Πώς μαθαίνουμε την εντολή "κάνε τον πεθαμένο" ?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το ότι αν υπάρχει λόγος να μάθε ο σκύλος τέτοιες εντολές... απανταω όχι. Κακό όμως δεν κάνει, μόνο θετικά πράγματα βγαίνουν με το να περνάς χρόνο με το σκύλο και να επικοινωνείς μαζί του
[video=youtube;grw69aGT6QE]http://www.youtube.com/watch?v=grw69aGT6QE[/video]
Τώρα πια παίζει την πεθαμένει χωρίς λιχουδιές και σε απόσταση. Ξεκίνησα πριν μια εβδομάδα να της μαθαίνω να κουτσαίνει, έχει φάση όταν κάνει την πεθαμένη και σηκώνεται και έρχεται προς το μέρος μου κουτσαίνοντας :)

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
47
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Βρε παιδια.Απορια ειχε για τον τροπο που θα του μαθει την εντολη και του κατεβασετε ολη τη θεωρια περι εντολων.Πιστευω οτι τα γνωριζει αυτα για να προχωρησει σε μια καινουρια εντολη.Προσωπικα δεν ξερω να τον βοηθησω,αλλα δεν ειναι κακο.Σιγα που θα τον κοροιδευει.:DΑλλη μια ευκαιρια να μαθει κατι καινουριο ο σκυλος.Και τι αν δεν ειναι χρησιμο;Απο τη στιγμη που δεν ειναι επικινδυνο,τι πειραζει;Εμεις οσα ξερουμε χρησιμα ειναι;:rolleyes:

Οποιος ξερει,ας του εξηγησει και μην πλατιασουμε παλι σε αλλα θεματα.:p
Skylakos σ'ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση!:)

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
47
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Συμφωνω ότι αυτες οι εντολες δεν έχουν καμια χρησιμοτητα.
Απο την αλλη θεωρω ότι είναι ένας καλος τροπος επικοινωνίας με το σκυλο.
Με βοηθησε πολυ να καταλαβω τον τροπο που σκεφτονται και που αντιδρουν.
Βεβαια σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να τον φορτοσεις με πολλα πραγματα αχρηστα γιατι οπως λενε και στο χωριο μου θα τον κουρκουτιάσεις. :p
Ημουν και εγω περιεργη για το συγκεκριμενο κολπακι και δοκιμασα να το μαθω στην Λορα.

Αυτο που εκανα είναι να τη βαζω στη θεση κατω και έχωντας στο χερι μου τη λιχουδια την "αναγκαζω" να ξαπλωσει μονη της, χωρις να τη σπρωξω ή να την ακουμπησω.
όταν ξαπλωσει την επιβραβευω και της δίνω λιχουδια. Στην αρχη δεν της έλεγα τιποτα παρα μονο επιβραυευση η λιχουδια.
Για να ενταξεις και τη λεξη που θελεις να λες για να το εκτελει δοκιμασε να όταν επιβεβεβεις να λες και τη λεξη που θες π.χ. μπραβο μπαμ, πολυ καλο μπαμ κ.α.
Το έχουμε μαθει μονο μεσα στο σπιτι. όταν της το ζηταω έξω απο το σπιτι δεν το κανει.
Θα το δοκιμάσω! Σ'ευχαριστώ!

