Ροττ με μη τυπικό χαρακτήρα

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Το ροττ αυτό είναι σίγουρα η ντροπή των rottweilers.
http://www.youtube.com/watch?v=zvWQYTx2Law

Οφείλει ο αγοραστής να διαγνώσει το πρόβλημα στον χαρακτήρα του κουταβιού πριν την αγορά;
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται;
Φταίει ο αγοραστής γιατί "χάλασε" το κουτάβι;
Ο εκτροφέας δεν φέρει καμιά ευθύνη;
Εφόσον του ζητήθηκε σκυλί για εργασία δεν πρέπει να αντικαταστήσει το κουτάβι;
Είναι συχνό φαινόμενο τα δειλά ροττβάιλερ;
Μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η αλλαγή στον χαρακτήρα βάση και των εργασιακών πιστοποιητικών των γονέων;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να εξηγήσουμε τι βλέπουμε στο βίντεο.
(Εγώ επιπλέον, θα συγκρίνω την συμπεριφορά του κουταβιού στα βίντεο με αντιδράσεις του δικού μου σκύλου -μη τυπικό rott από byb- σε παρόμοιες συνθήκες.)

Στο πρώτο βίντεο το κουτάβι φοβάται, διστάζει να πάει προς την σακούλα και όταν η σακούλα σέρνεται στο πάτωμα, επιλέγει να φύγει έντρομο, γαβγίζοντας.

Όταν το σκυλί μου ήταν 4 μηνών πήγα σε γνωστό εκπαιδευτή στον Άλιμο για να αξιολογήσει τον χαρακτήρα του. Ο εκπαιδευτής χωρίς προειδοποίηση, την ώρα που μιλούσαμε στο γραφείο του (το κουτάβι τριγυρνούσε ελεύθερο στον ίδιο χώρο), σηκώνεται παίρνει μια ξύλινη καρεκλά καφενείου, την σηκώνει ψηλά και την πετάει με δύναμη μπροστά στο σκύλο. Το κουτάβι παρόλο τον κρότο, απλά ξαφνιάστηκε, έμεινε στη θέση του και γεμάτο περιέργεια πήγε να περιεργαστεί την καρεκλά.

----------------------------------------------------------------------------------

Στο δεύτερο βίντεο ο σκύλος αντικρίζει έναν μεθυσμένο άνθρωπο ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο. Δεν πλησιάζει, γαβγίζει από απόσταση και τρέπεται σε φυγή στον παραμικρά θόρυβο, γρυλίζοντας.
Όταν ο άντρας σηκώνει το χέρι του, το σκυλί πανικοβάλλεται και το βάζει στα πόδια.
Μετά από λίγο, πλησιάζει ένα παιδί τον μεθυσμένο, το σκυλί (το οποίο είναι ήδη πανικοβλημένο και δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τον ξαπλωμένο άντρα στο πεζοδρόμιο), επιτίθεται στο παιδί, ο ιδιοκτήτης προλαβαίνει τα χειρότερα στο παρά πέντε, παίρνει το σκυλί και φεύγει.

Βόλτα με το σκύλο μου στο βουνό. Ο σκύλος ελεύθερος, προπορεύεται 60 μέτρα. Στη σκιά ενός δέντρου είναι ξαπλωμένος ένας άνθρωπος και κοιμάται. Ο σκύλος πλησιάζει, τον μυρίζει, τον περιεργάζεται, δεν γαβγίζει, κάθεται από πάνω του και με περιμένει. Ο άνθρωπος ξυπνάει τρομαγμένος (ένιωσε την ανάσα του σκύλου στο πρόσωπο του), ο σκύλος παραμένει ήρεμος, ακίνητος και σε ετοιμότητα. Πλησιάζω χαλαρά, ζήτω συγνώμη στον άνθρωπο που τον ενοχλήσαμε, παίρνω τον σκύλο και φεύγω.

Ποια από τις δυο είναι τυπική συμπεριφορά Rottweiler? Του σκύλου στο βίντεο? Του δικού μου? Κανενός από τα δυο?

Σε σχέση με τα υπόλοιπα:
Οφείλει ο αγοραστής να διαγνώσει το πρόβλημα στον χαρακτήρα του κουταβιού πριν την αγορά;
testing the puppy

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται;
Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ναι.
Φταίει ο αγοραστής γιατί "χάλασε" το κουτάβι;
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.
Ο εκτροφέας δεν φέρει καμιά ευθύνη;
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι
Εφόσον του ζητήθηκε σκυλί για εργασία δεν πρέπει να αντικαταστήσει το κουτάβι;
Μόνο εάν είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό που να προέβλεπε τέτοια περίπτωση.
Είναι συχνό φαινόμενο τα δειλά ροττβάιλερ;
Δυστυχώς λόγω μη επιλεκτικής εκτροφής, τα μην τυπικά rottweiler είναι συνηθισμένο φαινόμενο.
Μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η αλλαγή στον χαρακτήρα βάση και των εργασιακών πιστοποιητικών των γονέων;
Το συγκεκριμένο σκυλί είναι σίγουρα φοβικό. Γεννήθηκε μη τυπικό ή κατέληξε μη τυπικό?

elias11

Well-Known Member
7 Απριλίου 2008
59
0
Το σκυλι οτι και να ηταν οταν το πηρε το αμερικανακι στα χερια του,αν ηξερε θα το ειχε διορθωσει.Αυτος το μονο που ηξερε ηταν οτι ηθελε ROTT.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το αμερικανάκι καλό θα ήταν να μην ''τέσταρε'' 2 χρόνια με δικά του τέστ το κουτάβι και αργότερα το έφηβο σκυλί, στο πρώτο βίντεο δεν βλέπω κανένα πρόβλημα ( δεν ξέρω αν αυτός περίμενε ένα κουταβι που θα ξέσκιζε την σακούλα) και επίσης καλό θα ήταν να μην διασύρει τον Meixner στο internet, θα γελάει όλος ο κόσμος μαζί του ... :lol: :lol: :lol:

Καλά έκανε και του έστειλε ένα κακό σκυλί, αν του έστειλε ... κι εγώ αυτό θα έκανα ...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
πριν κανά χρόνο σε ένα σεμινάριο συζήταγα με έναν μαλινουά

μου είπε οτι παλαιότερα ειχε ροττ αλλά δεν δουλευαν οπως ηθελε για αυτό και άλλαξε φυλή

όλα εκτός από ενα που δούλευε ΣΑΝ μαλινουά

τότε και εγώ του απάντησα ότι δεν ηταν ροτβαιλερ αλλά κάτι ΣΑΝ ροτβαιλερ.

και συνεχίζω

από την μια έχουμε κάποιον που δηλώνει κάτι και από την άλλη την ζωντανή ιστορία του ροτβαιλερ.

φυσικά και πιστεύω οτι λέει (οτι προπάθησε να το κοινωνικοποιήσει ) αλλά δεν ξέρω πως.

ξ επίθεση στο παιδάκι άλλο μου έδειξε.

το τι έκανε στο βίντεο στο κουτάβι το είδαμε

το τι ειχε κάνει πριν το ξέρουμε????

προσωπικά στο βίντεο με το κουτάβι δεν είδα κάτι τραγικό

στην αρχή ξαφνιάστηκε και στην συνέχεια αποχώρησε γιατί προφανώς ενοχλήθηκε.

σίγουρα δεν είναι το κουτάβι με τα ατσάλινα νεύρα αλλά μάλλον καλύτερα
με τέτοιον ιδιοκτήτη.

έβαλε ένα φοβικό κατά την γνώμη του σκύλο να τεσταριστεί πάνω σε εναν ανθρωπο που δεν είχε ιδέα

τι θα γινόταν εαν δάγκωνε????????????????????

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
στο πρώτο βίντεο δεν βλέπω κανένα πρόβλημα ( δεν ξέρω αν αυτός περίμενε ένα κουταβι που θα ξέσκιζε την σακούλα).
Μετά το πρώτο ξάφνιασμα δεν θα έπρεπε να πλησιάσει, έστω διστακτικά, για να περιεργαστεί (και όχι να ξεσκίσει) το αντικείμενο? Η φυγή είναι τυπική συμπεριφορά?
Στα τεστ που υποβάλει ο κάθε άσχετος το σκυλί του, κάνοντας το πειραματόζωο και μαθαίνοντας στου «κασίδη το κεφάλι», συμφωνώ απόλυτα!

denis said:
Καλά έκανε και του έστειλε ένα κακό σκυλί, αν του έστειλε ... κι εγώ αυτό θα έκανα ...
Γιατί?

ΜΑΚΗΣ said:
Η επίθεση στο παιδάκι άλλο μου έδειξε.
Για πες…

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
http://www.youtube.com/watch?v=BGD7Q0FswsI&feature=related

Ο εκτροφέας παίρνει ρίσκο κάνοντας ένα ζευγάρωμα με όλους ελεγχους υγεία,μορφολογία,χαρακτήρας κανεις δεν είναι θεός να προβλέπει "αποθελεσμα"!!!!!!!!!!!
Περνώντας κουτάβι από συγκεκριμένους γονείς ο ιδιοκτητης είναι συνυπεύθυνος γατί τα ενέκρινε και ο ίδιος!
Γατί να μην είναι και αυτός υπεύθυνος το τι αγοράζει!
Να μου πείτε δεν γνωρίζει???
Λίγες φόλες φάγαμε και τρώμε και εμείς που γνωρίζουμε αλλα δεν κλαίμε πουθενά di ότι ετανέ δικη μας επιλογή η κάθε φόλα που φάγαμε!!!

Να μην αναλύσουμε τα αλλα το με πιο τρόπο μεταφέρθηκε το κουτάβι σε πιο τρυφερή ηλικία!
Ποιος ανώμαλος Αμερικανος το μεγαλώνει?
Έχω την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος δεν έκανε άλλο τίποτε παρα το τρόμαζε από την μέρα που ήρθε σπίτι του!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
DASTY

Να μην αναλύσουμε τα αλλα το με πιο τρόπο μεταφέρθηκε το κουτάβι σε πιο τρυφερή ηλικία!
πάνω σε αυτό εχω να πω ότι δεν πρόκειτε ΠΟΤΕ να ξαναμεταφέρω κουτάβι με αεροπλάνο

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
DASTY said:
Λίγες φόλες φάγαμε και τρώμε και εμείς που γνωρίζουμε
Κατα αρχην μη δημιουργηθει η εντυπωση οτι οι Γερμανοι εκτροφεις ειναι κυριοι στις συναλαγες τους. Δεν ειναι ο κανονας.
Αποψη μου. Σε καθε γεννα υπαρχουν και ζωα κατωτερης ποιοτητας που και αυτα πρεπει να πανε καπου.
Εχω δει στην Ελλαδα μα και Σερβια απαραδεχτα ζωα απο Γερμανια που πηγαν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες και τα εφεραν.

Προσωπικα δεν θα επερνα ποτε κουταβι απο γερμανια σε καμια περιπτωση απο οσες γνωριζω εγω δεν ηταν καλυτερο απο το χειροτερο ελληνικο εκτροφειο.

Η ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΈΧΕΙ ΚΑΛΑ ΖΏΑ ΠΡΟΤΙΜΉΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΚΥΛΑ,ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΕΊΤΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΊΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΎΣ ΜΑΣ ΕΚΤΡΟΦΕΊΣ

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Μέχρι την στιγμή που ο μεθυσμένος σηκώνει το χέρι και το σκυλί φεύγει δεν βλέπω κάποια λανθάνουσα συμπεριφορά. Η πιθανή επίθεση στο παιδί μου δείχνει πολλά!!!!

Είναι αυτό που είπε ο ΜΑΚΗΣ, ο άνθρωπος ήθελε απλά ένα ροτ για τους λάθος λόγους... είναι από αυτούς που με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε έχω ένα ροτ και θέλω μόλις του λέω πάρτο να το παίρνει ότι και αν είναι!!!

Δεν γνωρίζω τα εκτροφεία για να εκφέρω γνώμη αλλά το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ιδιοκτήτης...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αρκετες φορες συμβαινει και το κουταβι να ειναι φοβικο. Μπορει να φταιει και το ζωο.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
εγω λυπαμαι αυτο το σκυλι που εχει κακοπερασει ...
πειραματοζωο το καημενο,
συνεχεια να το τρομαζουν,να το δοκιμαζουν,για 2 χρονια? :shock:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
λοιποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοον

τα ομοίου φύλου ροτβαιλερ τα οποία γνώρισα πριν χρόνια δεν κάνανε μαζί.

είναι κάτι το οποίο μπορείτε να διαβάσετε και στα περισσότερα βιβλία που αφορούν την φυλή

αν συναντιόντουσαν 2 θυληκά είχαμε ράμματα (για αρσενικά δεν το συζητάω)

μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με την φυλή τα θυληκά μου κοιμόντε μαζί , τρώνε από το ιδιο πιάτο και μοιράζοντε :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: τα παιχνίδια τους, ενώ εχω παρατηρήσει οτι κάποια μαραζώνουν αν πάρω κάποιο συγκεκριμένο σκυλί μακρυά τους.......

ποιος από τους δυο ειναι ο τυπικός χαρακτήρας του ροττβαιλερ???????

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Eγώ θα κάνω και ζευγάρωμα και θα πάρω κουτάβια από τη Γερμανία, γιατί δεν έχω να πάρω από πουθενά αλλού καλύτερα ... :wink:

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Δεν ξέρω πως έχουν τα πράγματα ούτε αν έχει δίκαιο ο φίλος μας αμερικάνος.
Μπορεί να πλακώνει το κουτάβι στο ξύλο και στα ψυχοτροπικά και μετά να το βιντεοσκοπεί.
Αλλά ας υποθέσουμε πως τα γεγονότα είναι όπως τα παρουσιάζει.
Νομίζω ότι από αυτό το βίντεο μπορούμε να βγάλουμε κάποιες χρήσιμες διαπιστώσεις.

1. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν να σου επιλέξει κουτάβι.
Το φοβικό κουτάβι κάνει μπαμ από μακριά. Και σίγουρα αυτός που στο πουλάει το γνωρίζει.

2. Όταν αγοράζεις κουτάβι είναι λαχείο. Μόνο που όμως στις περισσότερες περιπτώσεις το λαχείο είναι από αυτά της προηγούμενης κλήρωσης. Από αυτά που δεν κέρδισαν.
Απλώς εσύ δεν το ξέρεις.

3. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ας πρόσεχες. Οταν στο έδωσα δεν ήταν έτσι. Κάτι το έκανες. Το χάλασες.

4. Όλα πουλιούνται. Και τα καλά και τα σκάρτα. Εχεις ακούσει κανέναν εκτροφέα να λέει έχει γέννα 8 κουτάβια πουλάω τα 5 γιατί τα άλλα δεν είναι καλής ποιότητας;

5. Το πουλάς και παίρνεις άλλο. Δεν μπορεί θα σου κάτσει κάποτε και το καλό.

6. Αν το σκυλί είναι φοβικό δεν κάνει για εργασία αλλά είναι μία χαρά για έκθεση. (Από την συμβουλή του εκτροφέα).

Εγώ είμαι με τους εκτροφείς. Κατανοώ τις ατυχίες και τις δυσκολίες που έχει μία γέννα.
Δεν είσαι θεός ούτε μάντης να ξέρεις τι κουτάβια θα βγάλεις.

Αλλά αν βλέπεις ότι ένα κουτάβι είναι ντροπαλό, φοβικό, καχεκτικό, και το πουλάς σαν υποσχόμενο για εργασία.
Χρησιμοποιείς τις επιδόσεις του επιβήτορα σαν κράχτη. Σαν να λες θα γίνει σαν αυτόν. Ενώ ξέρεις ότι δεν του μοιάζει ούτε στο μικρό δακτυλάκι .
Το χρεώνεις και 1800 ευρώ (από BYB θα ήταν τουλάχιστον φτηνότερο). Ζητάς προίκα για την Βασιλιάδου γιατί είναι κόρη της Σταρ Ελλάς ένα πράμα.
Συγνώμη αλλά εγώ αυτόν τον εκτροφέα τον χαρακτηρίζω ανέντιμο.
Νομίζω δεν είναι κακό να πεις την αλήθεια.
Ορίστε κύριε έχω κροκοδειλάκι κοστίζει τόσο και είναι για εργασία. Έχω και λαγουδάκι κοστίζει λιγότερο και κάνει μια χαρά συντροφιά.
Η κύριε έχω καλά κουτάβια πολύ καλού χαρακτήρα αλλά δεν τα έχω για τα μούτρα σου. Ψάξε αλλού.
Αλλά να λέμε καλά έκανε και έστειλε ένα κακό σκυλί και εγώ το ίδιο θα έκανα;
Το εκλαμβάνω ως συναδελφική αλληλεγγύη μεταξύ εκτροφέων.

denis said:
Eγώ θα κάνω και ζευγάρωμα και θα πάρω κουτάβια από τη Γερμανία, γιατί δεν έχω να πάρω από πουθενά αλλού καλύτερα ...
Εμένα όμως μου είπες να μην πάρω από έξω σκυλί γιατί θα με κοροϊδέψουν και θα μου δώσουν σκάρτο. Σε εσένα γιατί όχι;

ΜΑΚΗΣ said:
λοιποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοον

τα ομοίου φύλου ροτβαιλερ τα οποία γνώρισα πριν χρόνια δεν κάνανε μαζί.

είναι κάτι το οποίο μπορείτε να διαβάσετε και στα περισσότερα βιβλία που αφορούν την φυλή

αν συναντιόντουσαν 2 θυληκά είχαμε ράμματα (για αρσενικά δεν το συζητάω)

μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με την φυλή τα θυληκά μου κοιμόντε μαζί , τρώνε από το ιδιο πιάτο και μοιράζοντε Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked τα παιχνίδια τους, ενώ εχω παρατηρήσει οτι κάποια μαραζώνουν αν πάρω κάποιο συγκεκριμένο σκυλί μακρυά τους.......

ποιος από τους δυο ειναι ο τυπικός χαρακτήρας του ροττβαιλερ???????
Στην παρέλαση όλοι οι στρατιώτες είναι άριστοι.
Εκτελούν με ζήλο και προθυμία τις εντολές και τις ασκήσεις.
Ολοι είναι ίδιοι. Ότι κάνει ο ένας κάνει και ο άλλος. Ενα χέρι ένα πόδι.
Να τους χαίρεσαι και να τους καμαρώνεις.

Οταν όμως γίνει ο πόλεμος.
Αλλος γεναίος πολεμάει.
Άλλος πονηρός λουφάρει.
Αλλος φοβισμένος λουφάζει.
Αλλος χεσμένος το βάζει στα πόδια.
Άλλος τρελένεται.
Άλλος το ρίχνει στα ναρκωτικά.
Αλλος σφάζει και βιάζει.

Τον πραγματικό χαρακτήρα του άλλου δεν θα τον καταλάβεις όταν είναι κάτω από καθοδήγηση, εκπαίδευση ή έλεγχο.

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
DASTY said:
http://www.youtube.com/watch?v=BGD7Q0FswsI&feature=related

Ο εκτροφέας παίρνει ρίσκο κάνοντας ένα ζευγάρωμα με όλους ελεγχους υγεία,μορφολογία,χαρακτήρας κανεις δεν είναι θεός να προβλέπει "αποθελεσμα"!!!!!!!!!!!
Περνώντας κουτάβι από συγκεκριμένους γονείς ο ιδιοκτητης είναι συνυπεύθυνος γατί τα ενέκρινε και ο ίδιος!
Γατί να μην είναι και αυτός υπεύθυνος το τι αγοράζει!
Να μου πείτε δεν γνωρίζει???
Λίγες φόλες φάγαμε και τρώμε και εμείς που γνωρίζουμε αλλα δεν κλαίμε πουθενά di ότι ετανέ δικη μας επιλογή η κάθε φόλα που φάγαμε!!!

Ποιος ανώμαλος Αμερικανος το μεγαλώνει?
Έχω την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος δεν έκανε άλλο
τίποτε παρα το τρόμαζε από την μέρα που ήρθε σπίτι του!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Οταν όμως βλέπεις τον Amigo να δουλεύει έτσι.
Και εσύ πήρες τον γιο του με την φιλοδοξία να κάνει ανάλογα πράγματα.
Και βλέπεις ότι φοβάται και την σκιά του, δεν σου βγάζει μία πικρία μία απογοήτευση.
Δεν νιώθεις ότι σε κοροϊδέψανε;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μarug έχεις δίκιο στο ένα τρίτο περίπου από αυτά που λές ... και εξηγώ ...

- Υποθέτωντας όπως λές, βγάζεις κανόνες, όχι διαπιστώσεις ... αυτό είναι 100% λάθος ...

και λές :

Μην εμπιστεύεσαι κανέναν να σου επιλέξει κουτάβι.
Το φοβικό κουτάβι κάνει μπαμ από μακριά. Και σίγουρα αυτός που στο πουλάει το γνωρίζει.
Σωστό. Αυτό το κουτάβι όμως δέν είναι φοβικό ... Αυτό το κουτάβι όπως βλέπουμε από την μετέπειτα εξέλιξή του είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πιεσμένο, και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχει ''κροκοδειλίσιο'' χαρακτήρα (γι'αυτό ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ πήγε Αμερική σε άσχετο - ιδιώτη) αυτό δεν είναι αλληλεγγύη εκτροφέων, (εξάλλου αν ο Meixner είναι εκτροφέας εγώ είμαι αλογόμυγα μπροστά του) αλλά διαπίστωση από την πλευρά του ιδιώτη (με λίγα λόγια λέω αυτό που λές, θα έπρεπε να το θεωρήσεις τίμιο)

2. Όταν αγοράζεις κουτάβι είναι λαχείο. Μόνο που όμως στις περισσότερες περιπτώσεις το λαχείο είναι από αυτά της προηγούμενης κλήρωσης. Από αυτά που δεν κέρδισαν.
Απλώς εσύ δεν το ξέρεις.
Είναι. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τί παίρνεις και από πού, και επίσης να περιμένεις ΑΚΡΙΒΩΣ τί είναι αυτό που θα πάρεις ... και γιατί ... δεν είναι τις περισσότερες φορές της προηγούμενης κλήρωσης αν έχεις κάποιο όνομα ή γνωριμίες.

3. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ας πρόσεχες. Οταν στο έδωσα δεν ήταν έτσι. Κάτι το έκανες. Το χάλασες.
Φυσικά, σε αυτήν την περίπτωση τί έπρεπε να γίνει ?????
Να αποζημιώνεις όποιον τρελό κρεμάει κατσαρόλια από το σκύλο να δεί άμα αντέχει ?? ¨Οχι ... σε άλλες, δεν είναι έτσι, ξέρω τί σου λέω ...

4. Όλα πουλιούνται. Και τα καλά και τα σκάρτα. Εχεις ακούσει κανέναν εκτροφέα να λέει έχει γέννα 8 κουτάβια πουλάω τα 5 γιατί τα άλλα δεν είναι καλής ποιότητας;
Εννοείται ... φάσκεις και αντιφάσκεις όμως λέγοντας
Και τα καλά και τα σκάρτα
... αποφάσισε ...

5. Το πουλάς και παίρνεις άλλο. Δεν μπορεί θα σου κάτσει κάποτε και το καλό.
Αν είσαι εκτροφέας πού είναι το πρόβλημα ??

6. Αν το σκυλί είναι φοβικό δεν κάνει για εργασία αλλά είναι μία χαρά για έκθεση. (Από την συμβουλή του εκτροφέα).
ΠΟΙΟΥ εκτροφέα ΠΟΙΑΣ χώρας ?? Πρόσεξε τί σημαίνει εργασία εδώ και τί εκεί ...

Αλλά αν βλέπεις ότι ένα κουτάβι είναι ντροπαλό, φοβικό, καχεκτικό, και το πουλάς σαν υποσχόμενο για εργασία.
Χρησιμοποιείς τις επιδόσεις του επιβήτορα σαν κράχτη. Σαν να λες θα γίνει σαν αυτόν. Ενώ ξέρεις ότι δεν του μοιάζει ούτε στο μικρό δακτυλάκι .
Το χρεώνεις και 1800 ευρώ (από BYB θα ήταν τουλάχιστον φτηνότερο). Ζητάς προίκα για την Βασιλιάδου γιατί είναι κόρη της Σταρ Ελλάς ένα πράμα.
Συγνώμη αλλά εγώ αυτόν τον εκτροφέα τον χαρακτηρίζω ανέντιμο.
Ναι .... αν θεωρείς οποιοδήποτε κουτάβι του Amigo ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από ενός BYB πρέπει να σταματήσουμε την συζήτηση ... το λάθος είναι εδώ ...

Σαν να λες θα γίνει σαν αυτόν.
Γι'αυτό εσύ δεν πρέπει να πάρεις σκύλο απ'έξω, εδώ διαφέρουμε εμείς οι δύο - όχι (λέμε τώρα) στο από πού μπορούμε να πάρουμε σκύλους χωρίς να μας κοροιδεψουν ... με λίγα λόγια εμένα δεν με κοροιδεύουν γιατί θέλω κάποια συγκεκριμένα πράγματα από τον κάθε σκύλο και ό,τι δεν μου αρέσει μπορώ να το δώσω, αυτό είναι σίγουρο, ότι κρατάω να είσαι σίγουρος ότι δεν το κρατάω από ανάγκη ... :wink:

Οχι, για συντροφιά ΔΕΝ θα πεί στον ΙΔΙΩΤΗ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ που ψάχνει κροκοδειλάκι από email ... :wink: Aν πεί, θα πρέπει να κάνει ευθανασία τα κουτάβια που δεν του αρέσουν ...

Τον πραγματικό χαρακτήρα του άλλου δεν θα τον καταλάβεις όταν είναι κάτω από καθοδήγηση, εκπαίδευση ή έλεγχο.
Στην πράξη τί προτείνεις ?? Να πετάμε καρέκλες μέσα στη γεννήστρα και όποιο την πέσει στην καρέκλα, το κρατάμε, τα άλλα pet ή ευθανασία ?? έχεις κάνει γέννα ?? ΜΟΝΟ ψυχωτικά κουτάβια μπορείς να τα βγάλεις άχρηστα κατά τη γνώμη μου μέχρι την ηλικία των 2 μηνών ... αν είναι κάπως δειλό, ΤΙ θα πεί , ότι ... ο Meixner θα πεί στο αμερικανάκι (άσε δεν κάνει για σένα ?? κοροιδευόμαστε ?? Η μιλάμε ώς γνώστες ή σαν άσχετοι ... :wink: )

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Δεν ξέρω ρε συ Denis.

Ροττ με όρθια αυτιά θα κράταγα.
Με μπλέ μάτια, με τρία πόδια.
Αλλά χέστη με τίποτα. Θα με έτρωγε η στενοχώρια.
Και δεν είμαι εκτροφέας να το δώσω να πάρω άλλο.