Πώς μπορώ να τονίσω το αίσθημα φύλαξης;

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Οχι καλε δεν θέλω να γρυλίζει σε μένα πίσω απο την πορτα. Θέλω να γρυλίζει σε όλους πίσω απο την πόρτα πλην εμου. Και να γρυλίζει σε μένα δεν με νοιάζει !Θα μπώ μέσα και θα με δεί και θα το κόψει, έρχεται αμέσως για χάδια και φιλιά!
O σκυλος σου μεγαλωνοντας θα λειτουργει σαν ''συναγερμος'' αυτο ειναι σιγουρο( οπως παρα πολλες φυλες).Απλα,επειδη σε βλεπω πολυ αγχωμενο θα ηθελα να σου υπενθυμισω πως η φυλη αυτη δεν προτεινεται ως ''φυλακας'',γιατι ειναι πολυ φιλικη με τους ανθρωπους( pit bull και staffs κλεβονται καθε μερα εξαιτιας αυτου).
Μεγαλο ρολο για μενα παιζει το πως θα μεγαλωσει ο σκυλος σου και τι χαρακτηρα θα ''βγαλει'' οταν ενηλικιωθει.
Αν θες τη συμβουλη μου,μην τον πιεζεις να γρυλιζει μιας και η φυλη αυτη ευκολα μπορει να γινει αρκετα ενοχλητικη αν δεν ''πιασει'' σωστα καποια πραγματα.Για μενα αστον (εξαλλου μωρο ειναι ακομα) και βλεπεις στην πορεια πως θα εξελιχθει.
Αυτο πιστευω...και ακομα μια φορα...μην αγχωνεσαι. ;)

Υ.Γ.Για θυμισε μου γιατι δεν πηρες rott η cane corso...! :)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
William :) καλημέρα, μπορώ να πώ πως το cane corso το λιμπιζόμουνα πολύ. Πάρα πολύ. Απλά ζυγίζοντας τα πράγματα είδα πως θα ήταν δύσκολο να τον έχω. Ηθελα ένα μεσαίο προς μικρό σκύλο ώστε να μπορώ να τον παίρνω μαζί μου όταν ταξιδεύω με σχετική ευκολία. Επίσης δεν έχω αυλή κάτι που θα χρειαζόταν για το cane νομίζω. Συν τοις άλλοις δεν ξέρω αν θα μπορούσα να χειριστώ την επιθετικότητα ενός cane δεδομένου ότι ας πούμε θέλω να πάω κάμπινγκ και να πάρω το σκύλο μου μαζί ή να πηγαίνω για καφέ και να τον παίρνω μαζί κλπ. Με ένα cane corso δεν θα αισθανόμουν τόσο άνετα γιατί δεν ξέρω πότε θα ερμήνευε κάτι ως απειλή και απλά θα τα έκανε όλα γυαλιά καρφιά. Το σταφάκι μου το λατρεύω, είναι πάρα πολύ γλυκός και τρυφερός και στο μέγεθος που θέλω και με βολεύει. Αν λειτουργήσει ως συναγερμός στο μέλλον αυτό μου φτάνει και με το παραπάνω. Πάντως και το ψιλογαυγισμα στον ήχο του κλειδιού το έκοψε. Οπως το πα...Λογικά θα συνέδεσε ήχος πόρτας=είσοδος αγαπημένων προσώπων(!)θα ταν το άγχος της πρώτης μέρας αυτός ο ρόγκχος. Τώρα που θα αρχίσει να αισθάνεται και σε αυτό το σπίτι σαν στο σπίτι του θα επιστρέψουμε στην μακαριότητα που τον χαρακτήριζει στην αθήνα. Αλλά δεν τον πιέζω να γαυγίσει. Θα δώ πώς θα εξελιχθεί στην πορεία :)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
O σκυλος σου μεγαλωνοντας θα λειτουργει σαν ''συναγερμος'' αυτο ειναι σιγουρο( οπως παρα πολλες φυλες).Απλα,επειδη σε βλεπω πολυ αγχωμενο θα ηθελα να σου υπενθυμισω πως η φυλη αυτη δεν προτεινεται ως ''φυλακας'',γιατι ειναι πολυ φιλικη με τους ανθρωπους( pit bull και staffs κλεβονται καθε μερα εξαιτιας αυτου).
Μεγαλο ρολο για μενα παιζει το πως θα μεγαλωσει ο σκυλος σου και τι χαρακτηρα θα ''βγαλει'' οταν ενηλικιωθει.
Αν θες τη συμβουλη μου,μην τον πιεζεις να γρυλιζει μιας και η φυλη αυτη ευκολα μπορει να γινει αρκετα ενοχλητικη αν δεν ''πιασει'' σωστα καποια πραγματα.Για μενα αστον (εξαλλου μωρο ειναι ακομα) και βλεπεις στην πορεια πως θα εξελιχθει.
Αυτο πιστευω...και ακομα μια φορα...μην αγχωνεσαι. ;)

Υ.Γ.Για θυμισε μου γιατι δεν πηρες rott η cane corso...! :)
Η φυλή αυτή προτείνεται ως φύλακας σε πολλά site του εξωτερικού...απλά πληροφοριακά..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η φυλη δεν εχει εκτραφει ειδικα και για φυλαξη, οπως πχ τα ντομπερμαν, αλλά θεωρειται οτι μπορει να φυλαξει αξιοπρεπώς.
Αλλά ετσι κι αλλιως, το μικρο-μεσαιο της μεγεθος περιοριζει απο μονο του.

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου, μιας και ο δικός μου κούταβος είναι στην ίδια ηλικία με τον δικό σου και από όσα διάβασα έχουν ομοιότητες στον χαρακτήρα.
Έτσι λοιπόν και ο Λούκι τρέχει στην πόρτα και τους υποδέχεται όλους με χαρά( όχι σε σημείο ακράτειας βέβαια). Με τον ίδιο τρόπο δέχεται τα χάδια από τον καθένα στο δρόμο και βέβαια δεν έχω κάνει κάτι για να αποτρέψω το γεγονός αφού θεωρώ βασικότατη αυτού του είδους την κοινονικοποίηση.
Ένα βράδυ πριν 2 εβδομάδες χρειάστηκε να βγω από το σπίτι στις 4 τα ξημερώματα ψάχνωντας για φαρμακείο. Ο Λούκι κοιμόταν στο κρεβάτι όπως πάντα και το μόνο που έκανε ήταν να σηκώσει το κεφάλι και να γυρίσει πλευρό.
Επέστρεψα μια ώρα μετά και μόλις έβαλα το κλειδί στην πόρτα πετάχτηκε από το κρεβάτι και νόμισα ότι μέσα βρίσκεται κάποιο θηρίο και όχι ο κούταβος μου. Μόλις μίλησα κα άνοιξα πριν προλάβω να μπω μέσα είχε επιστρέψει στη θέση του.
Το ίδιο γαύγισμα το έχω ακούσει άλλες δύο φορές τα μαύρα μεσάνυχτα όταν άκουσε κάποιο περίεργο θόρυβο όπου απλά σηκώθηκε όρθιος στο κρεβάτι.
Ολοκληρώνοντας να πω πως η άποψη μου είναι ότι αυτό το λίγο που θέλεις ο κούταβος σου θα σου το δώσει, και έχε υπόψη σου ότι καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι εμείς όσο αφορά θορύβους και συνδιασμό αυτών με κάτι επικύνδυνο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εγω απλα να ξανατονησω οτι με την κοινωνικοποιηση δεν σημαινει αυτοματως οτι λυνονται ολα τα προβληματα.μην νομιζεις οτι επειδη κοινωνικοποιησες τον σκυλο σου πω θα βγαινεις ανετα βολτες,ουτε οτι δεν θα ερθει σε αντιπαραθεση με αλλο ζωο.παντα θες προσωχη.κ φυσικα πρεπει να λαμβανουμε υποψιν ,οτι οσο κοινωνικοποιημενο μπορει να ειναι το σκυλι μας ,αλλο τοσο ακοινωνητοι ειναι αυτοι που κυκλοφορουν αναμεσα μας.το σκυλι μπορει να "γκαζωσει" κ απο καποια αντιδραση.εμεις πρεπει να ειμαστε παντα εκει.ειτε κανε ειτε ντογκο ειτε κανις,τα ματια κ τα αυτια πρεπει να ειναι στον σκυλο.ποτε δεν πινουμε καφεδακι ανετοι ενω το σκυλι ειναι εκει μαζι μας.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Η φυλή αυτή προτείνεται ως φύλακας σε πολλά site του εξωτερικού...απλά πληροφοριακά..
Kαλα, σε site εξωτερικου ακομα και το γαλλικο bulldog γραφουν οτι μπορει να ''φυλαξει''( σε ξενα site εχω διαβασει τα πιο απιθανα πραγματα)...

Απλα,για κανονικη φυλαξη,το staffbull δεν το προτεινουν...ειναι απλα τι ζητας απο ενα σκυλο και επειτα διαλεγεις αναλογα. :)
Το staff πιστευω οτι σε περιπτωση πραγματικου κινδυνου θα επεμβει και θα κανει και ζημια.Απλα,να φυλαει 24/7 το αποκλειω.
"Οι ανθρωποι για τη φυλη αυτη ειναι πραγματικα υπεροχοι για να γαβγιζει και να αγριευει με τον καθεναν."

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
.ποτε δεν πινουμε καφεδακι ανετοι ενω το σκυλι ειναι εκει μαζι μας.
Ρε lawrence με άγχωσες!
Να μην πιούμε καφεδάκι επειδή έχουμε νεύρα το καταλαβαίνω, πίνουμε μπύρα.:)
Αλλά ο σκυλάκος?
Αν είναι να τον έχω και να μην είμαι άνετος δεν τον παίρνω καθόλου,
όχι μόνο μαζί μου, αλλά και γενικά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
εγω απλα να ξανατονησω οτι με την κοινωνικοποιηση δεν σημαινει αυτοματως οτι λυνονται ολα τα προβληματα.μην νομιζεις οτι επειδη κοινωνικοποιησες τον σκυλο σου πω θα βγαινεις ανετα βολτες,ουτε οτι δεν θα ερθει σε αντιπαραθεση με αλλο ζωο.παντα θες προσωχη.κ φυσικα πρεπει να λαμβανουμε υποψιν ,οτι οσο κοινωνικοποιημενο μπορει να ειναι το σκυλι μας ,αλλο τοσο ακοινωνητοι ειναι αυτοι που κυκλοφορουν αναμεσα μας.το σκυλι μπορει να "γκαζωσει" κ απο καποια αντιδραση.εμεις πρεπει να ειμαστε παντα εκει.ειτε κανε ειτε ντογκο ειτε κανις,τα ματια κ τα αυτια πρεπει να ειναι στον σκυλο.ποτε δεν πινουμε καφεδακι ανετοι ενω το σκυλι ειναι εκει μαζι μας.
Ο,τι δεν καταφερει η εκτροφη και η κοινωνικοποηση, το καταφερνει ή ολοκληρωνει η εκπαιδευση. Αν δεχτει επιθεση, ή το προστατευουμε οπως μπορουμε ή ο σωσων εαυτον σωθητω.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σωστα χαρη.εκει θελω να καταληξω,γιατι καταλαβα οτι πιστευουμε πολλες φορες,πως με την κοινωνικοποιηση το σκυλι θα φτιαξει ομαλο χαρακτηρα κ εμεις θα ειμαστε ανετοι οπου κ να παμε ,ο,τι κ να κανουμε κ ξεχναμε την εκπαιδευση.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Το εχω ξαναπεί... Άποψη μου είναι ότι η σωστή κοινωνηκοποίηση και η σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με το "αφεντικό" είναι το κλειδί για να έχουμε εναν "σκύλο φύλακα"...
Μετά ερχεται το αν τον εκπαιδευσουμε ή οχι για "φύλακα"... Θεωρώ δεδομένο οτι για να εχουμε "σκυλο φυλακα" η κατηγορία του σκύλου ανήκει στις φυλές που μπορούν να εκπαιδευτούν σε τατοιου είδους επιπέδο.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα σε όλους! Σας μεταφέρω τα τελευταία νέα αναφορικά με το υπό συζήτηση θέμα. Λοιπόν ο σκυλάκος καταρχάς προσαμόστηκε εντελώς στο νέο περιβάλλον και είμαι χαρούμενος και ζωηρός ως συνήθως. Τώρα με το θέμα της ειδοποίησης. Το ενθαρυντικό είναι το εξής. Χτες γαύγιζε έντονα στο μπαλκόνι και βγήκα για να δώ τι έγινε. Στην απέναντι κατοικία κάποιος ανέβαινε με σκάλα στην ταράτσα (για να επιδιορθώσει τα κεραμίδια υποθέτω) ε ο μικρός γαύγιζε έντονα (αλλά δεν γαύγιζε με το ρόγκο τον ανησυχητικό -επειδή έχω μάθει να ξεχωρίζω τους ήχους του-μάλλον σαν παιχνίδι με ελαφρα ενόχληση(?), πάντως αυτό το γαύγισμα ρόγκος =φοβάμαιιιιι (!) δεν το έκανε. Ε βγήκα να δώ τι συμβαίνει και τον επιβράβευσα για το γεγονός ότι με ειδοποίησε. Το δεύτερο θετικό είναι το εξής, όταν ηταν βράδυ και διαβάζα στο δωμάτιο και αυτός άραζε στο καλαθάκι του και ο συγκάτοικος κατέβασε καταλάθος με φόρα τα παντζούρια -στην άλλη άκρη του σπιτιού- κάνοντας τον αντίστοιχο θόρυβο. Ε πετάχτηκε πάνω και γαύγισε και έτρεξε προς το δωμάτιο εκείνο. Πάλι τον επιβραβευσα. Το αρνητικό είναι το εξής. ΑΝ είναι αρνητικό -περιμένω τις συμβουλές και τις κρίσεις σας. Ε από τη δεύτερη μέρα που γρύλισε στην πόρτα και στο άκουσμα του κλειδιού το έκοψε. Δεν ξαναγαύγισε στην πόρτα. Μπορεί ο συγκάτοικος να βγεί και να γυρίσει αργά το βράδυ (να υπενθυμίσω πως ο σκύλος κοιμάται στο δωματιό μου) ε δεν θα γαυγίσει. Να πώ ότι με τον συγκάτοικο συμπαθιούνται πολύ πλέον. Είναι αρνητικό το ότι δεν γαυγίσει ή δεν ειδοποιεί σε ΚΑΘΕ άνοιγμα της πόρτας? Δύο μου έρχονται στο μυαλό. Είτε αναγνωρίζει τον ήχο των βημάτων και δεν αντιδρά. (Δεν γαυγίζει αλλά ξυπνάει-τεντώνει αυτί- μπορεί να αναδευτεί αλλά δεν γαυγίζει καθόλου στην πόρτα. Δηλαδη δεν αντιλαμβάνεται κάποια απειλή στο χώρο. Είτε επαναπάυτηκε πάλι. Τι πίστευετε?Και ένα τρίτο ζήτημα.Σκεφτόμουν, να δώσω τα κλειδιά σε ένα φίλο μου που δεν τον ξέρει ενώ θα λείπω. Δηλαδή να κατέβω κάτω, και να του δώσω κλειδιά. Να μπεί μέσα και να δούμε αν θα αντιδράσει, ίσα ίσα να κάνει μια βόλτα. Μάλιστα σκέφτομαι να κλείσω το σκυλάκο στο δωμάτιο μου και να δώ πως θα αντιδράσει (εν τη απουσία μου) στο άκουσμα ή τη μυρωδιά του ξένου που θα μπεί μέσα ( έτσι ώστε να μην του την πέσει-αν και το θεωρώ απίθανο στα όρια του αστείου κάτι τέτοιο).Με τον σκύλο δεν θα έχουν ούτε οπτική επαφή. Να δώ θα γαυγίσει? Η θα συνεχίσει τον ύπνο του. Τι λέτε?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θανο καλη ιδεα, αλλα καντο λιγο αργοτερα ειναι ακομα κουταβι. Και αν πεις και στον φιλο σου να κανει και λιγο ''ατσαλες'' κινησεις, εκει να δεις πως θα πονηρευτει...;)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Απλά σκεφτόμουν ΚΑΙ για να μην τρομάξει ο σκύλος ΚΑΙ για να μην τρομάξει ο φίλος να μην έχουν οπτική επαφή. Ετσι δεν θα δημιουργηθεί ούτε πρόβλημα στο φίλο στην απίθανη και εξωπραγματική περίπτωση να αντιδράσει κάπως έντονα ο σκύλος ούτε κανένα φοβικό σύνδρομο στο σκύλο. Το μόνο που θέλω να δώ είναι αν θα αντιδράσει. Ενα γρύλισμα ή ένα γαύγισμα ας πουμε. Για τα άλλα που ανέφερα πώς τα κρίνεις ICE? Μπορεί να είναι και τυχαία.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
σεναρια φαντασιας σε 5(?) μηνων κουταβι...
βιαζεσαι πολυ και στο τελος θα το μετανοιωσεις....
αν εισαι περιεργος απλα βαλε ενω ειστε μαζι να κανει καποιος θορυβο εξω απο την πορτα....
απλα... σε ολα .... βιαζεσαι παρα πολυ......
ειναι κουταβι ακομα..... φυλαξη το σκυλι θα βγαλει 2 περιπου ετων.... αν το ξεκινησεις τωρα σε εκεινη την ηλικια θα σκεφτεσαι την ευθανασια.....
γιατι δεν διαλεγες αλλη φυλη? σε εχουν ξαναρωτησει......

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@Θανος Το σκυλι αρχιζει και εμφανιζει διαφορα χαρακτηριστικα και αυτο θα εχεις τη χαρα να το παρακολουθεις και να το θαυμαζεις απο κοντα γιατι ειναι ο σκυλος σου...:)
Για να μην μπερδευεσαι με τις πολλες αποψεις και επειδη προκειται για τον δικο σου σκυλο, να θυμασαι να επενεις οτι εσυ θεωρεις επιθυμητο και ολα τα αλλα αστα οπως ερθουνε...;)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
GRDane, ο σκύλος μου είναι το πάθος μου και μου αρέσει η τόσο η επαφή μαζί του όσο και η παρατήρηση των αντιδράσεων του. Αφενός δεν ζητάω φύλαξη σε καμία περίπτωση σ αυτή την ηλικία.Δευτερον αναφορικά με την επιλογή ράτσας έχω αναφερθεί σε προηγούμενο ποστ μου. Αντιλήφθηκες σε κάτι από αυτά που έγραψα να τον έχω υποβάλλει σε οποιαδήποτε στρεσογόνα κατάσταση? Απλά προσπαθώ να ερμηνεύσω διάφορες στάσεις του. Και να δώ αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ ή να αποφύγω. Ο στόχος μου σε αυτή τη φάση είναι να ΕΡΜΗΝΕΥΣΩ τη στάση του. Αυτό περί ευθανασίας κλπ δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω. Αν αντιλήφθηκες ότι ο σκύλος μου είναι άγριος ή εγώ τον ωθώ σε κάτι τέτοιο μάλλον ή εσύ δεν καταλαβαινεις κάτι καλά ή εγώ δεν τα μεταφέρω σωστά

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
αν ο σκυλος σου ειναι το παθος σου σεβασου τοτε τον σκυλο σου την φυλη που επελεξες και την ηλικια του....
εσυ μολις πριν 2 ποστ δεν ρωτησες να τον τεσταρεις με ξενο επισκεπτη μονο του?
διαβασε σε ποια ηλικια ωριμαζει ο σκυλος σου τα βασικα χαρακτηριστικα της φυλης και συμπεριφερσου του αναλογα....
πως θα το επαιρνες αν εβλεπες σε ενα παιδακι 7 χρονων να του συμπεριφερονατι σαν σε 15?
να μην το αφηνουν να χαρει την ηλικια του αλλα να το δοκιμαζουν σε τεστ που αντιστοιχουν σε ηλικια των 15?
ισως και να τα καταφερνε τελεια ... απλα σε ρωτω ειναι σωστο...?
κοιτα αν ηξερες την μεταστροφη του χαρακτηρα τους απο την ηλικια των 5 μηνων, των 15 μηνων των 24 μηνων, των 36 μηνων τοτε θα καταλαβαινες και την αναφορα μου για την ευθανασια...
δεν σε αποπαιρνω συμβουλη δινω...
οπως σωστα ειπε ο ice δικος σου ο σκυλος δικες σου και οι αποφασεις....
απλα αυτα που ρωτας δεν ταιριαζουν στην ηλικια του, και την φυλη του.... αποψη μου.... τιποτα παραπανω... μπορεις και να μην δωσεις καθολου σημασια προσπερασε την.... μπορει και να την συζητησεις με τον εκτροφεα σου... ...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@Θανος Ο GRDANE εχει απολυτο δικιο στο θεμα της ηλικιας. Ειναι μικρος. Θα αλλαξει, να εισαι εκει να τον προσεχεις και να σε προσεχει...:)

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Αντιλήφθηκες σε κάτι από αυτά που έγραψα να τον έχω υποβάλλει σε οποιαδήποτε στρεσογόνα κατάσταση? ά
Oχι...απλα εσυ στρεσαρεσαι οσο δεν παει και αυτο μπορει να εχει και αντικτυπο στον σκυλο σου μακροπροθεσμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97