Σήκωμα αυτιών σε Groenendael

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Για την ανεξάντλητη υπομονή σου.
Εγώ δυστυχώς, έχω παραδώσει το πνεύμα πλέον...

Aggelos24

Member
13 Απριλίου 2012
20
0
Εθ\υχαριστω πολυ ταρα για τ χρονο σου και για τς πληροφοριες σου σιγουρα εχουν ετσι τα πραγματα και εγω απο τ πρωτη μερα που την πηρα τν ειχα και την εχω κλτρα και απο παιδι!! ολα περι τροφης και εμβολιασμων τα ανελαβα εγω απλα αλλο τ μητρικο γαλα κτλ και αλλο η σκονη οσο τελεια και να ναι... Δεν εχς ομωσ κανενα προβλημα γτ την λατρευω !! Ειναι τωρα 7 και κατι μηνων κοντα 25 κιλα τερατακι και πολυ δυνατη δεν τ περιμενα μ τπτ για τοσο μικρη! Εχουμε κανει κ μαθηματα εκπεδευσης και ειναι γατονι!! ΤΡΕΛΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΑ ΜΟΥ!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Μπράβο σας!!!
.... μερικά κουτάβια έχουν τύχει βουνό..:D:D
(δυστυχώς όχι όλα...)
καλή ζωή σας εύχομαι ...γεμάτη χαρές και πλούσια σε εμπειρίες!

μόνο να χαρείς.....μην την ζευγαρώσεις ποτέ!
δεν θα της στερήσεις απολύτως τίποτα, αντιθέτως θα δημιουργήσεις μπελάδες και προβλήματα.

Καλή διαμονή στο φόρουμ....:)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Άγγελε, να αγαπάς πολύ το σκύλο σου γιατί είναι ξεχωριστός για 'σενα. Δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά ο σκύλος δεν είναι προτυπικός, θα μπορούσε να έχει σηκωμένα αυτιά, δεν έχει, αλλά αυτό δεν αλλάζει πως δεν είναι εντός προτύπου. Κάτι που πρέπει να σε υποψιάζει ως προς τις παρεκκλίσεις τόσο στην εμφάνιση όσο και στο χαρακτήρα. Όμως αυτά μέχρι εδώ αφορούν το σκύλο Γκρένενταλ. Ο δικός σου σκύλος είναι αποκλειστικά δικός σου κι αν τον αγαπάς δεν έχει καμιά σημασία τι λέει το οποιοδήποτε πρότυπο.

Δεν έχω γνωρίσει κανένα Γκρένενταλ που να μην έχει τα αυτιά διασταυρούμενες κεραίες κάτω των δύο μηνών και πλήρως σηκωμένα άνω των δύο μηνών. Αυτή είναι η τυπική εμφάνιση. Κοντά αυτιά χωρίς παράλληλες γωνίες ως προς τη βάση τους στο κρανίο και όχι πολύ μυτερά στην κορυφή.

Το σκύλο τον απέκτησες πολύ νωρίς, οι λόγοι που είναι λάθος και οι λόγοι που έγινε έχουν ήδη αναλυθεί δεν έχει νόημα να ξαναγράψω τα ίδια, θα επιμείνω όμως λίγο περισσότερο στην έννοια του ατυχούς απογαλακτισμού που έγινε με επιπτώσεις τόσο οργανικά (ενδεχομένως) σε όλα τα κουτάβια της γέννας, όσο και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα ο σκύλος κάποια στιγμή να σηκώσει κανονικά τα αυτιά του αν και το πιθανότερο είναι ανάλογα με τα συναισθήματα, τους ήχους, τις κινήσεις να τα ανασηκώνει στιγμιαία, ή ακόμη και στο γνωστό στιλ νυχτερίδας που έχουν και τα προτυπικά Γκρένενταλ με τη διαφορά πως τα αυτιά τους δεν πέφτουν πέραν ορισμένων περιπτώσεων που συνήθως έχουν να κάνουν με κάποιες παθήσεις ή με σκύλους κακώς απογαλακτισμένους και φοβικούς. Αν και υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που ο Γκρένενταλ μπορεί να ''μαζέψει'' τελείως το αυτί του στη βάση του και να δείχνει σα να μην έχει καθόλου αυτιά, αλλά αυτό μπορείς να το δεις μόνο σε καταστάσεις υπερβολικά μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης και όχι σε όλους τους σκύλους.

Να χαίρεσαι τον όμορφο σκύλο σου και να τον αγαπάς, είναι πολύ ξεχωριστός για 'σενα.