Σαμαράκι ή περιλαίμιο;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτό που λέει ο lawrence-gr, είναι η "αλφαβήτα", για το περπάτημα με το σκύλο:

Τραβάει: Σταματάς... για όση ώρα χρειάζεται...
Χαλαρώνει: Προχωράς...

Σε πολύ λίγο χρόνο, καταλαβαίνει ότι για να πάει, επιτέλους, την πολυπόθητη βόλτα... ή, για να πάει 10 εκατοστά πιο πέρα και να απολαύσει την πολυπόθητη μυρωδιά... δεν θα πρέπει να τραβάει...
Γιαννη, με ολο τον σεβασμο και το θαρρος, θα ηθελα να συμπληρωσω κατι.

Θεωρωντας ότι το αλφαβητο είναι το στοιχειωδες, η βαση, οι βασικες αρχες ή κανονες, νομιζω ότι το παραπανω δεν είναι ακριβως αλφαβητο αλλά μεθοδος.

Η ολη γενικη ιδεα του σωστου περπατηματος στηριζεται στην ιδια βαση με ολες τις άλλες ασκησεις υπακοης. Στην ανταμοιβη και την συνεπεια.

Η ανταμοιβη συμφωνα με την παραπανω μεθοδο είναι να κανει την πολυποθητη βολτα ομορφα ή φτασει εκει που θελει (θεωρωντας ότι ξερει πού θελει). Η συνεπεια είναι να μην προχωραει η βολτα ή να μην φτανει (ισως και ποτέ).

Συμφωνα με άλλη μεθοδο, η ανταμοιβη είναι να παρει τον μεζε ή το στικ ή το μπαλακι, και η συνεπεια να μην το παρει.

Και συμφωνα με άλλη, να αποφυγει την διορθωση, η οποία μπορει να προστεθει σαν επιπροσθετη συνεπεια και στα προηγουμενα.

Ολες οι παραπανω μεθοδοι εχουν την ιδια βαση αλλά διαφορετικο συστημα. Οι μεθοδοι μπορει να είναι, και είναι, παμπολλες, το αλφαβητο όμως ένα, τουλαχιστον του σκυλου.

Δεν χρησιμοποιησες όμως την λεξη «αλφάβητο», αλλά την «αλφαβήτα», που παραπεμπει σε κατι «παιδικο», σε ξεκινημα. Οπότε, αν εννοεις μια απλη και στοιχειωδη μεθοδο, θα συμφωνησω απολυτα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
hurry,δεν ειπε κανεις οτι επαθες τιποτα,αν κ δεν καταλαβαινω το που ειμαστε απολυτοι,αλλα εγω επιμενω,οτι καθε ενα εχει την χρηση του κ πιστευω οτι κατα βαθος συμφωνεις κ εσυ.αν ηθελες πχ να κανεις weightpull,με τι θα το εκανες?με περιλαιμιο?δε νομιζω....τωρα αν το απολυτο ειναι στο οτι ,το καθε ενα εχει κ την χρηση του η το οτι καμια φορα κ τα δυο κανουν την δουλεια μας,τοτε το οτι δεν χρησιμοποιησα κατι αλλο κ ειμαι οκ ετσι,τι ειναι?

οσο για την μεθοδο,σωστα.το καλυτερο βεβαια ειναι να συνδιαζουμε μεθοδους κ να μην πηγαινουμε με κλειστα ματια κ ταγμενοι σε μια.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Συνοπτικά γιατί είναι και περιορισμένη η ώρα , με το περιλαίμιο μπορώ εύκολα να διορθώσω και να κατευθύνω , με το σαμάρι μπορώ να κρατήσω αντίσταση και να ελέγξω κατά την επίθεση (πχ σε ερεθιστή) επιτρέποντας στο σκυλί να εξιτάρεται χωρίς να τραυματίσει το λαιμό του .

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
harryf3,

απόλυτη δεν υπήρξα ποτέ (όχι ότι...παρεξηγήθηκα..., έτσι?)
Αυτό που είπα είναι ότι καλό είναι να μάθουν να τα δέχονται όλα..., γιατί το κάθε ένα έχει τη δική του χρήση και χρησιμότητα...

Και προφανώς ο καθένας από εμάς επιλέγει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο του και τις ανάγκες του...
(αναφέρθηκα και στο φίμωτρο, άσχετα αν είναι...οφ τόπικ...)

Στον Άρη για παράδειγμα, όταν ήταν μικρότερος, είχα δοκιμάσει σαμάρι? στηθόλουρο? (φανταστείτε, δεν ξέρω καν πως λέγεται...Εννοώ αυτό που περνάει κάτω απ'τα πόδια και δένει στον κορμό του σκύλου...).
Τα έσπασε και τα δυο... (προφανώς δεν ήταν και ...άριστης ποιότητας...)
Οπότε, μάλλον αυτή η λύση δεν έκανε για μένα...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Και για να κάνω μια μικρή διόρθωση στα γραφόμενά μου...

Απόλυτη είμαι για ένα και μόνο πράγμα στη ζωή μου..., αλλά αυτό είναι άσχετο και με το θέμα και με το φόρουμ γενικότερα...:p:)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όταν είναι χωμένος κάπου με τη μούρη μέσα σε σωρούς κλαδιών ψάχνοντας τον αόρατο εχθρό με μανία...μόνο απο το σαμαράκι μπορώ να τον τραβήξω...τώρα βέβαια που το σκέφτομαι υπάρχει και η ουρά :cool::D

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Όταν είναι χωμένος κάπου με τη μούρη μέσα σε σωρούς κλαδιών ψάχνοντας τον αόρατο εχθρό με μανία...μόνο απο το σαμαράκι μπορώ να τον τραβήξω...τώρα βέβαια που το σκέφτομαι υπάρχει και η ουρά :cool::D
σωστη! προχθες μια φιλη, τραβουσε το μεγαλο Δανο απο εκει την ωρα που πηγαινε να της φυγει! :p

Παντα το ελεγα οτι οι αναλυσεις επι των αναλυσεων πουθενα δεν χρησιμευουν και παντα μπερδευουν....
Απλα ειναι τα πραγματα....σκεφτειτε ως δυσλεκτικοι και γραφετε σε δυο γραμμες τη σκεψη σας....Αρκει για να γινεται κατανοητοι....
χαχαχαχαχα!!!
Φυσικα αστειευομαι:p

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
53
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Εμεις ειμαστε με περιλαιμιο,αλλα τραβαει ο κερατουκλης!!!Ειδικα οταν πλησιαζουμε το παρκο που εχει κουκουναρια,νερατζια,κλαδια κλπ ειναι σαν να κολυμπαει στον αερα!!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ευτυχώς έχω μικρό χέρι ......και εκείνος μικρή ουρά (σαν χειρολαβή ενα πράμα):D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97