Σκέφτηκα κάτι εξωφρενικό

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
του φίλου σου πές του για κοκόνι

αυτό που κάνει τα κοκόνια να αξίζει να εκτραφούν και να βγούν απο την ημι ημίαιμη φάση
είναι ότι υπάρχουν στοιχεία ότι υπήρχαν απο πολύ παλιά
και ότι ο τύπος τους "κρατάει γερά"
ότι δηλαδή με λίγη καλή θέληση
θα γίνουν φυλή
εντωμεταξύ είναι "φυσική φυλή" σε μεγάλο βαθμό
και "ιστορική φυλή" σε ακόμα μεγαλύτερη
συν ότι έχουν τύπο που δεν υφίσταται και που προκρίνεται ιδιαίτερα για ημιαστικό κατοικίδιο και αστικό σε πιο έμπειρα χέρια
και έτσι γίνεται μιά προσπάθεια που πολύ μοιάζει με αυτό που λές
μάζεμα αδέσποτων και ταίριασμα ζευγαρωμάτων
αλλά μόνο για κοκονάκια
όχι για το πλήθος των αδέσποτων
και ρώτα τον κύριο Στέλιο με τι προσωπική θυσία έχει φτάσει μέχρι το ΒΕΑ 3 σήμερα.....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άσε και όλους του έξυπνους έλληνες που θα άφηναν νέα κουτάβια έξω από τον χώρο...αφού υπάρχουν άνθρωποι που τα φρντίζουν εκεί.....

Άσχετο....το παραπάνω το "έζησα σχεδόν" πριν καμια βδομάδα όταν συζητώντας με έναν γνωστό μου, μου είπε ότι όποιο κυνηγόσκυλο που παίρνει δεν του κάνει, το δένει έξω από την φιλοζωική της πόλης του, γιατί αυτοί τα φροντίζουν....
Σοκαριστικό.....αλλά εδώ που τα λέμε....καλύτερο απο το να τα κρεμούσε, παρατούσε στο δάσος κτλ, κτλ....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το "δεν του κάνει" μεταφράζεται σε "δεν ξέρει να έρχεται απο μόνο του" "τρομάζει με την ντουφεκιά κι ας είναι ο πρώτος θόρυβος που άκουσε ποτέ του" "τρώει το θήραμα" "δεν φερμάρει"και άλλα
τα οποία απλά τα πλακώνουν στην φάπα όταν τα κάνουν
και αν πάλι δεν καταλαβαίνει
"δεν μου κάνει"

απορώ αυτά που τους κάνουν
πόσο κουφά και δειλά είναι........

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Προσπάθησα να του πω μερικά πράγματα για το Κοκόνι και κάτι λίγα που κατάφερα να καταλάβω για την Αλλωπεκίδα αλλά μόλις άκουσε ελληνική φυλή αντέδρασε όπως θ' αντιδρούσα εγώ αν μου λέγανε για ελληνική μοτοσυκλέτα. Άδικο; Σίγουρα, αλλά έχουμε βγάλει το όνομα ακόμα και ανάμεσα στους δικούς μας. Βέβαια σήμερα το πρωί που του έστειλα απλώς μια φωτογραφία χωρίς κανένα σχόλιο στο κινητό με τον δικό μας ποιμενικό με πήρε τηλέφωνο και μ' έπρηξε με το τι σκύλος είναι. Ναι μάλλον είναι το τρίπτυχο του αρχάριου: να είναι τεράστιο, να μη γαβγίζει και να παίζει με τα παιδιά (σε κάποιους είναι και το να πουλάνε μούρη, αλλά επειδή το ξέρω το παλικάρι δεν νομίζω πως ισχύει στην περίπτωση του). Σίγουρα κάποιες ταινίες βοήθησαν πολύ στη διάδοση του σκύλου, αλλά κάποιες άλλες έκαναν μεγάλη ζημιά. Και βέβαια όταν προσπαθούσα να του εξηγήσω πως υπάρχουν πολλά πανέμορφα σκυλιά αλλά δεν κάνουν όλα γι' αυτόν, η απάντηση του ήταν αποστομωτική. Πως αφού τα σκυλιά δεν έχουν ψυχή πως να έχουν χαρακτήρα; Υπάρχει τόση αμάθεια και ημιμάθεια που με εκνευρίζει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν πάντως λέγοντας ποιμενικό εννοείς σκυλιά τύπου Ελληνικός Ποιμενικός, τότε μιλάμε για σκυλιά που γαυγίζουν πολύ έως πάρα πολύ, δύσκολοι χαρακτήρες κι όχι το καλύτερο για παιδιά σε συνδυασμό με άπειρο ιδιοκτήτη καθώς και αδιάφορος προς τα πολλά χάδια και παιχνίδια!
Δηλαδή τι θέλει ο φίλος σου, το αντίθετο ακριβώς!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν είναι αδιάφορος με τα σκυλιά ακριβώς. Είχε κάτι σαν ημίαιμο σέττερ όταν ήταν μικρός απ' όσο μου το είχε περιγράψει. Απλά μετά την απώλεια όταν ήταν δεκαεφτά δεκαοχτώ δεν ξαναπήρε σκύλο. Τον Ελληνικό Ποιμενικό εννοώ. Αλλά δεν του έστειλα τη φωτό για να πάρει κάτι τέτοιο, αλλά για να δει μια ελληνική φυλή προσπαθώντας να του δείξω πως επιλέγοντας βάσει εμφάνισης θα οδηγηθεί σε τελείως λάθος επιλογή. Να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι με ευχαρίστησε που όταν τον ρώτησα που θα είναι ο σκύλος μου απάντησε μέσα στο σπίτι με τα παιδιά κι όταν λείπουν τα παιδιά (είναι χωρισμένος) θα τον έχει ο ίδιος. Και για 'μενα μετράει η απάντηση αρκετά γιατί μένει σε διπλοκατοικία οπότε άνετα θα μπορούσε να σκεφτεί να τον βάλει στον κήπο. Για να γυρίσω στο βασικό θέμα, έβλεπα τις αντιδράσεις του όταν του έδειχνα φωτό από γκλουγκλ με σκυλάκια που αντιπροσωπεύουν αυτό που ζητάει κατά τη γνώμη μου χωρίς όμως να είναι και μεγαλόσωμα: γκριφόν, κανίς, παγκ και αντιδρούσε αδιάφορα. Όταν έδειξα κόλι, ριτρίβερ αντιδρούσε πολύ καλύτερα και με ρωτούσε πράγματα. Του έδειξα ακόμη και ''κοπράκια'' μεγαλόσωμα και πάλι ρωτούσε πράγματα.
Αλλά πάει αλλού το θέμα, φαίνεται όμως πόσο αρνητικοί είναι οι άνθρωποι στα ημίαιμα και δη στα ενήλικα και πόσα λίγα ξέρουν γενικά σε σχέση με τα σκυλιά.