Πώς θα πιασω εγκλωβισμενο σκυλι;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλημερα! Εχω ενα προβλημα πολυ καιρο τωρα. Μελισσοκομω κανενα χρονο κ στο χωραφι που εχω τις μελισσες, εχει εγκλωβιστει ενα σκυλι. Το χωραφι εχει εκταση πλαγιων βουνου (ειναι τεραααααστιο), με θαμνους, δεντρα και ειναι περιφραγμενο. Το χωραφι δεν ειναι δικο μου, αλλα εχω παρει αδεια απο τον ιδιοκτητη.

Τον σκυλο τον πρωτοειδα πριν κανενα 2-3μηνο και απο τοτε δεν μπορω να τον πιασω. Δεν ξερω πως μπηκε κ δεν μπορει να βγει. Πηγαινω 2-3 φορες την εβδομαδα κ τον ταιζω, γιατι συχνοτερα δεν μπορω. Οποτε καταλαβαινετε οτι απλα επιβιωνει. Ειναι μεγαλοσωμος γκρι,σαν ποιμενικο. Οποτε πλησιαζει, μενει σε αποσταση 30μ. κ με το που κουνηθω ελαχιστα, φευγει. Δεν μπορω να τον βρω. Η εκταση αχανης κ η βλαστηση δεν βοηθαει. Εχω προσπαθησει να περπατησω ολη την εκταση, αλλα δε γινεται. Μονο απο δρομακια μπορω να παω γιατι δεν ειναι παντου βατη. Δεν τον βλεπω παντα. Ξερω οτι ακομα ειναι μεσα επειδη τρωει το φαγητο. Πλεον του βαζω την τροφη στην πορτα της περιφραξης, αφηνω την πορτα ανοιχτη, αλλα τιποτα. Δεν εμφανιζεται. Περιμενω ωρες, τιποτα. Κλεινω κ φευγω κ την επομενη μερα, η τροφη ειναι φαγωμενη.

Σκεφτηκα να βαλω υπνωτικο στην τροφη για να τον πιασω, αλλα ειναι επικινδυνο γιατι αν δεν τον βρω μετα μπορει να ειναι πολυ χειροτερο.

Η ειρωνια ειναι οτι μια κοπελα εχει εκδηλωσει ενδιαφερον γι' αυτο τον σκυλο(πιστευει οτι ειναι ενα αδεσποτο που ηθελε να παρει κ το εχασε) κ αν μπορεσω να το βγαλω, θα βρει κ σπιτι! Τι να κανω;;;;

• Like
Reactions: johnk

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Είσαι σίγουρη ότι τη τροφή τη τρώει ο συγκεκριμένος σκύλος και όχι κάποιο άλλο ζώο; Κάποια αλεπού; Μήπως έχει φύγει δηλαδή καιρό τώρα ο σκύλος; Όχι μη ρίξεις υπνωτικό, όποιος και να τη τρώει δεν είναι καλή ιδέα, καλά το σκέφτηκες!

• Like
Reactions: ioanna a

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Θέλει χρόνο που δεν ξέρω αν έχεις, ανθρώπους να σε βοηθήσουν, ένα κλουβί σα παγίδα για να τον πιάσετε και να τον περιθάλψετε. Μη προσπαθήσεις να τον πιάσεις μόνη σου εννοείται δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει , ακόμη και να μπορούσες εννοώ. Δεν έχει καμία οργάνωση εκεί που θα σε βοηθούσε;

• Like
Reactions: ioanna a

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
βασικα χρειαζεται πολλη υπομονη...ορθως αφηνεις τροφη...αυτο που πρεπει να προσεξεις,στον βαθμο του δυνατου φυσικα ειναι το να εισαι στο οπτικο πεδιο του σκυλου οταν αφηνεις την τροφη,ετσι ωστε να εχει και οτπικο ερεθισμα εκτος απο οσφρητικο...

επισης να μην την αφηνεις κοντα στην εξοδο,διοτι το ζωο θα αισθανθει εκτεθιμενο οποτε θα προσεγγισει δυσκολοτερα...αφηνε την σε σημειο που δεν εχει οπτικη προσβαση απο τον δρομο ετσι ωστε να μπορει να φαει απροβληματιστα...

αφηνεις την τροφη και φευγεις...καποια στιγμη θα δεις οτι το σκυλι θα μειωσει την μεταξυ σας αποσταση...απο και και μετα υπαρχουτν τεχνικες προσεγγισης...

σε καμια περιπτωση μην πιεσεις για εγγυτητα...

• Like
Reactions: johnk

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για να ζητησω βοηθεια απο τη φιλοζωικη, σημαινει οτι πρεπει να μπορουμε να βρουμε τον σκυλο. Σιγα μην εμφανιστει αυτος αμα δει αγνωστους.

Οταν αφηνω την τροφη, δεν ειναι παντα μπροστα. Δεν ξερω που βρισκεται. Η εκταση εχει πυκνη, αν και κοντη, βλαστηση κ δε φαινεται ο σκυλος.

Τελευταια, αφηνω την τροφη στην εξοδο μπας κ βγει εξω απο την περιφραξη. Δεν μπορω που δεν μπορω να τον πιασω, φοβαμαι μη μεινει για παντα εκει κ πεθανει απο ασιτια. Δεν θα πηγαινω παντα σε αυτο το χωραφι κ αυτος τι θα απογινει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Αν τον αφήσεις νηστικό;
Δεν θα αναγκαστεί λες, να βγει παραέξω, ψάχνοντας για τροφή;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν μπορει να βγει εξω. Πρεπει να ειμαι εκει να εχω την πορτα ανοιχτη κ να κλεισω πριν φυγω. Δεν ειναι δικη μου η εκταση να μπορω να αφησω ανοιχτα καποιες μερες.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αναρωτιεμαι πως μπήκε!
Υπάρχει βεβαιότης ότι η περιφραξη ειναι παντού άθικτη;
Βρε μπας και μπαινοβγαινει από κάπου και τωρα με το φαι αρχισε να μενει μονιμα εκεί;
Νερό που βρισκει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Μου φαίνεται λογική η σκέψη του @epial
Οπότε, αλήθεια, αν θέλεις να τον κάνεις να ξεθαρρέψει ή να φύγει μόνιμα από εκεί, σταμάτα να τον ταίζεις. Και παρακολούθα τον, να δεις, θα εμφανίζεται ακόμη ή θα εξαφανιστεί, γιατί σιγά μην κάτσει εκεί να πεινάσει, αν χάσει το σιγουράκι. Η, αν πράγματι πεινάσει, θα σε προσεγγίσει περισσότερο. Μάλλον.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Οπότε, αλήθεια, αν θέλεις να τον κάνεις να ξεθαρρέψει ή να φύγει μόνιμα από εκεί, σταμάτα να τον ταίζεις. Και παρακολούθα τον, να δεις, θα εμφανίζεται ακόμη ή θα εξαφανιστεί, γιατί σιγά μην κάτσει εκεί να πεινάσει, αν χάσει το σιγουράκι. Η, αν πράγματι πεινάσει, θα σε προσεγγίσει περισσότερο. Μάλλον.
Mα δεν κερδίζει τίποτα αν σταματήσει να το ταίζει. Δεν πρόκειται να την πλησιάσει σε καμία περίπτωση. Μόνο με το φαγητό σιγά σιγά μπορεί να συμβεί αυτό.
Αν η υπόθεση του epial ισχύει θα φύγει. Αν όχι θα πεθάνει από πείνα κάπου όπου δεν θα τον βρει η @skylakos.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν η υπόθεση του epial ισχύει θα φύγει. Αν όχι θα πεθάνει από πείνα κάπου όπου δεν θα τον βρει η @skylakos.
Αυτο ακριβως φοβαμαι.

2 σκεψεις μου ερχονται στο μυαλο για το πως μπηκε:
α) Βρηκε ανοιγμα, μπηκε, κ ο βοσκος που εχει τα ζωα βρηκε το ανοιγμα κ το ξαναεφτιαξε.Αρα δεν μπορει να ξαναβγει. Υπαρχουν αιγοπροβατα περιφραγμενα μεσα στην ηδη υπαρχουσα περιφραξη. Ειναι μεγααααααλη η εκταση λεμε!
β) Την ανοιξη ειχα δει χαλασμενη την εισοδο κ ειδοποιησα τον ιδιοκτητη κ την εφτιαξε. Σκεφτηκα μηπως καποιος τον πεταξε μεσα. Ειδε οτι υπαρχει κινηση στο συγκεκριμενο χωραφι κ τον παρατησε εκει.

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Αν ζητήσεις άδεια απο τον ιδιοκτήτη και φτιάξετε μια πρόχειρη περίφραξη μέσα στην έκταση; Παίζει κατι τέτοιο; Και του βάλεις φαγητο εκεί με σκοπό να τον παγιδεύσεις.. Καπου το ειχα δει που το ειχαν κάνει άτομα φιλοζωικής οργάνωσης στο εξωτερικό αυτό..

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δεν μπορει να βγει εξω.
Μην είσαι τόσο σίγουρη. Ειδικά όταν μιλάμε για μια τόσο μεγάλη έκταση. Μπορεί να μπαινωβγαινει από σημείο που δεν πάει καν το μυαλό σου.

Όσο για το πως θα τον πιάσεις γρήγορα, ο τρόπος είναι ένας. Μεγάλο κλουβί - παγίδα με το φαΐ μέσα. Αν δεν βρει αλλού φαΐ, αργά ή γρήγορα θα πέσει στην παγίδα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Elrandir, δεν μπορει να γινει αυτο. Ο ιδιοκτητης δεν θα ασχοληθει τοσο,

Manolo, κ εγω το κλουβι σκεφτηκα. Να δω πως θα το κανω, ωστε να κλεισει η πορτα του οταν πρεπει...Φοβαμαι πως δε θα το πετυχω.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εχεις παρει αλλο σκυλο μαζι ωστε να σε δει με σκυλο να ξεθαρρεψει;
Πιανει καμια φορα, γιατι βλεπουνε πως συμπεριφερεσαι καλα στο ειδος τους.....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Manolo, σ' ευχαριστω.Θα σε χρειαστω.

east49,καθε φορα πηγαινα με τον σκυλο μου, αλλα μετα σκεφτηκα μηπως ειναι φοβικος με αλλα μεγαλοσωμα σκυλια κ το σταματησα για καποια περιοδο. Δεν ειχε αποτελεσμα. Τωρα ξανα με τον σκυλο παω.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν άφηνες και κάποια παλιά κουβέρτα κλπ εκει που τρώει ώστε να συνηθίζει να τρώει με την "παρουσια" της μυρωδιάς σου? Μπας και αργάαα αλλά σταθερά τη νιώσει πιο οικεία

• Like
Reactions: skylakos and Orilis