Σκληροί σκύλοι

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
To θέμα “handler aggressive dogs” συζητιέται πάρα πολύ σε όλα τα fora σκυλιών και εργασίας.

Η άποψη που επικρατεί στην πλειοψηφία είναι ότι, δυστυχώς, τα περισσότερα από τα σκυλιά που χαρακτηρίζονται ως επιθετικά στο χειριστή, στην πραγματικότητα δεν είναι.

Ο κύριος λόγος που εμφανίζεται το handler aggression είναι το κακό νευρικό σύστημα στο σκύλο.

Κυρίως λόγω κακής εκτροφής: γονείς που ενδεχομένως είναι οι ίδιοι και δίνουν και πολύ νευρικά σκυλιά ως απογόνους. Μπορεί οι περισσότεροι να εντυπωσιάζονται από ένα νευρικό σκυλί, λόγω ταχύτητας απόκρισης στις εντολές, αλλά ΔΕΝ είναι επιθυμητό σε καμιά περίπτωση.

Σε περίπτωση που δεν είναι γενετικοί οι λόγοι των νεύρων, τότε κατά 99% φταιει η κακομεταχείριση του ζώου σε βαθμό που δεν το αντέχει. Γίνεται νευρικό προς το χειριστή του, γιατί πολύ απλά έχει μάθει καλά ότι από αυτόν προέρχεται η τιμωρία. Κάποια σκυλιά θα πέσουν τελείως και άλλα θα αναπτύξουν επιθετικότητα.

Νόμος της φύσης είναι: Δράση και Αντίδραση.

Άρη, εσύ έχεις παρατηρήσει σημάδια νευρικότητας στην Ήρα; Αν ναι, τα είχε από κουτάβι ή τα έβγαλε στην πορεία;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Άρη, αυτά που περιγράφεις δεν είναι νεύρα, αλλά εγρήγορση (αν κατάλαβα καλά).

Σημάδια νεύρων θα δεις στον τρόπο που γαυγίζει (δεν έιναι όλα τα γαυγίσματα ίδια), στην αντίδραση σε θορύβους κτλ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, από εγρηγορση παμε καλα. Δεν παραπονιεμαι! :paja1:

Την αντιδραση σε θορυβους την καταλαβαινω. Για το γαυγισμα νομιζω αξιζει να ανοιξω νέο θεμα.
Αλλά ας δω πρωτα τι υπαρχει ηδη.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εχετε μπερδευτεί λίγο. Ο Kkranis σκέφτεται καθαρά σε θέμα φυλών προστασίας και θέματα κυριαρχικότητας.

Υπάρχουν σκληροί σκύλοι που ΔΕΝ είναι κυριαρχικοί με τους ανθρώπους και ούτε κάνουν φύλαξη ΚΑΘΟΛΟΥ.
Πχ. έχω εκπαιδεύσει έναι πάρα πολύ σκληρό Λαμπραντόρ.

Για το αν κάνει για αρχάριους, δεν με διάβασες καλά. Είπα πως μπορεί να είναι καλός για νέους που θέλουν να ασχοληθούν πολύ με την εκπαίδευση (που πάνε πχ. για εκπαιδευτές). Αντέχει περισσότερες ώρες μάθημα και δεν "χαλάει" εύκολα με μικρά λαθάκια.

Πολλοί φίλοι μου εκπαιδευτές ξεκίνησαν με σκληρό σκύλο (όπως κι εγώ) και ευχαριστούν τον Θεό γι' αυτό.
Κάναμε κοτσάνες που δεν φάνηκαν ποτέ (ο σκύλος τις "ξέχασε" όλες), ένας πιο "μαλακός" θα μας καθυστερούσε (θα ήθελε περισσότερη υπομονή τουλάχιστον) και ίσως να χάλαγε μόνιμα στις τελικές επιδόσεις.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Ναι νομιζω εχουμε μπερδευετει με τις λεξεις.Αν ενας σκυλος ειναι σκληρος δε συμαινει οτι θα δαγκωσει το αφεντικο του.Αυτος που θα δαγκωσει εχει προβλημα.Ολα αυτα με δεδομενο οτι ο χειριστης συμπεριφερεται σωστα στο σκυλο γιατι αν το πλακωνει στο ξυλο πρωι μεσημερι βραδυ εχει προβλημα ο χειριστης

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Αν έχω δίκιο, πώς το θεωρείς πρόβλημα; :confused:

Όπως και να έχει, εγώ δεν το θεωρώ πρόβλημα..
Δε συμφωνω με την επιθεση.μπορει να μπερδευετει μπορει να χασεις το παιχνιδι μπορει να κανει διαφορα αλλα να σου επιτεθει οχι.Τοτε δεν εχεις κανει τπτ.

Αρη κι εμενα με εχει δοκιμασει ο σκυλος.Τον χαιδευα μια μερα ομολογω λιγο αγρια και προφανως τον μουρλανα και ητανε κι απο υπνο.οποτε μου γρυλισε αλλα δεν εδωσα σημασια και συνεχισα ετσι μετα το ξεχασε ειδε οτι δεν αντεδρασα στο γρυλισμα οποοτε σου λεει δε περναει σ αυτον.Γενικα βλεπω οτι δοκιμαζει διαφορους και με διαφορους τροπους αλλα ποτε επιθεση ουτε καν μαλωμα και ποτε χωρις λογο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul