Σκεφτομαι για εκπαιδευτη

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Σκεφτομαι να παω το basset μου σε εκπαιδευτη.
Ειναι 3,5 μηνων. Μαθαινει καρκετα, αλλα θελω κατι πιο γρηγορο. Και για την ευκολια την δικη μου αλλα και του σκυλου.

Βρισκομαι επαρχια. (θρακη)
Καποιες προτασεις που ακουσα ειναι
- να τον δωσω για 2 μηνες και να τον βλεπω δυο φορες την εβδομαδα
-να ερχεται στο σπιτι για λιγες μερες ή να τον παρει σπιτι του για 15 μερες και να τον εχει σαν δικο του.

Γενικα δεν ξερω τι παιζει. Διαβασα και το topic που εχει γραφτει (ειναι κλειδωμενο), αλλα θελω να ακουσω περισσοτερες γνωμες. Τι πρεπει να προσεξω.

Τα μεχρι τωρα χαρακτηριστικα του σκυλου μου ειναι πανω κατω εδω http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?8666-Καινουργιο-κουταβι-basset (για οποιον δεν βαριεται!)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Βασικά η εκπαιδευση υπακοής ξεκινάει όταν το σκυλί είναι 6 μηνών..αυτό θα στο πει ο οποιοισδήποτε σωστός εκπαιδευτής που δεν θέλει να σου πάρει τα σώβρακα...
3.5 μηνών, είναι ακόμα πολύ μωρό...και εσύ κάλλιστα μπορείς να του μάθεις τα βασικά.
Επίσης, τα basset δεν είναι και τα πιό εύκολα σκυλιά για να εκπαιδευτούν...και η ουσία είναι τι είδους εκπαιδευση θέλεις για τον σκύλο σου?
Ποιές είναι οι εντολές που θα ήθελες να ακούει...
Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος να δώσεις ένα κουταβι 3,5 μηνων, που τώρα παίρνει τις βάσεις για τη ζωή του σε κάποιον για 2 μήνες..., ούτε για 15 μέρες, ούτε για 1 μέρα.
άσε που ΚΑΝΕΝΑΣ επαιδευτής δεν θα το κάνει αυτό...
Εκτός αν άρχισες να βαριέσαι τον σκύλο σου...:(

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Το κουταβι τελικα ειναι 6 μηνων . Σημερα το εμαθα. Βλεπε θεμα στη στηλη με εκτροφεα! Oποτε μας παιρνει! Θελω να μαθει την τουαλετα, τα κατσε μεινει και να μην τρωει αν βρει κατι εξω. Τα βασικα , που προσπαθω να του μαθω κι εγω

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν η εκπαίδευση σε Β/Υ δεν περιλαμβάνει πνίχτη/καρφί/κολάρο μπορεί να αρχίσει και από 2 μηνών κανονικότατα.

Μην περιμένεις το να μην τρώει ότι βρει έξω να το μάθει στα "βασικά". Είναι εκπαίδευση που αντιτίθεται στα βασικά ένστικτα του σκύλου και απαιτεί πάρα πολύ πίεση, η οποία δεν είναι να γίνεται σε ηλικίες μικρότερες των 12 μηνών τουλάχιστον.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
να τον δωσω για 2 μηνες και να τον βλεπω δυο φορες την εβδομαδα
Ότι πιο λάθος θα μπορούσες να κάνεις.

Κανένας σοβαρός εκπαιδευτής δεν θα σου πρότεινε κάτι τέτοιο, αλλά πάντα να είσαι και εσύ παρόν.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και θα αφησει ένα κουτάβι 6 μηνών για 2 μηνες σε έναν εκπαιδευτή?
Τα basset ειδικά που είναι ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΕΙΝΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ...αποκλειεται να μάθουν να μην ΄τρωνε από κάτω..τον αιώνα τον άπαντα!!!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι, όχι.

Δεν υποστηρίζω σε καμιά περίπτωση το να αφήνει κάποιος το σκύλο του πουθενά.

Πάντα μαζί στην εκπαίδευση!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φυσικά και ΔΕΝ αφήνεις το σκυλί μόνο του με εκπαιδευτή. Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο για το σκύλο αλλά και για τον ιδιοκτήτη αυτού που θα τον χειρίζεται. Όσο για την ηλικία, έχω δει κουτάβια που τους μαθαίνουνε εντολές και μάλιστα θα βρεις και ένα σωρό βίντεο να δεις πώς το κάνουν. Βέβαια για συστηματική εκπαίδευση χρειάζεσαι εκπαιδευτή.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Φυσικά και ΔΕΝ αφήνεις το σκυλί μόνο του με εκπαιδευτή. Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο για το σκύλο αλλά και για τον ιδιοκτήτη αυτού που θα τον χειρίζεται. .
Περα απο αυτο ,που ειναι σωστο, πως να αφησεις το κουταβι σου τοσους μηνες σε αλλον ? Εγω δεν θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο ...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ολα αυτα μπορεις να του τα μαθεις και μονος σου.
Μη νομιζεις πως θα πατε σε εκπαιδευτη και ο σκυλος θα τα μαθει ολα και θα εκτελει δια μαγειας τις εντολες. Εχεις να ζοριστεις πολυ κι εσυ!
Επισης δεν υπαρχει εκπαιδευση στα γρηγορα - η εκπαιδευση κραταει οσο ζει ο σκυλος.
Το προβλημα με την τουαλετα επισης δε θα λυθει με πανες και με το να βγαζεις το κουταβι 2 φορες τη μερα - θελει ενα σταθερο και ζορικο προγραμμα!

Προτινω αντι για ευκολες λυσεις (οι οποιες δεν υπαρχουν) και αντι να δινεις λεφτα τζαμπα (γιατι τζαμπα θα τα δωσεις, δεν βλεπω το συγκεκριμενο σκυλι να εχει προβλημα συμπεριφορας), να κατσεις, να διαβασεις, να δουλεψεις ΕΣΥ με το σκυλο σου!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ολα αυτα μπορεις να του τα μαθεις και μονος σου.
Μη νομιζεις πως θα πατε σε εκπαιδευτη και ο σκυλος θα τα μαθει ολα και θα εκτελει δια μαγειας τις εντολες. Εχεις να ζοριστεις πολυ κι εσυ!
Επισης δεν υπαρχει εκπαιδευση στα γρηγορα - η εκπαιδευση κραταει οσο ζει ο σκυλος.
Το προβλημα με την τουαλετα επισης δε θα λυθει με πανες και με το να βγαζεις το κουταβι 2 φορες τη μερα - θελει ενα σταθερο και ζορικο προγραμμα!

Προτινω αντι για ευκολες λυσεις (οι οποιες δεν υπαρχουν) και αντι να δινεις λεφτα τζαμπα (γιατι τζαμπα θα τα δωσεις, δεν βλεπω το συγκεκριμενο σκυλι να εχει προβλημα συμπεριφορας), να κατσεις, να διαβασεις, να δουλεψεις ΕΣΥ με το σκυλο σου!
Συμφωνω απολυτα με την σοφή φιλη!

Επισης, αν βρεις εκπαιδευτη στη Θρακη που θα δεχτει να πηγαινεις κι εσυ μαζι με τον σκυλο σου για εκπαιδευση, πες το και σε μενα. Προσεχε γιατι στο παραμυθι ειναι πρωτοι!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω κ εγω με ολους.προσεχε!εχει εκπαιδευτες λαμογια.η εκπαιδευση καταρχην ξεκιναει απο την στιγμη που γεννιεται το κουταβι.απο μας ξεκιναει απο 2 μηνων που το περνουμε,χωρις βεβαια πνιχτες ,σουβλες κτλ οπως λεει κ ο φιλος πιο πανω..το σκυλι μην το αφησεις ποτε σε εκαπιδευτη κ να το βλεπεις καποιες μερες την εβδομαδα.μαζι θα πηγαινετε κ θα βλεπεις τι κανει κ φυσικα θα πρεπει να σου μαθει εσενα πως να μαθεις κατι στον σκυλο.αυτη ειναι η εκπαιδευση.αφορα εμας κ οχι το ζωο.εμεις θα πρεπει να μαθουμε στον σκυλο μας το τι θελουμε.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Η δική μου άποψη,,για να μην παρεξηγηθώ ή οτιδήποτε απο κάποιον που ίσως να είναι αντίθετος,δεν το έχω διαβάσει κάπου,αλλά το θεωρώ πιο σωστό απ'όλα να έρχεται ο εκπαιδευτής και να κάνετε την εκπαίδευση στο σπίτι σου,στο χώρο οπου το σκυλί βγαίνει βόλτα,να δει πάνω σε τι πρέπει να δουλέψει,και να του δίνεις εσύ τις εντολές απο ένα σημείο και μετά(αν όχι απο την αρχή) ,ας πούμε αν πας με το σκύλο σου σε μια αλάνα για εκπαίδευση,ίσως το σκυλί να έχει φοβία με τα αμάξια πχ και ο εκπαιδευτής να μη το ξέρει,και εσύ να αντιμετωπίσεις πρόβλημα,αφου θα έχεις σκάσει τα 100αρικα βέβαια για να έχεις έναν εκπαιδευμένο και καλά σκυλο,για εμένα ένας εκπαιδευτής που σου λέει δώσε μου το σκύλο σου 2 μήνες και μετά θα στον φέρω πίσω,εκτός απο το οτι δε θα μπορούσα να στερηθώ το σκυλί μου για 2 μήνες, τρώει αυτομάτως Χ,που ξέρω εγώ τι θα κάνει στο σκύλο μου?αν θα τον χτυπήσει?ή οτιδήποτε άλλο?θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε για να σου δώσει ένα σκυλι.."καλά εκπαιδευμένο",και ας υποστεί όσα ψυχολογικά και σωματικά σοκ θέλει,δεν τον ενδιαφέρει,να τον πληρώσεις τον νοιάζει.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ετσι ειναι φιλε/φιλη.το καλυτερο θα ηταν στο σπιτι,αλλα κοστιζει.πιστευω ομως οτι ειναι το ιδιο καλο να πηγαινει αφεντικκο κ σκυλος σε καποιον ανθρωπο(εκπαιδευτη),να του δειχνει 5 πραγματα κ μετα το αφεντικο να τα εφαρμοζει μονο του,αρχικα με την βοηθεια του ειδικου κ μετα μονος του στο σπιτι.αυτο ειναι κ το πραγματικο νοημα της εκπαιδευσης για μενα.να εκπαιδευτει το αφεντικο.

cave_c1

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2010
77
0
Corfu_Hellas
Αν η εκπαίδευση σε Β/Υ δεν περιλαμβάνει πνίχτη/καρφί/κολάρο μπορεί να αρχίσει και από 2 μηνών κανονικότατα.

Μην περιμένεις το να μην τρώει ότι βρει έξω να το μάθει στα "βασικά". Είναι εκπαίδευση που αντιτίθεται στα βασικά ένστικτα του σκύλου και απαιτεί πάρα πολύ πίεση, η οποία δεν είναι να γίνεται σε ηλικίες μικρότερες των 12 μηνών τουλάχιστον.
δηλαδή μέχρι τότε η δικιά μου θα σκουπιζει το πάρκο που δεν σκουπιζει ο Δημαρχος. χεχεχεχεχεχε!!!!!!!!!
πάντως η δικια μου (3 μηνών) κάνει φοβερη σκουπα και τις 2 τελευταιες μερες μουλαρωνει κιολας και μου κάνει μουτρακια.
επισεις ενω τα κακα τα κανει πλεον παντα εξω τα πιπι απο οταν ξεκινησαμε τις βολτες συνηθως τα κανει όπου βρει στο σπιτι
πριν την βολτα και μολις γυρισουμε παροτι κανει και εξω. Μηπως κάτι δεν κανω καλά

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
επισεις ενω τα κακα τα κανει πλεον παντα εξω τα πιπι απο οταν ξεκινησαμε τις βολτες συνηθως τα κανει όπου βρει στο σπιτι
Πόσες φορές τη μέρα την βγάζεις έξω;
3ών μηνών είναι ακόμα πολύ μικρή για να κρατηθεί πολλή ώρα.

Οσο για τη σκούπα... τα μάτια σου 14! Και αν πάρει κάτι σοβαρά πες ΑΣ' ΤΟ! Της το βγάζεις από το στόμα. Αν πάει να πάρει κάτι ΜΗ!

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Εχω βρει εναν εκπαιδευτη στον Εβρο που ειναι αυτος εδω http://www.dogsacademy.gr/INTRO.html

Μου ειπε πως ερχεται στο σπιτι, αλλα αν θελω μπορω να του το δωσω για μερικες μερες σπιτι του.
Δειτε το βιογραφικο του. Εντιπωσιακο μου φανηκε http://www.dogsacademy.gr/ANALITIKOBIO.htm

cave_c1

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2010
77
0
Corfu_Hellas
Πόσες φορές τη μέρα την βγάζεις έξω;
3ών μηνών είναι ακόμα πολύ μικρή για να κρατηθεί πολλή ώρα.

Οσο για τη σκούπα... τα μάτια σου 14! Και αν πάρει κάτι σοβαρά πες ΑΣ' ΤΟ! Της το βγάζεις από το στόμα. Αν πάει να πάρει κάτι ΜΗ!
Την βγάζω πρωι-μεσημέρι και βράδυ περίπου 1 ώρα τη φορά. Δευτέρες Τετάρτες και Σαββατοκύριακο η μεσημεριανή βόλτα κρατάει και 2 ώρες.
Το άστο και το μη της το λέω συνέχεια αλλά μπα δεν ακούει και αναγκάζομαι να την τραβήξω με το λουρί. Προσπαθώ επίσης δείχνοντάς της
λειχουδιές αλλά τις περισσότερες φορές δεν πιάνει. Επίσης με ανησυχεί που μου τραβάει το λουρί και γριλίζει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Που το βρήκες το εντυπωσιακό βιογραφικό?????
Αν δε σου έιπε ότι μπορεί να το πάρει και σπίτι του..τι να σου πω...πέτυχες μεγάλη ευκαιρία...!!!!!!!!!!!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97