Πώς να περάσει ο σκύλος απο τα σύνορα;

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
ετσι ειναι, τοσα ξερουν, γιαυτό και υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, περισσοτερο σε αυτές τισ χώρες απο ο σκύλος είναι ενα πολυ καλό εισόδημα, μια και πας Ρουμανία φαντάζομαι να ξέρεις τι αγοράζεις εκεί με μια πώληση σκύλου σε Ευρωπαική τιμη, με μηνιάτικο εκει 100-150 Ε, η αντίστοιχα στη Σερβία η στα Σκόπια, όσο για αυτά που έλεγε παραπάνω το αγαπητο μέλος και mod απο το Βελιγράδι περι του τρόπου έκδοσης των pedigree εκεί, σαφώς και τα γνωρίζω, γνωρίζω όμως και αυθονες περιπτώσεις προσωπικές που με κάνανε να πέσω απο τα σύνεφα, πχ σε ερώτηση για κάτι που ήθελα απο εκεί σε σχέση με διαγωνισμό, να δεχθώ την πρόταση εγώ, και είναι σηματικό το εγώ.... γιατί να έλθεις, απλά στείλε τα χαρτιά και τα άλλα τα φτιάχνουμε εμείς!!!!!!!! Γιαυτό καί έλεγα για πατριωτισμούς κτλπ, ε όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει, όταν τα χρήματα που θα ξοδέψω εγω για να πάω εκεί, καυσιμα, ξενοδοχεία κτλπ, γιαυτούς είναι χρονιάτικο, όπως λέω, τόσο εύκολα δίνουν 600 Ε για ένα απλό σκύλο απο το Νις, τι να πώ

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αυτο που με εντυπωσιασε στη Ρουμανια ειναι το υπεθριο παζαρι σκυλων, πηγαινες στη λαϊκη να παρεις μηλα και μαρουλι και διπλα πουλουσαν σκυλια και παπαγαλους. Τι πεντιγκρι....... Πολλοι Ελληνες αγοραζαν. Το πιτμπουλ και το ροτβαϊλερ πηγαινε συννεφο. Οι τιμες επαιζαν. Μπορουσες να βρεις ενα πολυ ωραιο φαινοτυπικα ζωο στα λεφτα πανω κατω που ανεφερες, τωρα τι θα εβγαινε στην πορεια ειναι αλλο θεμα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ναι, το ξέρω ότι το συγκεκριμένο κουτάβι δεν μπορεί να ταξιδέψει.
Έγραψα σε ποιες περιπτώσεις μπορεί επειδή μας διαβάζουν και άλλοι και να μην νομίζουν ότι από εκτροφείο εξωτερικού δεν μπορούν να πάρουν κουτάβι κάτω των 3 μηνών.
Εγώ έγραψα συγκεκριμένα για κουτάβια από Σερβία. Αυτό που έγραψες εσύ παραπάνω θαρρώ πως ισχύει για χώρες ΕΕ ή για χώρες που είναι rabies free (η Σερβία δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο)

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Αυτο που με εντυπωσιασε στη Ρουμανια ειναι το υπεθριο παζαρι σκυλων, πηγαινες στη λαϊκη να παρεις μηλα και μαρουλι και διπλα πουλουσαν σκυλια και παπαγαλους. Τι πεντιγκρι....... Πολλοι Ελληνες αγοραζαν. Το πιτμπουλ και το ροτβαϊλερ πηγαινε συννεφο. Οι τιμες επαιζαν. Μπορουσες να βρεις ενα πολυ ωραιο φαινοτυπικα ζωο στα λεφτα πανω κατω που ανεφερες, τωρα τι θα εβγαινε στην πορεια ειναι αλλο θεμα.
Ναι είναι αυτά που αγοράζουν οι σκυλέμποροι, με τιμές ασφαλώς μικρότερες αυτών που βλέπεις στο παζάρι, και μετά τα διαθέτουν σε ευτυχείς σκυλοκατόχους στην Ελλάδα, μέσω καταστημάτων πώλησης, με πολαπλάσιες τιμές ασφαλώς, και με εγγύηση καθαροαιμίας, και κληρονομικών νόσων και σίγουρα με pedigree, του τύπου πιάσε ενα ροτβάιλερ

Last edited:

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Εγώ έγραψα συγκεκριμένα για κουτάβια από Σερβία. Αυτό που έγραψες εσύ παραπάνω θαρρώ πως ισχύει για χώρες ΕΕ ή για χώρες που είναι rabies free (η Σερβία δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο)
Εγραψες τι ισχύει για να βγεί ενα Σερβικο pedigree και τι ισχύει για να φύγει ενα ζώο απο τη χώρα σου, το γενικό ερώτημα του θέματος είναι το πώς ενα ζώό κατα τα λεγόμενα του ερωτόντος, 51 ημερών έφτασε σε αυτόν μεσω petshop , με Σερβικο διαβατήριο, θα βγεί εκτός Ελλάδος και θα περάσει την FYROM, τη Σερβία, τη Βοσνια Ερζεγοβίνη και την Αυστρία, βέβαια το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω γιατί η Βοσνία Ερζεγοβίνη δεν συνορεύει με την Αυστρία, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, μπορεί να πάει και αεροπορικώς
Και βέβαια αυτό δεν έχει εμβολιαστει για λύσσα, και δεν γίνεται σε αυτή την ηλικία, και πρέπει να περάσει χώρες, που σαφώς τις ξέρεις καλύτερα, μπορεί και όταν γεννήθηκες, να ήταν μια , οι οπόιες δεν είναι χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης, και σαφώς όχι ελευθέρες λύσσας. Αυτό είναι το θέμα του τοπικ.

Last edited:

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
να κλάψω ή να γελάσω.............
και κάτι γλαφυρές εγγυήσεις τύπου "εγγύηση καθαροαιμίας ενός έτους"!!!!!!!!!!!!!
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, κάποιοι πάνω στην αγάπη ανθρώπων για τον σύντροφό τους κερδοσκοπούν και κάνουν πωλήσεις, πουλόντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ερωτήσεις του τύπου, το petshop μου δίνει εγγύηση καθαροαιμίας, εσεις κύριε εκτροφέα τι μου δίνετε? και βέβαια το petshop μου δίνει εγγύηση κτηνιάτρου περί της υγείας του ζώου, εσεις τι μου δίνετε? Και βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρίν μερικές ημέρες ξαναέστειλα ζώο μου στο εξωτερικό για να κάνω ζευγάρωμα, και να ψάχνω για μια ακόμα φορά το δίπλωμα της βλακείας για τη συνέχεια της προσπάθειας.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγραψες τι ισχύει για να βγεί ενα Σερβικο pedigree και τι ισχύει για να φύγει ενα ζώο απο τη χώρα σου, το γενικό ερώτημα του θέματος είναι το πώς ενα ζώό κατα τα λεγόμενα του ερωτόντος, 51 ημερών έφτασε σε αυτόν μεσω petshop , με Σερβικο διαβατήριο, θα βγεί εκτός Ελλάδος και θα περάσει την FYROM, τη Σερβία, τη Βοσνια Ερζεγοβίνη και την Αυστρία, βέβαια το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω γιατί η Βοσνία Ερζεγοβίνη δεν συνορεύει με την Αυστρία, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, μπορεί να πάει και αεροπορικώς
Και βέβαια αυτό δεν έχει εμβολιαστει για λύσσα, και δεν γίνεται σε αυτή την ηλικία, και πρέπει να περάσει χώρες, που σαφώς τις ξέρεις καλύτερα, μπορεί και όταν γεννήθηκες, να ήταν μια , οι οπόιες δεν είναι χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης, και σαφώς όχι ελευθέρες λύσσας. Αυτό είναι το θέμα του τοπικ.
Ξέχασες ή δεν διάβασες πως έγραψα ότι το σκυλί, επειδή έχει Σερβικό διαβατήριο ίσως να μην έχει πρόβλημα να μπει στη Σερβία.
Πώς θα (ξανά)μπει στην Ελλάδα θα με απασχολούσε εμένα.

Το αν αυτές οι χώρες ήταν μία ή όχι όταν γεννήθηκα δεν βλέπω τι σχέση έχει με το θέμα μας γιατί εδώ και χρόνια είναι 6.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, κάποιοι πάνω στην αγάπη ανθρώπων για τον σύντροφό τους κερδοσκοπούν και κάνουν πωλήσεις, πουλόντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ερωτήσεις του τύπου, το petshop μου δίνει εγγύηση καθαροαιμίας, εσεις κύριε εκτροφέα τι μου δίνετε? και βέβαια το petshop μου δίνει εγγύηση κτηνιάτρου περί της υγείας του ζώου, εσεις τι μου δίνετε? Και βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρίν μερικές ημέρες ξαναέστειλα ζώο μου στο εξωτερικό για να κάνω ζευγάρωμα, και να ψάχνω για μια ακόμα φορά το δίπλωμα της βλακείας για τη συνέχεια της προσπάθειας.
δεν είναι μόνο αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε βάρος των ζώων (και των ανθρώπων), δυστυχώς έχουν ευθύνη και οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες για την βλακεία,την κουτοπονηριά και την αδαημοσύνη τους..

