Ροδεσιανό ρίτζμπακ (Ημ.)... Ψάχνει σπίτι

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
ελπίζω να βρέθει καλό σπίτι στον κούκλο αυτόν, έχω δυο αρσενικά ροδεσιανά, να μήν παίξω την τύχη μου... Είναι καταπλήκτικά σκυλιά, άλλα όχι για έξω!!!! ΔΙΠΛΑ στον άνθρωπό τους, και οι καναπέδες μόνιμος πιασμένοι ;)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ο κουκλος αυτος εγκαταλειφτηκε συνομοτικα και οργανωμενα εξω απο πανσιον σκυλων την ημερα που ειχαν εκδηλωση με κουταβακια..
Η κοπελα που εχει αναλαβει την φροντιδα του (ιδιαιτερα γλυκια στο τηλεφωνο) εχει και αλλα 25 αδεσποτα που δεν της επιτρεπουν να μπορει να κρατησει και τον L-hunter..
Η ιδια πριν προλαβετε να ρωτησετε οτιδηποτε ενημερωνει περι της ημιαιμιας του..
(στειλαμε την αγγελια στο εκτροφειο ροδεσιανων, δεν φανηκαν ενοχλημενοι απο τον τιτλο της αγγελιας, και προωθουν και απο εκει με την ιδια θερμη -παντα τοσο γλυκια γυναικα!!)
Αυριο μπαινει "το μωρο" για εξετασεις εμβολια.. και ενα γενικοτερο τσεκ-απ
θα δοθει, εμβολιασμενος, τσιπαρισμενος και στειρωμενος..
Σε γενικες γραμμες η ηλικια του υπολογιζεται 2-4 ετων ιδιαιτερα καλος με ανθρωπους , και νορμαλ σε σχεση με αλλα σκυλια.. η χημεια του με ενηλικα αρσενικα "παιζεται" .. κλασσικα δλδ.. ΅Ειναι σκυλος απο σπιτι.. φαινεται με την πρωτη ματια μας ειπε..
Επισης τα χρονικα περιθωρια φιλοξενειας του δεν ειναι μεγαλα...
οποτε προωθειτε χριστιανοι!!

h4wk

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2012
50
1
Σκέφτομαι να ανέβω θεσσαλονίκη και να τον πάρω αλλά θα ήθελα να σας μεταφέρω τους προβληματισμούς μου..
Δεν έχω εμπειρία απο σκύλους γιατί δεν είχα ποτέ μου.Και πρόκειται για σχετικά μεγαλόσωμο σκύλο.
Θα μπορώ να τον χειριστώ; Σκεφτόμουν αν τον πάρω να πηγαίναμε κατ'ευθείαν για εκπαίδευση για φύλακας.
Είναι καλή ιδέα πιστεύετε; Αν είναι θα ανέβω αύριο θεσσαλονίκη και θα γυρίσω δευτέρα, με αεροπλάνο πάντα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Σκέφτομαι να ανέβω θεσσαλονίκη και να τον πάρω αλλά θα ήθελα να σας μεταφέρω τους προβληματισμούς μου..
Δεν έχω εμπειρία απο σκύλους γιατί δεν είχα ποτέ μου.Και πρόκειται για σχετικά μεγαλόσωμο σκύλο.
Θα μπορώ να τον χειριστώ; Σκεφτόμουν αν τον πάρω να πηγαίναμε κατ'ευθείαν για εκπαίδευση για φύλακας.
Είναι καλή ιδέα πιστεύετε; Αν είναι θα ανέβω αύριο θεσσαλονίκη και θα γυρίσω δευτέρα, με αεροπλάνο πάντα.
Για τους προβληματισμους να το καταλαβω αλλα ποια εκπαιδευση φυλακα λες ακομη δεν το ειδες? Περιμενε ενα εξαμηνο να νιωσει το σκυλι οικεια μαζι σου και να σε εμπιστευεται και μετα σκεφτεσαι την εκπαιδευση (συμβουλη εκτροφεα).

Τα μεγαλοσωμα σκυλια ειναι αργοκινητα καραβια μεσα στο σπιτι. Μην σε αγχωνει αυτο. ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αυτά θα πρέπει να τα συζητήσεις, με τους ανθρώπους που τον προωθούν.
Εχεις μιλήσει μαζί τους;
Αν όχι, δεν νομίζω ότι είναι εφικτό, απλώς να ανέβεις αύριο κιόλας, να τον πάρεις και να φύγεις.
Αεροπορικώς κιόλας; Εχεις ιδέα για το κόστος;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Για να λυθει αυτος ο προβληματισμος σου θα πρεπει να πατε για εκπαιδευση υπακοης οχι φυλαξης.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Δεν έχω εμπειρία απο σκύλους γιατί δεν είχα ποτέ μου.Και πρόκειται για σχετικά μεγαλόσωμο σκύλο. Θα μπορώ να τον χειριστώ;

2. Σκεφτόμουν αν τον πάρω να πηγαίναμε κατ'ευθείαν για εκπαίδευση για φύλακας.

3. Είναι καλή ιδέα πιστεύετε; Αν είναι θα ανέβω αύριο θεσσαλονίκη και θα γυρίσω δευτέρα, με αεροπλάνο πάντα.
Φίλε μου, h4wk,

Κάνε λίγο "κράτει τις μηχανές" και ξανασκέψου...

1. Οταν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία από σκύλους, πάντα προτιμάς να υιοθετήσεις ένα σκύλο (και, μάλιστα, ενήλικο) από κάπου που οι άνθρωποι να βρίσκονται κοντά σου, για να σε βοηθήσουν στα πρώτα βήματα...

2. Εφόσον, τελικά, τίποτα δεν σε σταματήσει και λες ότι θα υιοθετήσεις το σκύλο (αν σου τον δώσουν - γιατί κι εμένα ακόμα με προβληματίζεις)...
Πάντα αφήνεις να υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής - απόκτησης εμπιστοσύνης - απόκτησης σεβασμού - εκπαίδευσης (ΒΥ)...
Γιατί, όπως έχουμε πει τόσο πολλές φορές (ή εγώ νομίζω?): Ο ιδιοκτήτης εκπαιδεύεται και ο σκύλος βοηθιέται να προσαρμοστεί στο περιβάλλον που ζει...

Ταπεινή άποψη: Ασε την εκπαίδευση "για φύλακα" (με οποιοδήποτε σκυλί) για πολύ αργότερα... αν την κάνεις ποτέ...
Εδώ, το σκυλάκι εγκαταλείφθηκε, δεν ξέρεις πως ζούσε, δεν ξέρεις τι έχει χάσει... και εσύ θα το πρεσσάρεις από την πρώτη στιγμή???

3. Ποτέ αεροπλάνο, σε ένα καινούργιο σκύλο, αν αυτός δεν είναι κουτάβι και εάν υπάρχει εναλλακτική λύση...

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Για τον χειρισμό, υπάρχει εδώ στην Αθήνα και εκπαιδευτης με σχετική εμπειρία σε αυτήν την ράτσα. Τον φυλάκα τον έχει μέσα του ο ριτζμπάκ. Δεν θέλει εκπαιδεύση πάνο σ᾽αυτό, αυτό που θέλει είναι μια πολύ καλή εκπαίδευση στην υπακοή γιατί είναι σχετικά πεισματάρης και θα σε τυλίξει ;) Αυτό όλο είναι σχετικά βέβαια, γιατί διαφέρει και το κάθε σκύλι . Θέλει όμως άρκετη έξασκήση και βόλτα ένας κήπος δεν άρκει... Και βασικά είναι πάνω στον άνθρωπο του, δεν είναι σκύλι για ῎έξω᾽, θα τον άκουσει όλη η γειτονιά έαν δεν μπόρει να είναι κόντα σου! Και για τα αεροπλάνα πρέπει να μάθεις έαν τον παίρνουν στο cargo, γιατί δεν το κάνουν όλες οι αεροπορικές εταιρίες, η δεν έχουν τον έξαερισμό που πρέπει για ζωντάνα! Και για καμπίνα τον βλέπω μεγάλο :)

h4wk

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2012
50
1
Μάλλον ήταν ελλειπές αυτό που έγραψα πριν οπότε θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους

Για τους προβληματισμους να το καταλαβω αλλα ποια εκπαιδευση φυλακα λες ακομη δεν το ειδες? Περιμενε ενα εξαμηνο να νιωσει το σκυλι οικεια μαζι σου και να σε εμπιστευεται και μετα σκεφτεσαι την εκπαιδευση (συμβουλη εκτροφεα).

Τα μεγαλοσωμα σκυλια ειναι αργοκινητα καραβια μεσα στο σπιτι. Μην σε αγχωνει αυτο. ;)
Το εκπαίδευση φύλακα το σκέφτηκα για να πείσω και τη μητέρα μου απο το να δίναμε τα λεφτά στους συναγερμούς οτι είναι ακόμα ένα συν αυτού του σκύλου με το ίδιο κόστος.

Αυτά θα πρέπει να τα συζητήσεις, με τους ανθρώπους που τον προωθούν.
Εχεις μιλήσει μαζί τους;
Αν όχι, δεν νομίζω ότι είναι εφικτό, απλώς να ανέβεις αύριο κιόλας, να τον πάρεις και να φύγεις.
Αεροπορικώς κιόλας; Εχεις ιδέα για το κόστος;
Ναι έχω μιλήσει, έχω κοιτάξει τιμές και ξέρω αν είναι εφικτό.Αυτά που δε γνωρίζω τα ρωτάω εδώ γιατί δε θα ήθελα να φερθώ επιπόλαια..

Για να λυθει αυτος ο προβληματισμος σου θα πρεπει να πατε για εκπαιδευση υπακοης οχι φυλαξης.
Φανταζόμουν οτι η υπακοή θα ήταν στο "πακέτο" φύλαξη.Και ως κάποιος που δε γνωρίζει σκέφτηκα οτι καλό θα ήταν να εκπαιδευτούμε.Όχι μόνο ο σκύλος, κι εγώ.

Φίλε μου, h4wk,

Κάνε λίγο "κράτει τις μηχανές" και ξανασκέψου...

1. Οταν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία από σκύλους, πάντα προτιμάς να υιοθετήσεις ένα σκύλο (και, μάλιστα, ενήλικο) από κάπου που οι άνθρωποι να βρίσκονται κοντά σου, για να σε βοηθήσουν στα πρώτα βήματα...
Μα και ανθρώποι απο το φόρουμ είμαι σίγουρος οτι βρίσκονται κοντά μου και θα ήθελα πολύ να με βοηθήσουν :)
2. Εφόσον, τελικά, τίποτα δεν σε σταματήσει και λες ότι θα υιοθετήσεις το σκύλο (αν σου τον δώσουν - γιατί κι εμένα ακόμα με προβληματίζεις)...
Πάντα αφήνεις να υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής - απόκτησης εμπιστοσύνης - απόκτησης σεβασμού - εκπαίδευσης (ΒΥ)...
Γιατί, όπως έχουμε πει τόσο πολλές φορές (ή εγώ νομίζω?): Ο ιδιοκτήτης εκπαιδεύεται και ο σκύλος βοηθιέται να προσαρμοστεί στο περιβάλλον που ζει...
Δε διαφωνώ. Και οι δύο θα χρειαστούμε εκπαίδευση.Το αν είναι καλύτερο να μην ξεκινήσει μετά απο μία εβδομάδα δε το ξέρω, πάω πάσο.Απλά για την συγκεκριμένη ράτσα διάβασα οτι το χάνεις το παιχνίδι αν δε του πάρεις τον αέρα νωρίς, και εγώ δε νομίζω οτι ξέρω πως να το κάνω αυτό

3. Ποτέ αεροπλάνο, σε ένα καινούργιο σκύλο, αν αυτός δεν είναι κουτάβι και εάν υπάρχει εναλλακτική λύση...
Σκέφτηκα οτι σαν ώρα θεσ-αθην είναι πολύ λιγότερο με αεροπλάνο απότι οι εναλλακτικές, άρα και ποιο ανώδυνο.

Για τον χειρισμό, υπάρχει εδώ στην Αθήνα και εκπαιδευτης με σχετική εμπειρία σε αυτήν την ράτσα. Τον φυλάκα τον έχει μέσα του ο ριτζμπάκ. Δεν θέλει εκπαιδεύση πάνο σ᾽αυτό, αυτό που θέλει είναι μια πολύ καλή εκπαίδευση στην υπακοή γιατί είναι σχετικά πεισματάρης και θα σε τυλίξει ;) Αυτό όλο είναι σχετικά βέβαια, γιατί διαφέρει και το κάθε σκύλι . Θέλει όμως άρκετη έξασκήση και βόλτα ένας κήπος δεν άρκει... Και βασικά είναι πάνω στον άνθρωπο του, δεν είναι σκύλι για ῎έξω᾽, θα τον άκουσει όλη η γειτονιά έαν δεν μπόρει να είναι κόντα σου! Και για τα αεροπλάνα πρέπει να μάθεις έαν τον παίρνουν στο cargo, γιατί δεν το κάνουν όλες οι αεροπορικές εταιρίες, η δεν έχουν τον έξαερισμό που πρέπει για ζωντάνα! Και για καμπίνα τον βλέπω μεγάλο :)
Υπακοή τότε :) Μου αρέσει να τρέχω και να κάνω ποδήλατο γι'αυτό θέλω και έναν ενεργητικό σκυλάκο..Η aegean πέρνει στον χώρο αποθήκευσης αποσκευών και η τιμή αν είναι πάνω απο 25 κιλά είναι 80ε.

Δεν θα πάω θεσσαλονίκη αν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.Απλά αναφέρω οτι μπορώ να πάω και τι με προβληματίζει.Αν πάω θα πάω άυριο και θα γυρίσω δευτέρα, όχι αμέσως.Αυτά για την ώρα, περιμένω απαντήσεις :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Η aegean πέρνει στον χώρο αποθήκευσης αποσκευών και η τιμή αν είναι πάνω απο 25 κιλά είναι 80ε.
Και άλλα περίπου 200 το box.

h4wk

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2012
50
1
Το οποίο θα έχω αγοράσει εγώ προφανώς, έτσι δεν είναι;

h4wk

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2012
50
1
Ε τότε είναι στα υπολογισμένα έξοδα μην ανησυχείς :) είχα μαζέψει 700ε για να πάρω το samoyed και θα έβαζε η μητέρα μου τα εισητήρια για να πηγαίναμε στη σουηδία.Αλλά οι σουηδοί ήθελαν τα διπλάσια και απλά να μου το έφερναν μέχρι το αεροδρόμιο.Ε εντάξει, έχουμε και κρίση, έλεος.Τα παιδάκια του dante 650 τα έδινε η ειρήνη.Τόσο πολύ άλλαξαν οι εποχές;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Το εκπαίδευση φύλακα το σκέφτηκα για να πείσω και τη μητέρα μου απο το να δίναμε τα λεφτά στους συναγερμούς οτι είναι ακόμα ένα συν αυτού του σκύλου με το ίδιο κόστος.

2. ...Φανταζόμουν οτι η υπακοή θα ήταν στο "πακέτο" φύλαξη. Και ως κάποιος που δε γνωρίζει σκέφτηκα οτι καλό θα ήταν να εκπαιδευτούμε. Όχι μόνο ο σκύλος, κι εγώ.

3. ...Μα και ανθρώποι απο το φόρουμ είμαι σίγουρος οτι βρίσκονται κοντά μου και θα ήθελα πολύ να με βοηθήσουν :)

4. ...Το αν είναι καλύτερο να μην ξεκινήσει μετά απο μία εβδομάδα δε το ξέρω, πάω πάσο. Απλά για την συγκεκριμένη ράτσα διάβασα οτι το χάνεις το παιχνίδι αν δε του πάρεις τον αέρα νωρίς, και εγώ δε νομίζω οτι ξέρω πως να το κάνω αυτό...

5. ...Σκέφτηκα οτι σαν ώρα θεσ-αθην είναι πολύ λιγότερο με αεροπλάνο απότι οι εναλλακτικές, άρα και ποιο ανώδυνο.
1. Αν μου επιτρέπεις... Οχι, να μη την πείσεις για τέτοιο πράγμα!
Τα θέματα συναγερμών (και καραμπίνας κλπ.) ξεχωρίστε τα στο μυαλό σας και στην ψυχή σας...

Και μόνο απ' ότι βλέπω στις φωτογραφίες, πρέπει να είναι γλυκύτατος σκύλος και μεγάλη "φάτσα" (πεισματάρης, όπως γράφει το πρώτο post!!!)... Αν τον υιοθετήσετε τελικά, κάντε το γι' αυτό που είναι... και αυτός θα σας το ανταποδώσει, σε συντροφικότητα - αγάπη - εμπιστοσύνη - σεβασμό, στο πολλαπλάσιο...
Τώρα, αν αποδειχθεί πως, σε κάποια δύσκολη στιγμή θα "φυλάξει", δεχτείτε το σαν extra bonus!

Οπως λένε και άλλα (έμπειρα) μέλη σε θέματα που τρέχουν παράλληλα, κάθε σκύλος που είναι "σύντροφος", είναι σε θέση να πεθάνει για σένα, άσχετα από το αποτέλεσμα...
Ειδικά δε, αν το κάνει αυτός ο σκύλος, θα πετύχει κιόλας στο σκοπό του!

Να σου πω δε ότι, ακόμα κι εγώ (και άλλοι) που έχω δύο σκυλιά, που αποκαλούνται ξεκάθαρα "φύλακες", δεν τα υιοθέτησα με πρωταρχικό στόχο αυτό...

2. Να επαναλάβω ότι εκπαίδευση φύλαξης αρχίζεις όταν η Βασική Υπακοή είναι (σχεδόν) τέλεια... και εδώ, δεν ξέρεις ακόμα τι είδους υπακοή έχει ο σκύλος...

Και επαναλαμβάνω: Ο ιδιοκτήτης είναι που εκπαιδεύεται! Ο σκύλος "τα ξέρει"!!!
Αυτό που κάνει (κυρίως) ο εκπαιδευτής, είναι να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη να κατανοήσει τη γλώσσα του σκύλου...

3. Εντάξει "κοντά σου" βρίσκονται, δε λέω... αλλά εννοούσα αυτούς που βρήκαν το σκύλο και τον έχουν ψυχολογήσει λιγάκι περισσότερο...

4. Τώρα, αυτό το "συγκεκριμένη ράτσα": Αφορά πολλές φυλές, όσες δεν μπορείς να φανταστείς!
Επίσης, το "να του πάρεις τον αέρα" και, μάλιστα, "νωρίς": Πρέπει να συζητήσεις, να διαβάσεις και να σκεφτείς αρκετά τι σημαίνει αυτό και πως μεταφράζεται... ειδικά, το "νωρίς", θα μπορούσε να σημαίνει (για ένα ενήλικο σκύλο) ότι θα προσπαθούσες να τον τσακίσεις... να μελετήσεις πολύ πάνω σ' αυτό...

5. Εχουν υπάρξει (αρκετοί) ενήλικοι σκύλοι, που χρειάστηκαν 5-6 άτομα, για πολλή ώρα, ώστε να τους βγάλουν από το box στην αίθουσα αφίξεων... τόσο είχαν φρικάρει...
Από την άλλη, ένα ωραίο (έστω και με ζέστη) ταξίδι με αυτοκίνητο, διαρκεί περισσότερο (και με πολλές στάσεις για νεράκι και περπάτημα - προσοχή μη ξεφύγει και χαθεί!) και δίνει την ευκαιρία και στους δυό σας να αρχίσουν το δέσιμο... να γνωριστούν καλύτερα, να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
κι ενα ακομα βασικοτερο....
αν αυτος ο σκυλος δεν τοχει με την φυλαξη.....
κι βλεπω εντονη επιθυμια περι εκπαιδευσης και πειθους για φυλαξη...
ποιο το μελον του?

h4wk

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2012
50
1
Έχω μηχανή δική μου και αυτοκίνητο μπορώ να χρησιμοποιώ της μητέρας μου αν το χρειάζομαι.
Καταλαβαίνω οτι το αεροπλάνο μπορεί και να μην είναι ότι καλύτερο οπότε δε θα κάνω κάτι βιαστικό.
Θα πάει η μητέρα μου αύριο θεσσαλονίκη και θα τον δει.Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να μας τον φέρουν
αν εγώ δε καταφέρω να ανεβοκατέβω με το αυτοκίνητο αλλά όπως είπα και πριν δε σκοπεύω να κάνω κάποια επιπόλαια κίνηση..

Και για να λήξω το θέμα με την εκπαίδευση για φύλαξη, δε θέλω σκύλο φύλακα.Ανακάλυψα οτι είναι κάτι που ίσως και να μπορεί να κάνει αυτή η φυλή και μου φάνηκε ενδιαφέρων.Αυτό.Αν έψαχνα για σκύλο φύλακα δε θα έψαχνα αρχικα για σαμογιεντ..