Σκυλιά δεμένα στον ήλιο σε νησί. Τι μπορώ να κάνω?

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Το παρόν νήμα "αποσπάστηκε" απο αυτό.

το νουμερο 7 τι ακριβως εννοει???ποιο ειναι οι κανονες ευζωιας???γιατι το να εχει καποιος ενα σκυλακι ναι μεν το ταιζει αλλα ειναι δεμενο παντα με μια αλυσιδα ενος μετρου και κατω απο τον ηλιο επιτρεπετε?τα εχω δει αυτα με δυο συγκεκριμενα σκυλακια στην περιοχη που μενω και καθε μερα που περναω στεναχωριεμαι.Μπορει καποιος να κανει κατι για αυτο?
Κρίμα μόνο που δεν προβλέπει και για είσοδο "μη μικρών" σκύλων στα ΜΜΜ.

Για να δούμε τι απο τα παραπάνω θα εφαρμοστεί κι αν θα τιμωρηθεί επιτέλους κανένας.

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εσύ μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό.
Εχεις την διάθεση;

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Εσύ μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό.
Εχεις την διάθεση;
και βεβαια εχω την διαθεση!ηδη για το ενα σκυλι το εχω πει και τσακωθει καποια στιγμη ειναι καποιου γνωστου..ειχε παει και η φιλοζωικη και τους εκανε θεμα που ειναι στον ηλιο για καποιο διαστημα απλα καποιες ωρες το βαζαν στην σκια..μετα τα ιδια(το εχουν σε μια μαντρα με πετρες..μαλλον να φυλαει τις πετρες)το αλλο ειχε παει η μανα μου και τους εκανε θεμα κια τις ειπαν οτι το πανε βολτα το οποιο ειναι ψεμα παντα εκει δεμενο ειναι.τι μπορω να κανω?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Να πάρεις εισαγγελική παραγγελία και να του γίνει ειδοποίηση μέσω αστυνομίας, για αρχή.
Αν φυσικά έχεις επιχειρήματα για τις καταγγελίες σου. Μάρτυρες, φωτό...
Και αν δεν συμμορφωθεί ούτε έτσι...μύνηση.

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Να πάρεις εισαγγελική παραγγελία και να του γίνει ειδοποίηση μέσω αστυνομίας, για αρχή.
Αν φυσικά έχεις επιχειρήματα για τις καταγγελίες σου. Μάρτυρες, φωτό...
Και αν δεν συμμορφωθεί ούτε έτσι...μύνηση.
ναι..ωραια τα λες συμφωνω!μονο που δεν εχω καμια αποδειξη για κατι..τι θα πω?καταγγελω οτι τα σκυλια ειναι δεμενα και δεν τα πανε βολτα?το ενα ειναι πολυ γνωστου δεν γινετε μονο να τσακωθω ασχημα να αρχισουν πρωσοπικες κοντρες κτλ και μενω σε νησι οχι αθηνα.αυτο που σκεφτηκα ειναι να παρω την φιλοζωικη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αρα...δεν έχεις τελικά την διάθεση, να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου [εφόσον είναι αληθείς] και να βοηθήσεις το σκυλάκι.

Πάρε την φιλοζωική. Τι να σου πω; Κι αν και αυτή δεν μπορεί να κάνει κάτι, δεν πειράζει...καλή καρδιά...
Το θέμα είναι κάποτε, να αρχίσουμε κι εμείς να πράττουμε. Οχι μόνο να διακηρρύσουμε τα περί των δικαιωμάτων των ζώων, στις ζωοφιλικές κοινότητες, για να μας λένε οι άλλοι σαν εμάς, τι καλοί άνθρωποι είμαστε και πόσο νοιαζόμαστε...

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
αααχχχχ καλε μου mareco και βεβαια εχω την διαθεση και εχω τσακωθει παμπολες φορες!!!και η μητερα μου ηταν μελος της φιλοζωικης χρωνιια και ολα τα σκυλακια που ειχα εως τωρα ηταν αδεσποτα και σωμενα απο δρομο τα αγαπαω πολυ λοιπον τα σκυλακια και ολα τα ζωακια πιστεψε με!το να παω ατην αστυνομια και να κανω μυνηση στον πεθερο μιας κολλητης μου φιλης γμε τον ισχυρισμο οτι εχει τον σκυλο δεμενο το βρησκεις ευκολο?!τα σκυλια δεν εχουν ιχνος κακοπιοισης ειναι απλα δεμενα μονα τους σαν φυλακες πραγμα που εμενα δεν μου αρεσει!ειναι ομως κατι για το οποιο μπορεις να κανεις μηνηση???αυτο ρωτησα!τι λεει αυτος ο νομος για το νουμερο 7 ρωτησα ωστε να εχεισ κατι στα χερια σου!!!δεν εκανα την ερωτηση για να ακουσω αν αγαπαω τα ζωα η οχι και τη διαθεση εχω!μηπως λοιπον καποιος ξερει τι ειναι αυτο το αρθρο 7?
Αρα...δεν έχεις τελικά την διάθεση, να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου [εφόσον είναι αληθείς] και να βοηθήσεις το σκυλάκι.

Πάρε την φιλοζωική. Τι να σου πω; Κι αν και αυτή δεν μπορεί να κάνει κάτι, δεν πειράζει...καλή καρδιά...
Το θέμα είναι κάποτε, να αρχίσουμε κι εμείς να πράττουμε. Οχι μόνο να διακηρρύσουμε τα περί των δικαιωμάτων των ζώων, στις ζωοφιλικές κοινότητες, για να μας λένε οι άλλοι σαν εμάς, τι καλοί άνθρωποι είμαστε και πόσο νοιαζόμαστε...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δυστυχώς είναι όντως δύσκολο. Αλλά όπως λέει ο λαός μας, αν δεν σπάσεις αβγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα...
Προσωπικά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τσακωθώ με τον οποιονδήποτε για κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω ότι για σένα μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν βρίσκω όμως, πως αλλιώς θα αλλάξει ίσως κατά τι, κάποτε αυτή η κατάσταση. Ασφαλώς και το μόνιμο δέσιμο με αλυσίδα, δεν εμπίπτει στους κανόνες ευζωίας ενός ζώου. Δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση. Ασφαλώς και μπορείς να το αποδείξεις, με φωτογραφίες, με βίντεο, με μάρτυρες. Δυστυχώς όμως, όταν έρχεται η ώρα της πράξης, κάνουμε όλοι πίσω. Σκεφτόμαστε τις "συνέπειες". Και τα φουκαριάρικα, συνεχίζουν να κακοποιούνται. Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχθώ καμμία δικαιολογία για να μην κάνουμε ότι πρέπει, προκειμένου να σωθεί ένας σκύλος από τα βάσανά του. Ο καθένας μας όμως, το σκέφτεται διαφορετικά και τελικά θα πρέπει να είναι υπεύθυνος των πράξεων ή των μη πράξεών του. Η μητέρα σου, αφού ήταν τόσα χρόνια σε φιλοζωική, δεν ξέρει να σε κατευθύνει για το τι πρέπει να κάνεις;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κατανοώ εν μέρει τι λες καθότι μεγάλωσα σε νησί, αλλά αν κατάλαβα καλά το δικό σου πρέπει να είναι μικρό σε έκταση και όλοι αναγκαστικά να είστε πολύ κοντά, ειδικά αν υπάρχουν φιλικές σχέσεις με κάποιους. Απ' την άλλη αν έχεις αισθήματα γενικά φιλοζωικά καλό είναι να τα τονίζεις με ήπιους τόνους βέβαια και τρόπους. Είναι πάντα δύσκολο να γίνεσαι κακός, ιδίως με ανθρώπους κοντινούς αλλά αν είναι αυτός ο μόνος τρόπος; Τέλος πάντων όπως πρότεινα και σε άλλο thread δεν έχεις κάποιο φίλο που να ασπάζετε τις αντιλήψεις σου και να μην έχει άμεση σχέση με το φίλο σου ώστε να του δώσεις τα στοιχεία και να κάνει αυτός την καταγγελία;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν και συμφωνώ να γίνει καταγγελία και εισαγγελική παρέμβαση, έχω να πώ ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο στον προσωπικό χώρο κάποιου άλλου ατόμου χωρίς την άδεια του ατόμου αυτού μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την δικαστική δίωξη αυτού που έβγαλε φώτο και βίντεο...

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Αν και συμφωνώ να γίνει καταγγελία και εισαγγελική παρέμβαση, έχω να πώ ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο στον προσωπικό χώρο κάποιου άλλου ατόμου χωρίς την άδεια του ατόμου αυτού μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την δικαστική δίωξη αυτού που έβγαλε φώτο και βίντεο...
εχω τσακωθει παιδια πολλες φορες την εχω πει στο συγκεκριμενο ατομο και η απαντηση ειναι οτι μια χαρα ειναι και δεν μπορουμε να το λυσουμε μερα γιατι η μαντρα ειναι ανοιχτη και θα βγει στον δρομο..ειχε παει η φιλοζωικη τους ειχε κανει θεμα και απλα τα μεσημερια το βαζαν σε σημειο που δεν εχει ηλιο και αυτο γιατι τους καναν ολοκληρο θεμα και για να μην εχουν γκρινιες οχι οτι πιστευω πως στεναχωρηθηκαν..για καποιους τα σκυλια απλα εξηπηρετουν ενα σκοπο π.χ.να ειναι φυλακες να γαβγιζουν δεν ειναι μελος της οικοενειας και δεν ασχολουντε μαζι τους..ειναι λυπηρο και δεν μπορεις να κανεις κατι εκτος αν υπηρχε καποιος νομος που να υποχρεωνει το σκυλι να βρισκετε σε συγκκιμενες συνθηκες δηλ.το σπιτακι του που να ειναι να μην ειναι δεμενο συνεχεια κτλ πραγμα που δεν γνωριζω ακριβως!και η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας!μην πας για μαλλι και βγεις κουρεμενος..οπως ειπε και η κρητικοπουλα..η μητερα μου μου ειπε οτι μπορεις να παρεις την φιλοζωικη ανωνημα και να τους κανει παρατηρηση κτλ.αυτο δεν σημαινει οτι το σκυλακι θα εχει αγαπη,βολτες,και ας μην μιλησουμε για το αν του βαζουν τιποτα για τσιμπουρια,σκνιπες κτλ..ξεχασα να σας πω οτι αυτο ειναι το δευτερο σκυλι..
το πρωτο "εφυγε"πριν απο 2 μηνες απο στριψη στομαχου..στεναχωρηθηκαν κιολας απο οτι εμαθα!!και λεω ναι μεν κριμας αλλα ησυχασε τωρα δεν θα παρουν αλλοκαι ξαφνικα βρεθηκε καινουργιος "αιχμαλωτος"καποιος τον εδωσε δεν ειναι κουταβι..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή την συζήτηση. Προσωπικός χώρος δεν είναι ούτε οι βεράντες, ούτες οι αυλές, ούτε οι μάντρες που όλα είναι σε κοινή θέα. Μια χαρά στέκουν ως αποδεικτικά στοιχεία και σε καμμία περίπτωση, δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για κάτι τέτοιο. Αλλίμονο αν πρότεινα δημόσια, κάτι παράνομο. Μόνο με πμ θα το έκανα...;)

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή την συζήτηση. Προσωπικός χώρος δεν είναι ούτε οι βεράντες, ούτες οι αυλές, ούτε οι μάντρες που όλα είναι σε κοινή θέα. Μια χαρά στέκουν ως αποδεικτικά στοιχεία και σε καμμία περίπτωση, δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για κάτι τέτοιο. Αλλίμονο αν πρότεινα δημόσια, κάτι παράνομο. Μόνο με πμ θα το έκανα...;)
το ενα σκυλακι βρησκετε σε σπιτι μεσα στην εισοδο..και ο ιδιοκτητης ο οποιος απο οσο εμαθα ειναι και σε ασχημη οικονομικη κατασταση οταν πηγε η μανα μου επι τουτου της ειπε οτι το βγαζουν βολτα το βραδι..και οτι ειναι δεμενο γιατι η πορτα ειναι μονιμα ανοιχττη!ο αλλος το εχει σε μαντρα και το μεσημερι το παει καπου αλλου προφανος για να μην το βλεπει ο κοσμος μετα την φασαρια που τουκαναν αυτο δεν σημαινει οτι ειναι στην σκια...και ρωταω..αν κανει καποιος μια καταγγελια με τι προφαση θα την κανει?οτι το σκυλι το δενουν ολη μερα και ποτε δεν παει βολτα η λυνετε?οτι δεν βρισκετε σε σπιτι αλλα σε μια μαντρα?οτι το νερο του ειναι στον ηλιο?γιαυτο και ρωτησα στον καινουργιο νομο τι ακριβως σημαινει το αρθρο 7?μηπως εχει τετοιους κανονες..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ο νόμος δεν νομίζω ότι περιλαμβάνει τέτοιες λεπτομέρειες. Δίνει τις βασικές συνθήκες που θεωρούνται ότι είναι απαραίτητες για την ευζωία του σκύλου, όπως παροχή χώρου διαμονής του, προφυλαγμένου από κινδύνους και καιρικά φαινόμενα, παροχή ιατρικής περίθαλψης, τροφής, και νερού και επισημαίνει την "απαγόρευση" της κακοποίησης του ζώου, σωματικής κατά βάση και της μόνιμης διαμονής του σε βεράντες, ταράτσες και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους. Σίγουρα θα ξεχνάω κάποια πράγματα, αλλά ένας μπούσουλας είναι αυτός. Οπωσδήποτε, όλα τα άλλα είναι "ψιλά γράμματα". Και αν εσύ θεωρείς ότι οι καταστάσεις που περιγράφεις, συνιστούν κακοποίηση, θα πρέπει και να μπορείς να το υποστηρίξεις. Δεν θα είναι εύκολο. Η το παίρνεις απόφαση και το παλεύεις ή κάνεις τα στραβά μάτια. Εσύ αποφασίζεις. Εφόσον βέβαια δεν μιλάμε για τρανταχτή περίπτωση κακοποίησης των σκύλων έτσι; Γιατί εκεί αλλάζει το πράγμα. Και θα πρέπει να έχεις βέβαια στο μυαλό σου, ότι μόνο με παρέμβαση εισαγγελέα θα έχεις άμεση κινητοποίηση. Στην περίπτωση της απλής μύνησης, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να βγει άκρη. Και φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι το σκυλί δεν έχει την πολυτέλεια της πολύχρονης αναμονής. Αυτά χοντρά-χοντρά είναι η ωμή νόμιμη οδός, που θα μπορούσες να ακολουθήσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν