Σκυλί που ζει στην απομόνωση

annouk1987

Member
26 Ιουνίου 2014
13
15
37
Καλησπέρα σε όλους,

Εδώ και 2,5 βδομάδες ασχολούμαι με τον σκύλο του πατέρα μου ο οποίος θέλει δουλειά σε πολλά θέματα όπως το βλέπω.

Σας γράφω την κατάσταση αναλυτικά.

Το σκυλί είναι 5 χρονών,ημίαιμο λαμπραντόρ με σαρπέι αρσενικό, όχι στειρωμένο και είναι 24 κιλά περίπου.Αυτή τη στιγμή ζει στην ταράτσα μόνο του και μέχρι να έρθω εγώ το μόνο που κάνανε είναι να του βάζουν φαί.Εγώ δεν μένω εδώ και είχα να τον δω τον σκύλο 3 χρόνια.Από ότι έχω καταλάβει τα καλοκαίρια ζει μόνο του στην ταράτσα και το χειμώνα ίσως ζει στο σπίτι και πάει καμιά βόλτα.Δεν είμαι σίγουρη καθώς δεν μιλάμε τόσο πολύ με τον πατέρα μου και δεν ακούει ιδιαίτερα.Του έχω πει πολλές φορές να τον δώσει αλλά δεν με ακούει,μέχρι και να τον πάρω με το ζόρι είχα σκεφτεί να του κάνω αλλά είναι πατέρας μου και δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο.
Οπότε ο στόχος είναι τώρα που θα είμαι εδώ για 2 μήνες περίπου να ασχοληθώ όσο μπορώ και να πείσω τον πατέρα μου να τον δώσει τελικά.
Το σκυλί λοιπόν,καθώς μένει μόνο του πολλές ώρες την ημέρα έχει απίστευτη ενέργεια,τραβάει στην βόλτα,και έχω την εντύπωση ότι έχει στρες.
Όσον αφορά στην ενέργεια,έχω ξεκινήσει να τον πήγαινω 2 με 3 φορές τη μέρα βόλτα από μισή ώρα περίπου.Δεν έχω παραπάνω χρόνο για την ώρα γιατί τρέχω και εγώ.Επίσης σκέφτομαι κάποια παιχνίδια που θα μπορούσαμε να παίζουμε στην ταράτσα αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς.Μια φίλη είπε να παίζουμε με μπαλάκι,επίσης σκέφτηκα να φτιάξω κάτι αυτόσχεδια εμποδιάκια να τα πηδάει και να γυμνάζεται και λίγο.Επίσης έχω σκεφτεί να του πάρω backpack.
Όσον αφορά στην βόλτα,γενικά δεν έχει μάθει να πηγαίνει βόλτα και δεδομένου ότι είναι κλεισμένος ώρες θεωρώ ότι είναι πολύ λογικό να είναι ενθουσιασμένος.Αλλά είναι δυνατός και δεν μπορώ να τον αφήσω να τραβάει,έχω δει αρκετά βίντεο του Cesar millan και στην βόλτα προσπαθώ να κάνω αυτά που λέει.Αλλά ο άτιμος αντιστέκεται αρκετά και δεν είναι καθόλου συγκεντρωμένος σε μένα,ενώ γενικά με υπολογίζει και με ακούει πιστεύω.Απλά παλεύει να ελέγξει τον ενθουσιασμό του.Επίσης έχει πρόβλημα με τις γάτες και με τα άλλα σκυλιά.Όταν περνάμε από γάτες δεν του επιτρέπω ούτε καν να ασχοληθεί και είμαστε συνήθως οκ.Με τα άλλα σκυλιά δεν είμαι 100% σίγουρη ότι είναι επιθετικός με όλα,γιατί χθες που συναντήσαμε δυο κουνούσε ουρά.Αλλά επειδή ξέρω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο φιλικό σημάδι,και ξέρω ότι έχει επιτεθεί σε ένα μικρό στο παρελθόν δεν τον αφήνω να πλησιάσει.Το χειμώνα επίσης από οτι έμαθα σκότωσε μια κατσίκα.
Όσον αφορά στο στρες τώρα,εγώ μένω σε γκαρσονιέρα και καμιά φορά τον παίρνω κάτω μαζί μου.Όταν είναι εκεί όμως είναι ανύσηχος και θέλει να βγει έξω.χθες που τον είχα το βράδυ κανά μισάωρο σε κάποια φάση έκλεγε.Τα μεσημέρια είναι λίγο πιο ήσυχος αλλά και πάλι τον βλέπω που δεν είναι ήρεμος.

Τέλος τον πήγα στον κτηνίατρο γιατί είχα προσέξει ένα πρήξιμο στο πέος του και μου είπε ότι είναι κύλη και θέλει εγχείρηση.Από ότι έχω καταλάβει αυτό όμως δεν τον πονάει,οπότε δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τα παραπάνω.

Αυτά,
Οποιαδήποτε συμβουλή για τον φίλο είναι ευπρόσδεκτη.
Επίσης να πω ότι δεν είναι το πρώτο μου σκυλί,είχα 10 χρόνια ένα κόκερ και γενικά όλη μου τη ζωή ήμουν με σκυλιά.
Αλλά ο συγκεκριμένος φίλος κανονικά χρειάζεται κάποιον πιο έμπειρο,απλά είμαι η μόνη που έχει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν προλαβαίνω να σου γράψω πολλά, απλώς για το κλάμα όταν τον παίρνεις σπίτι σου να σου εξηγήσω που οφείλεται. Θεωρεί σπίτι του την ταράτσα και το σπίτι σου ξένο περιβάλλον και αγχώνεται. Είναι θέμα συνήθειας καθαρά μην σε ανησυχεί αυτό.

Μήπως έβρισκες ένα περιφραγμένο χώρο να τον έχεις να τρέχει καμιά ώρα ;

Πόσα μπράβο να σου πω γι αυτό που κάνεις;

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μπράβο σου για τη προσπάθεια που κάνεις...και για την αντικείμενικη σου λογική!!! Εγώ μόνο στο τομέα της βόλτας να βοηθήσω λίγο μόνο.... το backpack ναι βοηθάει! Επίσης εγώ έχω προσέξει αρκετά σκυλιά που τραβούν στη βόλτα να περπατούν καλύτερα με σαμάρι ίσως επειδή νιώθουν το δέσιμο γύρω από το σώμα τους. Δοκίμασε το. Θα μπορούσες επίσης να εκτονώνεται στη ταρατσα πριν τη βόλτα με μπαλάκι όπως σωστά λες ή με ένα σχοινί που θα τραβάτε έτσι ώστε να έχει λιγότερη ενέργεια έξω... αν θες να τον έχεις σπίτι σου φτιάξε μια γωνία δική του,με ένα χαλάκι πω κάτω και δώρου εκεί λιχουδιές και ένα παιχνίδι θα νιώθει πιο άνετα σιγά σιγά.. Καλή τύχη στο σκυλάκι...

Respond

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2014
55
47
Thessaloniki
Τι να πω ρε παιδιά, κάθε μέρα απορώ με τις συνθήκες που ζουν κάποια σκυλιά... Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ αγενής και να ανακατευτώ στη ζωή κάποιου άλλου, αλλά τι κενό σου καλύπτει ένα σκυλί που το βλέπεις μόνο όταν το ταΐζεις? Επίσης πως περιμένεις ένα σκυλί που ζει χρόνια σε αυτές τις συνθήκες να είναι φυσιολογικό? Αναλόγως, μια χαρά το βρίσκω το καημένο....
ΚΑλό κουράγιο @annouk1987 και μπράβο σου! Ειλικρινά όμως πιστεύω πως αν δεν μπορεί να μείνει με σένα το σκυλί, που φαίνεται να το αγαπάς, καλύτερα να δοθεί κάπου αλλού και όχι να συνεχίσει να ζει σε τέτοιες συνθήκες! Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία!

