Σαμαράκι ή περιλαίμιο;

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
τι χρησιμοποιείτε;
ποια τα υπέρ και ποια τα κατά της κάθε περίπτωσης..;

Στις εκθέσεις δεν έχω δει ποτέ σαμαράκια, απαγορεύεται έτσι; Άρα θα ήταν προτιμότερο να μάθει ο σκύλος με περιλάιμιο από μικρός αν προορίζεται για κάτι τέτοιο;

Οι πρώτες επαφές των σκύλων με το λουρί (είτε αυτό συνδέεται με περιλαίμιο έιτε με σαμαράκι) δεν είναι και οι καλύτερες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ενοχλητικά τραβήγματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν κάποια ζημιά στο ζώο..Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερη λύση το σαμαράκι;

Η χρήση και των δύο..;
Σε νεαρή ηλικία το σαμαράκι και έπειτα (εφόσον ο σκύλος έχει συνήθισει του λουρί και τότε) να του φορέσουμε το περιλαίμιο...;

ξέρω πως μπορείς να προετοιμάσεις έναν σκύλο να φοράει το περιλαίμιό του πριν κάνει την πρώτη του βόλτα, από το σπίτι κιόλας, αλλά επίσης ξέρω πως δεν είναι όλοι οι σκύλοι το ίδιο δεκτικοί..

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεκτικοι η οχι,πρεπει να μαθουν να φορανε κ τα δυο.εγω ειμαι υπερ κ των δυο,αναλογα στην περιπτωση.με το περιλαιμιο κανεις καλυτερο κουμαντο.σε μεγαλο σκυλο ομως,δεν παιζει το στηθολουρο....

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Δεν ξέρω τους κανόνες των εκθέσεων αλλά εγώ στον μικρό μου ενώ ξεκίνησα με περιλαίμιο αν κ εξι κιλά σκυλί τραβούσε πολύ στην βόλτα και πνιγόταν....Ετσι το στηθόλουρο εσωσε και εμενα απο την ανησυχία και τον μικρο απο το πνίξιμο!!!Ο Δίας απο την άλλη θεωρώ οτι με στηθόλουρο απλά θα με πηγαίνει βολτα!!! Θα φοράω και τα πέδιλα του σκι μου και τέρμα οι βενζίνες και τα έξοδα συντήρησης στο Saxo. Εδώ με το πνίχτη και μέχρι να το μάθει είχαμε μάχη στην βόλτα....φαντάσου!!!Τώρα είναι κυριλλέ...εχει μαθει σε μεγάλο ποσοστό το δίπλα με τον πνίχτη και διορθώνεται.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
πρεπει να μαθουν κ στα δυο,οχι να φορανε κ τα δυο,εκτος κ αν μας βολεψει κ αυτη η συνταγη.το σαμαρι θα σε βοηθησει σε περιπτωση που θες να κανεις καποιο σπορ με βαρη,οποτε κ πρεπει να το μαθει.το περιλαιμιο,οπως ειπες κ εσυ,το θες καταρχην για καποια εκθεση.αλλα απο εκει κ μετα,σκεψου....αλλο να τραβας τον λαιμο,κ αλλο το σωμα.πως μπορεις να δωσεις πιο σωστα μια κατευθυνση στο ζωο?τραβωντας τον λαιμο κ το κεφαλι η το κορμι?θες να τον αποτρεψεις απο το να βλεπει κατι κ να μην παει καπου,πιο ευκολα πως θα τον φερεις απο την αλλη?το σαμαρι δεν βοηθαει κ πολυ σε τετοια πραγματα.ακομη κ μικρο ζωο να εχεις,το σαμαρι καποια στιγμη θα σε ζοριζει.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγω εχω στηθολουρο οταν χρειαστει να βγει με καποιον αλλο βολτα, γιατι αν δεν ειμαι εγω τραβαει και δε θελω να.πνιγεται. Θεωρω παντως πως και τα δυο ειναι καλο να μπορει να τα φορεσει ο σκυλος

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το δεν θελω να πνιγεται ,δεν υπαρχει!αν θελει αυτος να πνιγεται,εσενα σου φτανει κ σου περισσευει.αν δε θελει,ας σταματησει να τραβαει.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Είσαι σίγουρος ότι όλο αυτό το επεξεργάζεται στο μυαλό του και ξέρει ότι αν σταματήσει να τραβάει θα σταματήσει κ αυτός ο πόνος στο λαιμό του?
Ο ενήλικος σκύλος το κάνει σίγουρα,ένα κουτάβι το πιο πιθανό είναι να σκέφτεται ότι έτσι είναι το λουρί σχεδιασμένο να το πονάει κ το τράβηγμα που κάνει αυτό γιατί θέλει να πάει με μεγάλη λαχτάρα στον παιδότοπό του,η να κυνηγήσει αυτή τη γάτα δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον πόνο.
Ένα άπειρο κουτάβι θα πρέπει να διδαχθεί να μην τραβάει.
Αυτό είναι το δικό μου σκεπτικό μιας κ είμαστε σε αυτή τη φάση κ τα περνάμε τώρα αυτά..
Βέβαια απ'την άλλη έχω ακούσει στην ανάπτυξη να αποφεύγει κανείς το σαμάρι γιατί ασκεί μεγάλη πίεση στο στέρνο κ στα μπροστινά πόδια,οπότε δεν είμαι σίγουρος ... κ επειδή δεν είμαι σίγουρος,είμαι οπαδός του κλασσικού περιλαίμιου με κατάλληλη εκπαίδευση να μην τραβάει.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Νομίζω πως καλό είναι να μαθαίνουν να τα δέχονται όλα (όπως και το φίμωτρο, για παράδειγμα), άσχετα τι επιλέγουμε στο τέλος να χρησιμοποιούμε.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εμείς έχουμε δουλέψει και τα δύο. Κάποια στιγμή μπορεί να μην ειναι δυνατή η χρήση του ενός για ενα διάστημα για οποιοδήποτε λόγο..οπότε πας στο άλλο χωρίς πρόβλημα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ανάλογα τον σκύλο..
Ανάλογα την εκπαίδευση του...
Ανάλογα την περίσταση...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
nfeel ,ειμαι σιγουρος,οτι αν του το δωσεις να το καταλαβει,θα το καταλαβει.με το να το προσπερνας ομως,δεν θα το ξεπερασεις ποτε.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
το δεν θελω να πνιγεται ,δεν υπαρχει!αν θελει αυτος να πνιγεται,εσενα σου φτανει κ σου περισσευει.αν δε θελει,ας σταματησει να τραβαει.
δε ξερω αν μπορει να το καταλαβει αυτο... το θεμα ειναι οτι απο το τραβηγμα μου χε παθει τραχειτιδα οποτε δε το ρισκαρω...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
δε ξερω αν μπορει να το καταλαβει αυτο... το θεμα ειναι οτι απο το τραβηγμα μου χε παθει τραχειτιδα οποτε δε το ρισκαρω...
Αυτό που λέει ο lawrence-gr, είναι η "αλφαβήτα", για το περπάτημα με το σκύλο:

Τραβάει: Σταματάς... για όση ώρα χρειάζεται...
Χαλαρώνει: Προχωράς...

Σε πολύ λίγο χρόνο, καταλαβαίνει ότι για να πάει, επιτέλους, την πολυπόθητη βόλτα... ή, για να πάει 10 εκατοστά πιο πέρα και να απολαύσει την πολυπόθητη μυρωδιά... δεν θα πρέπει να τραβάει...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
κλασικο κολλαρο παντα και εκπαιδευση στο διπλα μου....κι αν τραβαει η γαιδαρα, κακο τουυυυ....λαιμου της :p

το σαμαρακι το εχω συνδεσει με σκυλια που τραβουν κατι...εκλυθρο, καροτσακι κλπ, ή σηκωνουν βαρη...
Επισης στα πολυ μικροσωμα με ευαισθητη τραχεια και για να μπορει σε περιπτωση αναγκης ο ιδιοκτητης να ανεβασει ψηλα στα χερια του...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
δε διαφωνω μ αυτο που λετε... μιλαμε ομως για περιπτωσεις ανθρωπων που δε το τηρουν.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
δεκτικοι η οχι,πρεπει να μαθουν να φορανε κ τα δυο.εγω ειμαι υπερ κ των δυο,αναλογα στην περιπτωση.με το περιλαιμιο κανεις καλυτερο κουμαντο.σε μεγαλο σκυλο ομως,δεν παιζει το στηθολουρο....
Το κάθε ένα έχει τη δική του χρήση και τα δυο είναι απαραίτητα
Νομίζω πως καλό είναι να μαθαίνουν να τα δέχονται όλα (όπως και το φίμωτρο, για παράδειγμα), άσχετα τι επιλέγουμε στο τέλος να χρησιμοποιούμε.
Πολυ απολυτοι ειστε ρε παιδια.
Πολλοι δεν εχουμε πιασει κάν στα χερια μας στηθολουρο, ουτε κάν ξερουμε πώς δενεται.
Δεν παθαμε τιποτα που δεν το δοκιμασαμε.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Πολλοι δεν εχουμε πιασει κάν στα χερια μας στηθολουρο, ουτε κάν ξερουμε πώς δενεται.
Δεν παθαμε τιποτα που δεν το δοκιμασαμε.
Σωστός, Αρη!
Κι "εμείς" το ίδιο!

Μόνο που εμείς το εφαρμόζουμε μόνο σε μιά, σημαντική, χρήση: Σαν εφαρμογή της ζώνης ασφαλείας (των πίσω καθισμάτων) επάνω του...
Για τα ταξίδια, όπου (με τέτοιες "κορμάρες" που έχουμε), είναι πολύ ασφαλέστερο να κρατιέται από το σώμα το σκυλί, παρά από το λαιμό...

Υ.Γ. Φαντάζεσαι, ας πούμε, να γίνει κανένα πολύ απότομο φρενάρισμα και να σου έρθει η Μόκα στο ...σβέρκο?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97