Σαρανταποδαρούσες...

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Μιας και είδα το θέμα με τις κατσαρίδες...

Εμεί έχουμε τρελλό πρόβλημα το καλοκαίρι με σαρανταποδαρούσες.Και στο κήπο και μέσα στο σπίτι.
Τις βρίσκουμε στα μανίκια μας,στα παπούτσια μας....Φρίκη!Είχαμε βρει φωλιά στο μπαλκόνι,ανεβαίνανε απ το κηπο και την διαλύσαμε με φαρμακα,αλλα στο κήπο συνεχίζουν να ξετρυπώνουν.

Μιλάμε για τέρατα!Χοντρές,μακριές,μεγαλες,μαυρες!Δε συζητώ ότι δεν πεθαίνουν με εντομοκτόνο...Είναι ανθεκτικότατες.
Πολλές φορές έουν τσιμπήσει το Ρόκυ,1 φορά το Ρας και τη μικρή Χαρά που είχα πριν το Πάσχα.
Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει(κ ευχομαι να μη σας τύχει...),αλλά το σκυλί πρήζεται απίστευτα και παραμορφώνεται εκεί που το τσιμπάει η βρωμο40ποδαρούσα!

Χρειάζεται χάπι medrol (ρωτήστε κτηνιατρο για δοσολογία.)

Για το χώρο,εκτός από απολύμανση,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα kaotrin & impereitor.

:(

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Έχετε βαλθεί να με ξεκάνετε μου φαίνεται με όλα τα σιχαμένα :evil:

Περιμένω να ακούσω για τα φίδια, για να κλείσω και με τα ερπετά.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
θελεις?εχω εγω φιδια :lol:
αληθεια....τα πιανω και τα πεταω στο απεναντι οικοπεδο.........

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Πλακα με κανεις;;; :lol: :lol: :lol:

Εδω στο πατρικο μου που ειναι στη Θερμη και δεν εχουμε φιδια. Εσυ που τα βρηκες;

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
τα φιδια δεν ειναι συχαμενα....

40ποδαρουσες γιατι τοσες πολλες ομως? :?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Επανωμη εχει πολλα χωραφια γι'αυτο :wink: ειναι μικρουτσικα ομως 50cm το πολυ...
αλλα σαρανταποδαρουσες εχουμε κι εμεις αρκετες :?

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Καποτε πηγαναμε οικογενειακως για να φαμε μπιφτεκακια στη Γλυφαδα.

Τελειωσαν αυτες οι μερες :lol: :lol: :lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ προσωπικά μόνο με τις κατσαρίδες έχω πρόβλημα!
Με κάποια από τα υπόλοιπα (σαρανταποδαρούσες, φίδια, σκορπιούς, γυμνοσάλιαγκες, σκαθάρια, κάμπιες, ακρίδες) ζω σε απόλυτη αρμονία και κάποια, όπως τα σαμιαμίδια και τις αράχνες τα συμπαθώ ιδιαίτερα! 8)

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Το όνειρό μου ήταν ένα σπίτι στην εξοχή με ενα μεγαλο κήπο.....
Με όλα αυτα τα σιχαμερά μαμουνια , τις κατσαρίδες , τις γλοιώδεις 40ποδαρούρες και τα απαισια τσιμπούρια παει..δεν θέλω άλλο... :-k

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και εγω με τις κατσαριδες εχω χοντρο προβλημα..
με τα σαλιγκαρακια,μυρμιγκια,αραχνες,σαλαμανδρες,σαρανταποδαρουσες,τζιτζικια,ακριδες δεν εχω προβλημα..
εχω ακουσει οτι στην Χαλκιδα παιζουν κατι αραχνες μαρμαγκες καπως ετσι λεγονται.. :roll: αυτες δεν παλευνται..εχουν και τριχες.. :lol: :lol:

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Ναι τις λεμε "γουστεριτσες" οι Θρακιωτες και ειναι η τυχη του σπιτιου :D

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εχω αναφερει περιστατικο μ,π μια μεγαλη σαρανταποδαρουσα περπατουσε ακριβως κατω απτο λαιμο μ...μπρρρρρρ
αααα!!!+ η γιαγια μ τυλιγει τα μαλλια της με ρολευ-μπικουτι (πως σκατα τα λενε αυτα...) και την ακουμε ενα βραδυ να ουρλιαζει,3μιση το χαραμα.τρεχουμε ολοι και τη βλεπουμε ορθια να τραβαει τα ρολευ και να χοροπηδαει!μενουμε καγκελο ολοι!και σε μια στιγμη πεταγεται απτο κεφαλι της μια σαρανταποδαρουσα!!!νομιζω 5 μερες αντιβιωση για τα τσιμπηματα. :shock:

antonis_xl

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2008
92
0
πριν 4-5 χρόνια είμασταν για πρωτομαγια μαζι με αλλους 15.000 Αλεξανδρουπολήτες σε ένα βουνο, καπια στιγμή είδα μια 40ποδαρουσα στην μυτη του παπουτσιού μου αλλα δεν έδωσα συμασία την κλότσισα κι'ολας και συνέχισα την κρεπάλι. Μέρι το απόγευμα ενιοθα δυσφορία αλλα πίστεψα οτι είναι απο το αλκοόλ. Πήγαμε στο πατρικο σπίτι της τότε αραβονιαστικιάς μου για εκεί που έπεινα καφέ βλέπω την σαρρανταποδαρούσα να βγένει απο το μανίκι της μπλούζας μου. Είχε μπέ απο το μπατζακι του παντελονιού μου και με είχε "γαζοσει" ολο 10 μέρες πρισμένος είμουν!!!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρη,οι μεγαλες οι χοντρες που περιγραφετε,δεν τσιμπανε επικινδυνα...κατι αλλες,μικροτερες ,με λεπτο κορμο και μακρια ποδια,σαν βλεφαριδες εαν εχετε δει,ειναι οι "κακες".