. Όποτε υποθετω η βία δεν είμαι λύση
Η βία σίγουρα δεν είναι λύση.
Για να αρχίσει να ακούει, ξεθεωσε τον για αρχή στις απλές εντολές, κάτσε ξάπλα μείνε άστο κλπ, ακόμα και το φαΐ του να του το δίνεις μόνο όταν και εφόσον κάτσει κάτω και περιμένει για μισό λεπτό ακινητος. Και υπάρχουν και πολλά αλλά κολπάκια για το πως να επιβληθείς χωρίς βία.

• Like
Reactions: archodea

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
@Dedolga δυστυχώς μαγική λύση δεν υπάρχει. Ολα [καλώς εχόντων] διορθώνονται, αλλά θέλουν τον χρόνο τους. Και στο μεταξύ, δουλειά και ψυχραιμία. Σωστή συμβουλή δεν μπορεί να σου δώσει κανείς μας, εφόσον δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ακριβώς πως περνάτε τις μέρες σας. Μπορεί κάτι που κάνετε κι εσένα σου φαίνεται αδιάφορο και ασήμαντο, να δημιουργεί το πρόβλημα. Η στείρωση θα μπορούσε να είναι λύση, αλλά θα μπορούσε και όχι. Εφόσον δεν υπάρχει τρόπος ούτε για στείρωση, ούτε για εκπαιδευτή [δεν ξέρω καν δηλαδή αν υπάρχει κοντά σας καλός εκπαιδευτής_απ'τα γραφόμενά σου εικάζω ότι μένετε εκτός πόλης;], πρέπει να καταφέρετε να τους χωρίσετε. Αν δεν μπορείτε δηλαδή να βρείτε τον λόγο, θα πρέπει να μπορέσετε, να "κουκουλώσετε" το πρόβλημα, ώστε έστω να μην εντείνεται. Να μην είναι συνεχώς στην τσίτα μεταξύ τους, κινδυνεύοντας να τραυματιστούν σοβαρά, και φυσικά, να μην ενοχλούν την γειτονιά. Ισως θα ήταν χρήσιμο, να μην κανακεύεις κανέναν τους, αλλά συγχρόνως να μαλώνεις αυστηρά, όποιον είσαι σίγουρη ότι ξεκινάει τον καυγά. Μπορώ επίσης να καταλάβω, ότι δεν σου δίνουν σημασία όταν τους μαλώνεις. Δεν σε υπολογίζουν. Αυτό, πρέπει να το αλλάξεις άμεσα. Το να πιάνονται στα χέρια, μπροστά σου, είναι ανεπίτρεπτο. Πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτό. Βασικά, δεν γίνεται αλλιώς...είναι υποχρέωσή σας, από την στιγμή που αποφασίσατε να έχετε αγέλη, να φροντίσετε να είστε πάνω από αυτήν. Οχι κάπου στο ενδιάμεσο.

Στις βόλτες που λες ότι κάνετε, βγαίνουν και οι τρεις μαζί; Με λουρί;
Κάποια στοιχειώδη βασική υπακοή την έχουν;

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν