ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΩΤΙΤΙΔΑ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
puzzle said:
Πρεπει να ανυσηχω μηπως της δημιουργησει προβλημα στην ακοη της?
Η ωτοδεκτική ψώρα εάν δεν αντιμετωπιστεί και σε πολύ προχωρημένο στάδιο, μπορεί να προκαλέσει από δερματικά προβλήματα μέχρι και κώφωση, αλλά στην δική σου περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ισχύει, οπότε μην ανησυχείς άδικα! :wink:
Διάβασε ένα σχετικό παλαιότερο θεμα Ωτοδεκτική ψώρα και περαστικά στη μικρή σου! :D

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Χρησιμοποιώ δύο φορές το μήνα canidor και δεν έχω ωτίτιδες. Πριν είχαν συχνά γιατί βουτάνε σε λίμνη και ποτάμι.

Sissi

Member
27 Απριλίου 2009
5
0
καλησπέρα και από μένα
έχουμε ένα μαλτεζάκη είναι 8 μηνών και εδώ και πολύ καιρό έχει ωτίτιδα με χαρακτηριστικό σκούρο δάκρυ και λεκιάζει και το τρίχωμα τις γύρο από τα μάτια και την μύτη

την έχω πάει στο γιατρό και τις έχει δώσει
garamat σταγόνες για το αυτή τις και Sporanox μισή δόση την ημέρα 2 μέρες την εβδομάδα αλλά έχει περάσει η περίοδος που θα έπαιρνε το χαπάκι και ακόμα είναι το ίδιο.
Σας γράφω γιατί θα ήθελα μια γνώμη και από άλλους παθόντες ίσος και το τι κάνανε η τι πρέπει να κάνω και εγώ

ευχάριστο,
Παντελής

Sissi

Member
27 Απριλίου 2009
5
0
Καλώς ήρθες!!
Το sporanox είναι για τους μύκητες..
Κάνατε καλλιέργεια να υποθέσω και σας σύστησε αυτή την θεραπεία?
ναι είχε κάνει μια καλλιέργεια από το τρίχωμα τις στο πόδι που τις είχανε φύγει λίγες τρίγγες και φαινότανε το δέρμα της και συνέχεια το έγλειφε και το δάγκωνε αλλά μας είχε πει ότι η καλλιέργεια δεν έδειξε κάτι το περίεργο και ότι το sporanox είναι καλώ και για τα μάτια τις και τα αυτιά τις τώρα φυσικά τα έχουμε σταματήσει λόγο ότι τελειωσε η περίοδο όπως έγραψα, το πόδι της έχει γιατρευτεί σχεδόν ολοκληρωτικά πολύ λίγο δεν έχει τρίχωμα

φυσικά τα μάτια τις και το ξύσιμο του αυτιού τις συνεχίζεται με έντονο τρόπο
έχετε κάποια γνώμη τι μπορεί να κάνω

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Έδωσε έτσι φάρμακα χωρίς να ξέρει τι έχει ο σκύλος??
Εγώ για τα αυτιά μπορώ να σε συμβουλέψω μόνο..

Πάρτε δειγμα από το εσωτερικό του αυτιού για να δείτε σε τι οφειλεται το ξύσιμο.

Το πόδι και τα μάτια είναι άλλα 2 ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε ξεχωριστά, όχι ένα φάρμακο για όλα που μπορεί να είναι και άσχετο!

Sissi

Member
27 Απριλίου 2009
5
0
ναι είχε κάνει μια καλλιέργεια από το τρίχωμα τις στο πόδι που τις είχανε φύγει λίγες τρίγγες και φαινότανε το δέρμα της και συνέχεια το έγλειφε και το δάγκωνε αλλά μας είχε πει ότι η καλλιέργεια δεν έδειξε κάτι το περίεργο και ότι το sporanox είναι καλώ και για τα μάτια τις και τα αυτιά τις τώρα φυσικά τα έχουμε σταματήσει λόγο ότι τελειωσε η περίοδο όπως έγραψα, το πόδι της έχει γιατρευτεί σχεδόν ολοκληρωτικά πολύ λίγο δεν έχει τρίχωμα

φυσικά τα μάτια τις και το ξύσιμο του αυτιού τις συνεχίζεται με έντονο τρόπο
έχετε κάποια γνώμη τι μπορεί να κάνω
++ να προσθέσω και κάτι ακόμα
ο γιατρός μου είπε ότι για να γίνει καλά θα χρειαστεί να κάνει θεραπεία με Tylosin αλλα δεν έχει έρθει ακόμα το φάρμακο στην Ελλάδα και πωλείται μόνο στην Aμερική

μήπως ξέρετε που μπορώ να το βρω και αν το έχει χρησιμοποίηση κανείς??

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
++ να προσθέσω και κάτι ακόμα
ο γιατρός μου είπε ότι για να γίνει καλά θα χρειαστεί να κάνει θεραπεία με Tylosin αλλα δεν έχει έρθει ακόμα το φάρμακο στην Ελλάδα και πωλείται μόνο στην Aμερική

μήπως ξέρετε που μπορώ να το βρω και αν το έχει χρησιμοποίηση κανείς??
Tylosin είναι αντιβίωση, ξέρει τελικά ο γιατρός που οφείλεται η ωτίτιδα η θα δοκιμάσει τα πάντα με την ελπίδα ότι κάτι θα πιάσει :confused:

Sissi

Member
27 Απριλίου 2009
5
0
Tylosin είναι αντιβίωση, ξέρει τελικά ο γιατρός που οφείλεται η ωτίτιδα η θα δοκιμάσει τα πάντα με την ελπίδα ότι κάτι θα πιάσει :confused:
καταρχάς ευχάριστο για τα μηνύματα σας

αποφάσισα ότι για να είμαι πιο κατατοπισμένος θα πάω σε άλλο γιατρό για να έχω και μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημα

όσο αφορά για το Tylosin απευθύνετε για το πρόβλημα με τα ματια τις που βγάζει αυτό το καφετή χρώμα τα δάκρυα τις

όταν έχω νεότερα θα ξαναγράψω

ευχάριστο και πάλι

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
gia τα maltese και τις καφέ τσίμπλες μην δίνετε φάρμακα αδίκως.
είναι μία ράτσα με άπειρες τρίχες με σχετικά γουρλωτά ματάκια και είναι αναπόφευκτο οι τρίχες να μπαίνουν στα μάτια του σκύλου, αποτέλεσμα όλων αυτών να τσιπλιάζει συχνά,
επειδή και ως ράτσα η τσίμπλα τους είναι καφέ..... δ3εν αποφεύγετε με τίποτα το βάψιμο του τριχώματος...
στο εξωτερικό και μόνο σε εκθεσιακά σκυλιά για να κρύψουν το βάψιμο χρησιμοποιούν κάποια σπρέυ τα οποία συστήνω να αποφεύγετε για αισθητικούς λόγους να τα χρησιμοποιείτε.
αν κόψετε τα μαλλιά αρκετά κοντά, θα δημιουργήσετε πρόβλημα στα ματάκια τους από την υπερβολική έκθεση στο φως.
όταν ακόμα τα μαζεύετε με κοκκαλάκι να φροντίζετε΄η τουφίτσα που αφήνετε να μπορεί να σκεπάζει λίγο τα ματάκια του.
για τα αυτιά και τις ωτίττιδες δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα πέραν των όσων ο γιατρός σας θα σας πεί έπειτα από προσεκτική εξέταση του σκύλου.
οι καφέ τσίμπλες στα maltese είναι φυσιολογικές και δεν καταπολεμούνται.!!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έχω την εντύπωση ότι οι καφέ τσίμπλες είναι φυσιολογικές στα maltese....

EDIT:Με πρόλαβες GrDane!!!

Sissi

Member
27 Απριλίου 2009
5
0
gia τα maltese και τις καφέ τσίμπλες μην δίνετε φάρμακα αδίκως.
είναι μία ράτσα με άπειρες τρίχες με σχετικά γουρλωτά ματάκια και είναι αναπόφευκτο οι τρίχες να μπαίνουν στα μάτια του σκύλου, αποτέλεσμα όλων αυτών να τσιπλιάζει συχνά,
επειδή και ως ράτσα η τσίμπλα τους είναι καφέ..... δ3εν αποφεύγετε με τίποτα το βάψιμο του τριχώματος...
στο εξωτερικό και μόνο σε εκθεσιακά σκυλιά για να κρύψουν το βάψιμο χρησιμοποιούν κάποια σπρέυ τα οποία συστήνω να αποφεύγετε για αισθητικούς λόγους να τα χρησιμοποιείτε.
αν κόψετε τα μαλλιά αρκετά κοντά, θα δημιουργήσετε πρόβλημα στα ματάκια τους από την υπερβολική έκθεση στο φως.
όταν ακόμα τα μαζεύετε με κοκκαλάκι να φροντίζετε΄η τουφίτσα που αφήνετε να μπορεί να σκεπάζει λίγο τα ματάκια του.
για τα αυτιά και τις ωτίττιδες δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα πέραν των όσων ο γιατρός σας θα σας πεί έπειτα από προσεκτική εξέταση του σκύλου.
οι καφέ τσίμπλες στα maltese είναι φυσιολογικές και δεν καταπολεμούνται.!!!!
ευχάριστο για την πολύτιμη αυτή απάντηση και τους 2ο

νομίζω ότι τώρα είμαι πιο ήσυχος και δεν θα ταλαίπωρο και το σκυλάκι με φάρμακα
όσο αφορά την ομορφιά τις είναι δεδομένη και δεν με πειράζει το λίγο καφέ τρίχωμα που έχει εγώ φοβόμουνα μην ταλαιπωρείται το σκυλάκι για αυτό το έψαχνα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.062
Νεότερο μέλος
Hroula