άσχετα αν τελικά φτιάξεις κλουβί , ενισχύσεις την περίφραξη, είτε τον δέσεις, ο σκύλος πρέπει να συνηθίσει να φοράει λουρί. εκεί θα βάλεις την κονκάρδα του αντιλυσσικού, από το λουρί θα καταλάβουν αν τον βρουν εκτός αν είναι αδέσποτος ή δεσποζόμενος, μπορείς να τον πιάσεις αν κάποια στιγμή χρειαστεί καλή ώρα κλπ...
φαντάζομαι λοιπόν ότι η ερώτηση σου είναι ακριβώς αυτή...
δεν μπορείς να του φορέσεις λουρί και χρειάζεσαι βοήθεια...
ερωτήσεις λοιπόν...
τι εννοείς δεν κάθεται... δυσανασχετεί... δεν σε αφήνει να τον πλησιάσεις... σε πλησιάζει αλλά μόλις βάλεις τα χέρια σου αγριεύει δαγκώνει... σπαρταράει ώστε σου ξεφεύγει....
ή δεν ξέρω τι άλλο ... γίνε πιο συγκεκριμένος.
από την άλλη πόσο κοντά τον έχεις τον σκύλο σου...
δλδ συνήθως με το που μπαίνεις στο σπίτι σε πλησιάζει κουνάει την ουρά αλλά κρατάει αποστάσεις... παίζετε πολύ ώρα κάθε ημέρα με διάφορους τρόπους αν ναι ποιους..
κάθεται και τον χαϊδεύεις καθημερινά κάνα μισάωρο... τον χτενίζεις μια φορά την εβδομάδα...
δεν ξέρω τι άλλο.. αλλά πες μας, περιέγραψε λίγα πράγματα ώστε να καταλάβουμε την σχέση σου μαζί του...
για να σε βοηθήσουμε αν έχω καταλάβει καλά και να δώσομε αν μπορούμε κάποια οδηγία... πρέπει να τα γνωρίζουμε..
κι εσύ καταλαβαίνεις ότι διαφορετικό είναι να θέλει να σε δαγκώσει αν τον ζορίσεις από το να κρατάει αποστάσεις και να μην πλησιάζει....