Πώς θα κάνω μια δουλειά με σκυλιά?

Lambrador Alice

New Member
31 Ιουλίου 2017
4
1
38
Καλησπέρα σας!

Σκέφτομαι να ξεκινήσω μια δική μου δουλειά καθώς έχω αποφασίσει πως αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένη είναι να δουλεύω με σκύλους!
Τα "επαγγέλματα" που θα μπορούσα να ακολουθήσω, αφού σαφώς εκπαιδευτώ αναλόγως, είναι εκπαιδεύτρια, ξενοδοχείο, εκτροφέας (lambrador)...
Δεν θέλω ούτε πλούσια να γίνω, απλώς να θέλω να κάνω το χόμπυ μου επάγγελμα, μια δουλειά που να είμαι με σκύλους!

Θα μπορούσα να έχω κάποιες συμβουλές ίσως?

Ευχαριστώ!

• Like
Reactions: archodea

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum.
Πες μας κάποια πράγματα για σένα, πόσο χρονών είσαι, με τι ασχολείσαι τώρα, τι εμπειρίες έχεις ως τώρα με τα σκυλιά κλπ.
Όπως και θα έχει χρειάζεται πολύ μελέτη και αρκετό κεφάλαιο για αρχή
1/ χρειάζεσαι εγκαταστάσεις
2/ σε περίπτωση εκτροφής χρειάζεσαι και breeding stock
Όλα αυτά κοστίζουν.
Και για να ακριβολογούμε είναι labrador και όχι lambrador ;)

χαχα μπέττυ - μαζί γράφαμε

Lambrador Alice

New Member
31 Ιουλίου 2017
4
1
38
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum.
Πες μας κάποια πράγματα για σένα, πόσο χρονών είσαι, με τι ασχολείσαι τώρα, τι εμπειρίες έχεις ως τώρα με τα σκυλιά κλπ.
Όπως και θα έχει χρειάζεται πολύ μελέτη και αρκετό κεφάλαιο για αρχή
1/ χρειάζεσαι εγκαταστάσεις
2/ σε περίπτωση εκτροφής χρειάζεσαι και breeding stock
Όλα αυτά κοστίζουν.
Και για να ακριβολογούμε είναι labrador και όχι lambrador ;)

χαχα μπέττυ - μαζί γράφαμε
Ευχαριστώ! Το "m" ειναι τυπογραφικό λάθος! Προσπαθώ να το αλλάξω και δεν μπορώ :(

Είμαι Ψυχολόγος και εργάζομαι στον ιδ. τομέα. Λόγω καλής σχέσης με τα σκυλιά σκέφτομαι να κάνω κάτι από τα παραπάνω σαν χόμπυ αρχικά και ίσως έπειτα επάγγελμα.
Δεν έχω εγκαταστάσεις και προσπαθώ να κάνω κάποια έρευνα ώστε να κάνω έναν αρχικό υπολογισμό. Έχω όλη την καλή διάθεση για διάβασμα και practice πέρα από την μεγάλη αγάπη για τα σκυλιά!
Η σχέση μου έως τώρα με τα σκυλιά, πέραν του ότι έχω μεγαλώσει με αυτά και γνωρίζω εν μέρει πως σκέφτονται και δρουν, είναι καθαρά στα πλαίσια φιλοζωικής δράσης. Έχω σήμερα ένα σκύλο με τον οποίο έχω κάνει επαγγελματική εκπαίδευση οπότε γνωρίζω κάποια πράγματα και για το θέμα θετικής εκπαίδευσης!

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
θα το ξεκινησεις σαν χομπυ δηλαδη και αν κατσει θα το γυρισεις επαγγελματικα;
η θα ξεκινησεις και θα ξεκινησεις κανονικα;

για να κανεις πανσιον θες εναν σκασμο λεφτα ωστε να γινουν σωστα και το βασικοτερο θες χωρο που αν ειναι δικος σου εχει καλος,αν δεν ειναι και δεν σου παν καλα τα πραγματα τι κανεις;

για να γινεις εκτροφεας θες καταρχην σκλια,τρεξιμο κλπ κλπ (αν θες να κανεις κατι ουσιωδες) αλλιως ειναι πιο ευκολο..υπαρχουν 2 πλευρες βασικες.ο σκυλος σου εκτροφικος ειναι;

το να γινεις εκπαιδευτης ,πορεις να πας σε μια σχολη ωστε να κανεις καποια μαθηματα που κανουν και περνεις ενα χαρτι,μπορεις απλα να μην το κανεις και αυτο και να ξεκινησεις απο αυριο..το θεμα ειναι το τι θα σε κανει να ξεχωρισεις και να σε εμπιστευτει καποιος.

οταν λες εχεις κανει επαγγελματικη εκπαιδευση στον σκυλο σου μπορεις να μας το αναλυσεις αν θες;;

στα λεω πολυ απλα γιατι θεωρητικα ετσι ειναι,πρακτικα ομως ειναι 10 φορες πιο ζορικα..

σαν ψυχολογος παντως πιο πολλα θα βγαλεις,θα μασεις και πελατακια απο εδω μεσα χαχαχα και εμενα ρε,μην βαρατε.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Γουσταρω πραγματικα το attitude που εχετε ! Πλακα στη πλακα και εγω θα γουσταρα τρελα την ολη φαση αλλα θα εμπανα μεσα και δε θα ζουσα για κανενα λογο :p

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
382
288
31
Ευχαριστώ! Το "m" ειναι τυπογραφικό λάθος! Προσπαθώ να το αλλάξω και δεν μπορώ :(

Είμαι Ψυχολόγος και εργάζομαι στον ιδ. τομέα. Λόγω καλής σχέσης με τα σκυλιά σκέφτομαι να κάνω κάτι από τα παραπάνω σαν χόμπυ αρχικά και ίσως έπειτα επάγγελμα.
Δεν έχω εγκαταστάσεις και προσπαθώ να κάνω κάποια έρευνα ώστε να κάνω έναν αρχικό υπολογισμό. Έχω όλη την καλή διάθεση για διάβασμα και practice πέρα από την μεγάλη αγάπη για τα σκυλιά!
Η σχέση μου έως τώρα με τα σκυλιά, πέραν του ότι έχω μεγαλώσει με αυτά και γνωρίζω εν μέρει πως σκέφτονται και δρουν, είναι καθαρά στα πλαίσια φιλοζωικής δράσης. Έχω σήμερα ένα σκύλο με τον οποίο έχω κάνει επαγγελματική εκπαίδευση οπότε γνωρίζω κάποια πράγματα και για το θέμα θετικής εκπαίδευσης!
Και Αλις και Ψυχολογος...Με τη συμπεριφοροκη θεωρια πως τα πας; Υπαρχουν μεταπτυχιακα προγραμματα Animal behaivior(οχι στην Ελλαδα προφανως) αν θες να κανεις κατι διαφορετικο. Ψαξ το!

• Like
Reactions: Luiza

Lambrador Alice

New Member
31 Ιουλίου 2017
4
1
38
θα το ξεκινησεις σαν χομπυ δηλαδη και αν κατσει θα το γυρισεις επαγγελματικα;
η θα ξεκινησεις και θα ξεκινησεις κανονικα;
Δεν μπορώ να τα παρατήσω όλα και να ξεκινήσω αποκλειστικά με αυτό καθώς θα πρέπει να έχω ένα Α εισόδημα....

για να κανεις πανσιον θες εναν σκασμο λεφτα ωστε να γινουν σωστα και το βασικοτερο θες χωρο που αν ειναι δικος σου εχει καλος,αν δεν ειναι και δεν σου παν καλα τα πραγματα τι κανεις;
Χώρο δεν έχω αλλά θα μπορούσα να αποκτήσω.. τουλαχιστόν αυτό είναι ένα έξοδο που μπορώ να υπολογίσω στην αρχή!

για να γινεις εκτροφεας θες καταρχην σκλια,τρεξιμο κλπ κλπ (αν θες να κανεις κατι ουσιωδες) αλλιως ειναι πιο ευκολο..υπαρχουν 2 πλευρες βασικες.ο σκυλος σου εκτροφικος ειναι;
Οχι, τον πήρα από φίλο ο οποίος είχε ένα ζευγάρι λαμπραντορ και αποφάσισε να γεννήσει μια φόρα!

το να γινεις εκπαιδευτης ,πορεις να πας σε μια σχολη ωστε να κανεις καποια μαθηματα που κανουν και περνεις ενα χαρτι,μπορεις απλα να μην το κανεις και αυτο και να ξεκινησεις απο αυριο..το θεμα ειναι το τι θα σε κανει να ξεχωρισεις και να σε εμπιστευτει καποιος.
Νόμίζω το θέμα εκπαίδευσης είναι τι "πιο εύκολο" από την άποψη είναι άμεσο με μηδενικά εξοδα! Αρκεί σαφώς να είναι κανείς καλό και να σε εμπιστευτεί κανεις! Αν και δυστυχώς θεωρώ πως υπάρχει μια ανδροκρατούμενη λανθασμένη άποψη για το επάγγελμα αυτό! Ποιό εύκολα εμπιστεύεται κανείς άνδρα εκπαιδευτή παρά γυναίκα... Τί λέτε??
Γνωρίζεται καμία καλή σχολή? Έχω κάποιες υπόψιν για Θεσσαλονίκη!

οταν λες εχεις κανει επαγγελματικη εκπαιδευση στον σκυλο σου μπορεις να μας το αναλυσεις αν θες;;
Εννοώ μαζί (και το ΤΟΝΙΖΩ το μαζί γιατί άλλοι πάνε και τα παρατάνε και περιμένουνε μετα από μέρες να τα πάρουν "έτοιμα") με εκπαιδευτή και όχι μόνη μου!

στα λεω πολυ απλα γιατι θεωρητικα ετσι ειναι,πρακτικα ομως ειναι 10 φορες πιο ζορικα..
Το ξέρω!!! Απλά είναι ένα όνειρο να ασχοληθώ με σκυλιά που θα ήθελα κάποια στιγμή να το πραγματοποιήσω!!

σαν ψυχολογος παντως πιο πολλα θα βγαλεις, ΠΡΟΦΑΝΩΣ :) θα μασεις και πελατακια απο εδω μεσα χαχαχα και εμενα ρε,μην βαρατε.

Lambrador Alice

New Member
31 Ιουλίου 2017
4
1
38
Και Αλις και Ψυχολογος...Με τη συμπεριφοροκη θεωρια πως τα πας; Υπαρχουν μεταπτυχιακα προγραμματα Animal behaivior(οχι στην Ελλαδα προφανως) αν θες να κανεις κατι διαφορετικο. Ψαξ το!
Ναι το γνωρίζω και σε ευχαριστώ! Όταν έπρεπε όμως δεν το έκανα... έκανα άλλα μεταπτυχιακά για να έχω καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση! και προφανώς μου έμεινε απωθημένο ;)o_O

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν