Δεν ξέρω πως έχουν τα πράγματα ούτε αν έχει δίκαιο ο φίλος μας αμερικάνος.
Μπορεί να πλακώνει το κουτάβι στο ξύλο και στα ψυχοτροπικά και μετά να το βιντεοσκοπεί.
Αλλά ας
υποθέσουμε πως τα γεγονότα είναι όπως τα παρουσιάζει.
Νομίζω ότι από αυτό το βίντεο μπορούμε να βγάλουμε κάποιες χρήσιμες διαπιστώσεις.
1. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν να σου επιλέξει κουτάβι.
Το φοβικό κουτάβι κάνει μπαμ από μακριά. Και σίγουρα αυτός που στο πουλάει το γνωρίζει.
2. Όταν αγοράζεις κουτάβι είναι λαχείο. Μόνο που όμως στις περισσότερες περιπτώσεις το λαχείο είναι από αυτά της προηγούμενης κλήρωσης. Από αυτά που δεν κέρδισαν.
Απλώς εσύ δεν το ξέρεις.
3. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ας πρόσεχες. Οταν στο έδωσα δεν ήταν έτσι. Κάτι το έκανες. Το χάλασες.
4. Όλα πουλιούνται. Και τα καλά και τα σκάρτα. Εχεις ακούσει κανέναν εκτροφέα να λέει έχει γέννα 8 κουτάβια πουλάω τα 5 γιατί τα άλλα δεν είναι καλής ποιότητας;
5. Το πουλάς και παίρνεις άλλο. Δεν μπορεί θα σου κάτσει κάποτε και το καλό.
6. Αν το σκυλί είναι φοβικό δεν κάνει για εργασία αλλά είναι μία χαρά για έκθεση. (Από την συμβουλή του εκτροφέα).
Εγώ είμαι με τους εκτροφείς. Κατανοώ τις ατυχίες και τις δυσκολίες που έχει μία γέννα.
Δεν είσαι θεός ούτε μάντης να ξέρεις τι κουτάβια θα βγάλεις.
Αλλά αν βλέπεις ότι ένα κουτάβι είναι ντροπαλό, φοβικό, καχεκτικό, και το πουλάς σαν υποσχόμενο για εργασία.
Χρησιμοποιείς τις επιδόσεις του επιβήτορα σαν κράχτη. Σαν να λες θα γίνει σαν αυτόν. Ενώ ξέρεις ότι δεν του μοιάζει ούτε στο μικρό δακτυλάκι .
Το χρεώνεις και 1800 ευρώ (από BYB θα ήταν τουλάχιστον φτηνότερο). Ζητάς προίκα για την Βασιλιάδου γιατί είναι κόρη της Σταρ Ελλάς ένα πράμα.
Συγνώμη αλλά εγώ αυτόν τον εκτροφέα τον χαρακτηρίζω ανέντιμο.
Νομίζω δεν είναι κακό να πεις την αλήθεια.
Ορίστε κύριε έχω κροκοδειλάκι κοστίζει τόσο και είναι για εργασία. Έχω και λαγουδάκι κοστίζει λιγότερο και κάνει μια χαρά συντροφιά.
Η κύριε έχω καλά κουτάβια πολύ καλού χαρακτήρα αλλά δεν τα έχω για τα μούτρα σου. Ψάξε αλλού.
Αλλά να λέμε καλά έκανε και έστειλε ένα κακό σκυλί και εγώ το ίδιο θα έκανα;
Το εκλαμβάνω ως συναδελφική αλληλεγγύη μεταξύ εκτροφέων.
denis said:
Eγώ θα κάνω και ζευγάρωμα και θα πάρω κουτάβια από τη Γερμανία, γιατί δεν έχω να πάρω από πουθενά αλλού καλύτερα ...
Εμένα όμως μου είπες να μην πάρω από έξω σκυλί γιατί θα με κοροϊδέψουν και θα μου δώσουν σκάρτο. Σε εσένα γιατί όχι;
ΜΑΚΗΣ said:
λοιποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοον
τα ομοίου φύλου ροτβαιλερ τα οποία γνώρισα πριν χρόνια δεν κάνανε μαζί.
είναι κάτι το οποίο μπορείτε να διαβάσετε και στα περισσότερα βιβλία που αφορούν την φυλή
αν συναντιόντουσαν 2 θυληκά είχαμε ράμματα (για αρσενικά δεν το συζητάω)
μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με την φυλή τα θυληκά μου κοιμόντε μαζί , τρώνε από το ιδιο πιάτο και μοιράζοντε Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked τα παιχνίδια τους, ενώ εχω παρατηρήσει οτι κάποια μαραζώνουν αν πάρω κάποιο συγκεκριμένο σκυλί μακρυά τους.......
ποιος από τους δυο ειναι ο τυπικός χαρακτήρας του ροττβαιλερ???????
Στην παρέλαση όλοι οι στρατιώτες είναι άριστοι.
Εκτελούν με ζήλο και προθυμία τις εντολές και τις ασκήσεις.
Ολοι είναι ίδιοι. Ότι κάνει ο ένας κάνει και ο άλλος. Ενα χέρι ένα πόδι.
Να τους χαίρεσαι και να τους καμαρώνεις.
Οταν όμως γίνει ο πόλεμος.
Αλλος γεναίος πολεμάει.
Άλλος πονηρός λουφάρει.
Αλλος φοβισμένος λουφάζει.
Αλλος χεσμένος το βάζει στα πόδια.
Άλλος τρελένεται.
Άλλος το ρίχνει στα ναρκωτικά.
Αλλος σφάζει και βιάζει.
Τον πραγματικό χαρακτήρα του άλλου δεν θα τον καταλάβεις όταν είναι κάτω από καθοδήγηση, εκπαίδευση ή έλεγχο.