Πώς φεύγει η μυρωδιά "άλλου" σκύλου;

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Έχουμε πιάσει την Πίσσα τις τελευταίες 15 μέρες να έχει κατουρίσει σε 3-4 σημεία μέσα στο σπίτι. Όλες τις φορές πάνω στο ξύλινο πάτωμα και 2 (τουλάχιστον) από αυτές σε χώρο που της ήταν από την πρώτη μέρα διαθέσιμος (στο χώρο της δηλαδή).

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα εκπαίδευσης, αφού το σκυλάκι κρατήθηκε ωραιότατα 24 ώρες όταν στον οίστρο της προσπαθούσα να τη μάθω να κατουράει στην αυλή μας.

Έμαθα λοιπόν προχτές ότι οι προηγούμενοι κάτοικοι του διαμερίσματος είχαν επίσης ένα σκυλάκι, το οποίο όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης "δεν άντεξαν" και έδωσαν. Μου φαίνεται λοιπόν αρκετά λογικό ότι ένα σκυλί που γενικά κανείς δεν ασχολήθηκε αρκετά μαζί του για να μην είναι "ανυπόφορο", μπορεί να τα έκανε μες το διαμέρισμα, να τα μυρίζει τώρα η δικιά μου και να προσπαθεί να καλύψει την ξένη μυρωδιά...

Δεν ξέρω αν ακούγεται λογική όλη αυτή η σκέψη, αλλά βασικά θα ήθελα να δοκιμάσω να καθαρίσω το χώρο, για να δω αν θα έχουμε άλλα ατυχήματα.

Ερώτηση λοιπόν, μετά από όλο το σεντόνι. Εκτός από το ξύδι (που εννοείται έχω δοκιμάσει, χωρίς επιτυχία όμως, τουλάχιστον στο ένα σημείο), τι άλλο μπορώ να κάνω; Γνωρίζει κανείς αν ενδείκνυται ο βιολογικός σε ξύλινα πατώματα; Ή αν θα μου προσφέρει κάτι, αφού το ξύλο ποτίζει;;

(ΥΓ: Ελπίζω να είμαι στην σωστή κατηγορία. Αν όχι, παρακαλώ πολύ έναν ευγενικό άντμιν να με καβατζώσει με μια μεταφορά στο σωστό σημείο :D)

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
καποια μελη εχουν αναφερει για την αποσμινη αλλα δεν ξερω αν ειναι καταλληλη για ξυλινα δαπεδα, αν ειναι λουστραρισμενα ισως σου τα θαμπωσει (θα πρεπει να δεις στο μπουκαλι τι γραφει). Το λουστραρισμενο ξυλο δεν νομιζω οτι ποτιζει.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Το δάπεδό σου είναι μιας κάποιας ηλικίας, με ανοίγματα στους αρμούς. Ποτίζει. (και μάλλον μυρίζει)

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Το δάπεδό σου είναι μιας κάποιας ηλικίας, με ανοίγματα στους αρμούς. Ποτίζει. (και μάλλον μυρίζει)
Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωσή μας...

Εκείνη η αποσμίνη, τι είναι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Σούπερ καθαριστικό/απολυμαντικό. Νομίζω ότι μια χαρά κάνει για πάτωμα. Αλλά τσέκαρέ το πρώτα.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Το έψαξα λίγο στο Google, αλλά τρόμαξα :S για σιφώνια, για λεκάνες.... Η Πίσσα γλύφει - τρώει -κυλιέται αδιάκοπα στα πατώματα. Δεν προκαλεί ερεθισμούς τόσο δραστικό που είναι;

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
οπως και με καθε καθαριστικο που χρησιμοποιουμε στα πατωματα μας δεν θα της επιτρεψεις να εχει προσβαση στον χωρο που θα το χρησιμοποιησεις μεχρι να στεγνωσει.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Το ξύλο έχει ποτίσει πια. Αν ειναι μαύρο σε αυτα τα σημεία, εχει γινει η ζημιά. Κάπου διάβασα ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου κάνει καλή δουλειά σε παλιο λεκέ, ενω σε νέο το ξίδι. Μπορει να υπάρχει και κάτι καλύτερο.
Πηγαινε στο χρωματοπωλειο και ρωτα να σου πουν πιο προϊον ειναι καταλληλο. Αν βρεις και κάποιο μαγαζί που πουλάει πατώματα, ρωτα κι εκει.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
οπως και με καθε καθαριστικο που χρησιμοποιουμε στα πατωματα μας δεν θα της επιτρεψεις να εχει προσβαση στον χωρο που θα το χρησιμοποιησεις μεχρι να στεγνωσει.
Ούτε τώρα έχει πρόσβαση.. έχω στήσει όλες τις καρέκλες της τραπεζαρίας στο σημείο που τα έκανε, κάστρο το έχω κάνει!!! Αυτή βέβαια το τριγυρίζει και μυρίζει, αλλά τίποτα άλλο ύποπτο δεν έκανε ακόμα.

Το ξύλο έχει ποτίσει πια. Αν ειναι μαύρο σε αυτα τα σημεία, εχει γινει η ζημιά. Κάπου διάβασα ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου κάνει καλή δουλειά σε παλιο λεκέ, ενω σε νέο το ξίδι. Μπορει να υπάρχει και κάτι καλύτερο.
Πηγαινε στο χρωματοπωλειο και ρωτα να σου πουν πιο προϊον ειναι καταλληλο. Αν βρεις και κάποιο μαγαζί που πουλάει πατώματα, ρωτα κι εκει.
Υπάρχουν διάφοροι μαυρισμένοι αρμοί γύρω - τριγύρω στο πάτωμα. Να υποθέσω ότι είναι παλιές αταξίες επίσης;; Θα δοκιμάσω με το χρωματοπωλείο της γειτονίας, ευχαριστώ!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Πλακα έχει αυτο. Πας στο σπίτι προς ενοικίαση και ανάβεις αυτο το φως! Κάγκελο o ιδιοκτήτης! :lol: :lol:

Madicta, μη βάλεις αμμωνία ή χλωρίνη στο πατωμα. Η μεν αμμωνια δε θα κάνει τίποτα γιατι αμμωνια μυριζουν τα ουρα, η δε χλωρινη θα χαλάσει το πάτωμα και δε διώχνει τη μυρωδια.

Last edited:

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Σαν αυτες που έχουν στο CSI και βλέπουν τα καθαρισμένα αίματα στο χώρο. :p
Δε θέλω να φανταστώ τι θα δω στα πατώματά μου αν άναβα μια λάμπα black light. Είναι αρκετά φρικιαστικό με το φως της μέρας :(:(:(

Θα δοκιμάσω το χρωματοπωλείο σήμερα το απόγευμα και θα ενημερώσω!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Θυμάμαι όταν είχαμε τον προηγούμενο σκύλο μας, ο οποίος είχε ένα θεματάκι με το να λερώνει μέσα, μας είχαν δώσει ένα σπρεΐ από πετσόπ, το οποίο εξουδετερώνει την μυρωδιά των ούρων, ώστε να μην μυρίζει τις προηγούμενες ατασθαλίες και να μην λερώνει στο ίδιο σημείο. Δεν μπορώ να σου πώ αν δουλεύει ή όχι, γιατί στην περίπτωση του Άργου ανακαλύψαμε ότι λέρωνε μέσα για να μας τιμωρήσει κάθε φορά που φεύγαμε από το σπίτι και έμενε μόνος έστω και για δέκα λεπτά, ή γενικά όταν κάναμε κάτι που τον ενοχλούσε (μπάνιο, κτηνίατρος, κλπ.). :mad: Πώς είναι η μαφία ; Ένα τέτοιο πράγμα, σε σκύλο να φανταστείς. :p Τέλος πάντων, αν σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις, θα σου συνιστούσα να ρωτήσεις την kasi, η οποία σίγουρα θα ξέρει τί υπάρχει από τέτοια προϊόντα και αν είναι όντως αποτελεσματικά. :):):)

christos1976

Active Member
26 Φεβρουαρίου 2011
34
0
καλησπερα και απο εμενα..
εγω χρησιμοποιω αποσμινη και στο παρκε και στο μαρμαρο...ολα μια χαρα!!! καμια θαμπαδα...επισης βαζω και λιγες σταγονες ξυδι μεσα στο κουβα με νερο και αποσμινη και ολα καλα.....!!!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλημέρα!:D

Πρόκειται να μετακομίσουμε σε σπίτι με παρκέ στα υπνοδωμάτια και δεδομένου ότι οι παρόντες ενοικιαστές έχουν σκύλο και το παρκέ είναι ήδη φθαρμένο μπροστά στην μπαλκονόπορτα, υποθέτω ότι ο σκύλος έκανε πιπάκι του εκεί πολύ συχνά. Η φθορά δεν δικαιολογείται αλλιώς, εκτός αν η κυρία άπλωσε ρούχα και έσταζαν νερά. Θα κερώσω το σημείο, για να φτιάξει όσο γίνεται, αλλά αν ο σκύλος τα έχει κάνει μέσα και έχει ποτίσει το παρκέ, τί μπορώ να βάλω, για τη μυρωδιά; Θα ήθελα κάτι πιο δραστικό απο το ξίδι, για σιγουριά, ενώ αποσμίνη δεν έχω βρει εδώ. Ίσως και κάτι που να διώχνει και τις στάμπες από παρκέ ή πλακάκι...

Last edited:

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Τέσσερα σκυλιά έχουν περάσει απο το σπίτι μου και τα τέσσερα χρησιμοποιούν σαν τουαλέτα ( μέχρι τουλάχιστον να εκπαιδευτούν ) το δωμάτιο με το ξύλινο πάτωμα. Είναι το μόνο πάτωμα που δεν έχει αλλαχθεί στο σπίτι και κρατάει την μυρωδιά. Το έχω καθαρίσει με ότι μπορείς να φανταστείς.. πλέον δεν ασχολούμαι άλλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