Σκυλοι εκτροφης - Πως τα περνουν

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Tricky δεν έχει αναφερθεί πουθενά αυτό που λές, ίσα ίσα.

Το ότι θα φροντίσει καλύτερα κάποιος 2 ζώα από 10 είναι αυθαίρετο συμπέρασμα, εγώ σου λέω ότι μπορεί να είναι το ίδιο με παραδείγματα, αν θές τεκμηρίωσε αυτό που λές ότι δεν είναι.

"ερασιτέχνης" εκτροφέας - "επαγγελματίας" εκτροφέας - δίνονται χαρακτηρισμοί που δεν μπορούν να οριστούν και επεκτείνονται και σε κανόνες πάλι αυθαίρετους - πχ όποιος πάρει λεφτά για τα σκυλιά είναι "επαγγελματίας" και οπωσδήποτε θα έχει δυστυχισμένα σκυλιά ? Οποιος έχει 8 σκυλιά και ασχολείται με την μορφολογία διακρινόμενος σε εκθέσεις θα τα έχει σε κλούβες ? Δεν υπάρχει κανόνας και λάθος κατευθύνεται εκεί η συζήτηση.

Σχετικά με το σκυλί που θα γεννηθεί με πρόβλημα υγείας.

Εξαρτάται το πρόβλημα υγείας. Από την πλήρη φροντίδα του μέχρι την άμεση ευθανασία. Δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση όμως του εκτροφέα από τον ιδιώτη που βλέπει ένα οποιοδήποτε πρόβλημα στην γέννα του. Σε αντίθεση θα μπορούσα να σας θυμίσω τους δεκάδες χιλιάδες Ελληνες ιδιώτες που αναπαράγουν ενα ζώο χωρίς λόγο και κουτάβια χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας καταλήγουν σε κλειστή σακούλα στα σκουπίδια ή στην χωματερή είτε αμέσως μετά την γέννηση είτε αν τελικά δεν δοθούν σε κανέναν. Τί θα σήμαινε αυτό ? Τίποτα κατά την γνώμη μου γιατί αυτοί που το κάνουν ο πρώτος χαρακτηρισμός που θα μπορούσε κάποιος να τους χαρακτηρίσει είναι "απάνθρωποι" ή "υποκείμενα" και καμία σχέση δεν έχει αν είναι ιδιώτες (για μένα).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοιος εκτροφεας!!!!!!!και ουτε θα υπαρξει φυσικα!!!:D

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ εκτροφέας που να κλείνει κουτάβια μέσα σε σακούλα σκουπιδιών και να τα πετάει στον σκουπιδοτενεκέ και μάλιστα λίγο πρίν περάσει η πρέσσα - μην τυχόν και τα ακούσει κανείς ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν έχουν πρόβλημα ανατομικό π.χ. να έχει φάει την ουρα η μαμά σε ένα κουτάβι όταν γεννήθηκαν ,τότε ο εκτροφέας αν το θέλει ο ενδιαφερόμενος για pet ,στο πουλάει σε πολύ πιο χαμηλή τιμή εν γνώση σου.
Πάντως αν υπάρχει κάτι τέτοιο..,σίγουρα θα είναι σε πολύ κερδοσκόπους επαγγελματίες εκτροφείς..,πράγμα που εύχομαι να μην είναι και αλήθεια..
Για κάποια pet shop πάντως είναι σίγουρο ότι συμβαίνει..,όχι μονο στα άρρωστα αλλα και σε κάποια που απλά δεν πωλήθηκαν..

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Συμφωνω μαζι σου Denis. Απλα η λεξη εκτροφεας εχει συνδεθει με το "πολλα σκυλια" και το πολλα σκυλια παραπεμπει σε λιγοτερη ή παντελης φροντιδα αρα και λιγοτερος συναισθηματισμος γι αυτες τις ψυχες λογω του συνεχους παρε-δωσε (συγνωμη για την αχαρη εκφραση) που γινεται με αυτες...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Συμφωνω μαζι σου Denis. Απλα η λεξη εκτροφεας εχει συνδεθει με το "πολλα σκυλια" και το πολλα σκυλια παραπεμπει σε λιγοτερη ή παντελης φροντιδα αρα και λιγοτερος συναισθηματισμος γι αυτες τις ψυχες λογω του συνεχους παρε-δωσε (συγνωμη για την αχαρη εκφραση) που γινεται με αυτες...
Αυθαίρετα. Γιατί παραπέμπουν αυτα σε τέτοιες καταστάσεις ?
Εννοείται ότι μπορώ να αποχωριστω πολύ ευκολότερα έναν σκύλο από τον μέσο ιδιοκτήτη, πάλι όμως λόγω συνήθειας, και δεν σημαίνει ότι δεν με πειράζει. Πάλι θα μπορούσα να αντιτάξω τον "ιδιοκτήτη" με την αγνή αγάπη για τον σκύλο που τον διώχνει ή .... και τον πουλάει αν μπορεί ;) επειδή κάνει ζημιές ή επειδή τρωει παρατήρηση από τους γείτονες, ή απλά επειδή κάποιος του είπε ότι "αυτά γίνονται άγρια" ... άρα πάλι δεν είναι θέμα εκτροφέα ή ιδιώτη - το δέσιμο με τον σκύλο ή η θυσία που θα κάνεις για αυτόν.

