Σκάψιμο

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Απορία: Θα σταματήσει ποτέ να σκάβει τρύπες :?:
Πλέον δεν έχω αυλή, λόφους και χαράδρες έχω :!:
Πώς θα μπορούσα να το σταματήσω :?:
Όχι ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, αλλά όταν μπαίνει μέσα καταλήγουμε να έχουμε περισσότερο χώμα στο σπίτι, από ότι έχει η αυλή :shock:
Όσο για τα λουλούδια ε αυτά έχουν σταματήσει να υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό :lol:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
δεν ξέρω πως κόβεται αυτή η συνήθεια, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι για να μην την αποκτήσει ο σκύλος, δεν πρέπει να σκάβεις εσύ την αυλή και να περιποιείσαι τα λουλούδια ενώ σε βλέπει ο σκύλος. Εγώ αυτό εφάρμοσα, και γλύτωσα από ανεπιθύμητες τρύπες.

Μπορεί απλώς να ήμουνα τυχερός, και να μην το είχε η κούτρα του να κατεβάσει ψείρες.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχεις σκεφτεί μήπως το σκυλί δεν εκτονώνεται αρκετά?
Δοκίμασε να τον βγάζεις περισσότερες βόλτες, συνδύασε τρέξιμο και παιχνίδι και θα διαπιστώσεις πως σιγά σιγά το σκάψιμο θα περιοριστεί. :wink:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Αυτό που επίσης θα μπορούσες να κάνεις είναι να του ορίσεις εσύ μια περιοχή που επιτρέπετε να σκάβει και να του απαγορεύσεις να πηγαίνει οπουδήποτε αλλού. Βοηθάει πολύ και η κατασκευή ενός τετραγώνου σε μια μεριά της αυλής με άμμο ώστε να σκάβει εκεί. Δοκίμασέ το!
Και φυσικά πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι ο κουρασμένος σκύλος είναι ο καλός σκύλος... άσκηση, άσκηση και πάλι άσκηση... :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ με όλα τα προηγούμενα ... και:
-παιχνίδια όταν μένει μόνο του (αφού παίξουμε εμείς μαζί του και όχι μία φορά, αλλιώς δεν ξέρει ότι είναι παιχνίδι το ... πλαστικό παπάκι που πουλάει το πετ-σοπ!
-επίπληξη συνεχώς ... κάνεις ή εγκατέλειψες τα όπλα?
-καμιά φορά πιάνει και ξύδι ή άλλα ειδικά προιόντα, ή αν δεν πιάνουν απλά βοηθούν στην όλη προσπάθεια.
-δροσιά έχει πουθενά? βάλε πλαστική μπανιέρα ή κάτι τέτοιο, και μπορει να εκπλαγείς.
-περιορισμός κατά τη διάρκεια που δεν μπορούμε να επιβλέπουμε. -κλουβί δηλαδή ...

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Τα νέα μας: Τη Παρασκευή, το Σάββατο και τη Κυριακή, ο μικρός εκτός από τις βόλτες του, έπαιζε σχεδόν όλη μέρα με τις ανιψιές μου :p
Όταν το βράδυ του Σαββάτου βγήκα να των ταΐσω τον βρήκα ξανά να σκάβει λάκο :evil:
Τον μάλωσα και εκτός του ότι με έβλεπε με ύφος «εγώ δεν έκανα τίποτα» πήρε και το ύφος του αγγέλου :!:
Τελικά την Κυριακή ανακάλυψα και νέο λάκο!
Ρώτησα ένα γνωστό που έχει και εκείνος golden και μου είπε ότι ποτέ δε σταμάτησε ο δικός του να σκάβει :shock:
Τι να πώ, θα συνεχίσω τη προσπάθεια :wink:

konstantina

Active Member
21 Απριλίου 2007
37
0
lone wolf said:
Αυτό που επίσης θα μπορούσες να κάνεις είναι να του ορίσεις εσύ μια περιοχή που επιτρέπετε να σκάβει και να του απαγορεύσεις να πηγαίνει οπουδήποτε αλλού. Βοηθάει πολύ και η κατασκευή ενός τετραγώνου σε μια μεριά της αυλής με άμμο ώστε να σκάβει εκεί. Δοκίμασέ το!
Και φυσικά πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι ο κουρασμένος σκύλος είναι ο καλός σκύλος... άσκηση, άσκηση και πάλι άσκηση... :D
H θεραπεία μιας ανάλογης συμπεριφοράς είναι σχεδόν αδύνατη αν πράγματι ο σκύλος δεν πάσχει απο ανία, συμφωνώ με τον lone wolf απλά θα ήθελα να προσθέσω πως θα μπορούσες να τον ενθαρρύνεις να σκάβει μόνο στο συγκεκριμμένο σημείο, κάνοντάς ακόμη πιο δελαστικό για αυτόν το χώρο αυτό.Αυτό θα μπορούσε να γίνει θάβοντας σε συχνά χρονικά διαστήματα μπισκοτάκια, κόκαλα και κάποια απο τα παιχνίδια του.Αν μπορούσες να συμπληρώσεις σε αυτό το τετράγωνο και "ειδικά" για καλαίσθητους λόγους φράχτες μινιατούρες(ύψους περίπου στα 40 εκατ.)θα γινόταν πιο όμορφο και για τα δικά σας τα ματάκια... θα πρότεινα να είχε και ένα είδος πορτούλα στην αρχή ώστε να επιτρέπεται η είσοδος αυτού μόνο εν παρουσία σου στην αρχή,μετά απο λίγο καιρό θα αφήνεις την πορτούλα ανοιχτή (σαν να το έχεις ξεχάσει) έτσι θα είναι όλοι ευτυχισμένοι... :wink:

βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο θα τραβήξεις τα βλέμματα των γειτόνων σου και τα συναισθήμματα που θα τους προκαλέσεις, βλέποντάς σε να είσαι σε ένα περιφραγμένο κηπάκι και να παίζεις με τα αντικείμενα του σκύλου σου και ενίοτε να τα θάβεις :? :D

υπομονούλα θέλει...

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
konstantina said:
θα μπορούσες να τον ενθαρρύνεις να σκάβει μόνο στο συγκεκριμμένο σημείο, κάνοντάς ακόμη πιο δελαστικό για αυτόν το χώρο αυτό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει θάβοντας σε συχνά χρονικά διαστήματα μπισκοτάκια, κόκαλα και κάποια απο τα παιχνίδια του
Ωραία ιδέα!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Έχω ακούσει πως το γκόλντεν ρητρήβερ είναι ένα πολύ καλό σκυλί, εκπληκτικό για οικογένειες με παιδιά κλπ, αλλά... αντενδείκνυται να μένει μόνο του.

Μήπως το σκάψιμο ξεκινάει από κάποιο άγχος επειδή μένει μόνο του στην αυλή?

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
amangos said:
Μήπως το σκάψιμο ξεκινάει από κάποιο άγχος επειδή μένει μόνο του στην αυλή?
Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό,.
Όταν κανένας δεν είναι σπίτι θα πρέπει να μένει στην αυλή μιας και όταν τον αφήνω μέσα παίζει με το καναρίνι και την τελευταία φορά έσπασε το φτερό του!
Και δε συζητάμε να βάλω το καναρίνι σε άλλο δωμάτιο, χαλάει το κόσμο για να πάει κοντά του!

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Η Βίρμα κάθε φορά που θα της δώσω κοκκαλάκι τρώει το μισό και μετά αρχίζει να κλαίει ψαχνοντας μέρος για να θάψει το υπόλοιπο.

Αφού τριγυρίσει ολόκληρο το σπίτι κλαίγοντας τελικά αρχίζει να σκάβει στον καναπέ :roll:

Το παραχώνει στο ριχτάρι ή ανάμεσα στα μαξιλάρια και μετά προσπαθεί σπρώχνοντας με τη μουσούδα της να το σκεπάσει.

Πολλές φορές μάλιστα τραβάει με τα δόντια το ριχτάρι και τα μαξιλάρια του καναπέ μέχρι να καταφέρι να το σκεπάσει.

Πολλές φορές το θάβει και στο κρεβάτι μας :roll:

Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα μικρό σκάμμα στο μπαλκόνι αλλα δεν θα σκορπίζει την άμμο παντού;

Τι μέγεθος θα πρέπει να είναι για να μήν έχουμε τάτοιο πρόβλημα;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97