Σκέψεις για σκύλο

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Για ολα υπαρχυν λυσεις θεληση και ορεξη να εχεις ....

Ο σκυλος μου δεν μυριζει γιατι κανω καποια πραγματα .
Ο σκυλος μου δεν γυριζει σε ολο το σπιτι αλλα οταν ειναι εσα μενει σε καποιο χωρο συγκεκριμενο
Οι περισσοτεροι που ξερεις ειναι κακα παραδειγματα και ασχετοι με τα σκυλια αν τα εχουν ετσι οπως λες ειδικα εμεις που μενουμε στις πολεις δεν πρεπει να εχουμε ετσι τα σκυλια μας ( α ξεχασα ειναι παρανομο να ειναι στην ταρατσα μονιμα ή εξω σε μπαλκόνι)

διαβασε το φορουμ εχει πολλές απαντησεις για τις ερωτησεις σου

Ψαξτω καλα δεν εισαι ετοιμος για σκυλο παντως

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεκτο αλλα γιατι? Και εχεις κατι αλλο να μου προτινεις που ισως να ταιριαζε καλυτερα? μποξερ ή κατι αλλο τελειως?
Για πολλους λογους.. ο πιο σημαντικος οτι ακομα μενεις με την οικογενεια σου.
Δεν ξερω τι να σου προτεινω... αλλα νιωθω απο τα γραφομενα σου οτι δεν πρεπει αυτο δεν πρεπει να ειναι ενα dogo. Η οικογενεια σου ποσο ειναι διατεθειμενη να ασχοληθει πραγματικα με το σκυλο ?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μηπως να διαλεγες καποιο μικροσωμο για να λυθει το θεμα του χωρου και να "χωραει" στο σπιτι? Αν οι δικοι σου βεβαια δεν θελουν καθολου σκυλο τοτε καλυτερα να το σκεφτεις για αργοτερα που θα αυτονομηθεις.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1) Ο σκύλος μένει μέσα στο σπίτι με την αγέλη του. Αν δεν πρόκειται να τον βάλεις στο σπίτι, δεν παίρνεις σκύλο, και τελείωσε το θέμα. Στην Αμερική μάλιστα θα έπρεπε να υπογράψεις συμβόλαιο σχετικά και είτε θα στον έπαιρνε πίσω ο εκτροφέας/το καταφύγιο, είτε η αστυνομία έτσι και παρέβαινες το σχετικό όρο. Η αστυνομία μάλιστα θα σου έχωνε και μεγάλο πρόστιμο. Με αυτά που λέω δεν εννοώ ότι οι Αμερικάνοι είναι τέλειοι, αλλά σε ορισμένα πράγματα είναι πιο μπροστά και προσπαθούν να βελτιωθούν.

2) Αν μένεις με τους γονείς σου και εξαρτάσαι από αυτούς, ή η ζωή σου δεν έχει ακόμα σταθερότητα, και πάλι λυπάμαι, αλλά δεν παίρνεις σκύλο. Εγώ περίμενα να σταθεροποιηθώ και να βρω μόνιμη θέση μέχρι τα 41 μου. Μέχρι τότε χτυπιόμουνα διότι ήθελα σκύλο, αλλά από την άλλη καταλάβαινα ότι δεν μπορούσα να του προσφέρω αυτά που έπρεπε. Επίσης, αν και πήρα το Μουφ από καταφύγιο, αντιπρόσωποι του σωστικού ομίλου με ξετίναξαν λες και επρόκειτο να υιοθετήσω παιδί. Μέχρι και στην κρεβατοκάμαρά μου μπήκαν να δουν πού ακριβώς θα έβαζα το Μουφ. Ζητήσανε τέσσερεις συστάσεις και πήραν τηλέφωνο και μίλησαν εκτεταμένα με όλα τα άτομα που μου δώσανε σύσταση. Τις επιλογές μου για το Μουφ τις έκανα πολύ πριν τον πάρω και μέχρι τότε δεν είχα καμιά απολύτως πείρα με σκύλους.

3) Το Μουφ δεν κοιμάται σε χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου και δε βλέπω γιατί θα έπρεπε να του διαθέσω μόνον τόσο. Έχει ένα τεράστιο και αναπαυτικότατο κρεβάτι που του το έφτιαξα μόνη μου. Τον αφήνω δε ελεύθερο να κοιμηθεί όπως θέλει και όντως έχει δικό του τελετουργικό: πρώτα πάει στο κρεβάτι του και μόλις γλαρώσω, έρχεται στο κρεβάτι μου και κοιμάται δίπλα μου. Στη μέση της νύχτας πάει πίσω στο κρεβάτι του, εν συνεχεία στο πάτωμα και κυλιέται εκεί και το πρωί, μόλις ακούσει ότι ξυπνάω, έρχεται πίσω στο κρεβάτι μου για καλημέρα. Μια φορά που ήμουν άρρωστη και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, οπότε ροχάλιζα, σηκώθηκε στη μέση της νύχτας και πήγε να κοιμηθεί στο σαλόνι μέχρι να ξυπνήσω. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να του χαλάσω την ευχαρίστησή του, άλλωστε ποιον βλάπτει;

4) Το Μουφ δε βρωμάει διότι το πλένω και πάντα μοσχομυρίζει. Τα μπάνια τα κλείνω όντως πάντα διότι πάει και τρώει τα σαπούνια, αλλά έτσι κι αλλιώς δε μ' αρέσει να αφήνω τα μπάνια ανοιχτά. Αν δε θέλω να μπει σε ένα δωμάτιο, απλώς κλείνω την πόρτα και δεν κάνει καμιά απολύτως φασαρία. Γενικά, αν αποφασίσω ότι το Μουφ δεν πρέπει να κάνει κάτι, τότε το εκπαιδεύω σχετικά και δεν το κάνει, πάει τελείωσε. Μένει όμως μαζί μου στο σπίτι και νομίζω είναι λογικό να του αφήνω ελευθερίες μέσα στα σπίτι. Γενικά δεν κάνει ζημιές, αλλά και να κάνει (συνήθως να κλέψει φαΐ διότι πεινάει συνέχεια), το βλέπω το πράγμα τελείως φιλοσοφικά: φαΐ είναι, τρώγεται, σκύλος είναι, scavenger είναι, από τη φύση του κάνει ό,τι κάνει και ο άνθρωπος εξημέρωσε το σκύλο γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του. Δηλάδη το όλον το βλέπω όπως το έβλεπαν ο φιλόσοφος Επίκτητος και ο Βούδδας.

Ο σκύλος επομένως πρέπει να ζει έτσι κι εγώ ως άνθρωπος έχω το δικαίωμα να επιλέξω αν θέλω να έχω σκύλο, με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις που έχει και που δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω, ή αν δε μου κάνει και επομένως δε θα έχω. Όπως είπα, ενημερώθηκα, τον ήθελα το σκύλο, δεν ήμουν όμως εγωίστρια να του επιβάλω μια ζωή που δεν επιτρέπεται να έχει.

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
Καλως ηρθες και απο εμενα! Ειναι πολυ βασικο ο σκυλος να ζει μαζι με την αγελη του. Ειδικα ενας τετοιος σκυλος πρεπει να ειναι δεμενος με την αγελη του. Προφανως οι συγκατοικοι σου εχουν κολημα και σου εχουν δηλωσει αφου τους επρηξες οτι θελεις σκυλο οτι ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΞΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ. Πρεπει να εφαρμοσεις σχεδιο Β και να τους πεισεις οτι δεν κανει διαφορά αν θα κοιμαται εξω η μεσα για εσας, για το σκυλι κανει ωμος.
Αν καταφερεις και τους πεισεις τοτε μαζι σου, αλλιως θα ειναι κριμα να καταντησει αυλοσκυλο.
Γενικα παντως ειμαι της αποψης οτι αν δεν μπορεις να κανεις κατι σωστα μην το κανεις καθολου. Αν το κλιμα ειναι αρνητικο με το σκυλο, τοτε μπορει να γινει ακομα πιο αρνητικο με τις πρωτες δυσκολιες που μπορουν ερθουν με το σκυλι και που παντα λυνονται βεβαια, αρκει να υπαρχει διαθεση. Οποτε, αν ειναι να μεινεις για παντα με τους γονεις σου ή αλλους συγκατοικους που δεν πολυ θελουν σκυλο τοτε μην παρεις ποτε, sorry αλλα ετσι παει

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Συγγνωμη αλλα εδω θα διαφωνησω. Δεν παει ετσι. Δεν μπορεις να πεις σε καποιον "αν καποιος απο την οικογενεια δεν θελει σκυλο τοτε δεν θα παρεις ποτε". Οποιος απο την οικογενεια δεν θελει σκυλο τοτε δεν θα ασχοληθει. Ο Νick.M ομως απο οτι φαινεται εχει κατσει και εχει σκεφτει οτι θα αφιερωσει πολυ χρονο στο σκυλο του και θα ασχοληθει πολυ με την εκπαιδευση του κλπ κλπ που δεν νομιζω να εχουν παραπονα τα υπολοιπα μελη της οικογενειας, ακομα και για να κοιμαται τελικα το σκυλι μεσα. Κι εγω προσωπικα το σκυλι μου το εχω στην κρεβατοκαμαρα μαζι μου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αν καποιος ασχολειται ολη μερα με τον σκυλο του και το βραδυ για χι ψι λογους το βαζει να κοιμαται εξω οτι το σκυλι θα παθει τιποτα. Τα σκυλια συμβιβαζονται με οτι τους μαθεις. Ειναι ζωα της συνηθειας. Απο οτι φαινεται θα εχει πολυ αγαπη το σκυλι απο τον ιδιοκτητη του και δεν μπορουμε να τον κατηγορουμε. Απλα επειδη τα ντογκο ειναι οντως πολυ ανθρωποκεντρικα σκυλια (αν και για μενα ολα ειναι :p ) κοιταξε να βρεις καποια ρατσα να σου ταιριαζει περισσοτερο με τον τροπο ζωης και της δικιας σου αλλα και της οικογενειας σου ωστε να μην υπαρχει προβλημα :D Το να βρεις την ρατσα που σου ταιριαζει ειναι ευκολο. Ψαξε εκτροφεις, μιλα μαζι τους να σε βοηθησουν κι εκεινοι. Καλη επιτυχια στην αναζητηση του νεου σου συντροφου. Περιμενουμε νεα :D

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
γνωμη μου ειναι να τσεκαρεις πρωτα τους γονεις κατα ποσο θελουν κατι τετοιο και μετα να πραξεις,
ειναι πολυ δυσκολο να προσφερεις αυτα που θελεις στον σκυλο αν εχεις γκρινια ολη την ωρα για το (κωλοσκυλο) που πηγες στο σπιτι,
αν δημιουργηθουν εντασεις θα χαλασει και η δικια σου διαθεση ,θα κανεις πραγματα αγκαρια και ο σκυλος να ξερεις το καταλαβαινει αυτο
και ειδικα οι ρατσες που αναφερεις
οποτε θα καταληξετε να περνατε χαλια ολοι με εναν
δυστηχησμενο σκυλο

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Η αληθεια ειναι οτι ηδη εψαχνα τροπο ωστε να μεινω μονος μου και μεχρι να γινει αυτο ειχα αποφασισει να μην ψαξω για σκυλο και να το αναβαλω μεχρι να γινει αυτο. Κατα πασα πιθανοτητα το ελυσα αυτο το θεμα και ετσι λογικα σε κανα μηνα θα μενω μονος μου και ετσι θα μπορω να εχω τον σκυλο στο χωρο μου.
Το μονο προβλημα ειναι ομως οτι δεν θα εχω μπαλκονι. Ειναι αυτο τεραστιας σημασιας για τους πρωτους μηνες του σκυλου που δεν θα μπορει να βγει βολτα? .
Τελος επειδη θελω να κανω εναν προυπολογισμο αλλα δεν προλαβαινω να παω να μιλησω με ολους τους εκτροφεις(ακομα) σε τι τιμες κοιμαινονται τα κουταβια (μποξερ/ντογκο) και τα εξοδα εκαπιδευσης?

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δεν το ήξερα ότι οι τιμές ξεκινάνε από 500e στα boxer .. άκρως ελκυστική τιμή και ο καλλύτερος τρόπος καταπολέμησης byb/petshops.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Παιδιά τι είναι τα boxer,dogo, κτλπ μάρκες αυτοκινήτων?

Το κόστος συνήθως έχει να κάνει με την ποιότητα της εκτροφής,και όχι με την φυλή!

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
Εναν μεσο ορο ζητησα , και φυσικα απο εκτροφεια που πληρουν τις προυποθεσεις δεν νομιζω οτι τα θεωρω μαρκες αυτοκινητου. Απο τη στιγμη που δινεις χρηματα ειναι ενας παραγοντας που πρεπει να σκεφτεις

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Για ντογκο δεν εχουμε ιδεα? ετσι για μια συγκριση?
Κάνε ένα τηλ. στον ΕΟΝΑ, μάθε για τους εκτροφείς,δες αν σου ταιριάζει η φυλή,και αργότερα ρώτησε και τιμή.
Αν και αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να σε απασχολεί!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το κόστος συνήθως έχει να κάνει με την ποιότητα της εκτροφής,και όχι με την φυλή!
Έχει να κάνει κ με την φυλή προφανώς.Άλλο να υπάρχει ένας μόνο εκτροφέας για την x φυλή κ να διαμορφώνει την τιμή της αρεσκείας του κ άλλο να υπάρχουν 5-10 κ να μπαίνει κ ο ανταγωνισμός στο παιχνίδι ..

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν κάποιος εκτρέφει εξαιρετικά δείγματα κάποιας φυλής,ο ανταγωνισμός της ποσότητας δεν νομίζω πως τον αγγίζει.