Σηκωμένη ουρίτσα=περνάω καλά???

mar8ahou

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
55
0
Έχω 2 σκυλάκια ίδιου μεγέθους-φύλου-ηλικίας...γνωρίστηκαν πριν 3-4 ημέρες και τώρα παίζουν μαζί και γενικά μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο χωρίς να φοβάται η μια την άλλη...όταν παίζουν ενοχλούν η μια την άλλη και γενικά καμιά φορά φοβάμαι μήπως αυτό που βλέπω είναι επίθεση και όχι παιχνίδι...οι ουρίτσες και των δύο είναι σαν σημαιάκια όρθια...ανησυχώ άδικα? να τις αφήσω μαζί χωρίς επίβλεψη?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
η σηκωμενες κουνιστες ουριτσες συνηθως ειναι σημαδι χαρας κ παιχνιδιου.αυτο ομως μπορει να μεταφραστει διαφορετικα απο ρατσα σε ρατσα.π.χ.αν ενας γ.ποιμενικος εχει εντελως σηκωμενη την ουρα του κ ας την κουναει αυτο σημαινει οτι τα πραγματα δεν ειναι κ τοσο καλα κ οτι ειναι πολυ πιθανον να ξεκινησει καποιος καβγας.βεβαια παιζει ρολο κ πως ενας σκυλος κουναει την ουρα του.αν οι κινησεις της ουρας ειναι μικρες κ νευρικες τοτε ειναι σημαδι επιθετικοτητας αν η κινησεις ειναι μεγαλες κ η ουρα ειναι απλα ανασηκωμενη τοτε ειναι χαρα.
βεβαια τα δικα σου ειναι κουταβια οποτε δεν νομιζω να υπαρχει θεμα επιθετικοτητας....

mar8ahou

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
55
0
Τα δικά μου είναι ένα μινι σναουτσερ και ενα γεστ χαιλαντ τεριε...ανάλαφρες κινήσεις και σχετικά μεγάλες και χαλαρές...νομίζω βελτιώνονται τα πράγματα την πρώτη μέρα το μινι σναουτσερ είχε πάντα την ουρά μέσα στα πόδια....:)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
μην ανησυχεις μια χαρα θα τα πανε...εξαλλου ειναι σε πολυ καλη ηλικια για να μαθουν το ενα το αλλο!:)

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
αμα θελουν αν μαλωσουν πιστεψε με δε θα προλαβεις να δεις πως ειναι οι ουρες:D τα δικα μου οταν ηταν κουταβια εκει γυρω στο 6μηνο και μεχρι τον ενα χρονο εκει που καθονταν και επαιζαν ξαφνικα ακουγα ουρλιαχτα κλαματα γκαπα γκουπα και ο ενας εβαζε κατω τον αλλο. οι τριχες σηκωμενες ηταν το μονο που προλαβαινα να δω κι αυτο αφου ειχε γινει ο καυγας..παντως ειδικα αν το σηκωμα της ουρας συνδυαζεται με μουσουδι στο πατωμα και ποπο ψηλα , ή μικρα πηδηματακια επιτοπου ή ακομα και κινησεις με το ποδι σαν του αλογου, αυτα ειναι σημαδια παιχνιδιου και ειδικα τα δυο τελευταια τα δικα μου τα κανουν οταν θελει ο ενας να προκαλεσει τον αλλο για κυνηγητο..ομως θελω να σου πω οτι ακομα κι αν μαλωσουν αυτο δεν ειναι κακο.. σε καθε αγελη ενας ειναι αρχηγος και ενας ο δευτερος.. αυτο για να φανει πρεπει να προηγηθουν μερικοι σκυλοκαυγαδες ωστε να παρει ο καθενας τη θεση του. μην επεμβαινεις εκει. αστα να ρυθμισουν την ιεραρχια τους μονα τους. επισης τα μαλωματα πανω στο παιχνιδι ή ακομα κι αν ο ενας δειχνει την κυριαρχια του καπως πιο εντονα, αυτο ολο τα μαθαινει να συμπεριφερονται μεταξυ τους και με αλλους σκυλους. πχ. μαθαινουν να επιτιθενται αν χρειαστει και να υπερασπιζονται τον εαυτο τους ή ακομα και τι να κανουν για να αποφυγουν εναν καυγα με αλλο σκυλο.. φαντασου κατι αντιστοιχο με τα παιχνιδια των αγριων κουταβιων που μαθαινουν να συμπεριφερονται στις αγελες τους.. βεβαια τα σκυλια μας δεν ειναι αγρια αλλα τα παιχνιδια-μαλωματα ειναι πολυ χρησιμα μαθηματα