Σκουπιδο-κούταβα 2-3 ημερών

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πόσο είναι τώρα τα μωρά??Μήπως εκτός απ' τις κροκετούλες να συνέχιζες λίγο και το γαλατάκι?Πιστεύω πως θα τα βοηθήσει...όσο να ΄ναι κουράζονται με τις κροκέτες..!
Δεν πιστεύω να σταμάτησες το γάλα από τη μία μέρα στην άλλη;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν πιστεύω να σταμάτησες το γάλα από τη μία μέρα στην άλλη;
Όχι!
Κροκέτες αγόρασα στις 2 του μήνα και τις ξεκινήσαμε. Το γάλα μου τελείωσε στις 7 του μήνα και δεν πήρα άλλο.
Για 5 μέρες τους έδινα και γάλα και κροκέτες (χυλό βασικά, τις μουλιάζω πάρα πολύ).

Απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αν ήταν το Κοριτσάκι 1 θα μου φαινόταν πιο..."φυσικό". Αυτό φαινόταν (και φαίνεται) το πιο ασθενικό. Το Κοριτσάκι 2 με το Αγοράκι όλη την ώρα παίζανε, προσπαθούσαν να βγούνε από το πάρκο, πέφτανε με τα μούτρα στις κροκέτες και πίνανε με όρεξη το γάλα τους.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως την έχασα από τη μια στιγμή στην άλλη :(

Τα μικρά σήμερα είναι τουλάχιστον 26 ημερών

Last edited:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Συνονοματη (εκ του Λαρα), αν και δεν εχω εμπειρια απο κουταβια, παρατηρω αυτα που μαζεψα, και ειναι με τη μανα τους.
Λοιπον διαρρεια και πολυ μαλακα ειχαν οσο ηταν μονο στο γαλα, και λιγο μετα αφοτου αρχισαν και κροκετα. Μετα εχουν σφιξει αρκετα σε σχεση με πριν αλλα δεν ειναι και τελειως σκληρα σε ολα.
Κροκετα στην αρχη πολυ λιγη (και αφου το εντερικο τους ειχε αρχισει να δουλευει χωρις βοηθεια) και μουλιασμενη με χλιαρο νερο με λιγο γιαουρτι μεσα, για την χλωριδα του στομαχιου
, και αυτο οταν αρχισε η μανα να μου κουβαλαει ξεροκοματα απο τα σκουπιδια.
Μετα απο κανα δυο τρεις μερες δεν ετρωγαν τη μουλιασμενη, και προχωρησα σε ξερη.
Μετα απο την κροκετα ερχοταν και η μανα τους και τα ταιζε.
Αρχικα η μανα τα ταιζε γυρω στις 5 φορες την ημερα, και εγω τρεις.
Σιγα σιγα μειωνε την ποσοτητα, αλλα ακομα και σημερα που ειναι περιπου 50 ημερων τα ταιζει 2 με τρεις φορες.
Βεβαια εχει αρχισει και το σπιτι περιεργως να γεμιζει κοκαλα, τα οποια βεβαια εξαφανιζω.
Εχουν φαει απο τη μερα που μεταφερθηκαν σπιτι μου : αγριαδα, γιουκα, καλαμια, ελατο, παλετες, μπεκ ποτισματος, γερανια, συρμα, σοβα, σαγιοναρα, τεντοπανο, μαλλινο πουλοβερ, τριανταφυλια, γεμιση απο κρεβατι του ικεα, τρυφιλι, λυγουστρα, ευωνυμα, χαρτονια, κοντρα πλακε, και ειναι μια χαρα.......ακομα.
Απλα φροντιζω να ειμαι σε εγρηγορση και να μην αρπαζουν μεγαλες ποσοτητες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εχουν φαει απο τη μερα που μεταφερθηκαν σπιτι μου : αγριαδα, γιουκα, καλαμια, ελατο, παλετες, μπεκ ποτισματος, γερανια, συρμα, σοβα, σαγιοναρα, τεντοπανο, μαλλινο πουλοβερ, τριανταφυλια, γεμιση απο κρεβατι του ικεα, τρυφιλι, λυγουστρα, ευωνυμα, χαρτονια, κοντρα πλακε, και ειναι μια χαρα.......ακομα.
:eek::eek::eek:](*,):paja1:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Εγω να δεις που δεν προλαβαινω να τρεχω και να βαραω το κεφαλι μου ταυτοχρονα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Απογαλακτισμός
Από την ηλικία των 3-4 εβδομάδων μπορούν να φάνε χυλό από κροκέτες + γάλα ή αυγό με γάλα ή κιμά με γάλα. Αρχικά 1 γεύμα την ημέρα και σιγά σιγά τα κάνουμε 3, μέχρι την 5η-6η εβδομάδα.
Από την 6η μπορούν να φάνε στερεά τροφή (ξηρά, κρέας, ...) και ενδιάμεσα λίγο γάλα ή γιαούρτι.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Άρα να δώσω κι άλλο γάλα.
Οκ! Αν και δε φαίνονται να έχουν εντερικό πρόβλημα. Τα κακά τους είναι κομπλέ, αν εξαιρέσουμε τα σκουλήκια που συνεχίζουν να βγαίνουν. Μαύρα σκληρά μικροσκοπικά κακάκια.
Αφού όμως το σωστό είναι να συνεχίσω το γάλα, θα το συνεχίσω!

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αντί για Royal Canin μπορείς να δώσεις κατσικίσιο.
Δεν κάνεις την επόμενη αποπαρασσίτωση με milbemax. Η εκτροφέας μου λέει ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από την πάστα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τα ίδια δυστυχώς. Μπιμπερό με τίποτα δεν το θέλει. Γάλα της δίνω με σύριγγα. Τρώει και 5-6 κροκέτες κάθε φορά που τους δίνω.
Δεν ξεπερνάει τα 350 γραμμάρια με τίποτα.
Το αγοράκι πάλι έχει φτάσει τα 560. Σήμερα το πρωί με ξύπνησε "γαυγίζοντας"...τσακωνόταν με την άκρη της εφημερίδας :D

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το δοκίμασα από μπολάκι, δεν μπορεί να πιει ακόμα. Βουτάει το κεφάλι μέσα και μετά αρχίζει να φταρνίζεται και να βγάζει γάλα από τη μύτη. Δεν καταλαβαίνει να πιει με τη γλώσσα. Για το κοριτσάκι μιλάω πάντα. Το Αγοράκι είναι ΘΕΟΣ, όλα μια χαρά τα κάνει. *agapoylas* (ναι, του έχω αδυναμία εξ`αρχής)
Νερό δεν τους έχω.

Το σκέφτηκα σήμερα το πρωί αυτό με το μπλέντερ, θα το εφαρμόσω το μεσημέρι :)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ολγα
Δοκιμασε με πιατακι του καφε που δεν εχει βαθος μηπως τα καταφερει και δωσε χαπι γιατι οι παστες δεν πιανουν ολα τα ενδοπαρασιτα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν ελέγχει το κεφάλι της.
Ας πούμε όταν βάζω κροκέτες, το αγοράκι πάει κατευθείαν στο πιάτο και ξεκινάει να τρώει σα να ξέρει ακριβώς τι κάνει.
Αυτή κάνει μια περίεργη κίνηση με το κεφάλι της και πρέπει να προσπαθήσει 2-3 φορές για να πετύχει να βρει μια κροκέτα και να την φάει.
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω....

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ίσως θα πρέπει να τα πάω μέχρι την κτηνίατρο να τους ρίξει μια ματιά, τι να πω.... ίσως έχει κάποιο πρόβλημα η μικρή.
Αν εξαιρέσει κανείς το ότι άνοιξε τα μάτια της και κάνει προσπάθειες να περπατήσει, κατα τ`άλλα είναι λες και δεν έχει μεγαλώσει καθόλου απ`όταν τη βρήκα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σκεφτομουν κατι... αλλα το απευχομαι... επειδη ομως και η αλλη η μικρη εφυγε σε καπως περιεργη σταση... :(
υπαρχει περιπτωση να ειναι μορβα?