Και μην μπερδευόμαστε. Εχω έναν σκύλο να ξαπλώνει στα πόδια μου, παίζει με την μπάλα του και απολαμβάνει το τζάκι. Αυτόν τον σκύλο τον έχω για να πηγαίνει σε show, να ζευγαρώνει και για να απολαμβάνω την παρέα του. ΓΙΑΤΙ δυστυχεί ο σκύλος, επειδή θα τον εκμεταλλευτώ και οικονομικά? Δεν το ξέρει - δεν μπορεί να το καταλάβει, δεν επηρεάζει την ζωή του, τέλος για μένα! Εϊναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα όταν μιλάμε για καλές συνθήκες εκτροφής, και κυρίως για ormal ατομα, γιατί μη normal ατομα δημιουργούν ΠΟΛΥ δυστυχισμένους έως και νεκρούς σκύλους απλά από αγάπη, αδιαφορία, ή ημιμάθεια.

Apkok

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2008
67
0
athens
Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ εκτροφέας που να κλείνει κουτάβια μέσα σε σακούλα σκουπιδιών και να τα πετάει στον σκουπιδοτενεκέ και μάλιστα λίγο πρίν περάσει η πρέσσα - μην τυχόν και τα ακούσει κανείς ;)
μακαρι και ευχομαι να μην ειναι ετσι οπως τα λες!!!!!!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Tricky δεν έχει αναφερθεί πουθενά αυτό που λές, ίσα ίσα.

Το ότι θα φροντίσει καλύτερα κάποιος 2 ζώα από 10 είναι αυθαίρετο συμπέρασμα, εγώ σου λέω ότι μπορεί να είναι το ίδιο με παραδείγματα, αν θές τεκμηρίωσε αυτό που λές ότι δεν είναι.

"ερασιτέχνης" εκτροφέας - "επαγγελματίας" εκτροφέας - δίνονται χαρακτηρισμοί που δεν μπορούν να οριστούν και επεκτείνονται και σε κανόνες πάλι αυθαίρετους - πχ όποιος πάρει λεφτά για τα σκυλιά είναι "επαγγελματίας" και οπωσδήποτε θα έχει δυστυχισμένα σκυλιά ? Οποιος έχει 8 σκυλιά και ασχολείται με την μορφολογία διακρινόμενος σε εκθέσεις θα τα έχει σε κλούβες ? Δεν υπάρχει κανόνας και λάθος κατευθύνεται εκεί η συζήτηση.
Denis , αυτο που ειπα το ανεφερε ο φιλος dj doctor στην πρωτη σελιδα :
Ο ηθικός...ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ...σίγουρα φροντίζει τα ζώα του πολύ καλύτερα από τον απλό ιδιοκτήτη.
Τα σκυλιά του είναι πιο "σκυλιά" και λιγότερο "παιδιά" και αυτό είναι ΥΓΕΙΑ.
και εγω απλα διαφωνω.Αυτο ειπα μονο :)

Μην κανουμε την αγαπη προς τα ζωα ,ή ακομα και προς μια φυλη συγκεκριμμενα, ενα ''κλειστο επαγγελμα'' ...οι εκτροφεις δεν γεννιουνται εκτροφεις , ουτε σπουδασαν κατι τετοιο , ουτε εδωσαν καπου εξετασεις ωστε να γινουν εκτροφεις σκυλων.Απο την αγαπη και το ενδιαφερον για μια φυλη ολα ξεκινουν και αυτο μπορει να το εχει τοσο ο απλος ιδιοκτητης οσο και ο εκτροφεας ...το θεμα απλα ειναι στα ποσα κομματια κοβεται η αγαπη αυτη τελικα.

Εγω (πχ) ειμαι ενημερωμενος ιδιοκτητης που αγαπαω και κατανοω τις αναγκες του ενος σκυλου μου (εν δυναμη εκτροφεας ?) και εσυ (πχ) εισαι ο ηθικος εκτροφεας με δεκα ζωα (πρωην απλος ιδιοκτητης ενος σκυλου?) .
Τι αποσταση μας χωριζει τελικα ? Ησουν καποτε σαν εμενα και ο πρωτος σκυλος σου σαν τον δικο μου τωρα ? Οι δεκα σκυλοι σου σημερα ζουν οπως ζουσε ο πρωτος σου ? Αυτο το θεμα εθιξα εξ'αρχης εγω και δεν ασκησα κριτικη για τους εκτροφεις ή τα προβληματα υγιειας κλπ.

οσο αφορα το θεμα ''ερασιτεχνες'' , εγω το αναφερω απλα επειδη ξερω πως κανενας ηθικος εκτροφεας δεν βγαζει τοσα ωστε να ειναι επαγγελματιας...και φυσικα , δεν εχω κανενα προβλημα με το οτι οι ηθικοι εκτροφεις μπορει να βγαζουν κερδος ...μακαρι να εβγαζαν περισσοτερα (προσωπικα , τους στηριξα αρκετα :D).
φιλικα
Βασιλης

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Αpkok, οι εκτροφεις δεν ζευγαρωνουν για να πεταξουν τα κουταβια...
Οσον αφορα τα κουταβια με ανωμαλιες διαπλασης δεν μπορει να τα βοηθησει η φαρμακευτικη αγωγη - δεν μου εχει συμβει αλλα σε τετοια περιπτωση θα εκανα ευθανασια.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Tricky άραγε ο πατέρας ενός παιδιού είναι καλύτερος πατέρας από αυτόν των 4 παιδιών?

Δεν συγκρίνονται τα σκυλιά με τα παιδιά βέβαια , αλλά ούτε και να συγχέονται με παιδιά πρέπει.

Ο εκτροφέας (και μιλάμε πάντα για τον σωστό , ας μη το επαναλαμβάνουμε συνέχεια) έχει περισσότερες γνώσεις από τον απλό ιδιοκτήτη (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα) , αφιερώνει περισσότερο χρόνο από τον μέσο ιδιοκτήτη (πολύ περισσότερο) , προσφέρει στα σκυλιά του όλη την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πίστεψε με πως η μειόνοτητα των ιδιωτών το κάνει) και καλύπτει σωματικές και ψυχικές ανάγκες του σκύλου του (που επίσης κάνει μια μειοψηφία ιδιωτών).

Ο εκτροφέας είναι ο υπέρτατος χομπίστας (πρέπει να είναι) που στην διάρκεια των χρόνων μάλλον έχει ξοδέψει πολλά περισσότερα από όσα έχει εισπράξει , αλλά ακόμα και αν βγάζει κάποια χρήματα , στο αποκορύφωμα της "καριέρας" του...το αξίζει.

Αν μετρήσουμε "τις πληγές" της κυνοφιλίας μάλλον θα δούμε ότι τις περισσότερες τις "χρωστάμε" στον "αγνό" , γεμάτο "αγάπη" και "ανθρωπιά" ιδιώτη.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Tricky άραγε ο πατέρας ενός παιδιού είναι καλύτερος πατέρας από αυτόν των 4 παιδιών?

Δεν συγκρίνονται τα σκυλιά με τα παιδιά βέβαια , αλλά ούτε και να συγχέονται με παιδιά πρέπει.

Ο εκτροφέας (και μιλάμε πάντα για τον σωστό , ας μη το επαναλαμβάνουμε συνέχεια) έχει περισσότερες γνώσεις από τον απλό ιδιοκτήτη (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα) , αφιερώνει περισσότερο χρόνο από τον μέσο ιδιοκτήτη (πολύ περισσότερο) , προσφέρει στα σκυλιά του όλη την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πίστεψε με πως η μειόνοτητα των ιδιωτών το κάνει) και καλύπτει σωματικές και ψυχικές ανάγκες του σκύλου του (που επίσης κάνει μια μειοψηφία ιδιωτών).
Ο πατερας κανει τεσσερα παιδια επειδη θελει τεσσερα παιδια ή απο τυχη ή απο ατυχια ...ο εκτροφεας εχει τεσσερα ή παραπανω ζωα για συγκεκριμμενο λογο , εντελως διαφορετικο.

Οσο αφορα τα υπολοιπα που αναφερεις , τα θεωρω ''αδικα'' και ,αν ισχυουν, πρεπει να προβληματιζουν τους ηθικους εκτροφεις και οχι τους ιδιοκτητες (''σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας'' :)) . Παλευει δηλαδη ο εκτροφεας να βγαλει υγιη ζωα τα οποια στην πλειοψηφια τους θα καταληξουν στα ''μπαζα'' ? Μην τα ισοπεδωνουμε ολα ...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα ...
Αυτό ακριβώς!

Υπάρχουν καλοί και κακοί και στις 2 πλευρές , οι οποίες δεν είναι αντίπαλες αλλά συνεργαζόμενες , αλληλοτροφοδοτούμενες και μάλλον "ίδιες".

Ο πατερας κανει τεσσερα παιδια επειδη θελει τεσσερα παιδια ή απο τυχη ή απο ατυχια ...ο εκτροφεας εχει τεσσερα ή παραπανω ζωα για συγκεκριμμενο λογο , εντελως διαφορετικο.
Ποιός είναι ο λόγος στο μυαλό σου?

Γιατί ο εκτροφέας έχει 4 σκυλιά από αγάπη για την φυλή , από χόμπυ και "τρέλα" , γιατί θέλει και πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει στην φυλή του , γιατί ψάχνει το "διαμάντι" που θα τον κάνει να "φουσκώσει" από υπερηφάνια , γιατί κάνει όνειρα...

Και ναί , ένα από τα δυσκολότερα κεφάλαια στην υπόθεση "Εκτροφή" είναι να βρείς "σπίτια" αντάξια των σκύλων σου και των κόπων σου και αν τα βρείς δε σκέφτεσε τα λεφτά.

Ας κάνει ο καθένας μας μία βόλτα στην γειτονιά του , την περιοχή του...

Πόσα σκυλιά θα δεί , δεσποζόμενα , σκυλιά ιδιωτών να μη ζούν όπως πρέπει?

Ας μη κλωτσάμε την ευθύνη μακρυά μας και την ρίχνουμε σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων , έστω και αν εμείς ως άτομα είμαστε τέλειοι.

Όλοι έχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και καλό θα είναι να σπαταλάμε ενέργεια για να διορθώσουμε τα δικά μας "κακά" ή αυτά που "φτάνουμε" και λιγότερη για να δείξουμε πως κάποιος άλλος φταίει.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
εναντιωνομαστε στα παπι μιλς, ειμαστε κατα των byb, κι ομως δεχομαστε την ευθανασια κουταβιων τα οποια δηθεν μου δεν πληρουν τις προδιαγραφες...μηπως τελικα τα εχουμε απλα απο δικη μας ματαιοδοξια....? πραγματικα τραγικο!

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
Οσον αφορα τα κουταβια με ανωμαλιες διαπλασης δεν μπορει να τα βοηθησει η φαρμακευτικη αγωγη - δεν μου εχει συμβει αλλα σε τετοια περιπτωση θα εκανα ευθανασια.
για το συγκεκριμενο αναφερομαι...

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Μιλάω για παραμορφώσεις η συγγενεις ανωμαλίες ασυμβατες με την επιβιωση η που θα προκαλουσαν πολυ βαριες αναπηριες οπου ο σκυλος δεν εχει ποιοτητα ζωης. Υπαρχουν τετοιες και οι συγγενεις τουλαχιστον δεν ειναι γενετικες, κληρονομικες απο τους γονεις - οφειλονται σε μεταλλαξεις που συνεβησαν στο εμβρυο μετα την συλληψη.
Δεν μιλαω για μορφολογικες αποκλισεις.
Εχω αναθρεψει με επιτυχια γεννα μεχρι και 17 κουταβιων ολα "μισα" απο το κανονικο- επισης αυτη τη στιγμη ενα απο τα αγαπημενα μου σκυλια ειναι ενα κουταβι 6 μηνων που επαθε καταγμα σαν μωρο και λογω της αδυναμιας του να ανταγωνιστει τα αδελφια του το μεγαλωσα στο χερι.

Αυτο το "ΔΗΘΕΝ" Γεωργια απο που το συμπεραινεις?

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εναντιωνομαστε στα παπι μιλς, ειμαστε κατα των byb, κι ομως δεχομαστε την ευθανασια κουταβιων τα οποια δηθεν μου δεν πληρουν τις προδιαγραφες...μηπως τελικα τα εχουμε απλα απο δικη μας ματαιοδοξια....? πραγματικα τραγικο!
πως κατεληξες σε αυτο το συμπέρασμα ???????

