ΣΚΑΨΙΜΟ ΚΗΠΟΥ

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μετα απο αναζητηση σχετικων θεματων,βρηκα το ,
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?6763-Δυο-νέα-προβλήματα&highlight=σκαψιμο+κηπου
και επειδη δεν βρηκα εμπεριστατωμενη απαντηση ανοιξα νεο.
Λοιπον το θεμα ειναι,οτι η μπεμπα τωρα τελευταια,που μενουμε στο εξοχικο,στα τεσσερα στρεματα του οποιου υπαρχουν περι τα 120 δεντρα,εχει μεταλαχθει σε "μετροποντικα".
Συγκεκριμενα,κατα διαστηματα εχει καταστρεψει τον λαχανοκηπο,1-2 φορες,και σε συγκεκριμενα δεντρα,ανοιγει ,οχι απλα λακους,αλλα λαγουμια σαν το σταθμο του Μετρο στο Συνταγμα.
εκει απο οτι εχω δει προσπαθει να θαψει,
αλλα δεν ολοκληρωνει ποτε,
κοκκαλα μπαλακια και αλλα συμπρακαλα.
Ακουω ιδεες :confused:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Περιφράζεις ότι δεν θέλεις να σου χαλάει, ή περιορίζεις το τρωκτικό σου σε ασφαλές τμήμα των τεσσάρων στρεμάτων.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σίγουρα, αν υπάρχουν μέρη στο χωράφι που δεν θες να σκάβει πρέπει να τους περιορίσεις!
Από κει και πέρα το ζήτημα είναι ο λόγος για τον οποίο σκάβει....
Υπάρχει περίπτωση να σκάβει από βαρεμάρα.
Υπάρχει περίπτωση να ακούει κάτι εκεί από κάτω, σωλήνες που περνάει νερό, τρωκτικά κτλ....
Υπάρχει περίπτωση να σκάβει για να φτιάξει φωλιά αν είναι κοντά στον οίστρο ή μετά τον οίστρο.
Υπάρχει περίπτωση να σκάβει γιατί συνήθως είναι πιο δροσερά να ξαπλώνει μέσα στις τρύπες....
Υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι λόγοι που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή....

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Περιφραζεις τον χωρο που θελεις να προστατεψεις περισσοτερο, π.χ. λαχανοκηπος, και της φτιαχνεις και κατι σαν σκαμμα που θα ειναι αποκλειστικα δικο της για να σκαβει οσο θελει.

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Περιφραζεις τον χωρο που θελεις να προστατεψεις περισσοτερο, π.χ. λαχανοκηπος, και της φτιαχνεις και κατι σαν σκαμμα που θα ειναι αποκλειστικα δικο της για να σκαβει οσο θελει.
Το εκανα για τον Λαχανοκηπο,
και δεν ξαναπηγε.
Foibos
Απο βαρεμαρα δεν νομιζω
Σωληνες και τρωκτικα δεν παιζουν
Για φωλια και οιστρο παιζει να ειναι ετσι
Για δροσια ειναι πιθανο γιατι το κανει σε φρεσκοποτισμενα δεντρα,μολις στεγνωσει λιγο η λασπη.
Παντος στις τρυπες κοντα,κουβαλαει διαφορα για θαψιμο.
Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να την περιορισω.
Ισως ειναι πιο ευκολο η περιφραξη.
Αλλα σε αυτη την περιπτωση εχει αλλα 100 τοσα σημεια να σκαψει,και δεν ειναι εφικτο να περιφρακτουν ολα.
Να υπηρχε κατι μαγικο να το βαζω στα δεντρα και να πηγαινει να σκαβει στο υπολοιπο κτημα:confused:

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Εχει σκαμα με μαρμαροσκονη,
Αλλα μετα απο ερευνες μηνων,
δεν βρηκε Χρυσο και αφησε τις στοες να χασκουν.
:):):):):):)

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Αλλα μετα απο ερευνες μηνων,
δεν βρηκε Χρυσο και αφησε τις στοες να χασκουν.
:):):):):):)
Χαχαχαχα! Χρυσοθυρας η δικια σου!

Μηπως δεν εκτονωνεται αρκετα και διοχετευει ολη της την ενεργεια στο σκαψιμο? Προσπαθησε να την κουρασεις λιγο παραπανω στην βολτα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Δεν μπορείς να κάνεις "τοιχάκια" γύρω από τους κορμούς, με τούβλα ή τσιμεντόλιθους;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κοίτα, στα δέντρα ή εκεί που φυτεύεις είναι πάντα σκαλισμένο, αφράτο και υγρό το χώμα με αποτέλεσμα πάντα να προτιμάει εκεί να σκάβει....
Εμείς τον κήπο μια περίοδο τον είχαμε σαν ναρκοπέδιο....συρματόπλεγμα γύρω από σχεδόν κάθε δένδρο....

Ίσως αν προσφέρεις αντίστοιχης "ποιότητα" χώμα εκεί που επιτρέπεις το σκάψιμο να καταφέρεις να προκαλέσεις να σκάβει εκεί....

Τώρα από άποψη εκπαίδευσης δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι.....ας ακούσεις καλύτερα αν έχουν ναπροτείνουν κάτι οι εκπαιδευτές που γράφουν εδώ μέσα!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Σίγουρα, αν υπάρχουν μέρη στο χωράφι που δεν θες να σκάβει πρέπει να τους περιορίσεις!
Από κει και πέρα το ζήτημα είναι ο λόγος για τον οποίο σκάβει....
Υπάρχει περίπτωση να σκάβει από βαρεμάρα.
Υπάρχει περίπτωση να ακούει κάτι εκεί από κάτω, σωλήνες που περνάει νερό, τρωκτικά κτλ....
Υπάρχει περίπτωση να σκάβει για να φτιάξει φωλιά αν είναι κοντά στον οίστρο ή μετά τον οίστρο.
Υπάρχει περίπτωση να σκάβει γιατί συνήθως είναι πιο δροσερά να ξαπλώνει μέσα στις τρύπες....
Υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι λόγοι που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή....
υπαρχει περιπτωση να σκαβει απλα επειδη του αρεσει να σκαψιμο κα ανακαλυπτει καονουργιες μυρωδιες

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τώρα από άποψη εκπαίδευσης δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι.....
Υπάρχει εκείνο το τεράστιο θέμα περί σκαψίματος και e-collar αλλά δεν έχω κουράγιο ούτε να το βρω, πόσο μάλλον να το ξαναπιάσουμε για τον 11.000.000στό γύρο! :???: :D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Xotikouli, τώρα που το λες την θυμάμαι κι εγώ εκείνη την συζήτηση!!!!

υπαρχει περιπτωση να σκαβει απλα επειδη του αρεσει να σκαψιμο κα ανακαλυπτει καονουργιες μυρωδιες
Πιστεύω ότι αυτό σχετίζεται άμεσα με την βαρεμάρα και την εκτόνωση...αν δηλαδή του δώσεις πιο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές ίσως το σταματήσει!
Αλλά σίγουρα σε κάποια σκυλιά το να κοπεί το σκάψιμο είναι πολύ ζόρι εως αδύνατο για μένα.....

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
εμενα μ αρεσε που τον εβλεπα να σκαβει,το εκανε με ιδιετερο ζηλο.

ευτηχως δεν εχω κηπο.
οντως σε μερικα σκυλια ειναι δυσκολο να το κοψεις,κοντρα φυση σα να λεμε!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Υπάρχει εκείνο το τεράστιο θέμα περί σκαψίματος και e-collar αλλά δεν έχω κουράγιο ούτε να το βρω, πόσο μάλλον να το ξαναπιάσουμε για τον 11.000.000στό γύρο! :???: :D
Καλημέρα...
Σίγουρα οι "γνώστες¨" θα πουν ρευμα=σταματημα σκαψιματος οριστικά...

Θέμα δροσιάς....
Θέμα προηγουμενου σκύλου...
Θέμα βαρεμάρας...
Μανία σκαψίματος...
Τα νυχια του...
Το βρισκει ενδιαφερον...
κλπ...
1000 λογοι....

Αναλογα τι θες να κανεις θα πραξεις...

ΥΓ
Εγω ΄πάντως αφησα τον μικρο να σκαψει σε ενα σημειο για να βαλω μια τριανταφυλλια.. ;)
Κατα τα άλλα, πανικος... Καταστροφη...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ΥΓ
Εγω ΄πάντως αφησα τον μικρο να σκαψει σε ενα σημειο για να βαλω μια τριανταφυλλια.. ;)
Κατα τα άλλα, πανικος... Καταστροφη...
αυτό μου έδωσε ιδέα, σκάψιμο κατ'εντολή, οπου χρειάζεται να φυτέψω

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Ο πατέρας μου που έχει μια σκυλίτσα στο κτήμα την έχει μάθει και του σκάβει τις ελιές για καθάρισμα. Βέβαια 1-2 φορές το παράκανε κ έφτασε μέχρι τις ρίζες :) Σωστός γεωργός η Gina...

tasos250

Member
26 Οκτωβρίου 2009
8
0
Δραμα
Οι δικοί μου παντως (ημιαιμο γ.π και ροτ) σκαβουν για δροσια και για τυφλοπόντικες..
οπότε βρεχω καποιες απο τις λακουβες τους και την πέφτουν εκει χωρις να χρειαζεται να ανοιγουν αλλες για αν δροσιστουν..
για τους τυφλοποντικες δεν μπορω να κανω κατι και που και που βρισκω και κανενα τουνελ!
Γενικά πάντως νομιζω οτι περα απ΄την εκτόνωση ενα μεγάλο κοκκαλο που δεν μπορει να σπασει θα βοηθησει να περάσει πιο δημιουργικά την ωρα της..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
χα,χα,χα,....συγνώμη που γελάω...αλλά θυμήθηκα το παλιό θέμα με το σκάψιμο και τους αφορισμούς με τα e-collar...και είπα από μέσα μου...πάμε για τον γύρο 1.000.001!!!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα...είχα το ίδιο πρόβλημα και μου πήρε πολλά χρόνια να το λύσω...
Ο Keagan έσκαβε απίστευτα λαγούμια...μιλάμε για χιλιόμετρα και μία φορά παρά λίγο να χτυπήσει σωλήνα αποχέτευσης...
Και πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχουν σκυλιά που απλά σκάβουν από βίτσιο και τίποτε άλλο!!!
Μπορείς να δοκιμάσεις πολλά πράγματα για να το κόψεις ...αν το κάνει όταν είσαι στο σπίτι ...μπορείς να τη μαλώσεις τη στιγμή που το κάνει...μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη τιμωρία "εξ ουρανού"....να της κάνεις κάτι που την ενοχλεί πολύ τη στιγμή που πάει να σκάψει..(χωρίς να σε δει όμως)...να της φορέσεις το κολάρο που είναι για να μη γαυγίζουν....και τέλος...αν όλα αποτύχουν ...εγω προσωπικά δοκίμασα το e-cοllar και μπορώ να πω ότι με τον Keagan έπιασε...(βέβαια έχουν περάσει κάτι χρόνια και τώρα τελευταία έχει ξαναρχίσει το σκάψιμο, οπότε σκέφτομαι να κάνω μια επανάληψη)...
Τώρα μπορείτε να με πυροβολήσετε!!!!!!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, επειδη τυχαινει να γνωριζω ότι τα σκυλια σου τα εκπαιδευεις μονη σου (εξαλλου εχεις πολυχρονη εμπειρια)……

...η γνωμη μου είναι ότι ο καλος εκπαιδευτης δεν αποκλειει καμια μεθοδο και ουτε εχει κολληματα, αλλά είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιησει οτιδηποτε κρινει χρησιμο ή αναγκαιο και παντα με μέτρο.

Εξαλλου ισως εχουν δημιουργηθει πιο πολλα προβληματικα (και ανυπόφορα) σκυλια από τις υπερβολικες μεζεδομεθόδους παρά με το ηλ. κολαρο.

Τωρα πυροβοληστε εμενα αφοβα χωρις φοβο αλλά με παθος.