Σεμινάρια εκπαίδευσης / Κωστόπουλος

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλησπερα! Δεν βρισκω προσφατο θεμα οποτε ειπα να ανοιξω.. εχει κανει κανεις τα σεμιναρια του κωστοπουλου;; Θα ηθελα να μαθω εντυπωσεις απο προσωπικη εμπειρια.. ή αν εχετε καποιον γνωστο με τον οποιο θα μπορουσα να μιλησω πχ;;

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ελα καλημερα! Εε να γινω εκπαιδευτρια ετσι επαγγελματικα δεν θα το λεγα..(νομιζω οτι θα τσακωνομαι και με τους ιδιοκτητες:unsure:)
βασικα αρχικα θα ηθελα να παρακολουθουσα καποια σεμιναρια για γνωσεις.. ιδανικα επισης θα ηθελα να μαθαινα οχι μονο για εκπαιδευση αλλά και άλλα (εκθεσεις? handling ?? Agility? Pedigree?) Δηλαδη αυτο θα ηταν το ιδανικο μου αλλα δεν το βρισκω κ ισως να μην υπαρχει στην ελλαδα.. μου ειπαν οτι επειδη ο κωστοπουλος ειναι κ κριτης και εκτροφεας και γενικα πολυ καλος και ανοιχτος.. σ λεει κ αλλα πραγματα και μπορεις να τον ρωτας οτι θελεις.. ξερω γω.. (του εστειλα κ μειλ και βλεπω πχ στα μαθηματα του πχ μορφολογια κτλ)
Τωρα επειδη θα ειμαι αθηνα απο οκτωβρη νοεμβρη κ μετα και ελευθερη εψαχνα και διαφορα μονοημερα σεμιναρια αλλα μαλλον ακομα δεν θα εχουν βγει.. πχ βλεπω για handling οτι εχουν να γινουν απ το 2014.
Για εκπαιδευση τωρα απλα εχω διαβασει, μου αρεσει πολυ και μ εχει κανει μαθηματα εκπαιδευτης και φιλος αλλα θεωρουμε ασχετη ακομα.. δλδ ενω θεωρητικα τα εχω στο μυαλο μ, πρακτικα ουτε τα μισα δεν εφαρμοσα:D
Μια ερωτηση εκανες κ κατεβασα εκθεση ε:LOL::X3:

• Like
Reactions: tasos malinoua

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Για "pedigree" δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι.
Για το τρίπτυχο "pedigree/εκθέσεις/handling" πάντως, αν ο @Yorkaddict αποφάσιζε ποτέ να κάνει σεμινάριο, σίγουρα θα είχε τεράστια επιτυχία :)

Ο Αραχωβίτης [www.stardogs.gr] οργανώνει καμιά φορά, σεμινάρια θετικής εκπαίδευσης και όλο και κάτι ακόμη θα κυκλοφορήσει, αλλά δεν γίνονται πάντα, ευρέως γνωστά. Σίγουρα όχι, τα πιο εξειδικευμένα.

Σεμινάρια agility γίνονται περίπου 3-5 φορές τον χρόνο, από ξένους πάντα εισηγητές. Δεν ανακοινώνονται γενικώς, παρά μόνο στον κλειστό κύκλο αρχικώς του διοργανωτή, γιατί οι θέσεις είναι πάντα πολύ περιορισμένες. Μπορείς να παρακολουθήσεις και χωρίς σκύλο, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά που θα δώσεις, σε κάτι, που ίσως να μην καταλαβαίνεις καν, τι είναι αυτό που βλέπεις. Τα καλύτερα "σεμινάρια" agility για αρχάριους, είναι η παρακολούθηση αγώνων. Και αν έχεις και κάποιον να σου εξηγεί τι βλέπεις, ακόμη καλύτερα ;)

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αα οκ.. σε ευχαριστω πολυ!! Ναι αγωνες agility και εκθεσεις παω οσο μπορω και μ αρεσουν πολυ.. αλλα σχετικα προσφατα αρχισα να τα τσεκαρω..
Βλεπω κ αυτο που λες οτι ολα αυτα τα σεμιναρια οντως δεν γινονται κ πολυ γνωστα..

Οσο αυτο που λες με τον @Yorkaddict τον παρακαλω και εγω να κανει κατι:cry::cry:
διαβαζω διαβαζω προσπαθω να καταλαβω οσο μπορω αλλα..ενταξει ολα αυτα ειναι πιο εξειδικευμενα βεβαια.. για εκτροφεις κτλ..αλλα αρχισα να διαβαζω 2-3 αρθρα και κολλησα εχουν πολυ ενδιαφερον.
ή αν ξερει αν υπαρχουν τετοια σεμιναρια πχ..
:)

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
για το συγκεκριμένο έχετε ακούσει κάτι?
Δεν είναι σεμινάρια αυτό. Είναι κύκλος μαθημάτων κάποιων μηνών, και κάποιου σεβαστού κόστους, για εκπαίδευση εκπαιδευτών. Τα λεφτά του δηλαδή τα αξίζει, αν σκοπεύεις να ακολουθήσεις το επάγγελμα ή αν σου περισσεύουν και δεν έχεις τι να τα κάνεις :)

• Like

georgefrms

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2016
106
67
δεν το σκέφτομαι για επάγγελμα, απλά επειδή έχω και θα έχω σκυλιά, θα ήθελα να μάθω κάποια ρπάγματα περισσότερα... αλλά αν κοστίζει χιλιάδες προφανώς δεν μου κάνει!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ναι εχω δει και αυτο και εχω ερθει σε επαφη.. αλλα γενικα θα συμφωνισω με μαρεκο.
Οικονομικα ανα ωρα ειναι πιο οικονομικα απο Κωστοπουλου. Αλλα συνολικα ειναι ενα 6μηνο αυτη η σχολη οποτε στο τελος οικονομικα βγαινει πανω κατω ενα χιλιαρικο παραπανω αν θυμαμαι καλα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Προσωπική μου γνώμη, η θεωρία είναι απαραίτητη να υπάρχει. Αλλά αν κάποιος θέλει να μάθει πραγματικά και στην πράξη, το καλύτερο που μπορεί να προσπαθήσει, είναι να βρει έναν καλό εκπαιδευτή και να μαθητεύσει δίπλα του. Δεν είναι εύκολο. Αντιθέτως. Αλλά εγώ, το θεωρώ ιδανικό.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Καλημέρα!
Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν σεμινάρια για θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. Δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα, πέρα από κάποια λίγα που επιδίωξα να διαβάσω για να κατευνάσω την δική μου περιέργεια.
Αν με ρωτάτε θα πρότεινα να απευθυνθείτε σε ανθρώπους ανοικτόμυαλους και φιλομαθείς, ανθρώπους που δεν είναι φανατικά προσκείμενοι στη μία ή την άλλη προσέγγιση (κλασσική - θετική).

Όσον αφορά τα περί εκτροφής - γενετικής διοργανώνονται κατά καιρούς διαδικτυακά σεμινάρια από κάποιους ξένους κυνολογικούς ομίλους όπως του AKC ή άλλους, όπως επίσης και το κλασσικό ICB.
Πριν κάποια χρόνια ο δικός μας ΟΚΑ (Όμιλος Κυνοφιλων Αθηνών) διοργάνωσε κάποια σεμινάρια που είχα παρακολουθήσει, αλλά δυστυχώς έχω καιρό να ακούσω να διοργανώνει κάτι νέο.

Παρόλα αυτά, όπου μπορώ να βοηθήσω είμαι στην διάθεσή σας :)

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Αυτο περι κλασικης και θετικης συμφωνω απολυτα!
Τωρα με τα υπολοιπα θεματα.. που να πρωτοβοηθησεις:LOL: διαβαζω θεματα απ το institute of canine biology και γενικα για τις γραμμες τα pedigree τις κληρονομικοτητες πως μεταφερονται αναλογα το ειδος, τετοια σεμιναρια γινονται ανα διαστηματα στους ομιλους που αναφερεις;
Εχω αποθηκευσει και τα βιβλια που αναφερεις σε posts και ελεγα να παραγγειλω, προτεινεις ενας αρχαριος να ξεκινησει απο καποιο συγκεκριμενα;
Ευχαριστω και παλι!
** Οκ τωρα μπηκα στο icb για το ιδιο λεγαμε:X3:

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις.
Ενα ένα θέμα την φορά, αλλιώς θα πελαγώσεις.
Για θέματα που αφορούν την εκτροφή σκύλων (γενετική, μορφολογία - ανατομία, τύπος, πρότυπα, κλπ), υπάρχουν πολλά αξιόλογα βιβλία που μπορούν να αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα χτίσεις τις γνώσεις σου.

Για παράδειγμα προτείνω τα ακόλουθα :

-Solving the mysteries of breed type του Richard Beauchamp

-The Dog in action του Mcdowell Lyon

-Keys to top breeding όπως και το Keys to to top handling του Pekka Hannula

-Dogsteps της Rachel Page Elliott

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
@Yorkaddict σε ευχαριστω παρα πολυ θα αρχισω τις παραγγελιες..αφου εχουμε χρονο.. ας διαβασουμε:D

@TARA στα ελληνικα δεν βρισκω και εγω τιποτα η αληθεια ειναι.. οτι εχω διαβασει μεχρι τωρα, στα ελληνικα δεν μπορω να το πω πχ:mad: (καλα καλα ουτε στα αγγλικα βασικα(n):ROFLMAO:) αν βρω κατι θα το παραθεσω..

** Αα δεν υπαρχει κατι οκ..

• Like
Reactions: Yorkaddict

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Κατά καιρούς πολλά σεμινάρια διοργανώνει ο Κώστας Μαρτίνης, τν έχω γνωρίσει κ είναι άψογος άνθρωπος κ τν συνιστά κ η εκτροφέας του Ωρίωνα κ της Ιλάειρας η Monique. Αν ήμουν στη θέση σου πρόκειται ν επικοινωνούσα μαζί του εκδηλώνοντας τ ενδιαφέρον μου. Απαντά πάντα

• Like

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Προσωπικά πρώτα θα ξεκίναγα να διαβάζω βιβλία ώστε μόνος μου να βάλω τις βάσεις και να καταλάβω κάποιες βασικές έννοιες και μετά θα έψαχνα σεμινάρια.
Διαβάζοντας έχεις την πολυτέλεια του χρόνου και του ψαξίματος αν κάτι δεν καταλαβαίνεις.

στα ελληνικα δεν βρισκω και εγω τιποτα η αληθεια ειναι.. οτι εχω διαβασει μεχρι τωρα, στα ελληνικα δεν μπορω να το πω πχ
Η αλήθεια είναι πως η ορολογία διαφέρει και αν την έχεις μάθει στα αγγλικά τρως σκάλωμα όταν ακούς τον ίδιο όρο στα ελληνικά. Η ουσία όμως παραμένει ίδια. Το ίδιο πράγμα περιγράφεται απλά σε άλλη γλώσσα.

Δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό το θέμα, όπως επίσης και αυτό.

• Like
Reactions: AGRIAN

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν