Σε αυτή την ηλικία είναι τοσά πολλά τα εξωτερικά εριθίσματα που επηρεάζουν ένα κουτάβι στις βόλτες του που είναι ήδη πολύ αγχωμένο οπότε συμφωνώ απόλυτα ότι το βγάζω βόλτα για να λερώσει έξω δεν είναι επιθυμητό!!Αν και πολύ νέος ιδιοκτήτης ενός ντογκο θα σου πω τι εφάρμοσα κ έπιασε!μακάρι να έχει αποτελέσματα κ σε εσένα..
1)προσπάθησε αρχικά τοποθετώντας εφημερίδες,πάνες η ότι άλλο σε έναν εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου να ουρήσει τουλαχιστον 1 φορά πάνω σε αυτά!εννοείται ότι η πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο πρέπει να είναι πάντα εφικτή!!π.χ να σου άνοιξα την μπαλκονόπορτα τώρα γιατί δεν πας έξω??
2)δοκίμασε σταθερες ώρες φαγητού π.χ εγω την ταίζω 3 φορες 06:00,15:00,21:00
3)βγάλτη βόλτα περίπου μισή ώρα μετά το φαγητό και πάρε μαζί σου την λερωμένη εφημερίδα κάθως και κάτι για επιβράβευση αν λερώσει έξω..π.χ εγω κουβαλούσα κοτολιχουδιές στην τσέπη!τοποθετησέ τη π.χ πάνω στο γρασίδι και συνέχισε να βολταρεις στην περιοχή αμέριμνα κ όχι αγχωμένα γύρω από αυτήν.πέρναγε,μύριζε κ έφευγε η δικία μου μέχρι κάποια στιγμή που κατούρησε πάνω..αμέσως επιβράβευση,μπράβο το κορίτσι μου,χαδάκια στην κοιλίτσα,κοτολιχουδιές από όλα!!μέτα από λίγο κάναμε και κακάκια κ πάλι μία απο τα ίδια...την 2 -3 μέρα σταμάτησα να παίρνω την λερωμένη εφημερίδα και την επιβράβευα που λέρωνε εξω... θέλει υπομονή,επιμονή,θέληση και κατανόηση!!
Μια παρατηρησούλα:βγάζουμε εξω τον σκύλο μας για να δει το παιδάκι που τρέχει,τον παπού με την μαγκούρα,να μυρίσει,να περπατήσει σε διαφορετικά εδάφη(γρασίδι,τσιμέντο,βότσαλα,αμμος),να την χαιδέψουν,να τρομάξει από κάποιον θόρυβο και να επανακτήσει μόνη της τον έλεγχο,να ερθει σε επαφή με σκυλιά που γνωρίζουμε και αν μας κάνει την χάρη λερώνει και έξω!!πρώτα κοινωνικοποίηση και μετά το βολεμά μας!
και μια παράκληση:ας έχουμε μια σακουλίτσα ή εφημερίδες καθαρές να μαζέψουμε τις ακαθαρσιές του σκύλου μας!!Αν είχαμε παιδί θα πετάγαμε τις λερωμένες πάνες στον δρόμο...????