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
απο την τοση εμφαση που δινεται στη παραμικρη αποκλιση απο το προτυπο...ισως το πηρα διαφορετικα αυτο που ανεφερες...γενικα οσο μαθαινω τοσο πιο πολυ εξαγριωνομαι με τα διαφορα....και το παραμικρο το ''ξεψειριζω'':shock::(:confused:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Ο γενικος τιτλος αυτης της ενοτητας ειναι "Εκτροφη. αναπαραγωγη και επιλογη". Εχει καποιο νοημα για σενα η "επιλογη" Γεωργια; Η επιλογη δεν γινεται δια της ανοχης στα ελαττωματα - γιαυτο απο εκτροφεα θα παρει καποιος καλυτερο ζωο κατα μεσο ορο απο οτι θα παρει απο οποιαδηποτε αλλη πηγη.
Η χειροτερη μορφη ΒΥΒ ειναι ο "αγαπησιαρης".

Ο εκτροφεας παιρνει ολα τα μετρα για να μην γεννηθουν "ακαταλληλα" κουταβια. Αλλα καμμια φορα σπαει ο διαολος το ποδαρι του.Ευτυχως, απο τυχη, ακομα βρισκομαι στην ευχαριστη θεση να μιλω θεωρητικα- αλλα αν συνεβαινε στ'αληθεια ειλικρινα θα προχωρουσα στην ευθανασια.
Φυσικα αναφερομαι μονο σε αναπηριες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Από λάθος ανάγνωση προφανώς.

Tricky αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ λέω. Δεν έχουμε καμία διαφορά, η ηθική δεν έχει να κάνει με επάγγελμα - χόμπυ ή ιδιότητα. Τα σκυλιά μου τώρα περνάνε καλύτερα από τον πρώτο μου σκύλο, πολύ καλύτερα. Αυτό λέω να μην κλείνουμε τον κύκλο δείχνοντας τους απέναντι, γιατί οι καλοί και οι κακοί είναι και στις δύο πλευρές, και μπορώ να κατακρίνω χιλιάδες πράγματα πολύ χειρότερα που κάνουν οι ιδιώτες ακόμα και οι "καλοί άνθρωποι" γιατί τα έχω κάνει κι εγώ. Αν μιλήσουμε δε για τα προαναφερθέντα υποκείμενα άστο ...

Το η αγάπη σπάει στα 10 δεν είναι επιχείρημα όμως ... σου λέω ξανά ότι ένας άνθρωπος με 10 σκύλους έχει σχεδόν ανύπαρκτη ή πολύ σοβαρά επηρεασμένη προσωπική ζωή, και κανένας χρόνος ιδιώτη δεν συγκρίνεται με τον χρόνο που αφιερώνει ο εκτροφέας. Φαντάσου ότι για να ταίσω - μαζεψω και πλύνω τα πιάτα των σκύλων μου αφιερώνω περίπου όσο ο μέσος ιδιοκτήτης ΜΟΝΟ για βόλτα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ και θα καταλάβεις για τί χρόνους μιλάμε. Απλά άπιαστους για τον ιδιώτη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μου φαίνεται ότι έχουμε μπλέξει. Ο Baskal διευκρίνησε πού θα έκανε ευθανασία, και εγώ το ίδιο, όπως μάλλον και ο απλός ιδιοκτήτης. Δεν ευθανατίζουμε τα σκυλιά που δεν έχουν ένα χαρακτηριστικό που επιθυμούμε στην εκτροφή, αλίμονο. Χαρίζονται ή πωλούνται σε χαμηλή τιμή (μπορεί ένα κουτάβι για μένα να είναι ακατάλληλο επειδή έχει κίτρινα μάτια , θα γίνει ευθανασία ? Αλίμονο. Το κουτάβι αυτό θα πωληθεί σχεδόν κανονικά, όταν μου τύχει, έτσι κι αλλιώς από τον εκτροφέα αγοράζεις υγεία - συμβουλές, ένα σωστό γενικά ζώο). Μου έχει τύχει τραυματισμός κατά τη γέννηση που κόστισε ένα αυτί, και το κουτάβι αυτό χαρίστηκε, μάλιστα είχα βάλει αγγελία και εδώ στο forum.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Και το ρεζουμε της ερωτησης, Τι κανουν οι εκτροφεις τα κουταβια που δεν τους "κανουν" για εκθεσεις-αναπαραγωγη?
-Τα δινουν και αυτα εφοσον ειναι υγιη και καθοριζουν αναλογα την τιμη τους ή ακομη και τα χαριζουν.
Οι εκτροφεις δεν ειναι τα ασυνειδητα τερατα που που θανατωνουν "ελαφρά την καρδία" κουταβια για χαρη του ονοματος τους