Σας επηρέασαν οι εκθέσεις?

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
Οι εκθέσεις μορφολογίας και το στάνταρ της φυλής ήταν για σας η αιτία να

δείτε τα σκυλιά σας και γενικά τα σκυλιά με άλλο μάτι?

Δηλαδή να βλέπεις ένα σκύλο και πάντα να σε επηρεάζει το πρότυπο να μην

σ αφήνει να το δεις σαν σύντροφο σε αυτη την ζωη (σύντροφο στη ζωή εγώ

βλέπω την οικογένεια μου :wink: )και απλα να το βλέπεις σαν αμνοερίφιο .

Εμενα για παράδειγμα με επηρέασαν πολύ ,και άλλαξα αρκετά σκυλιά,

γιατι θεωρούσα (οχι μόνο εγω) οτι δεν μου έκαναν για το σκοπό που τα ήθελα

(άσχετα που δεν μπόρεσα τελικά να κάνω τίποτα :cry: )!

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Mην κλαις Asli μου .... μικρος εισαι ακομα... :wink:

Λοιπον εμενα οι εκθεσεις με εχουν επηρεασει, αλλα μονο

στο να προσπαθω να καταλαβω τα υπερ και τα κατα καθε ντομπερμαν

που βλεπω....

Μου εχει γινει χομπυ.... :lol: :lol: :lol:

Συναισθηματικα , απεναντι στα σκυλια μου , δεν με επηρεαζουν

καθολου!!! Καλυτερα η τελευταια τα λατρευω !!!!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αναλογως...ειχα πολλα σκυλια...απο πετ σοπ,αδεσποτα,ακομη και απο το μινιον :lol: ολα τα αγαπουσα,για ολα εκανα το ιδιο,αυτο που επρεπε να κανω,ομως...ομολογω οτι ηταν "κουραση"....
οταν συνειδητα πηρα απο εκτροφεις αυτα που ηθελα για συγκεκριμενο λογο και βγηκαν και αυτα που ακριβως φανταζομουν,το δεσιμο ηταν μεγαλυτερο και προπαντως ξεκουραστο ...οσο για το "δεσιμο" που λεω...οταν παιρνεις εναν σκυλο εργασιας και πληρει αυτα που ηθελες,οπως και να το κανουμε,δενεσαι περισσοτερο,γιατι η καθημερινοτητα ειναι γεματη προκλησεις,θαυμασμο,ομορφια,ικανοτητες ,συνεργασια(αυτα δεν σε δενουν συνηθως με οτιδηποτε διπλα σου?)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Asli said:
Οι εκθέσεις μορφολογίας και το στάνταρ της φυλής ήταν για σας η αιτία να

δείτε τα σκυλιά σας και γενικά τα σκυλιά με άλλο μάτι?
Όχι. Το δικό μου σκυλί είναι αναντικατάστατο και στα δικά μου τα μάτια είναι το καλύτερο!
Οι εκθέσεις με έκαναν να θέλω να ασχοληθώ με τις εκθέσεις και να αγαπήσω ακόμα περισσότερο το Rottweiler! Ελπίζω να μπορέσω κάποια στιγμή να πάρω και ένα show quality σκύλο.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Καθόλου δε με έχουν επηρεάσει αφού ποτέ δεν έχω πατήσει το πόδι μου. :p
Στην κοπριτίτσα που είχα, μακάρι να κάνανε εκτροφή βάσει τέτοιου χαρακτήρα.
Στο border collie που έχω, απλά αυτά τα σκυλιά δεν πρέπει να κατεβαίνουν σε εκθέσεις μορφολογίας. Είναι σκύλοι εργασίας και πρέπει να εκτρέφονται με ανάλογα κριτήρια και όχι βάσει εμφάνισης. Όποιος πράττει διαφορετικά καταστρέφει τη φυλή.
Στον ελλ.ποιμενικό που έχω απλά κατάλαβα ότι δεν θα έπρεπε να έχει εκτρόπιο αλλά λίγο με απασχολεί αφού από υγεία σφύζει και αυτό το λυπημένο βλέμμα είναι αφοπλιστικό. :D
Και τώρα να έπαιρνα άλλο σκύλο, δε θα με επηρέαζε η μορφολογία αφού με αφήνει παντελώς αδιάφορη το να πάρω μέρος σε έκθεση μορφολογίας.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Noela said:
Στο border collie που έχω, απλά αυτά τα σκυλιά δεν πρέπει να κατεβαίνουν σε εκθέσεις μορφολογίας. Είναι σκύλοι εργασίας και πρέπει να εκτρέφονται με ανάλογα κριτήρια και όχι βάσει εμφάνισης. Όποιος πράττει διαφορετικά καταστρέφει τη φυλή.
.
ΣΩΣΤΟΟΟΟ!!!! αχ,αχ,αλλο μεγαλο θεμα για συζητηση......... :roll: 8)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμενα δεν με εμπειραζαν η εκθεσεις.
Απ οτι θυμαμαι τον εαυτο μου πηγαινω σε εκθεσεις (παλια με πηγαιναν οι γονεις μου- η καλυτερα με επαιρναν μαζι τους).
Οταν ηρθα ελλαδα μου ελειπε για πολλα χρονια. Και για πολλα χρονια αγνοουσα και την υπαρξη εκθεσεων εδω περα.

