Σκαντζόχοιρος

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εγω στην εδεσσα παντως τους αφηνα ολο το χρονο μεσα κ αυτους κ τις χελωνες.φετος δεν ηταν εκει κ ηρθε να μας δει μια οχιτσα.ειναι σουπερ πλασματακια!!!αν δεν εχεις προβλημα με τα σκυλια,μην τον διωξεις.αν μπορεις αφησε μια τρυπιτσα να μπορει να βγει,αλλα θα γυρναει παντα εαν τον ταιζεις.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
εγω στην εδεσσα παντως τους αφηνα ολο το χρονο μεσα κ αυτους κ τις χελωνες.φετος δεν ηταν εκει κ ηρθε να μας δει μια οχιτσα.ειναι σουπερ πλασματακια!!!αν δεν εχεις προβλημα με τα σκυλια,μην τον διωξεις.αν μπορεις αφησε μια τρυπιτσα να μπορει να βγει,αλλα θα γυρναει παντα εαν τον ταιζεις.
Εχει βρει τροπο και βγαινει, Δεν ξερω απο που και πως, παρολο που υπαρχει μαντρα κτιστη μεχρι καποιο σημειο, που δεν φτανει ουτε με σφαιρες. Αλλα αποψε μας την εκανε και τον βρηκε το πρωι η γυναικα μου που εβγαλε τις μικρες εκει κοντα στο σπιτι μας. Απο φιδια αλλο τιποτα και σε μας, η γατα κανει παρτυ καθε μερα, αν την προλαβω της το παιρνω αλλα τις περισσοτερες φορες τα βρισκω μισοφαγομενα μπροστα στην πορτα.

Last edited:

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εγω εχω ενα σκατζοχοιρο αφρικανικο ο οποιος δεν εχει πολυ μεγαλη διαφορα απο αυτους που εχουμε στην ελλαδα του αγρου...γατοτροφη ειναι η πιο ευκολη λυση ομως να εχει πανω απο 36% πρωτεινες,γι αυτο και συνιστω μια καλης ποιοτητας ξηρα τροφη για γατες οπως η baby cat και γενικα να ειναι πλουσια σε πρωτεινη..εντομα(mealworms,wax worms,γρυλους ζωντανους κλτ) αλλα οχι συχνα και σε ποσοτητα γιατι εχουν πολυ λιπος και παχαινουν πολυ,επειτα κανενα φρουτακι(πορτοκαλια,μηλα,καρπουζακι κτλ). εχετε σκεφτει που θα τον βαλετε,αν θα τον κρατησετε,αν θα τον αφησετε παλι ελευθερο?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Να θυμίσω ότι οι σκαντζόχοιροι (όπως και οι χελώνες) είναι άγρια ζώα?
Αν έχουν ανάγκη φροντίστε τα, αλλά μετά απελευθερώστε τα πάλι στη φύση.
Κατά προτίμηση με τις οδηγίες της ANIMA ή του ΕΚΠΑΖ.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αν εχεις οικοπεδο που θα βρει κ τροφη κ στεγη ,χωρις να φρακαρεις την εξοδο του,νομιζω πως δεν υπαρχει προβλημα....δεν θα ειναι κ στο κλουβι.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
εγω εχω ενα σκατζοχοιρο αφρικανικο ο οποιος δεν εχει πολυ μεγαλη διαφορα απο αυτους που εχουμε στην ελλαδα του αγρου...γατοτροφη ειναι η πιο ευκολη λυση ομως να εχει πανω απο 36% πρωτεινες,γι αυτο και συνιστω μια καλης ποιοτητας ξηρα τροφη για γατες οπως η baby cat και γενικα να ειναι πλουσια σε πρωτεινη..εντομα(mealworms,wax worms,γρυλους ζωντανους κλτ) αλλα οχι συχνα και σε ποσοτητα γιατι εχουν πολυ λιπος και παχαινουν πολυ,επειτα κανενα φρουτακι(πορτοκαλια,μηλα,καρπουζακι κτλ). εχετε σκεφτει που θα τον βαλετε,αν θα τον κρατησετε,αν θα τον αφησετε παλι ελευθερο?
Τους ξερω τους αφρικανικους. Ειναι αρκετα μικροτεροι και τους πουλουν για πετς. Πολλοι απο αυτους μαλιστα δεν ειναι καθαροαιμοι αλλα υβριδια. Ο σκαντζοχοιρος που εχουμε εμεις ειναι ελευθερος σε κηπο και τρωει εκτος απο γατοτροφη οτι αλλο βρει εκει, και πιστεψε με εχουμε πολλα εντομα και οτι αλλο μπορει να ανηκει στην διατροφη του γιατι ειμαστε στην εξοχη, χωριο με χωραφια ειναι εδω. Θα τον αφησουμε παλυ ελευθερο οταν ολοκληρωθουν καποιες εργασιες που γινονται στην περιοχη.

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να θυμίσω ότι οι σκαντζόχοιροι (όπως και οι χελώνες) είναι άγρια ζώα?
Αν έχουν ανάγκη φροντίστε τα, αλλά μετά απελευθερώστε τα πάλι στη φύση.
Κατά προτίμηση με τις οδηγίες της ANIMA ή του ΕΚΠΑΖ.
Ασφαλως και ειναι αγρια ζωα γι αυτο και οταν κρινω οτι δεν κινδυνευει θα τον αφησω να φυγει. Αν ειχες διαβασει το πρωτο μου ποστ θα εβλεπες οτι τον σκαντζοχοιρο τον εχω προσορινα στον κηπο μας, και οχι σε καποιο κλουβι, γιατι στην περιοχη μας γινονται καποιες χωματουργικες εργασιες και θεωρησα οτι κινδυνευε απο τους εκσκαφεις και τις μπουλντοζες. Ουτε ηθελα να τον απομακρινω απο την περιοχη του γι αυτο και δεν τον πηγα καπου στο πουθενα οπως πιθανοτατα να εκανε η ΑΝΙΜΑ και το ΕΚΠΑΖ.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
@ vasgial Όλα τα ποστ διάβασα, όχι μόνο το δικό σου. Η απάντησή μου δεν ήταν για σένα προσωπικά.
Θα σου πρότεινα πριν κρίνεις τη δουλειά που κάνει η ΑΝΙΜΑ και το ΕΚΠΑΖ να μελετήσεις λίγο τον τρόπο που λειτουργούν εδώ και χρόνια.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
@ vasgial Όλα τα ποστ διάβασα, όχι μόνο το δικό σου. Η απάντησή μου δεν ήταν για σένα προσωπικά.
Θα σου πρότεινα πριν κρίνεις τη δουλειά που κάνει η ΑΝΙΜΑ και το ΕΚΠΑΖ να μελετήσεις λίγο τον τρόπο που λειτουργούν εδώ και χρόνια.
Τη δουλεια και τον τροπο που λειτουργουν αυτα τα κενυτρα την ξερω πολυ καλα και μαλιστα απο μεσα. Η δουλεια τους ειναι εξαιρετικη και αυτο που ειπα δεν αναιρει το εργο τους.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
καλα θα κανετε..αφου τον βρηκατε και εξω εχει μαθει και εξω το καλυτερο θα ηταν να γυρισει στο φυσικο του περιβαλλον... παντως τα σκατζοχοιρακια ειναι πανεμορφα ζωακια και πολυ εξυπνα..ο δικος σας απο οτι ακουσα που ειναι και στο κηπο φαινεται να καλοπερναει...