1. ...Το εκπαίδευση φύλακα το σκέφτηκα για να πείσω και τη μητέρα μου απο το να δίναμε τα λεφτά στους συναγερμούς οτι είναι
ακόμα ένα συν αυτού του σκύλου με το ίδιο κόστος.
2. ...Φανταζόμουν οτι η υπακοή θα ήταν στο "πακέτο" φύλαξη. Και ως κάποιος που δε γνωρίζει σκέφτηκα οτι καλό θα ήταν να εκπαιδευτούμε. Όχι μόνο ο σκύλος, κι εγώ.
3. ...Μα και ανθρώποι απο το φόρουμ είμαι σίγουρος οτι βρίσκονται κοντά μου και θα ήθελα πολύ να με βοηθήσουν
4. ...Το αν είναι καλύτερο να μην ξεκινήσει μετά απο μία εβδομάδα δε το ξέρω, πάω πάσο. Απλά για την
συγκεκριμένη ράτσα διάβασα οτι το χάνεις το παιχνίδι
αν δε του πάρεις τον αέρα νωρίς, και εγώ δε νομίζω οτι ξέρω πως να το κάνω αυτό...
5. ...Σκέφτηκα οτι σαν ώρα θεσ-αθην είναι πολύ λιγότερο με αεροπλάνο απότι οι εναλλακτικές, άρα και ποιο ανώδυνο.
1. Αν μου επιτρέπεις... Οχι, να μη την πείσεις για τέτοιο πράγμα!
Τα θέματα συναγερμών (και καραμπίνας κλπ.) ξεχωρίστε τα στο μυαλό σας και στην ψυχή σας...
Και μόνο απ' ότι βλέπω στις φωτογραφίες, πρέπει να είναι γλυκύτατος σκύλος και μεγάλη "φάτσα" (πεισματάρης, όπως γράφει το πρώτο post!!!)... Αν τον υιοθετήσετε τελικά, κάντε το γι' αυτό που είναι... και αυτός θα σας το ανταποδώσει, σε συντροφικότητα - αγάπη - εμπιστοσύνη - σεβασμό, στο πολλαπλάσιο...
Τώρα, αν αποδειχθεί πως, σε κάποια δύσκολη στιγμή θα "φυλάξει", δεχτείτε το σαν extra bonus!
Οπως λένε και άλλα (έμπειρα) μέλη σε θέματα που τρέχουν παράλληλα, κάθε σκύλος που είναι "σύντροφος", είναι σε θέση να πεθάνει για σένα, άσχετα από το αποτέλεσμα...
Ειδικά δε, αν το κάνει
αυτός ο σκύλος, θα πετύχει κιόλας στο σκοπό του!
Να σου πω δε ότι, ακόμα κι εγώ (και άλλοι) που έχω δύο σκυλιά, που αποκαλούνται ξεκάθαρα "φύλακες", δεν τα υιοθέτησα με πρωταρχικό στόχο αυτό...
2. Να επαναλάβω ότι εκπαίδευση φύλαξης αρχίζεις όταν η Βασική Υπακοή είναι (σχεδόν) τέλεια... και εδώ, δεν ξέρεις ακόμα τι είδους υπακοή έχει ο σκύλος...
Και επαναλαμβάνω: Ο ιδιοκτήτης είναι που εκπαιδεύεται! Ο σκύλος "τα ξέρει"!!!
Αυτό που κάνει (κυρίως) ο εκπαιδευτής, είναι να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη να κατανοήσει τη γλώσσα του σκύλου...
3. Εντάξει "κοντά σου" βρίσκονται, δε λέω... αλλά εννοούσα αυτούς που βρήκαν το σκύλο και τον έχουν ψυχολογήσει λιγάκι περισσότερο...
4. Τώρα, αυτό το "συγκεκριμένη ράτσα": Αφορά πολλές φυλές, όσες δεν μπορείς να φανταστείς!
Επίσης, το "να του πάρεις τον αέρα" και, μάλιστα, "νωρίς": Πρέπει να συζητήσεις, να διαβάσεις και να σκεφτείς αρκετά τι σημαίνει αυτό και πως μεταφράζεται... ειδικά, το "νωρίς", θα μπορούσε να σημαίνει (για ένα ενήλικο σκύλο) ότι θα προσπαθούσες να τον τσακίσεις... να μελετήσεις πολύ πάνω σ' αυτό...
5. Εχουν υπάρξει (αρκετοί) ενήλικοι σκύλοι, που χρειάστηκαν 5-6 άτομα, για πολλή ώρα, ώστε να τους βγάλουν από το box στην αίθουσα αφίξεων... τόσο είχαν φρικάρει...
Από την άλλη, ένα ωραίο (έστω και με ζέστη) ταξίδι με αυτοκίνητο, διαρκεί περισσότερο (και με πολλές στάσεις για νεράκι και περπάτημα - προσοχή μη ξεφύγει και χαθεί!) και δίνει την ευκαιρία και στους δυό σας να αρχίσουν το δέσιμο... να γνωριστούν καλύτερα, να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο...