Τελικά νομίζω ότι ο δυσκολότερος να εκπαιδευτεί είναι αυτός που νομίζει ότι γνωρίζει....:-|
Ο πατέρας ενός φίλου που έχει ένα κουτάβι είναι από εκείνος που πιστεύουν ότι ο σκύλος τρώει αποφάγια και ψημένα κόκαλα, από τα παιδάκια τους, μην παίρνετε θάρρος, και φυσικά το θέλει το ξύλο του για να μάθει...
Είχα πάει πριν από το σπίτι τους για να πάμε βόλτα το σκυλί του, πάω για παρέα συχνά όπως έχετε καταλάβει, και μας λέει ο πατέρας του να κάτσουμε να πιούμε ένα καφεδάκι και να πάει εκείνος βόλτα το σκύλο, που ήθελε ούτως ή άλλως να πάει να περπατήσει!
Έντάξει λέει κι ο φίλος μου, δεν ήταν κι η πρώτη φόρά που θα πήγαινε βόλτα ο πατέρας του το σκύλο!
Έχει πει, λοιπόν, ο φιλος στον πατέρα του πριν βάλει τον οδηγό στον σκύλο να τον βάζει να κάτσει και τέτοια!Ακούμε λοιπόν από την πυλωτή, εμείς είμασταν μέσα στο σπίτι με κλειστά τζάμια...
ΚΑΤΣΕ!
ΚΑ ΤΣΕ!!!
ΚΑΘΗΣΕ ΕΊΠΑ!!!!
ΕΛΑ!!!!
Ε Λ Α!!!!
ΕΔΩ!!!!
ΕΔΩ!!!!
ΕΛΑ ΕΔΩ ΕΙΠΑ!!!!
κάϊκάϊκάι...Η πόρτα ανοίγει και φεύγουν!
Μετά από κανένα μισάωρο τρια τέτατρα επιστρέφει και τον ρωτάει ο φίλος τον πατέρα του τι έγινε και φώναζε και γιατί έκλαιγε το σκυλί...
Ο πατέρας του, του είπε με μια φυσικότητα ότι το σκυλί δεν ερχόνταν ενώ αυτός το φώναζε και μόλις ήρθε του έδωσε μια γερή για να μάθει να ακούει...
Άρχισε λοιπόν κι ο φίλος μου να του εξηγεί ότι το σκυλί πρέπει να το φωνάζουμε πάντα πολύ φιλικά να έρθει σε εμάςν κι όταν έρχεται να μην το μαλώνομε και τέτοια απλά πραγματάκια..
Εκείνος άρχισε τις θεωρίες ότι ο σκύλος αν δεν φάει ξύλο δεν θα μάθει και τέτοια και τελικά έγινε στο σπίτι ένας χαμός, με εμένα να κάθομαι σε μια καρέκλα άκρη, άκρη, ήσυχα ήσυχα, ελπίζοντας οτι θα τελειώσει σύντομα...
Μετά από τον χαμό λοιπόν μου είπε ο φίλος ότι γενικά ο σκύλος δεν μάθαινει με τίποτα το Έλα, και να κι ένας λόγος που δυσκόλευε την προσπάθεια...
Με έναν τέτοιο ξεροκέφαλο άνθρωπο τι κάνεις;Πως τον πείθεις, αν όχι να καταλάβει αυτά που του λές, τουλάχιστον να σεβαστει ότι είναι δικός σου σκύλος και θα τον μεγαλώσεις όπως θες εσύ;
Εγώ δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι πέρα από το να περιορίσεις την ενασχόλησή του με τον σκύλο...