• Like
Reactions: d-friend

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ θα πω μπράβο ...αλλά θα πω και το εξής...το σκυλί έχει μάθει σε ένα Χ τρόπο ζωής.....για δυο μήνες θα ζει διαφορετικά τύπου μίλησε με τον Θεό....μετά θα φύγεις τι θα γίνει? πάλι στα ίδια θα πέσει αν ο μπαμπάς δεν αλλάξει άποψη (που δεν νομίζω να συμβεί).
Δεν θέλω να προτείνω κάτι γιατί μπορεί και να με κράξουν :D

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
εαν δεν ειναι απολυτως βεβαιο οτι θα πεισεις τον πατερα να δωθει ο σκυλος,σταματα επιτοπου την οποια ενασχοληση μαζι του,διοτι εαν για τρεις μηνες τον βαλεις σε διαφορετικη διαδικασια ζωης,οταν φυγεις το σκυλι θα βρεθει εκτος προγραμματος και θα φρικαρει...εαν ο πατερας σου ειναι οπως τον περιγραφεις αυτο μπορει να αποβει μοιραιο για τον σκυλο...

αντιλαμβανεσαι το σκεπτικο φανταζομαι...

υ.γ. συγχαρητηρια και απο μενα για το σκεπτικο σου...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εγώ θα πω μπράβο ...αλλά θα πω και το εξής...το σκυλί έχει μάθει σε ένα Χ τρόπο ζωής.....για δυο μήνες θα ζει διαφορετικά τύπου μίλησε με τον Θεό....μετά θα φύγεις τι θα γίνει? πάλι στα ίδια θα πέσει αν ο μπαμπάς δεν αλλάξει άποψη (που δεν νομίζω να συμβεί).
Δεν θέλω να προτείνω κάτι γιατί μπορεί και να με κράξουν :D
Αναφέρει ότι θέλει για δύο μήνες να ασχοληθεί μαζί του για να βρει να τον δώσει μετά σε καλύτερο περιβάλλον.

Respond

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2014
55
47
Thessaloniki
Αναφέρει ότι θέλει για δύο μήνες να ασχοληθεί μαζί του για να βρει να τον δώσει μετά σε καλύτερο περιβάλλον.
"Οπότε ο στόχος είναι τώρα που θα είμαι εδώ για 2 μήνες περίπου να ασχοληθώ όσο μπορώ και να πείσω τον πατέρα μου να τον δώσει τελικά".
Ο πατέρας δε φαίνεται να έχει πεισθεί ακόμα...
:)

• Like
Reactions: d-friend

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
stamatia μπορεί και να σκεφτόμαστε να προτείνουμε το ίδιο :p
Είμαι κι εγώ της άποψης ότι είναι άσκοπο να ασχολείται τόσο με τον σκύλο τον λίγο καιρό που θα είναι παρούσα και επιπλέον δε ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να βγάζει βόλτα έναν τόσο full of energy και αμφιβόλου "επιθετικότητας" σκυλί. Αφού το σκυλί είναι του πατέρα και το βλέπει καθημερινά είναι σαφώς δύσκολο να αντισταθεί στο να προσφέρει όση βοήθεια μπορεί έστω και προσωρινά...
Σου ξαναείπα όμως Άννα ότι η διόρθωση/εκπαίδευση που χρειάζεται ο σκύλος πρέπει να είναι συνεχής και μακροχρόνια και δε ξέρω αν θα βελτιωθεί μέσα σε τόσο λίγο διάστημα:unsure::(

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Να προσπαθήσει να τον πείσει λέει....και αν δεν τον πείσει ? τι κάνεις? ακραίο ακτιβισμό κατά την άποψή μου..αν σε ενδιαφέρει η ευζωία του σκύλου :D

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παιδιά συμφωνώ μαζί σας αλλά κάνει ότι μπορεί κάτω από τις συνθήκες που υπάρχουν. Από το να μην έκανε τίποτα για εμένα είναι πολύ καλύτερο αυτό. Πιστεύω ότι θα τον πείσει τον πατέρα αργά ή γρήγορα ή αλλιώς ότι είπε η Σταματία :p

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το θέμα Κυβέλη μου είναι ότι για εμάς που το βλέπουμε λίγο συναισθηματικά το θέμα, λέμε ναι καλά κάνει. Αλλά για τον σκύλο όμως δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη τακτική συμφωνώ με τον Ρειν σε αυτό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Όχι όχι δεν το λέω συναισθηματικά. Το λέω πρακτικά. Και εξηγούμαι. Σε πολλά πράγματα που κάνουμε στην ζωή μας δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα. Όλα μπορεί να ανατραπούν. Μία λύση είναι να μην ξεκινάμε τίποτα αν δεν έχουμε 100% εγγύηση για το μέλλον. Αλλά τότε θα κάναμε πολύ λίγα εώς τίποτα. Το μέλος ξεκίνησε την δράση έχοντας στο μυαλό του ένα σχέδιο. μπορεί να μην του βγει. Αν του βγει η ζωή του σκύλου θα βελτιωθεί πολύ. Αν όχι ο σκύλος θα γυρίσει πίσω στην μαύρη του ρουτίνα και αυτό είναι πολύ άσχημο αλλά και ακόμη και με αυτό το δεδομένο προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει που παλεύει για κάτι καλύτερο.

• Like
Reactions: Ran Tan Plan

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Για μένα όταν αρχίζεις τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να έχεις αποφασίσει ήδη για το πως θα το τελειώσεις με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Tι να σου πω μπορεί να έχω άδικο. Είναι χρήσιμο που το συζητάμε ούτως ή άλλως γιατί και η κοπέλα που άνοιξε το θέμα διαβάζει και διαφορετικές απόψεις και της δίνετε η δυνατότητα να σκεφτεί πολλά πράγματα που ίσως από μόνη της δεν είχε υπολογίσει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ακραίο μετρο αλλά θα το προτείνω:
Αν ο πατέρας δεν τον δώσει με τη θέληση του... παρε φιλοζωική να γινει καταγγελία. Αν δνε θες να φτάσεις στη φιλοζωική... βάλε εναν δικό σου φιλο να παρει ότι δηθεν εγινε καταγγελία και θα του πιστωθεί προστιμο του πατέρα σου εκτος αν το σκυλι παραδοθεί στη φροντίδα καποιου άλλου. Μπες τότε στη μέση εσύ, ως δήθεν "σωτηρας" του πατερα σου... και παίξε μπάλα!

Αν θες να αποδεχτεί καποιος μια λύση... δημιουργησε ενα πλασματικό πρόβλημα και παρουσιασε τη λύση σου ως μονόδρομο! Θα την επιλέξει μόνος του!

annouk1987

Member
26 Ιουνίου 2014
13
15
37
παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις.Μου δώσατε πολύ κουράγιο.Τα έχω σκεφτεί αυτά για το λίγο χρονικό διάστημα,αλλά επειδή στο παρελθόν αναγκάστηκα να τον αφήσω,φέτος είμαι αποφασισμένη.Είναι δύσκολος άνθρωπος ο πατέρας μου και ξέρω ότι πιθανόν να χρειαστεί να μαλώσω μαζί του,δεν μπορώ όμως πλέον να το ανεχτώ.Εγώ θα φύγω εκτός ελλάδας αλλιώς θα τον κρατούσα άνετα εγώ.
Kyveli:Στην βόλτα έχω δοκιμάσει στο παρελθόν σαμαράκι,αλλά δεν είδα να κάνει δουλειά.Βέβαια τότε δεν ήξερα πως να τον πηγαίνω βόλτα.Από την άλλη όμως επειδή είναι κάπως απρόβλεπτος με τα άλλα σκυλιά νομίζω ότι με πνίχτη μπορώ να τον ελέγξω καλύτερα αν γίνει κάτι ξαφνικό.Θα το πάρω μάλλον και το backpack γιατί φαίνεται να είναι ένα σκυλί που θα ήθελε να έχει μια δουλειά να φέρει εις πέρας:p
Έχει ένα μέρος που έχει και θάλασσα και εκεί τον αγήνω ελεύθερο,αλλά περιμένω να μου φέρουν το αμάξι γιατί είναι μακριά.Για το σπίτι και εγώ σκέφτηκα ότι δεν έχει συνηθίσει και ίσως για αυτό αγχώνεται.Θα του φτιάξω κατάσταση με κόκαλα παιχνίδια και δεν συμμαζεύεται!!!
Επίσης η μία βόλτα είναι μεσημέρι που έχει λίγη ζέστη και είναι πιο κάτω οι άμυνες.Σήμερα πήγαμε μεγάλη βόλτα και μπήκαμε και στην θάλασσα.Του αρέσει πολύ!!!!

