ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΩΤΙΤΙΔΑ

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Καλημερα και καλη εβδομαδα,
την παρασκευη μετα τη δουλεια πηγα μια βολτιτσα απο την κτηνιατρο να ριξει μια ματια στην μικρη μου ετσι προληπτικα και εντελλει φυγαμε απο 'κει με ασθενεια.Ωτιτιδα παρακαλω,πρωτη φορα το ακουσα αυτο οτι παθαινουν δηλαδη και τα σκυλια ωτιτιδα.Εγω δεν ειχα καταλαβει κατι και ουτε αυτη μου εδειξε να ποναει η να δυσανασχετει.Γνωριζει κανεις καποια πραγματα παραπανω για τετοιου ειδους ασθενεια :?: :?: :?: Εχω παθει πλακα παντως με την ευαισθησια του ζωου αυτια ,ματια 3 φορες τη μερα καθαρισμα κ.τ.λ.Οχι οτι δεν εχω ορεξη να ασχολουμαι με ολα αυτα,καθε αλλο απλα μ'εχει πιασει φοβια στο μελλον τι πορεια θα εχουμε....

winston

New Member
25 Σεπτεμβρίου 2007
2
0
Καλισπέρα Luna
ως κάτοχος bulldog φυσικά και γνωρίζω κάτι λίγα από ωτίτιδες...δηστυχώς
Κατ'αρχάς να σου πώ ότι λογικά θα περίμενα να η μικρή σου να παρουσιάζει κάποια εμφανή εξωτερικά συμπτώματα όπως έντονη διάθεση ξυσίματος του αυτιού της με το πόδι της ή έναντι κάποιου σταθερού σημείου (τύχου..καναπέ κλπ). Εαν όχι, ενδεχόμενα να μην έχει ακόμη προχωρήσει πολύ. Ακόμη θα πρέπει ο κτηνίατρος σου να διαγνώσει εάν πρόκειται για εσωτερική (πιο σοβαρά) η εξωτερική ωτίτιδα η οποία και είναι συνηθέστερη και από όσων γνωρίζω εξωτερικά ανιχνέυσιμη ...δηλαδή θα πρέπει στο εσωτερικό μέρος των αυτιών της να φαίνονται μικρές φωλίδες (σαν φουσκάλες με πίο) ή κάποιου είδος ερεθισμός ορατός. Γενικά όπως και στους ανθρώπους η ωτίτιδα είναι ύπουλη δηλαδή μπορεί από το να μην εκδηλωθεί τίποτα και να αντιμετωπιστεί συντηρητικά με σταγόνες ή να επιφέρει έντονο πόνο (ακόμη δε και ρίξη τυμπάνου) και να χρειάζεται αντιμετώπιση με αντιβίωση που συνήθως πρέπει να περιέχει Αμοξικιλλίνη ή /και Σουλφαμεθο-ξαζόλη. Γι'αυτά θα σου πέι λοιπόν ο γιατρός σου συγκεκριμένα τι πρέπει (και αν πρέπει!) να πάρει τίποτα...αν και γενικά είμαι κατα των φαρμάκων..η ωτίτιδα είναι όπως είπα ύπουλη και πρέπει να προληφθεί..
εύχομαι να βοήθησα...περαστικά σας!

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Ευχαριστω winston για την βοηθεια,περιπου αυτα μου ειπε και η γιατρος απ'οτι καταλαβα επειδη μας εδωσε σαν αγωγη κατι γαλακτωδης σταγονες για τα αυτια πρεπει να ειναι σε αρχικο σταδιο δεν υπαρχουν ομως φουσκαλες η΄ πυο κ.τ.λ. μονο μαυρα κομματακια σε ζελεδοειδη μορφη οπως οι τσιμπλες μεσα στ'αυτια και πιο πολυ στο ενα.Τελοσπαντων ελπιζω να γινει καλα μεχρι την ερχομενη Κυριακη που τελιωνει η θεραπεια.Μακαρι :!: :!: :!:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Luna07, η αλοιφή (πιθανόν Otomax) που σου έδωσε ο κτηνίατρος για τα αφτιά τις μικρής πρέπει να βοηθήσει επειδή γράφεις ότι η ωτίτιδα δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο, μετά από 2-3 μέρες να δεις διαφορά στα αφτιά, πρέπει να τελειώσεις την θεραπεία όπως σου είπε ο γιατρός. Σε περίπτωση που δεν βοηθήσει η αλοιφή να σας πει για αντιβίωση. Μετά κάθε μέρα να κάνεις έλεγχο στα αφτιά. Για τα μάτια γιατί 3 φορές την ημέρα καθαρισμός ? Εγώ καθαρίζω τα μάτια της σκύλας μου 1 φορά κάθε πρωί και είναι ok :) .

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
magi said:
Luna07, η αλοιφή (πιθανόν Otomax) :) .
Magi,δεν λεγεται ετσι το φαρμακο ειναι σε σταγονες δεν το θυμαμαι απ'εξω γιατι το εχω σπιτι.Το ενα αυτι παντως ηδη εχει διαφορα απο το αλλο προς το καλυτερο.Οσο για τα ματια πιστεψε με μου'ρχεται να κλαψω.Ειναι καταλευκη και γινεται καφε η περιοχη γυρω απο τα ματια απο τις τσιμπλες και το δακρυσμα.Μου ειχαν πει οτι ετσι ειναι τα maltese αλλα τετοιο πραγμα δεν περιμενα.Οταν ειχα το ΑΚΙΤΑ με μια υγρη πετσετουλα κι εγω μια φορα τη μερα του καθαριζα τα ματια.Τι να πω :?: :cry: :cry: :cry:

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Τα μάτια να τα καθαρίζεις με φυσιολογικό ορό. Το χαμομήλι επίσης κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά στην περίπτωσή σου θα βάψει το τρίχωμα κοκκινωπό.
Αν τα δάκρυα στα μάτια είναι υπερβολικά, μήπως θα πρέπει να το κοιτάξεις για εντρόπιο ή εκτρόπιο; Μπορεί καμιά φορά και τρίχες από τα βλέφαρα να γυρνάνε προς τα μέσα και να ενοχλούν τα μάτια του σκύλου.
Για τα αυτιά εμείς χρησιμοποιούμε αραιά και που την αλοιφή panalog και έχουμε αποφύγει τις ενοχλητικές ωτίτιδες. :idea:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
μονο μαυρα κομματακια σε ζελεδοειδη μορφη οπως οι τσιμπλες μεσα στ'αυτια και πιο πολυ στο ενα
Για οτοδεκτικη ψωρα (Otodectes cynotis) μου ακουγεται!
Και μαλλον dexoryl σου εχει γραψει τοτε!

Ειναι παααρα πολυ συχνο φαινομενο και αιτια οτιτιδων!
Μερχι και ο γατος μου, που δεν βγαινει ποτε εξω (μονο στο βαλκονι και στις διακοπες στο εξοχικο) ειχε κολλησει μια φορα!

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
FrenchieFan said:
Για οτοδεκτικη ψωρα (Otodectes cynotis) μου ακουγεται!
Και μαλλον dexoryl σου εχει γραψει τοτε!
Ακριβως αυτο ειναι το φαρμακο και γραφει για εξωτερικη ωτιτιδα και ωτοδεκτικη ψωρα οπως ειπες.Σωστα :!:...με το quote τα εκανα σαλατα,συγνωμη :oops: :oops:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
δυστυχώς και η Μάγια μας έχει.Τις τελευταίες μέρες κούναγε συνέχεια το κεφάλι της και έτριβε τα αυτιά της στο πάπλωμά της.Εμάς η γιατρός μας έγραψε την ORIDERMYL και διαφορετικό σωληνάριο για το κάθε αυτί γιατί λέει πως μπορεί να φύγει το παράσιτο από το ένα αυτί και το άλλο να είναι ακόμα μολυσμένο και να κολλήσει και το υγιές αυτί από το σωληνάριο της κρέμας. :idea:
επίσης ψέκασμα με frontline spray γιατί η ψώρα αυτή μεταδίδεται με το ξύσιμο και στο σωμα τους.
Εμάς μας είπε πως η θεραπεία κρατάει ένα μήνα και πως δεν θα τη σταματήσουμε ακόμα και αν η κλινική εικόνα βελτιωθεί.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Καλό είναι πάντως τα αυτιά τους να ελέγχονται και να καθαρίζονται κατά καιρούς με τα κατάληλα καθαριστικά σκευάσματα ώστε να περιορίζονται οι περιπτώσεις μολύνσεων.το πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται αυτό εξαρτάται απο το είδος των αυτιών τους.πιο συχνά χρειαζεται να καθαρίζονται τα αυτιά που η κοιλότητα τους δεν αερίζεται επαρκώς.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
μα πιστεύω πως δεν πρόκειται για έλλειψη καλής υγιεινής των αυτιών,αλλά για παράσιτο που κολλάει από άλλο σκύλο ή γάτα ή το περιβάλλον(δύσκολο).Άρα και να τα καθαρίζεις κάθε μέρα(που απαγορεύεται)δεν πρόκειται να το προλάβεις....νομίζω.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Σωστά τα λες.
Αλλά δεν γράφω πουθενά για καθημερινό καθαρισμό.
Το αναφέρω για αυτούς που πιθανόν δεν γνωρίζουν ,και μπορουν να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις , περιλαμβάνοντας και τον καθαρισμό των αυτιών στα γενικότερα πλαίσια της υγιεινής τους. :wink:

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
μιας και εχω κοκερ ,φυσικο και αυτες τις μερες να εχει και μενα
θεματακι με τα αυτια της.σκουρα κομματια μεσα,στην αρχη τα καθαριζα μονος μου,μετα επειδη μυριζαν κιολας πηγαμε στο γιατρο.
αποτελεσμα να παρουμε OTISEPTIL (ΤΑFARM) το οποιο ειναι αντισηπτικο
καθαριστικο του εξω ακουστικου πορου,με το οποιο το ολο θεμα τελειωσε
σε μια βδομαδα.βεβαια μια φορα την εβδομαδα το κανουμε παλι με το ιδιο σκευασμα προληπτικα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ αυτό που ξέρω προληπτικά.. ,είναι ότι τα σκυλάκια με κάτω τα αυτάκια είναι πιο επιρρεπείς σε ωτίτιδες και τέτοια συγκριτικά με τα σκυλάκια με πάνω τα αυτάκια..,γιατί αυτά που είναι πάνω, αερίζονται και είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθεί κάποιο μικρόβιο..Επίσης κάνουμε ταχτικά έλεγχο με το να τα μυρίζουμε(μυρίζουν σαν ξινισμένο τυρί..)και τακτικός καθαρισμός από τον κτηνίατρο η το κομμωτήριο..,είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζονται..
μεγάλη προσοχή σε εκείνα που είναι πάνω τα αυτάκια στο μπάνιο..(πάντα με βαμβάκι)και μετα καλο στέγνωμα.
Οσον αφορά τα ματάκια ,καθημερινός στις "τσιμπλιτσες" με χαμομήλι..και στην περίπτωση στα "μακριτριχα" σκυλάκια που η κομμώτρια έχει κάνει το λάθος και κόψει τις τριχούλες κοντά στα ματια ,εκείνες μεγαλώνοντας γδέρνουν το φακό του ματιού σαν αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες "τσιμπουλες"..,οποτε εκεί καλο είναι να μπαίνει ένα κολιριακι..
Δυστυχώς οι τρίχες αν κοπούν κοντα στα ματια ,κάνουν πολύ καιρό οι συγκεκριμένες να ξαναμακρινουν..εγώ πάντως την είχα πατήσει.. :?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
LUNA07 said:
Καλημερα και καλη εβδομαδα,
την παρασκευη μετα τη δουλεια πηγα μια βολτιτσα απο την κτηνιατρο να ριξει μια ματια στην μικρη μου ετσι προληπτικα και εντελλει φυγαμε απο 'κει με ασθενεια.Ωτιτιδα παρακαλω,πρωτη φορα το ακουσα αυτο οτι παθαινουν δηλαδη και τα σκυλια ωτιτιδα.Εγω δεν ειχα καταλαβει κατι και ουτε αυτη μου εδειξε να ποναει η να δυσανασχετει.Γνωριζει κανεις καποια πραγματα παραπανω για τετοιου ειδους ασθενεια :?: :?: :?: Εχω παθει πλακα παντως με την ευαισθησια του ζωου αυτια ,ματια 3 φορες τη μερα καθαρισμα κ.τ.λ.Οχι οτι δεν εχω ορεξη να ασχολουμαι με ολα αυτα,καθε αλλο απλα μ'εχει πιασει φοβια στο μελλον τι πορεια θα εχουμε....
Μην ανησυχείς..όλα αυτά είναι φυσιολογικά και μέσα στο πρόγραμμα..καμια πορεία δεν θα έχετε..
Είναι σαν τα μωρά..που θα κρυώσουν,θα έχουν παιδικές..και τέτοια..απλά τα μωρά μεγαλώνουν, τα σκυλιά είναι αιώνια μωρά..
Aλλα όλα τα κανεις αυθόρμητα..όπως στα μωρά σου..στην γιαγιά σου..σε ότι αγαπάς..
Αν εσύ προσεχεις και τηρεις κάποια πράγματα που πρέπει στο να είναι υγιής από την δικη σου πλευρά ..,τότε μην ανησυχείς σε τίποτα..,σε όλους μας μπορεί να συμβεί κάτι..δεν πρέπει να σκέφτεσαι έτσι..Δεν ξέρω αν είναι το πρώτο σου σκυλάκι..,αν είναι απλά έχεις να μάθεις πολλά..,σαν το πρώτο παιδί..στο δεύτερο είμαστε πιο έμπειροι..
Αλλα ναι.. έχουν και αυτά την φροντίδα τους ,αλλα πες μου.. πόση χαρά σε γεμίζει ένα σκυλίσιο τους φιλί...είναι υπέροχα πλασματα.. :wink: :p

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Την τσιμπήσαμε κι εμείς την ωτίτιδα....... Και δυστυχώς την καταλάβαμε σε προχωρημένο στάδιο, αφού το αυτί έγινε κατακόκκινο κι έβγαλε υγρά. Αυτό με τη μυρωδιά που αναφέρει η kango δυστυχώς μόλις τώρα το πρόσεξα που ξαναδιάβασα τα προηγούμενα ποστ.
Τώρα θα παίρνει για δέκα μέρες αντιφλεγμονώδη, αντιβίωση και σταγόνες στα αυτιά και είδομεν.......... :(

Τη μάτιασα τη μικρή μου, ενάμιση χρόνο τώρα δε μου'χε πάθει τίποτα...

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
εμας ο Κουκι(γιορκι) μια φορα επαθε ωτιτιδα και το καταλαβα αμεσως.
Εξυνε το αυτι του κι οταν το ειδα, ηταν κοκκινο. Πηρε σταγονες 2-3 μερες κι ηταν οκ! :wink:

Παντως εμας ο κτηνιατρος μας ειπε οτι δε χρειαζεται να τους τα καθαριζουμε! "Αν τα καθαριζεις" λεει "γινονται πιο ευαισθητα... καλυτερα να μενουν με βρωμιτσα!"
Δε του τα καθαριζω λοιπον ποτε.Και δεν εχει παθει καμια φορα απο τοτε, τιποτα.....

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
marga said:
Παντως εμας ο κτηνιατρος μας ειπε οτι δε χρειαζεται να τους τα καθαριζουμε! "Αν τα καθαριζεις" λεει "γινονται πιο ευαισθητα... καλυτερα να μενουν με βρωμιτσα!"
Δε του τα καθαριζω λοιπον ποτε.Και δεν εχει παθει καμια φορα απο τοτε, τιποτα.....
Και μας μάς το έχει πει αυτό κτηνίατρος "τα αυτια δεν τα πειράζουμε".Αλλά για πόσο καιρό να τα αφήσουμε βρόμικα?

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
εγω ελεγχω του Κουκι και τα αυτια και τα δοντια.
Και τα αυτια του ποτε δε μυριζουν ή δειχνουν βρωμικα. Ακομα κι οταν μετα απο 1 6μηνο παμε στο γιατρο και τα κοιταει, ελαχιστες φορες θελουν καθαρισμα

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Δυστυχως και η μικρη μας εχει οτοδεκτικη ψωρα...μας εβαλε ο γιατρος και το ειδαμε στο μικροσκοπιο..κατι σαν κατσαριδουλα εμοιαζε..
Το καταλαβε επειδη το ενα αυτακι μας ειναι πεσμενο,πηρε δειγμα το εβαλε στο μικροσκοπιο...και να τη η ψωρα μας...
Πρεπει ομως να ειναι ψιλοσοβαρη η κατασταση γιατι μας εδωσε αγωγη για ενα μηνα..
Aurikan drops (αν δεν κανω λαθος)...
10 σταγονες σε καθε αυτι μια φορα την ημερα..και μετα απο δεκα μερες θα της βαζουμε 10 σταγονες ανα 3 μερες για ενα μηνα..
Πρεπει να ανυσηχω μηπως της δημιουργησει προβλημα στην ακοη της?

Μου ειπε οτι κολλαει μονο απο αλλα σκυλια η ασθενεια..