Σαμπουάν κ.λπ.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Μια φορά το μηνα μπάνιο με το sergeants puppy 13 ευρώ,μυριζει πολυ όμορφα στο μπουκάλι αλλά οχι στον ιδιο. Θα προσπαθήσω τώρα να τον κανω μπανιο μια το διμηνο, θα δω ομως γιατι στις βολτες κυλιεται στα χώματα μαζι με τα άλλα σκυλιά. Για κάθε μέρα σχεδον μετά τη μεγάλη βολτα βάζω σε ένα ταπερ νερό, 2 κουταλιες μηλοξυδο και τον τρίβω καλά με το βιτεξ του. Μου έχει λυσει το θεμα της μυρωδιάς αυτο το κολπο με το μηλοξυδο γιατι ειχα προβλημα και απο τη φυσική μυρωδιά κουταβίλας αλλά και απο τα σάλια των άλλων σκυλων που παιζει. Και μια φορά το μήνα περιπου με αντιμικροβιακό μαντηλακι τα αυτιά του.

Το θέμα της μυρωδιάς το λυσαμε, το πως να κάνει μπάνιο χωρις να κάνουμε και εμεις μαζι του μια και γινεται χαμός δεν έχουμε λύσει.

Last edited:

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Αν κάνουμε το σκυλάκι μας μπάνιο με δικά μας σαμπουάν πχ το jhonson χωρις δάκρυα, μετά βρωμάει το σκυλάκι? Πρέπει με ειδικά σαμπουάν για σκυλους?
Είμαι νεα σκυλομαμά και άσχετούλα

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Αν κάνουμε το σκυλάκι μας μπάνιο με δικά μας σαμπουάν πχ το jhonson χωρις δάκρυα, μετά βρωμάει το σκυλάκι? Πρέπει με ειδικά σαμπουάν για σκυλους?
Νομίζω οτι δεν είναι καλό και οτι μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο δέρμα και στη τρίχα .. τα δικά μας σαμπουαν δεν είναι "σχεδιασμένα " για σκλυλους
όπως και των σκύλων δεν είναι για εμάς ...
μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος .

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Όλα έχουν να κάνουν με το ph του δέρματος και το αντίστοιχο του σαμπουάν.
Το ph ενός ανθρώπου διαφέρει κατά πολύ από αυτό ενός σκύλου. Επίσης το δέρμα του σκύλου έχει ουσίες που δουλεύουν προστατευτικά για αυτό. Το μπάνι με ανθρώπινο σαμπουάν (ακόμα και το συχνό με σκυλίσιο) μπορεί να προκαλέσει πολύ περισσότερα από κακωσμία του σκύλου, κατά κύριο λόγο δερματικά ακόμα και τριχόπτωση.
Θα πρέπει να προμυθευτείς σαμποαν για σκύλους και μάλιστα ένα που να ταιριάζει με την ποιότητα του τριχώματος του σκύλου σου. Θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτείς έναν groomer για το τι σαμπουάν να χρησιμοποιήσεις γιατί εγώ πήγα βάση μυρωδιάς και έκανα μεγάλη ζημιά στο μαλλάκι της δικιάς μου.
Όσο ακριβό κι αν σου φαίνεται ένα σκυλίσιο σαμπουάν έχει υπόψη σου ότι μπάνιο χρειάζεται πολύ αραιά και όταν έρθει η ώρα το σαμπουάν πρέπει να αραιώνεται με νερό (προσωπικά 1:10).

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Ο εκτροφέας μου είπε να πάρω λόγω ξηροδερμίας που έχει πίσω στην πλάτη το habitane και το shellshoo (κάπως έτσι μου τα ειπε). τα ξέρετε?
Δεν ξέρω καμία groomer ούτε έχουμε εδω. Αν ρωτήσω κτηνίατρο θα ξέρει?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ο κτηνίατρος στην καλύτερη θα είναι άσχετος στη χειρότερη θα προσπαθήσει να σου πουλήσει δικά του φαρμακευτικά προιόντα.
Είναι σαν να ρωτάς τον παθολόγο να σου κάνει κρεπάρισμα ή ντεκαπάζ... :p

Από τον εκτροφέα σου μπορείς να μάθεις τι τύπο τριχώματος έχει ο σκύλος και τι ανάγκες έχει σε σαμπουάν. Επί τω πλείστον οι σωστοί εκτροφείς δεν χρειάζονται groomer, αλλά περιποιούνται τα σκυλιά του μόνοι τους. Πες του να σου προτίνει σαμπουάν σωστό για τη φυλή και αγόρασέ το μέσω ιντερνετ... μπορεί να σου βγει και πιο οικονομικά ;)

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Σε ευχαριστώ πολύ, έχεις δίκιο.
Μάλλον θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βρω groomer να ρωτήσω.
Τον άλλο μήνα θα το πάω στον εκτροφέα μου να με βοηθήσει στο stripping και κούρεμα, νύχια κλπ.
Ο εκτροφέας μου είχε πει να την κάνω μπάνιο με παιδικό σαμπουάν όχι δάκρυα.
Το τρίχωμα είναι συρματοτριχο.