Σκαλιμπορ & κομποι

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δεν ξερω αν συμβαινει μονο στο δικο μου σκυλι αλλα το σκαλιμπορ (ιδιως αν ειναι καινουργιο) του δημιουργει τζιβες γυρω απο το λαιμο. Βαλαμε καινουριο σκαλιμπορ προχθες και απο χθες εχω τρελλαθει να λυνω τις τζιβες και ακομα εχω μελλον! Ολος ο λαιμος γυρω γυρω μια ολοκληρη τζιβα. Οχι πολλες μικρες. Μια. Ελεος. Και οτι τον ειχα κανει μπανιο και δεν ειχε ουτε μια. Να του το βγαζω μεσα στο σπιτι και να το φορα εξω εχετε πει δεν παιζει. Υπαρχει καμμια λυση? Να τον κουρεψω γυρω απο τον λαιμο? Και πως θα ειναι? Τι κανετε βρε παιδια εσεις με τα μακρυτριχα σας? Σας κανει τζιβες το σκαλιμπορ? Σημερα ολη μερα με βλεπω να λυνω τον κομπο....πιο κομπο το γορδιο δεσμο ηθελα να πω....

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
δεν του βαζω στο σπιτι κανενα λουρακι ακριβως γιατι του εκανε κομπους. Μονο στις βολτες του φοαει. Τωρα το ποσο σφιχτο πρεπει να ειναι δεν εξαρταται απο μενα. Ακολουθω οτι λενε οι οδηγιες.:(

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δυστυχως ειναι ο συνδυασμος που μου προτεινει ο κτηνιατρος μου και δεν θελω να παρω προτοβουλιες σε θεματα ιατρικης προληψης αφου δεν ειμαι ειδικος........:(

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Αν θες, για να είσαι σίγουρη, ρώτα τον κτηνίατρο σου για αυτά που σε συμβούλεψαν τα παιδιά! Πιστεύω πως αν του εξηγήσεις το πρόβλημα στο τρίχωμα του λαιμού θα σου πει το ίδιο η κάτι παρόμοιο να κάνεις...

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Θα τον ρωτησω αλλα κανεις αλλος δεν εχει αντιμετωπισει παρομοι προβλημα με το σκαλιμπορ?:confused: Μου κανει αντυπωση!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα τον ρωτησω αλλα κανεις αλλος δεν εχει αντιμετωπισει παρομοι προβλημα με το σκαλιμπορ?:confused: Μου κανει αντυπωση!
Συνήθως ο κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα δερματικων εκει γύρω στο σκαλιμπορ.... για τζιβες δεν έχω ακούσει (και η προσωπική μου εμπειρία σου είναι αχρηστη μιας και εχουμε αντιδιαμετρικά αντίθετους σκύλους μορφολογικά...:p)..... να ξαναρωτήσω, όμως, είσαι σίγουρη ότι δεν το βάζεις πολύ χαλαρά? ακουμπάει στο δέρμα?οσο πιο πολύ περιθώριο έχει, τοσο πιο ευκολα θα μπλέκεται με τις τρίχες....

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Οι οδηγιες δεν λενε οτι πρεπει να εχει αερα αναμεσα στο λαιμο και το το σκαλιμπορ οσο χωραει ενα δακτυλο?:confused:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οι οδηγιες δεν λενε οτι πρεπει να εχει αερα αναμεσα στο λαιμο και το το σκαλιμπορ οσο χωραει ενα δακτυλο?:confused:
Δε βλέπω κάτι τέτοιο στις δικές μου (μόλις εβαλα κι εγώ καινούριο και τις έχω πρόχειρες)...
Αλλά ουτως ή άλλως η ιστορία με το δαχτυλο είναι πολύ φλου για μένα..... και στενο στενο να είναι, πάλι δάχτυλο χωράει αν θέλεις....

Πάντως για να κάνει δουλειά, πρεπει να έρχεται σε επαφή με το δέρμα (κτηνίατρος μου το είπε αυτό και έχει και νόημα αν σκεφτεις πως δρά η ουσία).
:)

Εdit: στις online οδηγίες λέει για δυο δάχτυλα..... αμέσως παρακάτω λέει "Η δελταμεθρίνη απελευθερώνεται και διαχέεται μέσω της λιπαρής στοιβάδας της επιδερμίδας και καλύπτει όλο το σώμα του σκύλου μέσα σε μία εβδομάδα.."....

Εγώ προσωπικά το βάζω έτσι ωστε να ακουμπάει το δέρμα και με τις τρίχες απο πάνω στο συγκεκριμένο σημέίο (ωστε να μη φαίνεται το περιλαίμιο). Ολα αυτά χωρίς να τον σφίγγει φυσικά.... και αν θέλω χωράνε και δάχτυλα απο κάτω.

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ετσι ακριβως το βαζω και εγω και γεμιζει τζιβες.........ακομα με αυτες παλευω :(

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μήπως το πρόβλημα δημιουργείται από το κούμπωμα όπου πιάνονται τρίχες?
Αν φταίει αυτό, ίσως θα μπορούσες να καλύψεις κάπως το κούμπωμα?

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Και η δικιά μου κάνει τζίβες πολύ εύκολα γύρω από το λαιμό(από κάτω κυρίως) γι αυτό έκοψα το scalibor αλλα και με το απλό λουράκι κάνει..
Τί να κάνουμε?Μακρύτριχα θέλαμε...:p:D

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Φοβαμαι να ρισκαρω βρε Βασω και να μη βαζω σκαλιμπορ....:(
Δηλαδη δεν υπαρχει καμμια λυση ε?

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
αστα! και εγω που δεν της έχω το scalibur αλλα ενα άλλο λουράκι φυτικο με citronella γιατι έιναι μωρό ακόμα αντιμετωπίζω το ίδιο μαρτήριο!!!!
Πώς σε νιώθω! ']
Απλά πλέον καθε μέρα της το βγάζω και την χτενίζω στο σημείο που δημιουργουνται οι κόμποι και ετσι κατι ψιλοκάνω!!!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν υπάρχει άλλη λύση..
Καθημερινό βούρτσισμα βγάζεις το λουράκι, το χτενίζεις το ξαναβάζεις..
Δεν γίνεται αλλιώς, ειδικά για την μαλακή τρίχα..

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Το πρωι χτενιζω το βραδυ εχει γινει παλι ολος ο λαιμος τζιβα. Ειναι λες γιατι δεν τον εχω κουρεψει πιο μαλακη η δικη του τριχα?