Πώς εκπαιδεύεις τους άλλους?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ξέρετε για τι πράγμα μιλάω. :mad:
Μαλώνεις το σκύλο σου ή τον διορθώνεις για λάθος συμπεριφορά κι έρχεται ο φίλος / γονιός / συγγενής /σύντροφος και αρχίζει τα "έεεελα μωρέ το καημένο!!!!!!!!", το χαϊδεύει, το παίρνει αγκαλιά και επιβραβεύει την ανεπιθύμητη συμπεριφορά!
:mad::mad::mad:
Εσύ μετά τσαντίζεσαι, γίνεσαι δυσάρεστος και "υπερβολικός".
Έχω μεγάλο θέμα με τους συγγενείς μου παιδιά, αλλά και με κόσμο στο δρόμο, παντελώς άσχετο, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό που κάνουμε κανονικότατη εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της βόλτας για να εξαλείψουμε την επιθετικότητά του.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Chloe όλοι μας έδουμε το ίδιο πρόβλημα...

Πόσες φορές μου έχει τύχει να κάνω μάθημα σε σκύλο (στο πλάι μου ο ιδιοκτήτης) και να σταμτάει ο κάθε μαλ@κας για να μου πει πως μόνο τα κουτάβια εκπαιδεύονται και να αφήσω τον σκύλο στην ησυχία του!

Πόσες φορές έχω τσακωθεί γιατί δεν θέλω τα κουτάβια μου να τρώνε από ξένους και ο ξένος δεν με ακούει και τον ταίζει παρά ταύτα!

Όλοι μας εδώ ξέρουμε πως αισθάνεσαι...
θα πρέπει να είσαι πεισματάρα τελείως και να κάνεις αυτό που ξέρεις εσύ πως είναι το σωστό για τον σκύλο σου.

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να ανακατεύεται (και να επιβραβεύει τον σκύλο σου αφθαίρετα).
Προσπάθισε να τους αγνοείς τελείως, αλλά τις στιγμές που δεν είναι δυνατόν αυτό,
νευρίασε! τσαντήσου! γίνει δυσάρεστη και υπερβολική!

Ένα κόλπο που ίσως σε βοηθήσει είναι να δώσεις κάτι να κάνει ο βλάκας που έχεις απέναντί σου (και καλά να βοηθήσει στην εκπαίδευση του σκύλου σου!).

Έχω έντονα την αίσθηση πως ώρες, ώρες μας ΖΗΛΕΥΟΥΝ όταν τα πάμε καλά με την εκπαίδευση (γιατί δεν μπορούν να το καταλάβουν) και ΘΕΛΟΥΝ να αποτύχουμε!!!!
Αμέσως όμως, όταν τους βάλουμε μέσα σε αυτήν (να παίξουν έστω έναν ασύμαντο ρόλο) το παίρνουν ΠΟΛΥ στα σοβαρά και σταματούν να ενοχλούν.

Για παράδειγμα, πες σ' αυτόν που ενοχλεί: "Του κάνω μάθημα τώρα, θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;" (ή "ευτυχώς που είσαι εδώ, σε χρειάζομαι" ) τι θα σου πει;
"Μπαααα, απλά θέλω να σε ενοχλώ!" ;;;

Εξήγησέ του πως είναι μεγάλη βοήθεια να τον αγνοήσει τον σκύλο μέχρι να του δώσει εσύ το σήμα (για επιβράβευση). Και πες του να σταματήσει το χάδι στον σκύλο αμέσως με άλλο σήμα από σένα.
Έτσι δεν ζηλεύουν την επιτυχία σου, γιατί είναι και δική τους (νομίζουν!).

Μερικές φορές πιάνει αυτό...
.... άλλες φορές πάλι μόνο ένα κάλό ξεχέσιμ@ πιάνει!:D

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Το πιο απλό πράγμα Στέλλα... το πιο απλό!!!
Απλά να τον έχω στο "μείνε" και να μου 'ρχονται, να τον ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΓΚΑΛΙΑ και να μου λένε να τον αφήσω ήσυχο τον "καημένο".
Συνέβη κάτι από λίγο και θέλησα να κάνω αυτό το τόπικ, αλλά δε θα επεκταθώ.

Με τα πατσαβουρόσκυλα μάλλον συμβαίνει συχνότερα...
Ένα κόλπο που ίσως σε βοηθήσει είναι να δώσει κάτι να κάνει ο βλάκας που έχεις απέναντί σου (και καλά να βοηθήσει στην εκπαίδευση του σκύλου σου!).
Είναι πολύ ωραία ιδέα αυτή :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το πιο απλό πράγμα Στέλλα... το πιο απλό!!!
Απλά να τον έχω στο "μείνε" και να μου 'ρχονται, να τον ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΓΚΑΛΙΑ και να μου λένε να τον αφήσω ήσυχο τον "καημένο".
Με τα πατσαβουρόσκυλα μάλλον συμβαίνει συχνότερα...

Ναι, το κέρατό μου! Λες και οι μικροί σκύλοι είναι "δημόσιας χρήσης" ένα πράγμα. ΔΕΝ είναι δικός σου, είναι του δήμου!

Πρέπει να είσαι λίγο απότομη εκεί, και να εξηγήσεις πως ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ αυτό που κάνεις και αυτοί τον ενοχλούν τον σκύλο, ΟΧΙ εσύ!

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Οντως αυτό συμβαίνει κ σε μένα κ μου σπάει πάρα πολύ στα νεύρα.
Να μη χάσει ο καθένας να σου κάνει υποδείξεις κ πως πρέπει να φέρεσαι στον σκύλο ΣΟΥ!:mad:
Στην τελική απαντώ απότομα ότι 'Δικός μου είναι ο σκύλος,ότι θέλω τον κάνω!' κ έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Σε τέτοιες περιπτώσεις δε γλυτώνεις αν απλά κάνεις τον κουφό..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Να και ενα καλο που εχουν τα Φιλα στην εκπαιδευση δεν σε ενοχλει κανεις.
Παλαιοτερα ειχα ακριβως τα ιδια προβληματα,και ακους τα πιο απιθανα πραγματα ιδιως αυτο το μην το βασανιζεις το ζωο κ.α. αλλα οταν ο σκυλος μεγαλωσει και πηδαει επανω τους βρεγμενος και τους γλειφει τοτε φωναζουν,αστα να πανε θα υπαρχουν παντα αυτοι,για αυτον τον λογο κατ ευθειαν μπινελικια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ στο δρόμο δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα!Μάλλον η σκύλα μου δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθητική φυσιογνωμία!:p
Στο σπίτι με τους συγγενείς είναι συνήθως το μεγαλύτερο πρόβλημα που όλοι θέλουν να κάνουν του κεφαλιού τους!Βέβαια από όταν ασχολήθηκα εγώ αποκλειστικά με τον σκύλο όλα έκοψαν!Μάλλον δεν είμαι ούτε γω συμπαθητική φυσιογνωμία!:p
Το συμπέρασμα μου όμως ήταν οτι οι συγγενείς εκπαιδεύονται αρκετά εύκολα!Αν είσαι μια φορά λίγο απότομος μετά όλα πάνε όπως θες!;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ θα σας πω το άλλο..

Ερχεται η μητερα μου η οποια νομίζει ότι είναι το εγγόνι της αλλα σε τριχωτη εκδοση.:shock:
Της κάνει χαρες ο μικρός όπου και την λατρεύει καλά μέχρι εκεί..
κάνει διαφορους θορύβους παιχνιδιού και μέχρι να καθίσει η μητερα μου να τακτοποιηθεί και να τον χαϊδέψει έχει χαλάσει τον κόσμο.
Του λέμε εμείς λοιπόν ένα αυστηρό σταματα και σσσσσσσστ
Σταματάει εκείνος..
Καλά μέχρι εκεί..
Μετά το βραδυ με παίρνει η μαμά μου στο τηλέφωνο και τι μου λέει..:maria:
Ξέρεις πιστεύω ότι το σκυλί το καταδυναστεύεται..
Σκυλί είναι πως θα εκφραστει ..να μην γαυγίζει?...
Τι να τις εξηγήσω εγώ τώρα το όνειρο?:paja1:
Που όταν τον πάω εκεί τον αφήνει να χαλάει τον κόσμο και να ξεσηκώνει όλη την γειτονιά..:mad::mad:

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ενα παιδακι ,γειτονοπουλο ''Mην του δωσεις μπισκοτο Αργυρη γιατι...'',το μπισκοτο βρισκεται ηδη στο στομα!!!

-Η μανα μετα απο τοσο καιρο...''Νικο πειναει το σκυλι!'',μολις εφαγε της λεω εγω. ''Α!επειδη πειναγε της εδωσα κατι ψωμακια του τοστ.'' Να μην της ξαναδωσεις λεω εγω,φροντιζω να εχει κ το κολατσιο της και τα κανονικα της γευματα...''Αντε ,και τι κανεις ετσι?θα γερασει το σκυλι και δεν θα εχει χαρει φαι στη ζωη του!ολο στερημενο το εχεις''...:confused::paja1:

εγω τι ν πω τωρα???

-Η γιαγια ''να της δωσω λιγο ψωμι γιατι με κοιταζει και εινα αμαρτια????'' ,λεω εγω ''οχι ρε γιαγια γιατι μετα ζητιαν...'' ,το ψωμι ηδη βρισκεται στο στομα του σκυλου!!!

-Οταν φοβαται ΔΕΝ μιλαμε στο σκυλο!το αγνοουμε! Ναι???ΝΑΙ!
Γιαγια : Νικο σημερα η Χιονα τρομαξε που μ επεσε το πιατο και φοβηθηκε και τη λυπηθηκα...Την εφερα στο δωματιο μου,τη χαιδεψα,της μιλαγα ,της εδωσα και λιγο ψωμι...
Ο κακος της υποθεσης : Mα καλα δεν εχω πει να την αγνοειτε??????Παλι με γραφετε???Δεν θα το διορθωσουμε ποτε ετσι!!!!:mad:

Πφφ..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στην ερώτηση σου "Πώς εκπαιδεύεις τους άλλους?", θα απαντούσα "Με τον ίδιο τρόπο που εκπαιδεύεις και το σκύλο σου!"

Κάνεις σαφές ότι δεν ανέχεσαι τέτοιου είδους συμπεριφορές και είσαι ανυποχώρητη χωρίς να σε νοιάζει αν γίνεσαι ή όχι δυσάρεστη.;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ο κόσμος σέβεται τα μεγαλόσωμα σκυλιά.
Ακόμα περισσότερο σέβεται τα μεγαλόσωμα ΜΑΥΡΑ σκυλιά, για κάποιο λόγο... (λες και τα μαύρα είναι πιο επικίνδυνα από τα άσπρα :rolleyes: )
Άδικο δεν είναι?

Το πιστεύω ότι δεν έχετε πρόβλημα με κόσμο στο δρόμο. Αλλά δεν μπορεί να μη σας έχουν "χαλάσει" την εκπαίδευση διάφοροι "ευσπλαχνικοί" συγγενείς και φίλοι :D

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Λοιπόν, εγώ στην εξώπορτα έχω κολλημένη αφίσσα (μέσα σε ζελατίνα να μη μας χαλάσει :p ) με ΚΑΝΟΝΕΣ για τους επισκέπτες. Έχω βάλει και φωτάκι με σένσορα κίνησης για να τη φωτίζει το βράδυ. Δε θέλω κανείς να μου χαλάει τα σκυλιά μου.
Στη βόλτα τώρα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω σε κάποιον γιατί δεν πρέπει να πετάει μπάλες στη Μπλου.
Το να μη πηδάει ο Λέων πάνω τους το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. :D
Όσο για το φαϊ, 'φιλόζωες' σε σκυλοσυνάντηση δίνανε τα αποφάγια τους στη Μπλου. Ζήτησα να σταματήσουν με γράψανε και συνέχισαν. :mad: Αναγκάστηκα να το δέσω το σκυλί. Δυστυχώς δεν αφήνει αποφάγια η μικρή να τους τα δώσω.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ακόμα περισσότερο σέβεται τα μεγαλόσωμα ΜΑΥΡΑ σκυλιά, για κάποιο λόγο... (λες και τα μαύρα είναι πιο επικίνδυνα από τα άσπρα :rolleyes: )
Άδικο δεν είναι?
Ναι ρε γμτ. Τον Λέοντα μέχρι και τον χαϊδεύουν και λυτός να είναι στο δρόμο. Πολύ άδικο, κανείς άνθρωπος δε μας παίρνει σοβαρά. #-o
Ομολογώ ότι σκεφτόμουν να φέρω το ρόττυ του αδέρφου μου σε φάση που είχα πρόβλημα και μπαινόβγαιναν εργάτες στον κήπο χωρίς να θέλω. Κανείς δε θα τόλμαγε να μπει.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Εμένα την χειρότερη χαλάστρα την κάνει η πεντάχρονη κόρη μου η οποία βρίσκει πολύ διασκεδαστική την εκπαίδευση και είναι μεν αστείο από την άλλη άκρως εκνευριστικό. Δύο πολύ τυπικά παραδείγματα είναι τα εξής:
-Του λέω Ρούμπεν μείνε, απομακρύνομαι και πάω στην κουζίνα όπου και αρχίζω να ανοίγω ντουλάπια, ψυγεία και συρτάρια με κρότο για να τον δελεάσω και τον βλέπω να έρχεται κουνώντας την ουρά του μες την περηφάνεια και την αυτοπεποίηθηση. Όχι του λέω, πίσω, τον πηγαίνω πάλι στο σαλόνι, "μείνε" από την αρχή πάλι, ξαναπάω, ξανάρχεται (τι γίνεται εδώ; αρχίζω και απορώ, ο Ρούμπεν γνωρίζει το μείνε και πρώτη φορά δεν εκτελεί τις εντολές). Μετά την τρίτη φορά, κοιτάω την κόρη μου που κάθεται σαν άγγελος στον καναπέ και της λέω: Μήπως του λες μπράβο και μου χαλάς την εκπαίδευση; Ναι!!!μου λέει, ενθουσιασμένη και να χτυπιέται στα γέλια. Μετά την αποκάλυψη της μπέμπας, ο Ρούμπεν έμεινε μια χαρά στη θέση του, μέχρι να ακούσει το έλα και να πάρει το μεζέ του.
-Το δεύτερο παράδειγμα είναι το όχι. Πάει ο Ρούμπεν τραβάει τα παντζάκια της Ελισάβετ, πάω του λέω όχι τον παίρνω τον βάζω στο μπάνιο, ξανά τον βγάζω μετά από 5 λεπτά, πάει πειράζει την Ελισάβετ, της λέω να του πει όχι και να τον σηκώσει να τον πάει στο μπάνιο μόνη της τη στιγμή που το κάνει. Μετά από πολλά κουραστικά απογεύματα, όπου έχω πάρει συμβουλές από το forum, και λέω εντάξει το σκυλί μου δεν ακούει ένα απλό όχι και δεν παίρνει σοβαρά το όχι, ανακαλύπτω την κόρη μου μόλις απομακρυνθώ να κουνάει τα πόδια της μπροστά από το μαλτέζ και να χώνει το πατούσι της κατευθείαν στην μουσούδα του. Είναι απίστευτο! Μόλις έμεναν χωρίς επιτήρηση και χωρίς να είναι σε φάση σας ελέγχω να δω τι κάνετε, η μικρή εκμεταλευόταν τη στιγμή.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αλλά δεν μπορεί να μη σας έχουν "χαλάσει" την εκπαίδευση διάφοροι "ευσπλαχνικοί" συγγενείς και φίλοι :D
Ο άντρας μου και για του λόγου το αληθές έχω παραθέσει φωτογραφικό υλικό σε ένα παλιότερο θεμα!

Ποιος κακομαθαίνει το σκύλο?

:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι συγγενείς και φίλοι είναι πρόβλημα ...

Μία φορά μόνο μου έχει τύχει ψυχάκιας κηπουρός του δήμου που έκοβε θάμνους και έσκασε στο 1 μέτρο με ανοιχτό το θαμνοκοπτικό και προστατευτικό κράνος μάσκα κλπ ... ο σκύλος είχε λυσσάξει εγώ ήμουν ξαπλωμένος από πρίν στο γκαζόν και δεν μπορούσα να τον κρατήσω καλά και πήγαινε να πιάσει μιά το θαμνοκοπτικό (ανοιχτό θυμίζω :eek:) μιά τον ψυχάκια, ο οποίος δεν έκανε ΒΗΜΑ πίσω απλά άρχισε να μου λέει με φωνή από το υπερπέραν (φόραγε μάσκα) "πώ πω άγριος είναι ε ? Ετσι τα γουστάρω μπράβο κλπ !!" :D :D :p

Αναγκάστηκα να αρχίσω τα καντήλια γιατί με είχε πιάσει φοβερό άγχος λόγω μηχανήματος - αν το δάγκωνε ο σκύλος θα έτρεχα και δεν θα φτανα ...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Μόνο με τους γονείς μου θα έλεγα ότι έχω πρόβλημα σε αυτό τον τομέα, γιατί αυτοί μου κακομαθαίνουν τη λώρα... Κ όσο σκέφτομαι ότι θα αναγκαστώ να την αφήσω στο Αγρίνιο μαζί τους 20 μέρες τον Ιούνιο, φοβάμαι για το τί θα συναντήσω όταν επιστρέψω να την πάρω!! :p:p

Αν κ μου υποσχέθηκαν ότι "αυτή τη φορά θα συμμορφωθούν με τους κανόνες...". άντε να δούμε :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog