Σαπίσαμε πια!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για μια ακομα φορα βγηκαμε με την Ηρα κατω από δυνατη βροχη.
Η πρωινη βολτα, που περιλαμβανει τουαλετα, δεν σηκωνει αναβολη και αναμονη μεχρι να σταματησει η βροχη.

Και η τουαλετα είναι το ελαχιστο. Το βασικο είναι η εκτονωση και η αθληση ενός σκυλου που μεσα στο σπιτι είναι σαν το λιονταρι στο κλουβι.

Κάθε Σαββατο και Κυριακη η πρωινη βολτα γινεται στο βουνο. Τις καθημερινες παμε στο βουνό τα απογευματα και το πρωι παμε για λιγη ωρα σε περιφραγμενη εκταση κοντα στο γραφειο μου.

Η βροχη που εχουμε φαει τον τελευταιο καιρο δεν περιγραφεται.
Το αποκορυφωμα ηταν πριν δυο εβδομαδες που μας πετυχε ξαφνικη μπορα σε ανοιχτο μερος στην εξοχή και δεν ξεραμε πού να κρυφτουμε.

Σε λιγα λεπτα εγω ημουν παπί, οι μποτες μου ειχαν γινει βαρκες (τάχαμ SWAT all weather και τριχες κατσαρές), μουσκεύτηκαν μεχρι και τα εσωρουχα και φυσικα η Ηρα ηταν σαν να βγηκε από το ποταμι.

Βολτα με βροχη, χιονι, παγωνια και τον αερα της Ξανθης που κυριολεκτικα σε σπρωχνει.
Ψαρευα δεκα χρονια μονο χειμωνα και τετοιες συνθηκες μου είναι πολύ οικείες και εχω τον καταλληλο εξοπλισμο/ένδυση.
Σιγουρα όμως θα προτιμουσα να την αραζω στον καναπε μου και να βλεπω την βροχη από το παραθυρο.

Το ηθικο διδαγμα. Οσοι φιλοι/φιλες θελουν να αποκτησουν ένα δυναμικο μεγαλοσωμο σκυλι, πέρα από ολες τις άλλες παραμετρους ας υπολογισουν και τις αντιξοες καιρικες συνθηκες.
Το σκυλι πρεπει να βγει να τρεξει, no matter what!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σωστά. Τι να πω, εδώ πάλι χιόνισε, και είμαι και κρυουλιάρα :p
Μην πω πως μετά θέλουμε μπανιέρα γιατί γινόμαστε γουρουνάκια... :D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Λοιπόν εδώ το μέσον όρος ετήσιας βροχόπτωσης είναι 744mm. Παρόλο που κάνουμε καθημερινώς βόλτα εκτόνωσης μιας ώρας, σπάνια βγαίνουμε με βροχή. Έχουμε βέβαια κήπο για την τουαλέτα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτό είναι πολύ βασικό!!!!!
Πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας!Η βόλτα πρέπει να γίνεται βρέξει χιονίσει!
Εμας, αν και υπάρχει και κήπος, η βόλτα ήταν κανόνας ανεξαρτήτος καιρού, μικρότερης διάρκειας από ότι συνήθως, εξάλλου σε κανένα σκύλο μου δεν άρεσε η βροχή, πάντα έψαχναν τρόπο να γυρίσουν σπίτι, αλλά πάντα γινόταν!

Ά ρε Άρη.....είμαστε και μακρυά να κανονίζαμε κανένα ψαρεματάκι.....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εμεις δεν εχουμε προβλημα!Εγω βασικα!Παιρνω μια ομπρελα και περπαταω η τρεχω!Η καποιο αδιαβροχο!Συνηθως της μοτοσυκλετας που οντως κανουν ΤΡΟΜΕΡΗ δουλεια!

Βγαινουμε οτι καιρο και να κανει!Μην σου πω οτι οταν βρεχει εκτονωνεται πιο πολυ!

Τσαλαβουταει,τρεχει,κυλιεται και μολις γυρισουμε μας περιμενει σκαλωμενη στην πορτα μια πετσετα!Παιρνω τα πολλα πολλα και μετα τα υπολοιπα στο μπανιο!Αυτο το κανω ειτε εγω ειτε και η λοιπη οικογενεια!

Ποιος ειμαι εγω που θα στερησω απο το σκυλο μου τετοια βολτα?

Εδω ο πατερας μου που μεχρι πριν αποκτησουμε τον Αδαμ δεν κουνιοτανε και τωρα που το χανεις που τον βρισκεις με τον Αδαμ εξω ειναι!Το ιδιο και αυτος βγαινει ειτε χωρις βροχη ειτε με βροχη!Το ιδιο και η αδερφη μου,το ιδιο και η μητερα μου!

Δεν κολλαμε λεμεεεε πουθενα σκυλος και οικογενεια 4x4 ειμαστεεεε...:paja1::paja1::paja1:

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Αρβυλο goretex της salomon,ισοθερμικά και κάλτσες της xbionic,
pants και jacket της colmar (ας είναι καλά ο εξοπλισμός του snowboard)
και τίποτα δεν μας σταματά.
Επίσης ένα αδιάβροχο για τη Θέτιδα τις μέρες που έχω βάλει
καινούρια αμπούλα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τι τραβάμε για τα σκυλάκια μας, ε? Εδώ έβαλε ζέστη, 11 ολόκληρους βαθμούς, καύσωνα δηλαδή!!:p:p Έχει βγάλει όμως ήλιο και σε λίγο θα βγάλω το Μουφ να τρέξει με τα άλλα σκυλάκια στο σκυλόπαρκο και να μουφιάσει με την ησυχία του.:D:D:D:D:D

Σχετικά με τα ρούχα σας, προφανώς και σας τρώω όλους από απόψεως κατάντιας καθότι διαθέτω ΙΧ χιονοστολές ΔΥΟ (μια μπλε και μια κόκκινη-δείτε άλμπουμ για την κόκκινη), μπαλακλάβα, γάντια θερμαινόμενα και για ειδικά κλίματα, κάλτσες για σκαρφάλωμα στα Ιμαλάια, κασκώλια, γούνινα αυτιά (αυτά τρελλαίνεται να τα μασάει το Μουφ) και παπούτσια Timberland για περπάτημα στα βουνά. Τα παπούτσια δυστυχώς μπάζουν νερά τώρα με τις λάσπες που λυώσανε τα χιόνια και έχουν παλιώσει. Ευτυχώς έχουμε εδώ κοντά το κατάστημα που στέλνει η Timberland τα όσα δεν πουλήθηκαν και μπορώ να τα παίρνω σε τιμές κάτω του κόστους, δηλαδή περί τα 25-30 δολλάρια στι εκπτώσεις. Δυστυχώς όμως νομίζω ότι από του χρόνου θα πρέπει να αγοράσω ειδικές χιονόμποτες για το Καλαμποκιστάν από το κατάστημα που πουλάει καραμπίνες!!:p:p:p:D:D:D:D:D

Το αδιάβροχό μου είναι πάντως κίτρινο φωσφοριζέ και απαισιότατο!! Δυστυχώς δεν αγόρασα γαλοτσοκαπέλο να είμαι σα μοντελάκι. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού πάντως θα ανοίξουν από αύριο οι ουρανοί και θα γίνει δε Κάτακλυσμ οφ δε Μίστερ!!!!!:(:(:p:p:D:D:D Θα σταματήσει δε μετά από πέντε μέρες, τουλάχιστον αυτό λέει το δελτίο που έχω, μπορεί όμως και να 'ναι και 40!!!:eek::eek::eek::eek::eek:

ΟΚ, να βγάλω λοιπόν τώρα το Μουφ έξω να παίξει και να χοροπηδήξει ώστε να μη με φάει ζωντανή το βράδυ!!:eek::eek::D:D:D:D:D Περιττό να σας πω ότι δε θέλει να του βάζω τίποτα διότι αγαπά πολύ τις βροχές, τα χιόνια, τις λάσπες και γενικώς να γίνεται μια αηδία και μισή!!:eek::eek::eek::eek::eek::D:D:D:D:D:p:p:p:p:p:D:D:D:D:D