Νομίζω ότι ο Dogo εννοεί οποιαδήποτε δραστηριότητα θυμίζει στο σκύλο ότι είναι σκύλος: Βόλτα στο βουνό, ιχνηλασία, τρέξιμο, παιχνίδι, κολύμπι ακόμα και μέσα στο χειμώνα και όχι κούρεμα, πουλοβεράκι και καναπές.
Το "έπιασε" το νόημα η
ROTTIE...
Εννοώ πως δεν είναι ανάγκη να ξυρίζουμε τον σκύλο για δική μας ευκολία/γούστο παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (ιατρικές συνήθως).
Πρέπει να φροντίζουμε να είναι το τρίχωμα του σε καλή κατάσταση ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει και κρύο και ζέστη,με άλλους,ενδεδειγμένους τρόπους (καλή διατροφή,βούρτσισμα,πλύσιμο με σωστό τρόπο σε σωστή συχνότητα).
Να μη διατηρούμε τα σκυλιά μας στους 20- το καλοκαίρι και στους 26+ το χειμώνα,δεν κάνει καλό ούτε σε αυτά,ούτε σε εμάς,ούτε στο περιβάλλον.
Να κάνουμε δραστηριότητες με τα σκυλιά μας ανάλογες της φυλής τους και ανάλογες με την εποχή.
Να μη ταΐζουμε υπερβολικά (πολύ λίπος=πολύ ζέστη),ούτε πολύ φτωχά (λίγο λίπος=καθόλου προστασία στο κρύο).
οκ εγω κουρεψα το μαλτεζακι μου για χ λογους.και θα το παω το χειμωνα στην εξοχη.ρωτω δεν θα κρυωνει??????? να του βαλω ενα μπλουζακι ναι η οχι????? γιατι εδω στην αθηνα ισως και να μην κρυωνει αλλα καπου σε ενα ορεινο μερος?????? και μιλαμε για χειμωνα οχι για τωρα που ο καιρος παλευεται.εγω παντως θα του τα φορεσω,αλλα θα ηθελα και μια δευτερη αποψη.
Και εγώ θα σου πρότεινα στην συγκεκριμένη περίπτωση να του βάλεις και οι προλαλήσαντες που πρότειναν κάτι περισσότερο (παπουτσάκια,κλπ.),μπορεί να το είπαν χιουμοριστικά αλλά δεν έχουν και άδικο.
Μόνο το πουλοβεράκι δεν προφυλάσει πλήρως ένα ξυρισμένο Μαλτέζ από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αν οι βόλτες είναι μεγαλύτερες του "Το κάνω το τετράγωνο να κάνει κακάκια.".