denis said:
Ολα τα κατάλαβα ...
Φάσκεις και αντιφάσκεις εξού και το VS που έβαλα, λες να μην χαρακτηρίζουμε σκύλους αλλά ανθρώπους, τότε γιατί διαχωρίζεις τις μεγάλες φυλές?
Επειδή μπορούν να κάνουν ζημιά? Και εσύ φίλε μου με το αμάξι σου μπορεί να είσαι πολύ μεγαλύτερος δημόσιος κίνδυνος από τον σκύλο μου ... μπορώ να πώ ότι είσαι αρρωστημένος που οδηγείς?
Επίσης υπάρχουν σκύλοι μικροί που μπορούν να σκοτώσουν σχεδόν ακαριαία έναν μεγαλύτερο. Αλλοι που κάνουν σαν νευρόσπαστα, λογω των ιδιοκτητών τους, όπως αυτοί που έχουν μεγάλα μερικές φορές είναι κάφροι, έτσι και αυτοί που έχουν μικρά μερικές φορές ξεχνούν ότι έχουν σκύλο ...
Με τέτοια ... φοβία, κάποτε θα την πατήσεις, και μπορεί να φταίς κιόλας ... κάποια κίνηση πανικού, φωνή ή απότομη αντίδραση θα ανάψει το φυτίλι ... και σίγουρα ο σκύλος σου δεν θα ξέρει πώς να φερθεί ... αν κάθε φορά που συναντάς μεγάλο σκύλο τον παίρνεις αγκαλιά πχ ...
και οταν βλεπεις ιδιοκτητες να εχουν τετοιας δυναμης μεγαλα σκυλια ,εγω θα ελεγα πως φτανει την διαστροφη κατι τετοιο..οταν υπαρχουν ιδιοκτητες που το σκυλι τους δαγκωνει ενα αλλο και αυτοι αντι να το μαζεψουν βγαζουν φωτογραφιες ..
sorry! ισως δεν το διατυπωσα καλα,επρεπε να πω ..και οταν βλεπεις ιδιοκτητες να εχουν τετοιας δυναμης μεγαλα σκυλια και το σκυλι τους δαγκωνει ενα αλλο και αυτοι βγαζουν φωτογραφιες εγω θα ελεγα πως φτανει στην διαστροφη..
Δεν μπορω να μην συσχετισω το μεγεθος, γιατι αν ημουν απεναντι και εβλεπα ενα πιτμπουλ να τρωει ενα αλλο θα φοβομουνα και για την δικη μου σωματικη ακαιρεοτητα..
Τωρα μικρο να σκοτωνει μεγαλο.. δεν το εχω ξαναακουσει αλλα να δαγκωνει σιγουρα..
Επισης συμφωνω πως αν εχεις μικρο και εισαι ασυνειδητος μπορει να ξεχασεις οτι εχεις σκυλι,αλλα δεν νομιζω οτι θα αποτελεσει και δημοσιο προβλημα..στην τελικη μια κλοτσια του δινεις..και αντε γεια..
Επισης οπως ειπα, δεν γενικευω τις ρατσες αλλα τους εκαστοτε ιδιοκτητες, επειδη αυτα που ακουγοντε συνηθως ειναι τα πολυ ασχημα περιστατικα που ειναι με μεγαλα σκυλια ,γι'αυτο τα λεω..και παλι τονιζω εκαστοτε!!
Τωρα εγω προσωπικα ..ναι !φοβαμαι! αλλα δεν περνω παραμασχαλα και τρεχω καθε φορα που βλεπω ενα μεγαλο σκυλι ,αλλα την κανω με ελαφρα(διακρητικα αλαζω δρομο),αν ομως μου ορμησει σκυλι.. βεββαιως και θα τον παρω αγκαλια και θα τρεξω ,δεν θα εχω πολυτελιες για αλλα..
Αλλα τονιζω !αν μου ορμησει!!!
Τωρα φυσικα και υπαρχουν υστερικα μικρα σκυλια και υστερικοι ιδιοκτητες,
αλλα επειδη το συγκεκριμενο post ηταν για τετοιου ειδους ατυχηματα και το προβλημα που αντιμετωπιζουμε εμεις που εχουμε μικρα, γιαυτο εξειδικευσα
στις πιο μεγαλες φυλες..
που οπως αναφερα πιο πανω δεν φταινε τα pitbull αλλα οι ιδιοκτητες ..
και golden να περνανε παλι σαλταρισμενα θα βγαινανε..
εχω προβλημα με τα quote!!