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
47
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Βρε παιδιά, απλά μια απορία είχα για το πως μπορούμε να του μάθουμε αυτή την εντολή. Ξέρω πως δεν θα προσφέρει κάτι στο σκύλο παρα μόνο στο να διασκεδάσει τον ιδιοκτήτη και κάποιους που θα το δούν. Εξάλλου έχω πολύ δρόμο ακόμη για την εκμάθηση των βασικών εντολών.
Τώρα βέβαια για να μιλήσω ειλικρινά, ο πραγματικός λόγος που θέλω να του μάθω αυτή την εντολή είναι ότι πρίν λίγες μέρες βρεθήκαμε με το Λάκη και τον ρώτησα αν το δικό του το γαλλάκι ξέρει να το κάνει αυτό και μου είπε όχι και μάλιστα επέμενε οτι δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο σκύλος. 'Ετσι λοιπόν θέλω να το μάθω στον δικό μου, ούτως ώστε τον άλλο μήνα που θα είμαι εκεί για διακοπές να του το δείξω.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις κάποιο session εκπαίδευσης ο σκύλος να έχει πάει μια μεγάλη βόλτα (ειδικά αν είναι υπερκινητικό), καλό θα ήταν να το ταίσεις μετά την εκπαίδευση ώστε να συσχετίσει ότι "κολπα"=φαγητό.
Αν ο σκύλος ξέρει ήδη το "κάτω" τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Του δίνεις την εντολή "κάτω", μετά πέρνεις μια λιχουδιά και το τοποθετέις πάνω απο το κεφάλη του και το πας προς το πλάι ώστε να ξαπλώσει με το πλάι. Καθώς το βλέπεις ότι πάει να πλαγιάσει να του επαναλαμβάνεις την λέξη εντολή που θες και να του δίνεις λιχουδιά-στοργή ακριβώς την στιγμή που σε κοιτάει στα μάτια. Προσπάθησε να αποφύγεις να βάλεις φυσική δύναμη να το ξαπλώσεις γιατί σκοπός είναι να το κάνει μόνο του. Όταν καταφέρεις να το κάνεις να πλαγιάζει απο στάση "κάτω" τον βάζεις σε θέση "κάτσε" και επαναλαμβάνεις τα ίδια.
Προσπάθησε να μη κουράσεις την διαδικασία, να σταματίσεις την εκπαίδευση λίγο πριν καταλάβεις ότι ο σκύλος αρχίζει και χάνει το ενδιαφέρον του. Δεν θέλουμε ο σκύλος να φτάνει στο σημείο να βαριέται γιατί αύριο-μεθαύριο θα βαριέται να κάνει αυτό που του ζητάς.
Μερικά σκυλιά καταλαβαίνουν καλύτερα την κίνηση του σώματος, οπότε μαζί με την φωνητική εντολή κάνε και κάποια κίνηση με τα χέρια (πχ. η δικιά μου καταλαβαίνει καλύτερα το "μείνω" όταν της ρίχνς μούτζα)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Απιστευτη η Λωρα, γαυγιζει και απο τον πονο της σφαιρας!!!!!!!!!!!!!!

Μπαινει στο "ρόλο" :D:D
(ασχετα αν το κανει απο αντιδραση..)

xaxaxa super η λώρα :)
Το΄χει μαλλον τ'όνομα.. :p

Προσπάθησε να μη κουράσεις την διαδικασία, να σταματίσεις την εκπαίδευση λίγο πριν καταλάβεις ότι ο σκύλος αρχίζει και χάνει το ενδιαφέρον του. Δεν θέλουμε ο σκύλος να φτάνει στο σημείο να βαριέται γιατί αύριο-μεθαύριο θα βαριέται να κάνει αυτό που του ζητάς.
Πολύ σημαντικο αυτο! Δοκιμασε για 5 με 10 λεπτα τη μερα και όχι καθε μερα την ίδια εντολη.
Επισης έχω παρατησησει πως όσο λιγότερο συχνα ζηταω την εντολη τοσο πιο άμεσα και προθυμα την εκτελουν.
Και μόλις τα καταφερεις περιμένουμε βιντεακι! :)

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
αυτο που θα χρειαστειτε ειναι ενα σφυρι κ λιγο κροκετα για δολωμα!το θεμα ειναι οτι εχει σιγουρα αποτελεσματα αλλα ακομη δουλευουμε λιγακι τον χρονο επαναφορας!χαχαχαχα!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Με το σφυρί τι κάνεις; Κοπανάς το σκυλί στην κεφάλα για να πέσει τάβλα και να είναι εντελώς πειστικός; :rolleyes:
Ε, ναι ... ένα θέμα επαναφοράς θα το έχεις σε αυτή την περίπτωση. Μια δοκιμή τον μήνα, αναλόγως του μεγέθους και της αντοχής της κεφάλας :D

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
Αυτο που εκανα είναι να τη βαζω στη θεση κατω και έχωντας στο χερι μου τη λιχουδια την "αναγκαζω" να ξαπλωσει μονη της, χωρις να τη σπρωξω ή να την ακουμπησω.
όταν ξαπλωσει την επιβραβευω και της δίνω λιχουδια. Στην αρχη δεν της έλεγα τιποτα παρα μονο επιβραυευση η λιχουδια.
Για να ενταξεις και τη λεξη που θελεις να λες για να το εκτελει δοκιμασε να όταν επιβεβεβεις να λες και τη λεξη που θες π.χ. μπραβο μπαμ, πολυ καλο μπαμ κ.α.
ξεκίνησα με τον τρόπο που προτείνεις προχτές και σήμερα το εχει ... έχουμε ένα θέμα βέβαια με την ουρά που κουνιέται ανεξέλεγκτα στη θέα της λιχουδιάς αλλά θα το λύσουμε και αυτό :D:D

