Σκέψεις για σκύλο

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
Καταρχην καλως σας βρηκα.
Εδω και καμποσο καιρο σκεφτομαι να παρω εναν σκυλο,εχω μελετησει ολες της παραμετρους που μπορω να σκεφτω ,εχω ευελικτο προγραμμα και πολυ ορεξη.
Ο σκυλος που θελω να παρω θελω να ειναι μεγαλοσωμος,(οχι τεραστιος) και γενικα να ειναι κοινωνικος. Η φυλαξη δεν ειναι τεραστια προτεραιοτητα αλλα με ενδιαφερει. Μενω σε μια μονοκατοικια με μια αυλη στο ισογειο περιφραγμενη φυσικα.Μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα σε 2 επιλογες η καθε μια με τα θετικα και τα αρνητικα.
Μποξερ ή ντογκο αρτζεντινο η αληθεια ειναι οτι κλινω προς τον ντογκο γιατι μ αρεσουν τα σκυλια με ταμπεραμεντο (στα λογικα πλαισια) απλα δεν ξερω ποσο μεγαλο προβλημα θα ειναι το οτι ειμαι εντελως αρχαριος. Ενοοειται οτι σε συνεργασια με τον εκτροφεα μου θα το εκπαιδευσω και οτι γενικα δεν ειμαι και πολυ ηπιων τονων αρα δεν νομιζω να εχω προβλημα να του επιβληθω. θα ηθελα ομως τη γνωμη σας γιατι εχω διαβασει διαφορα ποστ που κατηγορειτε αρχαριους ιδιοκτητες Ντογκο για λαθος χειρισμους καιδ εν θελω να ειμαι ενας τετοιος

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το αν είσαι ήπιων τόνων η όχι δεν έχει καμία σχέση με την επιβολή που θες να του ασκείς.
Η επιβολή σαν alpha male είναι μια αλληλουχία από συμπεριφορές κ πράξεις που καμία σχέση δεν έχει με τα νεύρα και τις φωνές.Αντιθέτως μάλιστα χρειάζεσαι απόλυτο αυτοέλεγχο κ ηρεμία στις κινήσεις που θα σε χαρακτηρίζουν για μεγαλύτερα κ πιο επιτυχημένα αποτελέσματα.

Αναλυτικά για τις φυλές που αναφέρεις καλλύτερα να σου απαντήσουν τα παιδιά που ξέρουν περισσότερα κ έχουν σκύλο της συγκεκριμένης φυλής.

Επίσης για το θέμα του αρχάριος η όχι,η δική μου γνώμη είναι πως παίζει μικρό εως καθόλου ρόλο.
Κανείς δεν κάνει πρόβα για μπαμπάς η μαμά για πρώτη φορά,έρχεται το παιδί πρώτα κ στην πορεία με την τριβή μαθαίνεις ..
Άν ενδιαφερθείς,διαβάσεις,συζητήσεις με άλλους ιδιοκτήτες/εκτροφείς νομίζω θα είσαι οκ

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Για να "επιβληθει" πραγματικα καποιος σε ενα dogo θα πρεπει να ΕΙΝΑΙ ηπιων τονων με περισσευμα υπομονης και επιμονης. Το αν εχεις εμπειρια ή οχι λιγο ρολο παιζει, αρκει να εχεις θεληση και να ενημερωθεις για τη φυλη πριν αποφασισεις αν σου κανει ή οχι.

Καλως ηρθες :)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Καλά το ξεκινησες.
Σε μενα -απο τα λίγα που μας ειπες- το boxer φανταζει για σενα καλυτερη περιπτωση απο τον Αργεντινο.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς ήρθες!!!
Εύχομαι να κάνεις την καλύτερη για σένα επιλογή.

(Από τον τρόπο που το ψάχνεις κάτι μου λέει ότι θα την κάνεις:)).

ΥΓ Αν γνωρίζεις κανέναν άνθρωπο που να γεννήθηκε γνώστης οποιουδήποτε αντικειμένου σε παρακαλώ να μου τον γνωρίσεις και εμένα!!!!:D

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Για να "επιβληθει" πραγματικα καποιος σε ενα dogo θα πρεπει να ΕΙΝΑΙ ηπιων τονων με περισσευμα υπομονης και επιμονης. Το αν εχεις εμπειρια ή οχι λιγο ρολο παιζει, αρκει να εχεις θεληση και να ενημερωθεις για τη φυλη πριν αποφασισεις αν σου κανει ή οχι.

Καλως ηρθες :)
Κι αυτή η δήλωση έχει και μια παραπάνω βαρύτητα, καθότι η Amaliaz είναι κοριτσάκι. Επίσης η κοπέλα μου έχει ρότι και η συμπεριφορά του είναι σα γατούλα απέναντι της χωρίς να έχει στερηθεί τίποτα απ' το δικό του ταπεραμέντο.
Καλώς ήρθες :)

ΥΓ Η αυλή με ποιά σκοπιμότητα αναφέρθηκε; εκεί θα ζει ο σκύλος; ή μήπως θα υποκαταστήσει τις ανάγκες της βόλτας;

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
Στην αυλη θα ειναι το σπιτι του σκυλου και σε καμια περιπτωση δεν θα αντικαθαστησει την βολτα. Βολτα θα πηγαινει 2-3 φορες την ημερα και σιγουρα η μια θα ειναι μιας ωρας εντονης ασκησης.
Και για να μην παρεξηγηθω οτι δεν ειμαι ηπιων τονων ενοοω οχι την ελειψη υπομονης και επιμονης αλλα το αντιθετο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Στην αυλη θα ειναι το σπιτι του σκυλου και σε καμια περιπτωση δεν θα αντικαθαστησει την βολτα. Βολτα θα πηγαινει 2-3 φορες την ημερα και σιγουρα η μια θα ειναι μιας ωρας εντονης ασκησης
Στην αυλη θα ειναι το σπιτι του σκυλου... Θα ηθελες να μας το περιγραψεις λιγακι αυτο ? Που θα κοιμαται ο σκυλος? Αν θελει να μπει στο σπιτι να ειναι με την αγελη του- δηλαδη την οικογενεια σου- τι θα γινει ?
Και οι δυο φυλες που σκεφτεσαι να αποκτησεις ειναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ανθρωποκεντρικες και δενονται ΠΟΛΥ με τον ανθρωπο τους.

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
να κοιμαται οχι αλλα κατα τη διαρκεια της μερας θα τον εχω μεσα οσο πιο πολυ μπορω για να νιωθει κοντα μας. Οσοσ οι συνθηκες το επιτρεπουν

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Ποια η διαφορα το βραδυ .. αν τον μαθεις τον σκυλο δεν εχεις προβλημα και το βραδυ εμενα για παραδειγμα απο τις 8 το βραδυ δεν κουνιεται απο την θεσης της μεχρι το πρωι απλα ειναι στον χωρο μας

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
Ειναι κυριως πρακτικο το θεμα το σπιτι μου ειναι μικρο και μενουμε ηδη 4 ατομα, δεν προκειται να εχω εναν σκυλο για την αυλη μονο εξαλλου τι να τον κανω αμα δεν τον βλεπω? Απλα οταν οι συνθηκες χωρου θα μου το επιτρεπουν θα ειναι μαζι μου στο σπιτι αλλα αμα δεν μπορω θα ηθελα να μπορει να κατσει και μονος του για καποια ωρα. Ειναι τελειως λαθος η επιλογη αυτων των ρατσων για αυτο το λογο?

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
20 κυριως φοιτητης αλλα και παρτ ταιμ δουλειες πολλες φορες, ναι στο πατρικο μου.δηλαδη θες να μου πεις οτι θα δωσω στο σκυλι 1 τεραγωνικο. Οπως προειπα δεν εχω εμπειρια με σκυλους. Θελω για αρχη να ξερω οτι μπορω να τον αφησω να κοιμηθει εξω χωρις αυτο να σημαινει οτι κατι τετοιο θα γινεται μονιμα.Μενω σε ενα σπιτι με αλλους και οπως ολοι πρεπει αν κανω καποιες υποχωρησεις, σεβομαι οτι π.χ ο αλλος δεν μπορει να μυριζει ο χωρος του " σκυλιλας" ή τα πολλα σαλια (καθαρα παραδειγματα) . Επιπλεον οι περισσοτεροι που ξερω με σκυλο τον εχουν ή σε μια ταρατσα ή καπου εξω (πολλοι και μονιμα) δεν μιλαω φυσικα για μονιμα αλλα ειναι τοσο ασχημο να εχει ο καθενας τον χωρο του?

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
Δεκτο αλλα γιατι? Και εχεις κατι αλλο να μου προτινεις που ισως να ταιριαζε καλυτερα? μποξερ ή κατι αλλο τελειως?