Πώς να περάσει ο σκύλος απο τα σύνορα;

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
τα ειδα τα ποστ.εμεινα αφωνος απο ολα αυτα που διαβασα. 50€ πληρωσα να το δηλωσω στο ονομα μου. Ειχε τσιπακι οταν το απεκτησα.
Τα 1ο και το 3ο ποστ ισχυει και ειναι ενημερωτικα,οσοι τα διαβασαν πριν αποκτησουν σκυλο γλυτωσαν.Το 2ο ποστ ειναι τραγικα αληθινα περιστατικα.Σε ρωστησα για την τιμη της δηλωσης που σου πηρε ο εξυπνος κτηνιατρος γιατι εμενα μου πηρε 20 ευρω για να τον δηλωσω.Σε καθε περιοχη παιρνουν οσα θελουν...Καποιοι κτηνιατροι παιρνουν 50 ευρω συνολικα για να βαλουν τσιπακι και να το δηλωσουν...Οποτε καλο ειναι να ρωτας τιμες απο 2-3 κτηνιατρους για τετοια θεματα.Ακομα και στην ιδια περιοχη οι τιμες μπορει να αλλαζουν,μην πηγαινεις βουρ στον πρωτο κτηνιατρο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ναι, είναι εμβόλιο για Distemper, Hepatitis, Parainfluenza, and Parvovirus

Και σύντομα θα πρέπει να το επαναλάβετε

Βεβαίως ξέρω Σερβικά (naravno da znam da pricam srpski) ;)

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
13
Αθήνα
Τα 1ο και το 3ο ποστ ισχυει και ειναι ενημερωτικα,οσοι τα διαβασαν πριν αποκτησουν σκυλο γλυτωσαν.Το 2ο ποστ ειναι τραγικα αληθινα περιστατικα.Σε ρωστησα για την τιμη της δηλωσης που σου πηρε ο εξυπνος κτηνιατρος γιατι εμενα μου πηρε 20 ευρω για να τον δηλωσω.Σε καθε περιοχη παιρνουν οσα θελουν...Καποιοι κτηνιατροι παιρνουν 50 ευρω συνολικα για να βαλουν τσιπακι και να το δηλωσουν...Οποτε καλο ειναι να ρωτας τιμες απο 2-3 κτηνιατρους για τετοια θεματα.Ακομα και στην ιδια περιοχη οι τιμες μπορει να αλλαζουν,μην πηγαινεις βουρ στον πρωτο κτηνιατρο.
ξεχασα να σου πω. Ηρθε στο σπιτι και πηρε 40€ για την επισκεψη και 50€ για να το δηλωσω. Συνολο 90€.

Ναι, είναι εμβόλιο για Distemper, Hepatitis, Parainfluenza, and Parvovirus

Και σύντομα θα πρέπει να το επαναλάβετε

Βεβαίως ξέρω Σερβικά (naravno da znam da pricam srpski) ;)

Fino fino. :D Αρα σημαινει οτι δεν μπορω να παρω το σκυλακι μαζι μου;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Fino fino. :D Αρα σημαινει οτι δεν μπορω να παρω το σκυλακι μαζι μου;
Εγώ μίλησα για να βγει ο σκύλος από τη Σερβία.
Τώρα, αφού έχετε Σερβικό διαβατήριο μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα να μπει στη Σερβία. Το πώς θα ξαναμπεί στην Ελλάδα είναι το θέμα. Μπορεί να σταθείς άτυχος και να πέσεις σε κάποιον που έχει όρεξη για δουλειά.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
ξεχασα να σου πω. Ηρθε στο σπιτι και πηρε 40€ για την επισκεψη και 50€ για να το δηλωσω. Συνολο 90€.
Δηλαδη υποθετω οτι αν πηγαινες εκει με τον σκυλο θα σου επαιρνε τα ιδια χρηματα η μονο τα 50 ευρω?Ευτυχως στην περιοχη μου ξερω κτηνιατρο που δεν παιρνει χρηματα για επισκεψη αλλα μονο οτι περιθαλψη προσφερει στον σκυλο,φαρμακα που μπορει να χρειαστουν κλπ και αλλον κτηνιατρο που παιρνει ελαχιστα.Ο 1ος αν πας πχ με τον σκυλο σου και τον ρωτησεις κατι,σου λεει την γνωμη του ακομα και αν τον εξετασει οπτικα και αν δεν χρειαζεται κατι φευγεις και δεν πληρωνεις.Το βρισκω λογικο...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Συγνωμη για το offtopic αλλά είναι απαράδεκτο να σας παίρνουν χρήματα οι κτηνίατροι για να δηλώσουν στον σύλλογο το τσιπάκι...Ένα φαξ στέλνουν, έλεος...άλλο να περάσει τσιπάκι και να πάρει 50 ευρώ κι άλλο να σου πάρει 50 για δήλωση...είναι κρίμα να αισχροκερδούν εναντίον μας..

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
13
Αθήνα
Εγώ μίλησα για να βγει ο σκύλος από τη Σερβία.
Τώρα, αφού έχετε Σερβικό διαβατήριο μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα να μπει στη Σερβία. Το πώς θα ξαναμπεί στην Ελλάδα είναι το θέμα. Μπορεί να σταθείς άτυχος και να πέσεις σε κάποιον που έχει όρεξη για δουλειά.
για Σκόπια και Βοσνία τι θα ισχυει ομως; Τι θα μπορει να γινει στα συνορα της Ελλαδας οταν θα ξαναμπει;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
για Σκόπια και Βοσνία τι θα ισχυει ομως; Τι θα μπορει να γινει στα συνορα της Ελλαδας οταν θα ξαναμπει;
Στα Σκόπια συνήθως δεν κάνουν εκτενή έλεγχο γιατί είσαι transit, για Βοσνία δεν ξέρω.
Στην Ελλάδα μπορεί να σου ζητήσουν όλα όσα έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ, τι χρειάζεται ο σκύλος για να μπει νόμιμα οδικώς σε χώρα της ΕΕ από χώρα εκτός ΕΕ (Σερβία)

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Εφοσον ειναι παρανομος εγω πως εχω Σερβικο διαβατηριο το οποιο γραφει την ημερομηνια γεννησης της ; Πως βγηκε απο την χωρα εφοσον δεν περασε μονο απο Σερβια αλλα και απο Βουλγαρια και μπηκε Ελλαδα;
σαν τους λαθρομεταναστες

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
13
Αθήνα
Δηλαδη υποθετω οτι αν πηγαινες εκει με τον σκυλο θα σου επαιρνε τα ιδια χρηματα η μονο τα 50 ευρω?Ευτυχως στην περιοχη μου ξερω κτηνιατρο που δεν παιρνει χρηματα για επισκεψη αλλα μονο οτι περιθαλψη προσφερει στον σκυλο,φαρμακα που μπορει να χρειαστουν κλπ και αλλον κτηνιατρο που παιρνει ελαχιστα.Ο 1ος αν πας πχ με τον σκυλο σου και τον ρωτησεις κατι,σου λεει την γνωμη του ακομα και αν τον εξετασει οπτικα και αν δεν χρειαζεται κατι φευγεις και δεν πληρωνεις.Το βρισκω λογικο...
τα ιδια λεφτα θα επαιρνε. Αποφασισα να παω σε αυτον επειδη λογω μεταφορας δεν μπορουσα να μεταφερω τον σκυλο. Δεν το εψαξα το θεμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Kazia ενημερώσου υπεύθυνα για τις κινήσεις που θέλεις να κάνεις.
Βρες ποιές υπηρεσίες είναι αρμόδιες και επικοινώνησε μαζί τους, για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων εσύ και προ ταλαιπωριών για άλλη μία φορά, το κουτάβι σου.

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
13
Αθήνα
Συγνωμη για το offtopic αλλά είναι απαράδεκτο να σας παίρνουν χρήματα οι κτηνίατροι για να δηλώσουν στον σύλλογο το τσιπάκι...Ένα φαξ στέλνουν, έλεος...άλλο να περάσει τσιπάκι και να πάρει 50 ευρώ κι άλλο να σου πάρει 50 για δήλωση...είναι κρίμα να αισχροκερδούν εναντίον μας..
Ναι φιλε εχεις δικιο. Δεν ηξερα ομως τι παιζει με το μικροτσιπ. Ειμαι νεος στο θεμα αυτο.

Kazia ενημερώσου υπεύθυνα για τις κινήσεις που θέλεις να κάνεις.
Βρες ποιές υπηρεσίες είναι αρμόδιες και επικοινώνησε μαζί τους, για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων εσύ και προ ταλαιπωριών για άλλη μία φορά, το κουτάβι σου.
στις πρεσβειες μπορω να ενημερωθω; που να απευθυνθω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Προσωπικά δεν γνωρίζω να σου πω. Φαντάζομαι ίσως στα προξενεία όλων των εμπλεκομένων χωρών.

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
13
Αθήνα
σαν τους λαθρομεταναστες
Η Kazia μου δεν ειναι λαθρομεταναστρια. Την εχω πληρωσει 680€ και θα εδινα αλλα τοσα. Εχει και το διαβατηριο της!!!

Προσωπικά δεν γνωρίζω να σου πω. Φαντάζομαι ίσως στα προξενεία όλων των εμπλεκομένων χωρών.

Που ομως; Σε αυτα που ειναι εδω η εξω;

Στα Σκόπια συνήθως δεν κάνουν εκτενή έλεγχο γιατί είσαι transit, για Βοσνία δεν ξέρω.
Στην Ελλάδα μπορεί να σου ζητήσουν όλα όσα έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ, τι χρειάζεται ο σκύλος για να μπει νόμιμα οδικώς σε χώρα της ΕΕ από χώρα εκτός ΕΕ (Σερβία)
Αν δεν τα εχεις αυτα δηλαδη σου κρατανε εκει τον σκυλο η πληρωνεις προστιμο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Σου είπα. Και στα εδώ και στα έξω.
Και έδωσες 680 ευρώ για πετσοπένιο σκυλί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Η Kazia μου δεν ειναι λαθρομεταναστρια. Την εχω πληρωσει 680€ και θα εδινα αλλα τοσα. Εχει και το διαβατηριο της!!!
η πληρωμή της δεν έχει σχέση με την είσοδο στη χώρα ώς λαθρομετανάστης

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Συμφωνω,κακως δεν ρωτησα και στον 1ο κτηνιατρο και που με γνωριζε σχετικα που μπορει να μην επαιρνε καθολου χρηματα για την δηλωση.Τον δηλωσα σε αλλον κτηνιατρο που ειχα παει για 1η-2η φορα και υπεθεσα οτι τοσα παιρνουν ολοι σαν ταριφα.Παντως αν μου ελεγε 50 ευρω θα ρωτουσα και αλλου,δεν θα τα εδινα.Θυμαμαι οτι μου ειπε-20 ευρω,τοσο κοστιζει η γραφειοκρατικη διαδικασια.Υπαρχει περιπτωση να χρεωνεται ο κτηνιατρος καποιο μικροποσο για την δηλωση?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Θυμαμαι οτι μου ειπε-20 ευρω,τοσο κοστιζει η γραφειοκρατικη διαδικασια.Υπαρχει περιπτωση να χρεωνεται ο κτηνιατρος καποιο μικροποσο για την δηλωση?
Δεν ξέρω και δεν θέλω να πω ανακρίβειες αλλά δεν νομίζω γιατί ο δικός μου γιατρός δεν πήρε τπτ και δεν νομίζω να έβαλε τα γραφειοκρατικά από τη τσέπη του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