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
δεν είναι μόνο αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε βάρος των ζώων (και των ανθρώπων), δυστυχώς έχουν ευθύνη και οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες για την βλακεία,την κουτοπονηριά και την αδαημοσύνη τους..
Φυσικά , δεν θα υπήρχε εμπόρος χωρίς πελάτες, και βέβαια δεν θα γινόταν αυτό το εμποριο, χωρίς τα κέρδη που δίνει η διαφορά του επίπεδου τιμών, καθώς και οι συναλλαγματικές διαφορές, αρα λοιπόν οι έμποροι, έχοντας περιθώριο κέρδους πάνω απο 500% κάνουν αυτά , και βρίσκουν τρόπους να ξεπερνουν τα διάφορα προβλήματα, εξάλου και εδώ παραπάνω γράφτηκε το το κουτάβι περασε απο το nis στη Βουλγαρία και μεσω Βουλγαρίας ήλθε Ελλάδα, γιατί άραγε δεν ήλθε μέσω Σκοπίων, μηπως για να αποφύγει τον έλεγχο στα Ελληνικά σύνορα με τα Σκόπια? γιατί απο Βουλγαρία τα σύνορα πλέον είναι Ευρωπαικά.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
...παραπάνω γράφτηκε το το κουτάβι περασε απο το nis στη Βουλγαρία και μεσω Βουλγαρίας ήλθε Ελλάδα, γιατί άραγε δεν ήλθε μέσω Σκοπίων, μηπως για να αποφύγει τον έλεγχο στα Ελληνικά σύνορα με τα Σκόπια? γιατί απο Βουλγαρία τα σύνορα πλέον είναι Ευρωπαικά.
Αυτή την κουβέντα, έπρεπε να την είχατε από την αρχή. Είναι πάρα πολύ σημαντική λεπτομέρεια, που σε βάζει αμέσως στο νόημα της κατάστασης. Οσες αμφιβολίες και να έχεις.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Σαφώς και έτσι γίνεται,μέσω Βουλγαρίας, μεσω Σκοπίων είναι μικρή ποσότητα, και κάτι ακόμα, πήγανε σε φίλο γιατρό συνόρων με τα Σκόπια να περάσουνε παράνομα, με τίς κάμερες βέβαια, δημοσιογράφοι, και όταν τους έστειλε πίσω κακείν κακώς, κανένας δεν είπε τίποτα στην έρευνα, για να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι κάνουν τη δουλεία τους

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Καλησπέρα, πριν λίγο καιρό πήρα ένα κουταβάκι. Είναι 51 ημερών (σημερα, την ημερα της αναρτησεως για την ακριβεια)
Λιγος καιρος, να πουμε 2 βδομαδουλες ?
51 - 14 = 37 ? Σωστα ?
Να εμεινε και στο Πετ Σοπ καμια βδομαδουλα ακομα ?
37 - 7 = 30 .
Περιπου σε αυτη την ηλικια των 30 ημερων εξηχθη το κουταβακι, αιντε καμια βδομαδα αργοτερα βαρεια βαρεια...
Ποιοι νομοι ποιο συνταγμα, εκεινο που αλλαζει καθε εναμισι μηνα κατα πως βολευει 4 ατομα συγκεκριμενα ?
Το κοστος δηλωσης του μικροτσιπ στον κτηνιατρικο συλλογο, αξια δηλαδη παραβολου και εξοδων αποστολης ειναι 10-15 ευρω, αναλογως αν σταλει με απλο ταχυδρομειο η συστημενο με εταιρεια κουριερ κλπ.
Σε αυτον τον γιατρο που σου πηρε 90 ευρω για να δηλωσεις το μικροτσιπ να πηγαινεις....
Δηλαδη αμα σου εκανε καμια εξεταση αιματος για παραδειγμα ποσα θα σου επαιρνε ρε φιλε, κανα κατομμυριο ?
Ειναι να απορει κανεις με την αισχροκερδεια ορισμενων κτηνιατρων, αλλα δυστυχως βρισκουν και τα κανουν.
Σου ευχομαι καλη υγεια να εχει το κουταβι και παντα γερο.

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
13
Αθήνα
Ο σκύλος ταξίδεψε κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στα σύνορα και εισήλθε στην χώρα ξανά κανονικά. Όσο για το pet shop που λένε διάφορα το θέμα ψάχτηκε και όχι μόνο αξιόπιστο είναι αλλά και από τα καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ γεια σας !!! :)

pkostas

Member
16 Αυγούστου 2011
22
0
Petshop που να πουλάει κουτάβια "ράτσας" και να ειναι "αξιόπιστο" ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Δεν θες να το καταλάβεις στρουθοκαμηλίζοντας για την "σωστή" επιλογή σου. Γειά σου και καλή τύχη

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Όχι μόνο έχεις κάνει λάθος, όχι μόνο υπερασπίζεσαι το λάθος και δεν ανοίγεις τα μάτια σου και το μυαλό σου να δεις τι πραγματικά παίζει την λες και σε ανθρώπους που κάτι ξέρουν ή έμαθαν παραπάνω!

Κρίμα τίποτε άλλο!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ορίστε η αξιοπιστία των pet shops.

Kαλά μυαλά δεν θα ευχηθώ,
το λάθος έχει ήδη γίνει.

Αν εσύ υποστηρίζεις τις παραπάνω εικόνες, δικαίωμα σου, αλλά εδώ είναι φόρουμ κυνόφιλων,
οπότε οι αντιδράσεις μας αυτές θα είναι.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