Σακίδιο πλάτης σκύλου (backpack)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εγώ χρησιμοποιώ αυτό κατα καιρούς

[video=youtube;HKTQTC7OBbU]http://www.youtube.com/watch?v=HKTQTC7OBbU[/video]

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
δεν βοηθάει το link αυτό... αν το έχει χρησιμοποιήσει κανεις
θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα aan όχι θα ρωτήσω τον γιατρό μου!!
σορρυ τότε, λάθος:)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Η Ζήβα δλδ σηκώνει τα..."οικογενειακά βάρη" ε?:p:D
Ναι, σε εκδρομές παλιότερα τα νερά, λιχουδιές, κλπ τα κουβαλούσε αυτή, βέβαια μόνο σε χειμερινές εξορμήσεις το καλοκαίρι ποτέ δεν την ζώριζα με σακίδια λόγο ζέστης. Τώρα τελευταία δεν το χρησιμοποιώ πολύ.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
σορρυ τότε, λάθος:)
παιδί μου μην ζητάς συγγνώμη σε ευχαριστώ πολύ!!! :D

Ναι, σε εκδρομές παλιότερα τα νερά, λιχουδιές, κλπ τα κουβαλούσε αυτή, βέβαια μόνο σε χειμερινές εξορμήσεις το καλοκαίρι ποτέ δεν την ζώριζα με σακίδια λόγο ζέστης. Τώρα τελευταία δεν το χρησιμοποιώ πολύ.

η μια ερώτηση πάει...ήθελα να ρωτήσω για τους καλοκαιρινούς μήνες...
οποτε άκυρο για χρήση αυτή την εποχή!!!

η άλλη ερώτηση που έχω είναι αν ξέρεις βεβαια
κατά ποσο επιβαρύνει τα πίσω πόδια...

και η τελευταία (αν δεν βγούνε κι άλλες στην πορεία)
είναι πως μπορείς να καθορίσεις posh ώρα μπορεί να το φορέσει???

Last edited by a moderator:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εγώ θεωρώ ότι σε καλοκαιρινούς μήνες με 30-40 βαθμούς δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς το σακίδιο λόγο ζέστης, αλλά της βραδινές ώρες αν θες το χρησιμοποιείς.

Το σακίδιο εγώ αρχικά το πήρα για τον εξής λόγο, η Ζήβα εκείνη την περίοδο ήταν το μοναδικό σκυλί που είχα και σπάνια βρίσκαμε σκυλοπαρέες για να παίξει και έτσι η ενέργεια της όλη δεν καταναλωνόταν στην βόλτα της 1 ή 1μισης ώρας που κάναμε την ημέρα, έτσι η εκτροφέας μου μας σύστησε αυτο το backpack όπου μας το αγόρασε και μας το έστειλε, όπου βάζοντας αυτό στην Ζήβα μαζί με ένα μπουκαλάκι μικρό νερό και ένα σακουλάκι λιχουδιές σήκωνε ένα μικρο βάρος έτσι και το σκυλί κουράζετε περισότερο στην βόλτα αλλά και παρατήρησα ότι της άρεσε.

Εγώ τις το φόραγα 1 φορά την ημέρα στην μεγάλη βόλτα μόνο όπου ήταν 45λεπτά.

Όσο το θέμα της επιβάρυνσης στα πίσω πόδια, το θέμα είναι όπως σε κάθε άσκηση να μην ξεκινήσεις με μεγάλο βάρος. Εννοείτε ότι αν με την μία πας και βάλεις στο σακίδιο αντικείμενα με βάρος τότε σίγουρα κάνεις κακό στο σκυλί και στα πόδια του, χρειάζετε αρχικά να ξεκινήσεις να φοράει το σκυλί μόνο το σακίδιο χωρίς κανένα βάρος (το σακίδιο απο μόνο του δεν είναι βαρύ) και σιγά σιγά με τον καιρό μπωρείς να προσθέτεις ένα σακουλάκι με μπισκότα, αργότερα ένα μπουκαλάκι μισογεμάτο με νερό, μετά το μπουκαλάκι με γεμάτο νερό, κλπ έτσι χτίσε σιγά σιγά την αντοχή και δύναμη του σκυλιού σου. Με τον καιρό δεν θα έχει το σκυλί κανένα πρόβλημα.

Γνώμη μου είναι ότι το σακίδιο έχει πολλά προτερήματα, γιατί γενικά όπως γνωρίζουμε το να δώσεις σε ένα σκυλί μια δουλειά να κάνει του δίνει ένα σκοπό και μία μεγάλη χαρά όταν επιτυγχάνει αυτόν τον σκοπό, άρα το σακίδιο όχι μόνο βοηθάει το σκυλί στην άσκηση του αλλά του δίνει και μία δουλειά και έναν σκοπό.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
πολύ ωραίες πληροφορίες!!! θα ρωτήσω kia τον γιατρό την τρίτη που θα πάω
για να είμαι σίγουρη για τα πόδια (έχουμε δυσπλασία).

πάντως καταλαβαίνω τι λες με το θέμα τις ενέργειας!!
κι εμενα ο μικρός είναι full μετά από βόλτα μπαλάκι στο πάρκο θέλει κι άλλο!!!

ίσως το ξεκινήσω από τέλη σεπτέμβρη για να το συνηθίσει σιγά σιγά και τον χειμώνα πιο συχνά!!!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ενδιαφέρον θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει σακίδιο που φοράει ο χειριστής του σκύλου για να μπαίνει μέσα ο σκύλος και να τον κουβαλάει αυτός. Για να γίνω πιο σαφής θα ηθελα να παίρνω το σταφυ μου μαζι στη μηχανη, ωστε να πηγαίνουμε βόλτε πιο μακρινες η έστω να με συντροφεύει σε καφέδες κλπ μακρια απο τη γειτονιά. Θα φανταζόμουν κάτι σαν backpack το οποίο να έχει τρύπες για τα ποδαράκια και το κεφάλι του σκύλου. Ξέρω οτι υπάρχουν κάποιες παντέντες με συρόμενα σπιτάκια η κουτιά τα οποία δένουν στη μηχανή αλλά ρωτάω κάτι συγκεκριμένο. Αν δλδ εχει κάποιος η ξέρει κάτι που να το φοράω εγώ και να σηκώνω το σκύλο είτε αν κουραστεί, ειτε αν θέλω να πάω βόλτα με τη μηχανή είτε αν θέλω να κατέβω μια απότομη πλαγιά και δεν μπορεί να ακολουθήσει ο σκύλος. Καμιά ιδέα?

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Υπάρχει τέτοιο που λες στο eBay άλλα είναι γιά μικροσωμα.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

Stefanos09

New Member
3 Δεκεμβρίου 2012
1
0
Παιδιά καλησπέρα.Είμαι καινούργιος στο forum.Αλλά ψάχνω καιρό τέτοιο σακίδιο.Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε που μπορώ να βρώ ένα τέτοιο.Πιο μεγάλο βέβαια γιατί η Μουτζούρα μου είναι 30 κιλά αλλά έχω βρεί μόνο στο εξωτερικό και δεν κάνουν αποστολές στην Ελλάδα.Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ενδιαφέρον θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει σακίδιο που φοράει ο χειριστής του σκύλου για να μπαίνει μέσα ο σκύλος και να τον κουβαλάει αυτός. Για να γίνω πιο σαφής θα ηθελα να παίρνω το σταφυ μου μαζι στη μηχανη, ωστε να πηγαίνουμε βόλτε πιο μακρινες η έστω να με συντροφεύει σε καφέδες κλπ μακρια απο τη γειτονιά.
Μάλλον θα έχεις τακτοποιηθεί μέχρι τώρα, αλλά τουλάχιστον η Trixie έχει τέτοια σακίδια.
Τώρα...αν χωράει ο σκύλος σου είναι άλλο θέμα...:rolleyes:

Last edited:

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Μήπως κανείς ξέρει πού μπορώ να βρω ένα τέτοιο σακίδιο?Αντιμετωπίζουμε μια δυσκολία στην εκτόνωση αν και έχουμε άπειρες ανηφόρες, γηπεδάκι για τρέξιμο κλπ.Βρήκα στο σαιτ της trixie ένα που λεγόταν training vest αλλά δεν βρήκα τιμή και φαντάζομαι ότι θα είναι ακριβούτσικο.(και ένα του Ceasar,δεν ήξερα ότι είχε και προοιόντα ).

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
την έκανα τη βλακεία μου πάλι!!! πήρα ένα σακίδιο για το Σερζ της Trixie και του πέφτει μεγάλο. Περίμενα και 1μηνά και βάλε για να έρθει ..... και ήρθε και λάθος νούμερο. Του είναι πολύ μεγάλο. Το θέλει κανείς / καμία;;; Γ@μ.το πέταξα 14.5 ευρώ. Είναι το Large
Trixie Dog Backpack Rucksack

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
:( να παχύνω λίγο (/πολύ) την τασία;; :p πόσα κιλά είναι ο ομορφάντρας; του είναι πολύ μεγάλο;

μήπως ν' ανοίξεις ένα νέο θέμα 'χαρίζεται'; κρίμα είναι!