ΣΚΥΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Στην περιοχή μου υπάρχουν 3 περιπτώσεις σκύλων που κακοπερνάνε.
Η μία περίπτωση είναι σε ακριβώς γειτονική οικογενειακή τριπλοκατοικία. Έχουν ένα χάσκυ που ο παπούς το αγαπάει πολύ αλλά η κόρη δεν το θέλει με τίποτα. Το έχουν συνέχεια στον κήπο και κλαίει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τώρα τελευταία μάλιστα επειδή είναι δραπέτης (τι να κάτσει να κάνει το ζωντανό ) το δένουν κιόλας. Κυριολεκτικά ουρλιάζει συνέχεια. Και τώρα που γράφω ουρλιάζει.

Τους έχω μιλήσει εδώ και πολύ καιρό. Πρώτη φορά όταν ήταν κουτάβι και βρεχόταν στο μπαλκόνι και έλειπαν όλοι. Μου είπαν ότι το αγαπάνε, μπλα μπλα μπλα, και ότι έλειπαν για αυτό την είχαν έξω, ότι θα την κατεβάσουν στον κήπο κλπ κλπ κλπ...
Πρόσφατα τους ξαναμίλησα και μου είπαν ότι την δένουν γιατί το σκάει , και μου πέταξε και η γιαγιά ότι μακάρι να την χάναμε αλλά τα παιδιά μου την αγαπάνε..@@ την αγαπάνε αλλά τέλως πάντων.

Σκεφτόμουν να επικοινωνήσω με την φιλοζωϊκή μας και να πω στην υπεύθυνη της περιοχής που μιλάμε και πολύ φιλικά το πρόβλημα και να τους μιλούσαν πιο επίσημα. Και αν συναινέσουν να την προωθήσουμε για υιοθεσία. Τι λέτε για αυτό;

Άλλη περίπτωση πιο μακριά από το σπίτι: Δαλματίας σε κήπο δεμένο σε ένα δέντρο κοντά στην αυλόπορτα...Όποτε περνάμε από κει χτυπιέται κι έτσι το παρατήρησα ότι είναι δεμένο. Δεν έχω καλή ορατότητα μέσα στον κήπο να δω πολλά και ούτε ξέρω αν είναι μόνιμα δεμένο αλλά εικάζω εφόσον όποτε περνάω , ότι ώρα και να είναι, είναι δεμένο, ότι πρόκειται για κάτι μόνιμο...Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Τρίτη περίπτωση τσοπάνα φανταστική, μόνιμα παρατημένη σε μικρό κήπο, από την βαρεμάρα της γαυγίζει συνέχεια. Επειδή παλιότερα είχαν κι άλλους σκύλους αυτοί, μέσα, θα τους μιλήσω και πιστεύω να βγάλω άκρη...

D

Deleted member 14614

Guest
Το χάσκυ δηλαδή είναι δεμένο στον κήπο ή ελεύθερο? Είναι πολύ σημαντική η διαφορά. Θεωρώ ότιέτσι όπως το έχεις σκεφτεί, έχεις σκεφτεί την καλύτερη λύση για αυτή την περίπτωση!

Το Δαλματίας εφόσον είναι δεμένο, μιλάμε για παρανομία. Είναι στο δικό σου χέρι μέχρι που θέλεις να το φτάσεις.

Στην τρίτη περίπτωση, με βάση αυτά που γράφεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους μιλήσεις.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Τους εκανες παραπονα για διαταραξη κοινης ησυχιας, αυτοπροσωπως? Παραλληλα αφου τους μιλας ρωτα αν θελουν βοηθεια για να τους βρουν σπιτια κι ο,τι η γειτονια υποφερει και πες και κανενα παραπανισιο οτι ακουσες παραπονα και απο αλλους. Βαλε εσυ καμια αγγελια αν σου πουν οκ. Αφου ειναι "καθαροαιμα" θα βρουν σχετικα πιο ευκολα σπιτια αν δεχτουν να τα δωσουν. Αν δεν αλλαζει τιποτα η επομενη λυση ειναι η αστυνομια.