Ράμπα για αυτοκίνητο!

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Καλησπέρα, έχω ένα Fiat Doblo. Θέλω να φτιάξω μια ράμπα για τον Μικρό.
Αρχίζει και δυσκολεύεται να πηδάει επάνω.

Σκέφτομαι να πάρω ένα μακρύ ξύλο 80-100cm και να το μπαινο-βγάζω. Να βρω κι ένα τρόπο
να το στερεώνω στο πλάι, για να μην μπαίνει κάτω από τις μαξιλάρες των σκυλιών.

Κυκλοφορούν και έτοιμες. Τις έχει δοκιμάσει κανείς;

Κάποια άλλη ιδέα;

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εχω παρει αυτο:

p_75733_58477N_582.jpg

Αν και επειδη διπλωνει στα 3 παραμενει μεγαλο αρκετα για να το μεταφερεις και αυτο οπου κ αν πας. Ψαξε dog ramps στο ιντεμρετ και θα το βρεις. Απο ebay. Εχει και συρομενες ραμπες ισως λιγο πιο βολικες (και σε ογκο) και ελαφριες. Επισης αν το ξαναεψαχνα θα κοιτουσα κ μια τετοια λυση: (γιατι και σε περιπτωση παρκαρισματος εχε υποψη σου οτι πισω οι ραμπες θελουν πολυ χωρο)
0002012_steps-for-cars_450.jpeg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εμείς χρησιμοποιούμε χρόνια, αυτήν της trixie:20160910_182159.jpg αρχείο λήψης.jpg αρχείο λήψης (1).jpg

Μας έχει λύσει τα χέρια, αλλά, θέλει χώρο εντός αυτοκινήτου για αποθήκευση και εκτός για ξεδίπλωμα και χρήση.

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Εχω παρει αυτο:
Επισης αν το ξαναεψαχνα θα κοιτουσα κ μια τετοια λυση: (γιατι και σε περιπτωση παρκαρισματος εχε υποψη σου οτι πισω οι ραμπες θελουν πολυ χωρο)
View attachment 63562
Μπορείς να μου πεις πως λέγεται αυτή η περίπτωση;

Μαρία ευχαριστώ, αλλά θέλω όσο γίνεται να μην πιάνει χώρο ;)

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αυτά τα σκαλάκια πάντως, δεν πρέπει να είναι πολύ βοηθητικά, για σκύλο ηλικιωμένο. Για παππού μιλάμε manin? Ο δικός μου, δεν θα μπορούσε να τα ανέβει :(

• Like
Reactions: manin

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Αυτά τα σκαλάκια πάντως, δεν πρέπει να είναι πολύ βοηθητικά, για σκύλο ηλικιωμένο. Για παππού μιλάμε manin? Ο δικός μου, δεν θα μπορούσε να τα ανέβει :(
Έχεις ένα δίκιο. 12 ετών και με καρκίνο...

Τέλος πάντων, θα ρίξω μια ματιά στο ebay, αλλά το θέμα είναι ότι εκει δεν ξέρεις τι παίρνεις...
Αν αντέχει, ποιότητα κλπ

• Like

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Τωρα αυτο με τα σκαλια το ειδα τυχαια δεν το ειχα ψαξει τοτε δηλαδη..
http://www.solvitproducts.com/steps-for-cars
Οπως βλεπω ειναι σκαλια που μπαινουν με καποιο τροπο στον κοτσαδορο.. αλλα εγω τοτε εψαχνα ραμπα γιατι ημασταν στην φαση που ο δικος μου ηταν κουταβι και δεν εκανε να πηδαει αλλα ειχε παραβαρυνει και δεν τον αντεχε η μεση μου:LOL:
Ο δικος μου πχ πιστευω τα σκαλοπατακια θα τα ειχε πολυ πιο ευκολα, με την ραμπα φοβοταν γιατι πηγε να την παει γρηγορα και μια δυο φορες γλυστρισε:( απο εκει κ μετα δεν ειχαμε ποτε ξανα την ιδια σχεση με την ραμπα:cautious:
Ειχα σκεφτει επισης και να βρω τις απλες σκαλιτσες που πουλανε και κανουν κανενα 30ευρο.. αλλα.. τα σκαλοπατακια αυτα δεν βολευουν ειναι πολυ μεσα για τον σκυλο.. αν τωρα εσυ εφτιαχνες μια τετοια κατασκευη με πιο πλατια ομως σκαλοπατια..:LOL:
Επισης εχω ξυλινη ραμπα μεσα στο σπιτι για 7 σκαλια και ειναι πααρα πολυ βαρια δλδ δεν ειναι για τιποτα αλλο..

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δήμητρα απλώς, ένας ηλικιωμένος σκύλος που από τα πρώτα που "χάνει" είναι η κινητικότητα των πίσω ποδιών, δεν μπορεί να ανέβει σκαλιά. Ακόμη και πιο "εύκολα" από αυτά. Αυτό είναι το θέμα. Ενώ ένας κουτάβης δεν έχει τέτοιο θέμα :)
Εμάς, μας πήρε πολύ καιρό να συνηθίσουμε την ράμπα. Αν θυμάμαι καλά, μπορεί να ήταν και χρόνος o_O

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Δήμητρα απλώς, ένας ηλικιωμένος σκύλος που από τα πρώτα που "χάνει" είναι η κινητικότητα των πίσω ποδιών, δεν μπορεί να ανέβει σκαλιά. Ακόμη και πιο "εύκολα" από αυτά. Αυτό είναι το θέμα. Ενώ ένας κουτάβης δεν έχει τέτοιο θέμα :)
Εμάς, μας πήρε πολύ καιρό να συνηθίσουμε την ράμπα. Αν θυμάμαι καλά, μπορεί να ήταν και χρόνος o_O
Ναι ναι εχεις δικιο.. μετα το διαβασα οτι ειναι 12 και εχει και καρκινο και ευχομαι περαστικα!!
Οταν εψαχνα εβλεπα οτι η καθε μια αναλογα την κατασκευη ελεγε μεχρι τοσα κιλα πχ τσεκαρε κ αυτο.. και μπας καμια συρομενη πιανει πιο λιγο χωρο και ειναι γενικα πιο κουμανταρισιμη
dogscamper-van-12.jpg

F5F42F4F.jpg

• Like

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Παιδιά βρήκα το παρακάτω...Πολύ φθηνό δεν είναι;

http://www.ebay.com/itm/NEW-FOLDING...437430?hash=item361e691636:g:uKQAAOSw~rpZS1fp
Ειναι οικονομικο οντως.. επισης λεει up to 50kg ειναι οκ; Και λεει οτι ερχεται απο αυστραλια προσεξε το αυτο γιατι μπορει να κανει το προιον 10€ και η μεταφορα του εδω αλλα 70€.. καποια δεν ερχονται ελλαδα καν.
κατ τα αλλα τι να πω ελα ντε.. κλεινει στα δυο ε; Βολευει ο τελικος ογκος για την μεταφορα;

Καμια φορα εψαχνα να βρω το ιδιο προιον στο amazon γιατι κατω κατω ειχε και σχολια απο ανθρωπους που το εχουν αγορασει ηδη.

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Εμείς χρησιμοποιούμε χρόνια, αυτήν της trixie

Μας έχει λύσει τα χέρια, αλλά, θέλει χώρο εντός αυτοκινήτου για αποθήκευση και εκτός για ξεδίπλωμα και χρήση.
Καλημέρα, από που την πήρες την ράμπα; Ψάχνω τα μεγάλα petshop και δεν παίζει τίποτα!!!
Κόστος;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν