Τα φάρμακα ρε παιδιά υπάρχουν για τις περιπτώσεις που δε μπορείς να αντιμετωπίσεις αλλιώς ένα πρόβλημα. Αν τα παραχρησιμοποιείς αλλάζεις και τη "χημεία" του οργανισμού και ελλείψει φαρμάκων ο οργανισμός δεν έχει την κατάλληλη "εκπαίδευση" να αντιμετωπίσει μόνος του τις καταστάσεις τις οποίες έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει μέσω φαρμάκων* (δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή).
Κοινώς γιατί βρε tarantoula να δώσεις calmivet? Έχεις προσπαθήσει αργά και σταθερά να συνηθίσει το σκυλί σου το αυτοκίνητο όπως σου λέει η I.Kyveli και δε γίνεται και το σκυλί είναι υπερβολικά αγχωμένο/τρελαίνεται στους εμετούς? Αν όχι, πρώτα δοκιμάζεις τα πάντα και μετά καταφεύγεις στο ηρεμιστικό.
*(Αν ήταν να μου δίναν εμένα ηρεμιστικό όταν ήμουν μικρή που για χρόοοονια ξερνοβολούσα σαν το γατί μέσα στο αυτοκίνητο, τώρα κάθε φορά που έμπαινα σε αυτοκίνητο έπρεπε να κουβαλάω φαρμακείο μαζί μου).
Α, τώρα είδα και τα παραπάνω 2 ποστς. Αν είναι μόνο το στρες, βοηθάει πολύ να κάνεις ευχάριστη την εμπειρία, αν όχι μέσα στο αυτοκίνητο, τουλάχιστον εκεί που πας. Δηλαδή αν το βάζεις στο αυτοκίνητο μόνο για να το πας π.χ. στον κτηνίατρο, πάντα αγχωμένο θα ναι. Αν το βάζεις στο αυτοκίνητο και συχνά ο προορισμός είναι ένα μέρος που θα περάσει πολύ καλά, πολύ πιθανόν μετά να ψοφάει να μπει γιατί θα "λαχταράει" να φτάσει εκεί που πάτε.