Καπιοα στιγμη ομος εμαθα και δεν αργησε που πηρα και εγω ξανα σκυλο-εκθεσιακο (το ειχα δηλοσει καταρχην στον εκτροφεα, οτι την θελω για εκθεσεις).
Η σκυλα μου δεν ειναι τελεια σε μορφολογια (με το ζορι μαζευαμε αυτα τα CAC/CACIB που εχουμε- συνηθος με τα Reserve μεναμε και στην ατυχιμα μας αυτα δεν ηταν απο προταθλητη!). Αυτο ομος το εβλεπα και μονη μου, αφου ασχοληθηκα εντατικα με την φυλη της.
Αλλα ειναι το πιο τελειο σκυλι που εχω συναντησει ποτε στην ζωη μου!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ρε παιδια μ φαινονται κουλες οι εκθεσεις...πας εκει και τι διχνεις???ενα ζωντανο ον??και το βαζεις να στηνεται απο δω και απο κει...δεν μπορω να το καταλαβω...εγω ποτε δεν θα ξεχωριζα εναν σκυλο εκθεσιακο και μη!
γιαυτο αλλωστε και ασχολουμε με αδεσποτακια... :D

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Σιγά μη μ'επηρρεάσουν οι εκθέσεις. Δεν αλλάζω τα σκυλάκια μου με τίποτα ! :wink:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Άλλαξες αρκετά σκυλιά ρε άσλι ? :(
Εντάξει, δικαίωμά σου, αλλά κρίμα δεν είναι? Δεν δένεσαι μαζί τους? Προσωπικά τα σκυλιά δεν τα βλέπω σαν εργαλεία. Ακόμα κι αν έπαιρνα σκύλο για κάποιο συγκεκριμένο λόγο δε θα τον άλλαζα αν δε μου έκανε. Το πολύ πολύ να έπαιρνα δεύτερο.

Εγώ έχω κανίς και δεν επηρεάζομαι από εκθέσεις. Είναι το μόνο σκυλί που μου φαίνεται πανάσχημο με το απαιτούμενο κούρεμα "μπαμπουίνος" και πανέμορφο με το λεγόμενο κούρεμα "αρκουδάκι". Όλα τα άλλα και ειδικά κάτι μακρύτριχα όπως τα γιόρκι και τα αφγκάν με ξετρελαίνουν (από άποψη εμφάνισης) όταν τα βλέπω σε εκθεσιακή κατάσταση.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εμενα ναι μπορω να πω μ επηρρεασαν οχι τοσο στα σκυλια που εχω σπιτι αλλα περισσοτερο αν θα αποφασισω για αλλο..ναι τωρα πια θα κοιταξω να εχει καλη μορφολογια ο σκυλος που θα παρω(αν παρω)
πιστευω πως εχω χασει τον αυθορμητισμο μου τουλαχιστον στις φυλες που γνωριζω καλα...και οσο πιο πολλα μαθαινω δυστυχως τοσο πιο επιλεκτικη γινομαι.... :cry:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Δεν με επηρεασαν σε σχεση με τα αρχικα σκυλια που ειχα, αλλα σε σχεση με το ποια μπηκαν στην εκτροφη τελικα. Μαλλον μου προσθεσε καποια σκυλια η διαδικασια - αφου εισηγαγα και καποια αρσενικα. Εχω δωσει ενηλικα μονο σκυλια που για καποιο λογο επεστρεψαν σε μενα αφου ειχαν πουληθει κουταβια και δεν τα ειχα μεγαλωσει εγω, ακομα και αν ηταν πιο πετυχημενα στις εκθεσεις / εργασια απο τα σκυλια που ειχα σπιτι.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Σε έκθεση δεν έχουμε λάβει μέρος,έχουμε παρακολουθήσει όμως στην Ελλάδα.Από τις εκθέσεις του εξωτερικού πάντα "κολλάω" στις φωτογραφίες των μπουλ τερριέ που πήραν μέρος και που πήραν βραβείο και μου αρέσει να τα σχολιάζω με την εκτροφέα της Μάγιας που είναι μανιακή με αυτά.

Πολλές φορές έχω πέσει στο λάθος να συγκρίνω την Μάγια μου με αυτά τα σκυλιά και να βρίσκω χίλια δυο ελαττώματα στο κοριτσάκι μας.Λάθος μεγάλο,γιατί δεν οδηγεί πουθενά,η Μάγια είναι αυτή που είναι και την λατρεύουμε για τον καταπληκτικό χαρακτήρα που έχει επιδείξει μέχρι τώρα.

Αν ήταν και πιο κοντά στο ιδανικό πρότυπο θα την αγαπούσα πιο πολύ?ΟΧΙ βέβαια,αγαπάμε ένα σκυλί όπως και τους ανθρώπους για τον εσωτερικό τους κόσμο και όχι για την εμφάνισή τους.Αλίμονο αν σκεφτόμουν διαφορετικά.Θα έπρεπε να φουντάρω από πουθενά.

Απλά αν τα ψιλοπαρακολουθείς όλα αυτά,σου μπαίνουν μαμούνια για ένα πιο "καλο" σκυλί αν πρόκειται να πάρεις και δεύτερο,λέμε τώρα....

Δεν μπορώ όμως να πάρω δεύτερο σκυλί και θέλω να παρω μέρος σε εκθέσεις,το σκυλί που έχω δεν αποδείχτηκε εκθεσιακό....πχ.Τι κάνω?Το αντικαθιστώ με κάποιο άλλο?ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!Οι άνθρωποι που σκέφτονται έτσι είναι,για μένα,για πολλές κλωτσιές.

Βέβαια όλα τα παραπάνω αφορούν απλούς ιδιώτες που έχουν τις εκθέσεις ως χόμπυ.Οι εκτροφείς αποτελούν άλλο κεφάλαιο για μένα.Όπως επίσης και τα σκυλιά εργασίας.Εκεί η "αντικατάσταση" είναι κάποιες φορές επιβεβλημένη.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όσο επιβεβλημένη κι αν είναι η αντικατάσταση βρε σκυλομαμά της Μάγιας (και δεν διαφωνώ ότι υπό συνθήκες είναι) μου φαίνεται τόοοοσο σκληρή!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Είναι σκληρή αλλά ο εκτροφέας αν θέλει να κάνει κάθε φορά ένα βήμα μπροστά και όχι να μένει στάσιμος,πρέπει να αποχωρίζεται και κάποια σκυλιά που δεν του είναι πια "χρήσιμα" στην εκτροφή,δίνοντας τα για υιοθεσία.Αν έχει πολύ χρήμα πρέπει να τα κρατάει.Την έχουμε ξανακάνει την συζήτηση,μην κουράζουμε ξανά με τα ίδια και τα ίδια.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα σκυλιά εργασίας.Δεν καταδικάζω τους κυνηγούς που δίνουν ένα σκυλί που αγόρασαν για κυνήγι όταν αυτό αποδυκνείεται κροτοφοβικό.(Άσχετο αν είμαι τελείως αντίθετη με το κυνήγι...)Αντίθετη είμαι στο να το πετάξουν πουθενά γιατί βαριούνται να μπουν στην διαδικασία να του βρουν το σωστό σπίτι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά, ας μην ξεχνάμε πως όσο πιο συναισθηματικός είναι ο εκτροφέας, τόσο χειρότερο σκύλο θα πάρει ο πελάτης.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Ναι ,ο εκτροφεας δεν πρεπει να ειναι συναισθηματικος πρεπει να κοιταει την ποιοτητα της εκτροφης του ΠΑΝΩ απο ΟΛΑ!

Και ας σκεφτουμε και κατι ακομα....

Η ζωη με μια οικογενεια δεν επιδεχεται συγκριση με αυτην στο εκτροφειο.

Γιατι λοιπον ενα σκυλακι που δεν "αξιζει" εκτροφικα να την στερειται;;;

Δεν ειναι αδικο;;

sarah

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2008
98
0
Εάν ασχολείσαι με εκθέσεις σίγουρα επηρεάζεσαι!