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
και εγω ειχα προσπαθησει να του την μαθω αλλα τα παρατησαμε στην μεση.
δεν ειναι και τοσο δυσκολο παντως.
αλλα γενιικα αυτες οι ''εξτρα'' εντολες μπορεις να χαλασουν και της απαραιτητες αν δεν της ξερει καλα. του μεθαινα να δινει χερι και τον μπερδεψε απιστευτα με το κατω.
πριν ξεκινησεις τσεκαρε αν ξερει καλα τις αλλες εντολες.
ενας ωραιος τροπος ειναι να του πεις κατσε-κατω-ξανα κατσε κτλπ η να τον βαλεις απευθειας στην θεση κατω χωρις να κατσει(οπως ειπε και ο στελιος).

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
ξεκίνησα με τον τρόπο που προτείνεις προχτές και σήμερα το εχει ... έχουμε ένα θέμα βέβαια με την ουρά που κουνιέται ανεξέλεγκτα στη θέα της λιχουδιάς αλλά θα το λύσουμε και αυτό :D:D
Δοκιμασε σιγα σιγα να αντικαταστησεις τη λιχουδια με καποιο κοκκαλο ή παιχνιδι αλλα μονο όταν δεις οτι το κατεχει και φυσικα να "ποθει" σαν τρελλος το παιχνιδι εκεινη τη στιγμη.
Ραντεβου στις οντισιον για το Hollywood!!
:D:D:D

Σίμος.

Member
5 Μαϊου 2019
10
2
26
Μπορεί κάποιος να μου πεί πως μπορώ να μάθω την εντολή αυτή στο μικρό?
Θα χρειαστείς κλίκερ. Πρώτα πρέπει να μάθει την εντολή: [κάτσε] Εφόσον μάθει την εντολή αυτή κρατάς στο χέρι σου την ανταμοιβή-λιχουδιά και προσπάθησε καθώς πλησιάζει να απομακρύνεις την λιχουδιά έτσι ώστε να έχει ξαπλώσει. Έπειτα εφόσων είναι ξάπλα, κάνεις έναν κύκλο γύρο από το κεφάλι του έτσι ώστε να καταλάβει τι ακριβώς του/της ζητάς.(Τα σκυλιά δεν ξέρουν ουτε ελληνικά ούτε αγγλικά, ούτε κινέζικα) οπότε με την γλώσσα του σώματος μας προσπαθούμε να πούμε στον σκύλο μας αυτό ακριβώς που θέλουμε. Εφόσον ξαπλώσει πλάγια, του λες να μείνει εκεί. Εάν κάνει αυτό που επιθυμούμε χτυπάμε το κλίκερ για να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος και επιβραβεύουμε.(Εννοειτε επαναλήψεις)

Σημείωση: Ακόμα και καταλάθως να χτυπήσεις το κλίκερ πρέπει να του δώσεις λιχουδιά.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θα χρειαστείς κλίκερ. Πρώτα πρέπει να μάθει την εντολή: [κάτσε] Εφόσον μάθει την εντολή αυτή κρατάς στο χέρι σου την ανταμοιβή-λιχουδιά και προσπάθησε καθώς πλησιάζει να απομακρύνεις την λιχουδιά έτσι ώστε να έχει ξαπλώσει. Έπειτα εφόσων είναι ξάπλα, κάνεις έναν κύκλο γύρο από το κεφάλι του έτσι ώστε να καταλάβει τι ακριβώς του/της ζητάς.(Τα σκυλιά δεν ξέρουν ουτε ελληνικά ούτε αγγλικά, ούτε κινέζικα) οπότε με την γλώσσα του σώματος μας προσπαθούμε να πούμε στον σκύλο μας αυτό ακριβώς που θέλουμε. Εφόσον ξαπλώσει πλάγια, του λες να μείνει εκεί. Εάν κάνει αυτό που επιθυμούμε χτυπάμε το κλίκερ για να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος και επιβραβεύουμε.(Εννοειτε επαναλήψεις)

Σημείωση: Ακόμα και καταλάθως να χτυπήσεις το κλίκερ πρέπει να του δώσεις λιχουδιά.
Το ειδες οτι το θεμα ηταν απο το 2010????

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog