ΣΚΑΨΙΜΟ ΚΗΠΟΥ

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πολλά σκυλιά σκάβουν για να βρουν μέρος να κοιμηθούν. Με το σκάψιμο αφήνουν την μυρωδιά τους κάτω για να νιώσουν ασφαλείς να ξαπλώσουν και να πάρουν το υπνάκο τους.
Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί διαβάζοντας το θέμα κατάλαβα ότι πήγατε πρόσφατα στο εξοχικό σας. Ο σκύλος σου έχει κάποιο μέρος που πάει και κοιμάται ή πηγαίνει όπου νάναι και ξαπλώνει?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
ο τελευταιος σκυλος που ειχα κοιμοταν στον καναπε.καθε τοσο ξυπναγε αρχιζε να ''σκαβει'' τον καναπε για ενα λεπτο και ξανα κοιμοταν στο σημειο που ειχε ''σκαψει''.
δεν ειχα καταλαβει τον λογο που το εκανε ακριβως,αλλα σιγουρα καποιο ενστικτο τον οδηγουσε εκει.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
ο τελευταιος σκυλος που ειχα κοιμοταν στον καναπε.καθε τοσο ξυπναγε αρχιζε να ''σκαβει'' τον καναπε για ενα λεπτο και ξανα κοιμοταν στο σημειο που ειχε ''σκαψει''.
δεν ειχα καταλαβει τον λογο που το εκανε ακριβως,αλλα σιγουρα καποιο ενστικτο τον οδηγουσε εκει.
Και ο δικος μου το κανει συνεχεια αυτο! Και παντα λεω στην μαμα μου "Κοιτα τον, στρωνει το κρεβατι του!"

Χαχαχαχα!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Και ο δικος μου το κανει συνεχεια αυτο! Και παντα λεω στην μαμα μου "Κοιτα τον, στρωνει το κρεβατι του!"

Χαχαχαχα!
εμενα ο μαντραχαλας ξε-στρωνε το κρεβατι του.

αυτο το ατιμο ριχταρι του καναπε ειχα βερεθει να το στρωνω

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σε σκύλο που έχει πραγματικό πάθος με το σκάψιμο (βλέπε σχεδόν ΟΛΑ τα τερριέ!) βοηθάει να του επιτρέπεις το σκάψιμο σε ένα ειδικό σημείο!
Έχει απόλυτο δίκιο ο Φοίβος. Πράληλα μπορείς να μαζέψεις μερικά από τα κόπρανά του και να τα θάψεις στα σημεία που ΔΕΝ θέλεις να σκάβει.
Θέλει λίγο μυαλό κι υπομονή (και χρόνο να παραφιλάς ώστε να επιβραβεύεις και να διορθώνεις!) αλλά αξίζει τον κόπο...
.... στο τέλος έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, όμορφο κήπο ΚΑΙ ευτυχισμένο σκύλο.

Έχω ζήσει με τερριέ που ΛΑΤΡΕΥΕ το σκάψιμο. Δεν υπάρχει λόγος να του στερήσεις αυτήν την χαρά, μπορείς όμως να την "καθοδηγίσεις" ώστε να μην μοιάζει ο κήπος σου με ναρκοπέδιο.

Και εννοείται πως πρέπει να του μάθεις να σκάβει και με εντολή!
Έχει απίστευτη πλάκα και είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ με τέτοιο σκύλο!

Όσο για το ηλ. κολάρο, είναι μεγάλο το ρίσκο να πάνε ΠΟΛΥ στραβά τα πράγματα και μηδαμινές η πιθανότητες να βοηθήσει (χωρίς "παρενέργειες"). Φαντάζεστε μετά ο σκύλος να φοβάται γενικώς το χώμα;;;;

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Λοιπον διαβασα τις αποψεις ολων μεχρι τωρα,
και εβγαλα το συμπερασμα,
οτι το μονο που θα την "σταματησει"απο τις χωματουργικες εργασιες,
ειναι το eκολαρο,αλλα δεν θελω να το χρησιμοποιησω..
Το σκαψιμο το κανει συνηθως σε δεντρα που ειναι αφρατα και υγρα.
Ειναι και τα μονα σημεια που μπορει να το κανει,γιατι το υπολοιπο κτημα ειναι
νταμαρι.:D
Παντως μολις κανει τη διαολια της,
κανει την παπια και μολις τι πω τι εκανες εκει;
τρεχει πανω κατω περα δωθε για κανενα 5λεπτο και περναει ξυστα διπλα μου.
Λετε να το κανει επιτηδες για να παιξει μετα;
:):):)
Τι να κανω θα ζησω με αυτο το κουσουρι της
:)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
διάβασες τι είπε η Dr?
εμένα μου φάνηκε σωστή αυτή η άποψη.

με το κολάρο δεν θα λύσεις το πρόβλημα απά θα το κουκούλωσεις και ταυτόχρονα θα δημιουργήσεις άλλα.
υπάρχει τρόπος αρκεί να είσαι στην επιφυλακή για ένα διάστημα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω με τον απο πανω μου ^
Μεχρι πριν από λιγο κι εγω πιστευα ότι το ηλ. κολαρο είναι η μονη καπως σιγουρη μεθοδος, γιατι γνωριζω ότι καποιοι το καταφεραν.
Μετα από το ποστ της Ζιβαγκο όμως δεν θα το διακινδύνευα να εχω παρενεργειες.
Επισης, την λειτουργια του πρεπει να σου την δειξει οπωσδηποτε καποιος εκπαιδευτης (όπως πρεπει σε κάθε εκπαιδευτικο εργαλειο), χώρια που είναι πολύ ακριβο.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
μπορείς άνετα μέσα σε λίγες μέρες να δημιουργήσεις πολλές φοβίες σε ένα σκύλο που πότε δεν είχε παλιότερα κάνοντας χρήση ηλ.κολάρου.

και σίγουρα αν το κάνεις χρειάζεσαι την βοήθεια εκπαιδευτή όπως είπε και ο Άρης.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Είπε ο άνθρωπος οτι δε θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Πάντως εγώ έχω να πω συγχαριτήρια στη σκυλίτσα. Σε εκπαίδευσε πολύ γρήγορα! :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα Golden δεν έχουν μανία με το σκάψιμο...Στέλλα...
Σε αυτή τη περίπτωση τι κάνουμε? Η τι μπορεί να κάνει κάποιος όταν ο σκύλος του σκάβει όταν λείπει ο ιδιοκτήτης...όταν ο σκύλος αλλάζει σημεία στο κήπο επειδή βαρέθηκε το ίδιο σημείο η επειδή βρήκε τα κακά του θαμμένα, (το έχω κάνει και αυτό)...και όταν καμία εκπάιδευση, προσπάθεια και άλλες τακτικές δεν έχουν πιάσει???
Το yorkie μου...όντως , πριν κοιμηθεί σκάβει επί αρκετά λεπτά...και μετά κουλουριάζεται και κοιμάται...ευτυχώς στο κήπο δεν έχει σκάψει ακόμα, εκτός αν ακολουθεί το παράδειγμα του Keagan και δεν το έχω πάρει ακόμα χαμπάρι...

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Επαναφερω το θεμα για να μην ανοιξω καινουριο μιας και εχει σχεση με το σκαψιμο!

Ο Κερων σκαβει με 2 τροπους! Ο ενας ειναι οταν του δινεις καποιο κοκαλο(ειδικο για μασουλιμα) η ακομα και τη λιχουδια για τα δοντια του. Αντι να ασχοληθει παει αμεσως και τα θαβει! Το εκαναν σχεδον ολα τα σκυλια που ειχαμε αν και ποτε δεν καταλαβα το λογο! Οποιος γνωριζει κατι μπορει να μου πει!

Ο δευτερος και πολυ περιεργος ειναι: Παει στα λουλουδια μικρα, μεγαλα, τριανταφυλλιες, διαφορα, σκαβει πολυ πολυ προσεκτικα γυρω γυρω χωρις να τραυματισει το φυτο και μολις φτασει σε καποιο σημειο που μπρει να το τραβηξει, το πιανει με τα δοντια, το βγαζει και το ακουμπαει παραδιπλα παλι χωρις να το τραυματισει! Ουτε τα δαγκωνει ουτε παιζει μαζι τους απλατα βγαζει και τα ακουμπαει πιο διπλα!
Τι συμπεριφορα ειναι αυτη? Γιατι μπορει να το κανει?

Λυση για τα λουλουδια βρηκαμε υπαρχει ενα σκευασμα ειδικο με απωθητικη μυρωδια για σκυλους και γατες. Αλλα ηταν πραγματικα πολυ περιεργο αυτο που εκανε γι'αυτο και το αναφερω!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και εγω τα ιδια,, εσκαβε ξεριζωνε εθαβεμμμ αλλα περιεφραξα τον κηπο και ησυχασα,, αν και καπου καπου κανει κατι τρελα αλματα και μπουκαρει μεσα,,, ειδικα αν δει να σκαλιζω το κηπο θα κανει χιλια δυο ακροβατικα οταν λειπω να μπει μεσα,,,

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Λοιπόν αν μάθετε ότι βρέθηκαν αρχαία στου Στρέφη ή στα πέριξ από μανιακό σκύλο θα ξέρετε ότι είμαστε εμείς. Ο λόγος είναι ξεκάθαρο χόμπι!! Ούτε καν οι εχθροί (άλλοι αρσενικοί) δεν μπορούν να τον αποσπάσουν από την εντατική αυτή εργασία!!

Το χρησιμοποιώ ως μέγιστη επιβράβευση μετά από πολύ καλή βόλτα !

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Αν ο κήπος είναι ο δικός σας και δεν έχουν πρόσβαση άλλα σκυλιά, δοκιμάστε να θάψετε τα περιττώματά τους, στο σημείο που σκάβουν. Δεν θα ξανασκάψουν στο ίδιο σημείο... θα πάνε παραδίπλα.