Πάντως πραγματικά είναι πολύ καλός σκύλος και δεν θεωρώ ότι είναι κυριαρχικός,απλά χρειάζεται αγάπη και εκτόνωση ο καημένος.Μια φορά μου έφυγε και απλά ήθελε να τρέξει,σαν να ήθελε να ξεφύγει.

annouk1987

Member
26 Ιουνίου 2014
13
15
37
ghelly το έχω σκεφτεί πολλές φορές,αυτό που λες βέβαια δεν το έχω σκεφτεί.Παρόλαυτά μίλησα με μια κυρία από μια φιλοζωική εδώ και δεν την είδα πρόθυμη να με βοηθήσει να τον πάρει,μου πρότεινε όμως να μου κάνουν κάποια μαθήματα εκπαίδευσης.

sotiris_zegiannis

New Member
26 Ιουνίου 2014
2
3
40
Χαιρετω όλους,
είμαι ο αδερφός της κοπέλας που δημοσίευσε το post.Κατ αρχάς σας ευχαριστούμε όλους για τα πολύ βοηθητικά σχόλια σας.Θα ήθελα να βοηθήσω λίγο την κουβέντα με κάποιες επιπλέον πληροφορίες.Συμφωνώ ότι με το να βγάλεις το σκυλάκι απο την μίζερη ζωή του για 2 μήνες μόνο και μόνο για να το επιστρέψεις σε αυτήν είναι πέραν απο μάταιο και άκαρδο είναι και καθαρά εγωιστικό. Παρόλαυτα όπως είπε κάποιος σε ένα σχόλιο δεν μπορείς να ξέρεις 100% πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να δεσμευτείς 100% και να κάνεις ότι περνάει απο το χέρι σου όποιο και άν είναι το αποτέλεσμα.Και εγώ στο παρελθόν έχω έρθει σε ακραία αντιπαράθεση με τον πατέρα μου για τον εν λόγω σκύλο,μέχρι και μήνυση απείλησα να κάνω. Ο πατέρας μου είναι όπως ο σκύλος,είναι αδέσποτος άνθρωπος ο οποίος δυστυχώς νοιάζεται μόνο για τις επιχειρήσεις του και για τον εαυτό του. Δεν είναι κακός άνθρωπος απλά άλλο ένα θύμα του καπιταλισμού. Στο θέμα μας λοιπόν.Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας μου είχε προσπαθήσει να τον δώσει αλλα δεν βρήκε κάποιον να πάρει ένα σκύλο σε αυτή την κατάσταση.Όπως είπε η άννα είναι αρκετά επιθετικό και ενεργητικό σκυλί. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει στην παρούσα φάση είναι να προσπαθήσει η αδερφη μου να τον εκπαιδεύσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να βρεθεί μια οικογένεια να τον δεχτεί.Θεωρώ ότι αυτή είναι η πιο εφικτή και ρεαλιστική λύση.Αυτό λοιπον που μένει είναι να τις δώσουμε τις κατάλληλες πληροφορίες,όποιος ξέρει, στο πώς να το κάνει.Οποιαδήποτε σχόλιο σχετικά με την εκπαίδευση η η παραπομπή σε κάποιον έμπιστο γνωστό οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτό το σκοπό θα εκτιμηθεί.Να είστε καλά και πάλι ευχαριστούμε για τα σχόλια σας!
Σωτήρης.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παιδιά το θέμα σε πρώτη φάση, για να μην χανόμαστε, είναι ΑΝ ο πατέρας σας δεν θα έχει αντίρρηση να δοθεί. Αν δεν έχει τα πράγματα είναι ευκολότερα. Το σκυλί θα μάθει και αν έχετε όρεξη θα μάθει γρηγορότερα. Μήπως λοιπόν να διερευνούσατε διακριτικά αν είναι διατεθειμένος να το δώσει ? :)

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk