Σκυλί με δύναμη και πτυσσόμενος οδηγός

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
Γεια σας! Εχω εναν σκυλο μεγαλόσωμο και πολυ δυνατό γυρω στα 30 με 35 κιλά! Και εξαιτίας της δυναμης του τραβάει πολυ στην βολτα! Το προβλημα μου ειναι ότι φοβάται να μπει στο σαμαρακι ή ολόσωμο, και να θέλει να τον βγαζω βόλτα με λουρί απο το περιλαίμιο ή κολάρο, πράγμα το οποίο φοβάμαι να κανω γιατι νοιώθω πως ειναι επικίνδυνο. Τον πιεζω να βάλει το ολόσωμο αλλα το φοβάται και με το ζορι μπαίνει τελικά.. Τι μπορώ να κανω γι'αυτό; δεν θελω να τον βγάλω βολτα απο το περιλαίμιο γιατι νοιώθω οτι θα πνιγεί! Και κατι ακομα, για τέτοιου είδους σκυλιά με τόση δύναμη προτείνετε πτυσσόμενο οδηγό; να σας πω την αλήθεια πιστεύω με τέτοια δυναμη ότι θα το κόψει! Ευχαριστώ!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αν πάρετε ενα καλο πτυσσόμενο λουρί (flexi ας πουμε), δύσκολα θα σπάσει. Το θεμα ειναι... Μεγαλόσωμος σκύλος που τραβάει + στηθολουρο + πτυσσόμενος οδηγός = προβλήματα. Είτε άμεσα (πτώση) είτε έμμεσα (προβλήματα στη μέση απο το τράνταγμα ας πουμε). Οσο μεγαλύτερο ειναι το λουρί/οδηγός τοσο μεγαλύτερη δύναμη σου ασκεί αν τραβάει απότομα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
Αν τραβάει τόσο πολύ στην βόλτα, αυτό που πρέπει πρωτίστως να κάνεις, είναι να τον εκπαιδεύσεις να μην τραβάει.
Ειδικά όταν ο σκύλος τραβάει, το σαμαράκι δεν παρέχει σχεδόν καθόλου έλεγχο. Επιβάλλεται η χρήση του κολλάρου και μάλιστα σωστά τοποθετημένο στον λαιμό του, ώστε να μην μπορεί να βγει. Το flexi είναι σχεδόν απαγορευτικό.

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
αν πάρετε ενα καλο πτυσσόμενο λουρί (flexi ας πουμε), δύσκολα θα σπάσει. Το θεμα ειναι... Μεγαλόσωμος σκύλος που τραβάει + στηθολουρο + πτυσσόμενος οδηγός = προβλήματα. Είτε άμεσα (πτώση) είτε έμμεσα (προβλήματα στη μέση απο το τράνταγμα ας πουμε). Οσο μεγαλύτερο ειναι το λουρί/οδηγός τοσο μεγαλύτερη δύναμη σου ασκεί αν τραβάει απότομα.

Σε ευχαριστώ για οσα μου είπες! Σκεφτόμουν να του αγοράσω εναν οδηγό οχι πτυσσόμενο ,15 μετρα για να τρεχει (εχω κενό χώρο πίσω στην αυλη) και να ειναι άνετος. Δεν το προτείνεις;; Και αν με στηθολουρο παρουσιάσει προβλήματα πως να τον βγαζω βόλτα; απο το περιλαίμιο χειρότερα δεν ειναι; τι μου προτείνεις εσυ;

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
Αν τραβάει τόσο πολύ στην βόλτα, αυτό που πρέπει πρωτίστως να κάνεις, είναι να τον εκπαιδεύσεις να μην τραβάει.
Ειδικά όταν ο σκύλος τραβάει, το σαμαράκι δεν παρέχει σχεδόν καθόλου έλεγχο. Επιβάλλεται η χρήση του κολλάρου και μάλιστα σωστά τοποθετημένο στον λαιμό του, ώστε να μην μπορεί να βγει. Το flexi είναι σχεδόν απαγορευτικό.
Ναι προσπαθώ να τον εκπαιδεύσω αλλα δεν ειναι πάντα υπάκουος. Για το flexi εχω ακούσει και εγω κατι παρόμοιο. Για ποιον λόγο; Δηλαδή μέχρι να τον μαθω να μην τραβαει να επιλεγω το κολάρο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
Αποκλειστικά κολλάρο. Δεν έχεις επιλογή. Και όσο σφιχτό πρέπει, στον λαιμό του. Ισα να χωράνε δυό σου δάχτυλα. Οχι παραπάνω.

• Like
Reactions: johnk

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σε ευχαριστώ για οσα μου είπες! Σκεφτόμουν να του αγοράσω εναν οδηγό οχι πτυσσόμενο ,15 μετρα για να τρεχει (εχω κενό χώρο πίσω στην αυλη) και να ειναι άνετος. Δεν το προτείνεις;; Και αν με στηθολουρο παρουσιάσει προβλήματα πως να τον βγαζω βόλτα; απο το περιλαίμιο χειρότερα δεν ειναι; τι μου προτείνεις εσυ;
15 μέτρα και οχι πτυσσόμενο μιλαμε για ιμάντα τοτε... Εφόσον ψάχνεις λύση για την αυλή να υποθέσω πως δεν υπαρχει περίφραξη, η γνώμη μου για τον ιμάντα ειναι ακριβώς η ιδια με το φλεξι, πρεπει να εχεις εναν σχετικό έλεγχο για να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια, οποτε θα συμφωνήσω με τη @mareco απο πάνω, καλο θα ηταν να δώσεις βάση στην εκπαίδευση του σκύλου και τα υπολοιπα θα σου έρθουν μετα πιο εύκολα. Όσον αφορά το κολάρο, δε ξερω γιατι το εχεις παρει με τοσο κακο μάτι. Αν ηταν μικρόσωμο θα καταλάβαινα αλλα για 30-35 κιλά σκυλο τι φοβάσαι;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Μόνο με εκπαίδευση συστηματική και δουλεια εκ μέρους σου διορθώνεται η κατάσταση. Το flexi δε θα σπάσει μεν αλλά ούτε κι εγώ στο συστήνω, εμένα τουλάχιστον με πήγε πίσω στο θέμα τραβήγματος και το άφησα και φτου κι απ' την αρχή να ξαναμάθουμε πώς να μη με ξεχεριάζει/ξεπλατίζει στη βόλτα.

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
15 μέτρα και οχι πτυσσόμενο μιλαμε για ιμάντα τοτε... Εφόσον ψάχνεις λύση για την αυλή να υποθέσω πως δεν υπαρχει περίφραξη, η γνώμη μου για τον ιμάντα ειναι ακριβώς η ιδια με το φλεξι, πρεπει να εχεις εναν σχετικό έλεγχο για να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια, οποτε θα συμφωνήσω με τη @mareco απο πάνω, καλο θα ηταν να δώσεις βάση στην εκπαίδευση του σκύλου και τα υπολοιπα θα σου έρθουν μετα πιο εύκολα. Όσον αφορά το κολάρο, δε ξερω γιατι το εχεις παρει με τοσο κακο μάτι. Αν ηταν μικρόσωμο θα καταλάβαινα αλλα για 30-35 κιλά σκυλο τι φοβάσαι;
Επειδη τραβάει πολυ νομιζω πως θα κουραστεί ακόμη περισσότερο και φοβάμαι μη πνιγεί.. Και εκτός απο αυτο δεν ειναι λιγο επικίνδυνο για το λαιμό του; ίσως και εκει δημιουργηθεί πρόβλημα; μπορει να κανω και λαθος

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
Μόνο με εκπαίδευση συστηματική και δουλεια εκ μέρους σου διορθώνεται η κατάσταση. Το flexi δε θα σπάσει μεν αλλά ούτε κι εγώ στο συστήνω, εμένα τουλάχιστον με πήγε πίσω στο θέμα τραβήγματος και το άφησα και φτου κι απ' την αρχή να ξαναμάθουμε πώς να μη με ξεχεριάζει/ξεπλατίζει στη βόλτα.
Θα κανω πιο εντατική εκπαίδευση.. Ενας ιμάντας 2 με 3 μετρα ειναι καλά;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Μια χαρά είναι αλλά λάσκαρέ τον σταδιακά, όχι απ' την αρχή. Κουράγιο και υπομονή... :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
Αν θέλεις να προσπαθήσεις να τον εκπαιδεύσεις για να περπατάει σωστά στην βόλτα, θέλεις κοντό λουρί, 1-1,5 μέτρο. Με την προυπόθεση ότι ξέρεις τι να κάνεις και πως να τον εκπαιδεύσεις.

Aν θέλεις να τρέχει [προφανώς σε χώρο χωρίς περίφραξη ε; ], θέλεις τουλάχιστον 10μετρο. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Το 10μετρο όμως, δεν συστήνεται, αν ο σκύλος τραβάει ανεξέλεγκτα. Οχι 10μετρο, ούτε καν 2μετρο δεν συστήνεται σ'αυτή την περίπτωση. Στην καλύτερη, θα πάθεις εξάρθρωση στην πρώτη προσπάθεια.

Κανένας σκύλος δεν πέθανε από πνιγμό, επειδή τράβαγε πολύ και φόραγε κολλάρο.
Μακάρι να κουραζόντουσαν τόσο εύκολα. Δεν. Trust me. Αλλιώς θα σταμάταγε να τραβάει. Σταματάει; Δεν σταματάει. Αρα...ούτε κουράζεται, ούτε πνίγεται, ούτε παθαίνει γενικώς τίποτα. Don't worry :)

• Like
Reactions: TheCat and Lavernne

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
Αν θέλεις να προσπαθήσεις να τον εκπαιδεύσεις για να περπατάει σωστά στην βόλτα, θέλεις κοντό λουρί, 1-1,5 μέτρο. Με την προυπόθεση ότι ξέρεις τι να κάνεις και πως να τον εκπαιδεύσεις.

Aν θέλεις να τρέχει [προφανώς σε χώρο χωρίς περίφραξη ε; ], θέλεις τουλάχιστον 10μετρο. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Το 10μετρο όμως, δεν συστήνεται, αν ο σκύλος τραβάει ανεξέλεγκτα. Οχι 10μετρο, ούτε καν 2μετρο δεν συστήνεται σ'αυτή την περίπτωση. Στην καλύτερη, θα πάθεις εξάρθρωση στην πρώτη προσπάθεια.

Κανένας σκύλος δεν πέθανε από πνιγμό, επειδή τράβαγε πολύ και φόραγε κολλάρο.
Μακάρι να κουραζόντουσαν τόσο εύκολα. Δεν. Trust me. Αλλιώς θα σταμάταγε να τραβάει. Σταματάει; Δεν σταματάει. Αρα...ούτε κουράζεται, ούτε πνίγεται, ούτε παθαίνει γενικώς τίποτα. Don't worry :)
Σε ευχαριστώ! Κατατοπιστικές οι συμβουλές σου :)

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
καλησπερα :) μιας και ξερω οτι "βασανιζεσαι" θα σου πω τι εκανα εγω στον δικο μου γιατι ειχα και εγω μεγαλο προβλημα αν σκεφτεις οτι ο δικος μου μουλαρωνε οταν δεν ηθελε να με ακολουθησει και καθοταν κατω εγω πηγαινα απο την μια και εκεινος τραβαγε απο την αλλη με αποτελεσμα τα νευρα μου να γινονται κροσια .. :p χαχα καταρχας απευθυνθηκα σε εκπαιδευτη ο οποιος μου εφερε το συγκεκριμενο λουρι (y) 12675094_10209326191614661_871072776_o.jpg
λοιπον οπως βλεπεις εχει 3 κρικακια ... το 3 ειναι για οταν τον θελω διπλα μου το 2 για οταν ειναι ελευθερος να μυρισει κλπ και το 1 δεν εχω ιδεα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε ... επισης του εβαλα ενα μικρο αλυσιδακι πνιχτη (ξερω οτι καποιοι θα με κραξουν .. αλλα πριν το κανουν να τους προλαβω και να πω οτι δεν το πνιγει το σκυλι γιατι το εχω δοκιμασει πανω μου πριν το βαλω στο σκυλι μου) το πνιχτακι αυτο ειναι μονο και μονο για να του βαλεις ορια και οχι για να το τραυματισεις το σκυλι αλλα ο πνιχτης θα πρεπει να τοποθετηθει απο την σωστη πλευρα οποτε δεν σου προτεινω να το κανεις μονος σου ... για εμενα το πιο κυριο ειναι να απευθυνθεις σε εναν εκπαιδευτη :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
... (ξερω οτι καποιοι θα με κραξουν .. αλλα πριν το κανουν να τους προλαβω και να πω οτι δεν το πνιγει το σκυλι γιατι το εχω δοκιμασει πανω μου πριν το βαλω στο σκυλι μου)...
Για να το δοκιμάσεις αποτελεσματικά, θα πρέπει να είχες κάποιον στην άλλη άκρη του λουριού, να σε...διορθώνει. Αυτό έκανες; Σε βίντεο το τράβηξες;

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Για να το δοκιμάσεις αποτελεσματικά, θα πρέπει να είχες κάποιον στην άλλη άκρη του λουριού, να σε...διορθώνει. Αυτό έκανες; Σε βίντεο το τράβηξες;
σε βιντεο δεν το τραβηξα αλλα το εκανα ... το σκυλι μου ειναι το παιδι μου ο αδερφος μου ο φιλος μου η ζωη μου ολη δεν θα του εκανα ποτε κατι το οποιο θα τον πονουσε ...γι αυτο ειπα οτι ο πνιχτης εχει 2 πλευρες που φοριεται η μια το πνιγει και η αλλη απλα το τραβαει ... δεν μπορω να στο εξηγησω καλυτερα ..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie