Ροδεσιανό Ρίτζμπακ

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θα υπενθυμισω αυτο που ειπε ο φιλος krisai λιγο πιο πανω.. το ροδεσιανο ανηκει στην Ομαδα 6.. πραγμα πουτ σημαινει οτι πρωτιστως ειναι κυνηγος μεγαλων θηραματων... δεν ειναι ο φυλακας με την "κλασικη" εννοια του ορου. ( το χαβα μου εγω :p )

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
το ridgeback που εχω δει ειναι απο το παρακατω εκτροφειο!
Welcome to Zejak Rhodesian Ridgebacks UK

για τους λατρεις, αυτοι εχουν και γκρουπ στο fb που ανεβαζουν πολλες φωτος!
οι ιδιοι λενε οτι "[FONT=&quot]They are aloof with strangers but do not show aggression or shyness, will protect their owners, but not in a fierce way.[/FONT]"
οποτε το μετεφερα κι εγω!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εβλεπα μια ερευνα , πολλοι μπορει να το εχετε δει "pedigree dogs exposed" οτι αναποδη ριγα , στην ουσια ειναι γεννετικη ανωμαλια η οποια ομως εκτρεφεται, αλλα.. μια εκτροφεας ισχυριζοταν πως οι καλοι κυνηγοι ειναι αυτοι με την ριγα, και οτι αυτα χωρις ριγα δεν ανταποκρινονται στις απαιτησεις της φυλης .

Οπως και να χει , ειτε ριγα ειτε χωρις.. ειναι ΣΚΥΛΑΡΟΙ με τα ολα τους!! παντα μ'αρεσαν και τα ειχα ξεχωρισει..
λες η Θεα Τυχη να μου στειλε τον λατρεμενο κοπρο μου?! :D (το μωρρροοο μου!!!! )

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Θα σου πω γιατι ρωταω...
Στην diana περσυ που ειδαμε τα ροδεσιανα και παθαμε ολοι κοκομπλοκο.. και πολλοι γιναμε τσιμποουρια να ρωτησουμε, μου ειχε πει η κυρια με την θηλυκια που δεν θυμαμαι το ονομα της..
οτι ευρωπαικα εκτροφεια, διασταυρωσαν ροδεσιανα με αγγλικα κυνηγοσκυλα και τα ευρωπαικα ροδεσιανα ειναι πιο σωματωδη και με πιο κρεμαστα χειλια και γενικα λιγο πιο "μπολικα" και γεννιουνται περισοτερα χωρις την ριγα .. τα οποια φυσικα αποκλειονται απο αναπαραγωγη και εκεθεσεις. Παιρνουν μονο μερος αυτα με τιην ριγα.
και στις φωτο που εβαλες μου μοιαζει με αυτη την περιγραφη.. οποτε θα μαρεσε να δω και αλλα σκυλια τους.. ετσι.. εγκυκλοπαιδικα και για την απορια μου.. :)
ευχαριστω!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
τα ευρωπαικα ροδεσιανα ειναι πιο σωματωδη και με πιο κρεμαστα χειλια και γενικα λιγο πιο "μπολικα" και γεννιουνται περισοτερα χωρις την ριγα .. τα οποια φυσικα αποκλειονται απο αναπαραγωγη και εκεθεσεις. Παιρνουν μονο μερος αυτα με τιην ριγα.
και στις φωτο που εβαλες μου μοιαζει με αυτη την περιγραφη.. οποτε θα μαρεσε να δω και αλλα σκυλια τους.. ετσι.. εγκυκλοπαιδικα και για την απορια μου.. :)
ευχαριστω!!
Ο συγκεκριμένος έχει ρίγα ανάποδη, αλλά είναι πιο ψηλός από ό,τι αναφέρει το πρότυπο.
Για το εκτροφείο, θα μάθω λεπτομέρειες κ θα γράψω περισσότερες πληροφορίες.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Από εδώ είναι ο hunter.

Γενικά ακούω για μεγάλες αποκλίσεις στις γέννες των ροδεσιανών. Για μαύρη μούρη, για 60 κιλ, αλλά κ 40...
Ανάλογα με τις γραμμές του κάθε εκτροφέα.

Άλλες 2 φωτό του:

• Like
Reactions: avapimou

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
Τα ριτζμπακ ειναι πολυ καλυτερη φυλακες απο τα ντογκο εχω ακουσει πολλες ιστοριες για το τι μπορουν να κανουν σε εναν εισβολεα και οχι απο ανθρωπους που στερουνται σοβαροτητας.Ενας απο τους μεγαλυτερους κυνηγους μεγαλου θηραματος στην Ν. Αφρικη χρησιμοποιουσε ριτζμπακ στα κυνηγια του(επαγγελματιας)τα αλλαξε με ντογκο γιατι οπως ειπε τα ριτζμπακ πολλες φορες επιτεθηκαν σε πελατη του γιατι δεν ηταν εξοικιωμενα μαζι του

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τα ριτζμπακ ειναι πολυ καλυτερη φυλακες απο τα ντογκο εχω ακουσει πολλες ιστοριες για το τι μπορουν να κανουν σε εναν εισβολεα και οχι απο ανθρωπους που στερουνται σοβαροτητας.Ενας απο τους μεγαλυτερους κυνηγους μεγαλου θηραματος στην Ν. Αφρικη χρησιμοποιουσε ριτζμπακ στα κυνηγια του(επαγγελματιας)τα αλλαξε με ντογκο γιατι οπως ειπε τα ριτζμπακ πολλες φορες επιτεθηκαν σε πελατη του γιατι δεν ηταν εξοικιωμενα μαζι του
Τελικα μαλλον βιαστηκα να γραψω Βαγγελη... παρασυρθηκα απο το γεγονος οτι συνεχως ακουω στο δρομο οτι καποιος θελει ενα ντογκο επειδη ειναι πολυ καλοι φυλακες .. μολις τους λεω 2-3 πραγματα αναφερουν σα δευτερη επιλογη τα ριτζμπακ...

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Τα ριτζμπακ εχουν εμφυτο το ενστικτο της φυλαξης, αλλα βεβαια δεν μπορουν να συγκριθουν με αλλες ρατσες πιο καταλληλες. Οι περισσοτεροι εκτροφεις δεν συνιστουν την εκπαιδευση φυλαξης γιατι μπορει να εχει ανεπιθυμητες συνεπειες στην ψυχολογια τους.

Dimitris Angel

New Member
9 Ιουνίου 2012
2
0
Καλησπερα στην παρεα.
Ενδιαφερομαι για την αποκτηση ενος Ροδεσιανου Ρίτζμπακ .
Παρακαλω οποιος εχει καποια πληροφορια με σκοπό να αποκτησω ενα τετοιο σκυλο.
Ευχαριστώ.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Εκτοφείο Leeurif, Κα Εμμανουέλλα Αθανασιάδη

Leeurif RhodesianRidgebacks SiberianHuskies | Facebook

Μίλησα μαζί της , στην τελευταία έκθεση του ΚΟΕ, και θα έχει γέννα κατά τον Νοέμβριο. Θα πρέπει όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον πολύ νωρίτερα γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη.
Προσωπική κρίση : Η δεκαπεντάλεπτη συνομιλία μας, μου άφησε άριστη εντύπωση...

Dimitris Angel

New Member
9 Ιουνίου 2012
2
0
Ευχαριστώ για την απαντηση σου ..
Θα ψαξω να την βρω... αλλα εχεις κάποιο τηλ ..?? ειναι αυτο που εχω δει στην αρχή της κουβέντας ..?? αρχιζει απο 210-66..?? παίρνω και βγαινει τηλ/της.
Ευχαριστω και παλι.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Κάπου έχω την κάρτα της, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να την βρώ.
Πάντως αυτό που προτείνει το μέλος mareco είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Συμφωνω κι εγω

Περα του οτι ειχε.πολυ καλα αποτελεσματα, ειδα σκυλια ηρεμα και κοινωνικοποιημενα. Η ιδια αν και ετρεχε με τα της εκθεσης, ηταν προθυμη να απαντησει σ ερωτησεις, και να μιλησει για τη φυλη